Wanneer 1e keer ongesteld na miskraam?

172 antwoorden en 34546950x bekeken

haasje 20-02 om 20:19

Heb ook reeds 2 miskramen achter de rug. De eerste keer aan 6 weken, gezien op echo toen ik 9 weken had moeten zijn. Dan 1 week gewacht, raar maar waar, de vruchtzak was nog gegroeid en bleef symptomen hebben. Dan heb ik cytotec moeten nemen, dit veroorzaakt weeen waardoor het miskraam afkomt. 13u ondraaglijke krampen gehad en hevig bloedverlies (tot ik bewusteloos was en bloed heb moeten bijkrijgen). Vreselijke ervaring. Volgende ochtend op controle. Er was nog een stuk achtergebleven, dan injectie gehad om weer weeen op te wekken. 8 weken nog gebloed om dan te horen dat er nog een stuk was. Dan curretage gehad. Tweede miskraam aan 11 weken en volgende dag al curretage gehad. Voor curretage moet je geen schrik hebben doet geen pijn, weinig bloedverlies achteraf (weekje ongeveer). Natuurlijk wel verdoving. Steeds 1 maand de pil moeten nemen omdat dit ervoor zorgt dat baarmoederslijmvlies beter hersteld. En 6 weken daarna had ik steeds maandstonden.

reageer

Kat 22-02 om 15:04

Hey klein hartje, 
Hier ondertussen al lange weg achter de rug. Eerst medicatie, geen resultaat. Dan hormonen, geen resultaat. Dan heeft de gyne toch beslist om te opereren. Ze hebben het weg genomen vorige week via een kijkoperatie ipv curettage. Dit omdat dat minder schade zou aanbrengen. 
Nu voor een maand aan de pil (omdat ik ook een cyste had ondertussen) en ondertussen HCG laten checken om zeker te zijn dat alles voorbij is. Dit was negatief, dus oke. 
Maar dus na 2 maanden is het eindelijk bijna voorbij... 

Ellis 22-02 om 15:46

Pfff Kat, dat moet zowel fysiek als emotioneel erg moeilijk geweest zijn! Ik ben blij voor je dat het achter de rug is!

Jude (Gast) 23-02 om 00:16

Hallo dames, 

Bedankt voor jullie reacties en advies. Even een update over mijn situatie... 

Ik heb op 20 en 22 februari getest. Kreeg eerste keer een heel vaag streepje, tweede keer al duidelijker maar nog steeds vaag. (Waren 2 van 5 euro testen vd kruidvat) voor de zekerheid een clearblue digitale er tegenaan gegooid. Maar helaas negatief. 
Heb toen voor advies de vk gebeld. Kreeg doorverwijzing om bloedtest te doen. Dus vanmiddag bloed laten afnemen en vanavond de uitslag gekregen.... negatief. Geen zwangerschaps hormoon in mijn bloed te vinden. 
Voel me heel raar. Zeker omdat ik deze week nogal last had van kwaaltjes. Hoofdpijn, moe, misselijk en slecht slapen. Nu maar accepteren dat dit niet door een eventuele zwangerschap komt. 

Er zit niks anders op dan wachten op die eerste ongesteldheid. Wel vervelend nu. Wachten tot je verder kunt.... 

Succes allemaal en hopelijk kunnen we allemaal snel genieten van een zwangerschap.

Groetjes Jude

kirstnn 23-02 om 08:58

Kat wat erg voor je allemaal! Gelukkig dat t nu bijna helemaal achter de rug is, en dat je t achter je kan laten. X
Wel fijn dat je nu zekerheid hebt Jude, alleen dat wachten op die eerste menstruatie is idd slopend.. Komt goed!

klein hartje 23-02 om 11:39

Kat.
Ik stuur je een virtuele knuffel toe! Wat heb je allemaal al aan de hand gehad zeg! Pfieuwww. Zo erg. Hopelijk kan je het snel allemaal een plaatsje geven?

Jude, 
Idd zo zenuw slopend. Dat wachtbankje.

Ik heb nacontrole gehad bij de gyn, miskraam curretage. Baarmoeder was gelukkig volledig hersteld! Oef  
We hebben effectief groen licht gekregen en kunnen er weer vr gaan.
Ze ging even kijken of Mn ei links of rechts gesprongen was. Maar er was niets te zien. Nadien maak ik me nu wel zorgen. Had ik nu geen eisprong gehad? Of wat bedoelde ze nu... of bedoelde ze dat er een ei was, en dat ze enkel niet kon zien, waar hij gesprongen was? Mijn ovulatie testjes lopen niet echt op een tot een knaller deze cyclus. Ze kleuren wel even donkerder op dag 11.... Maar niet om te zeggen, Wauw. Heb wel al ondertss 6 dagen een enorm zeurderige pijn. Zit nu op cyclus dag 18. Dus het is nog wel even wachten.
Hier word ik gek van.
Ik wil het zooooooo graag. 

klein hartje 23-02 om 11:42

Haasje, jou verhaal was me ontglipt (sorry)
Ook wel best heftig zeg. Hoe gaat het ondertss met je?

kirstnn 23-02 om 12:10

Dat is goed nieuws klein hartje, hopelijk snel weer een positieve test! Zou kunnen dat je nu geen eisprong hebt gehad na de curretage, had ik zelf ook niet toen. Maar denk eerder dat ze bedoelde dat ze niet kon zien waar die gesprongen is! Ik denk dat we er allemaal wel gek van worden, ik in ieder geval wel. Geen idee op welke dag ik zit in me cyclus, alleen dat afgelopen weekend eisprong is geweest want sinds maandag vreselijke rugpijn heb ik altijd daarna.. Verwacht volgende week dan ergens menstruatie, liever niet natuurlijk maar goed 

klein hartje 23-02 om 14:39

Kirstnn, toen je geen eisprong had? Hoe kang duurde je cyclus toen? 

kirstnn 23-02 om 16:56

Vanaf dag van curretage precies 4weken erna ongesteld dat wel. Moet zeggen dat mijn cyclus altijd ongeveer zolang duurde. Dus die was niet van slag oid..

haasje 23-02 om 17:53

Bij mij was voordeel van miskraam dat ik plots een zeer regelmatige cyclus had. Voordien zeer onregelmatig, soms tot 50dagen. Dus was zeer moeilijk om goede periode te voorspellen. Na miskraam had ik dan altijd afwisselend 35 en 28 dagen. Dus sneller opnieuw zwanger geraakt. Na tweede miskraam altijd cyclussen van 32 dagen. 

klein hartje 23-02 om 22:20

Hmm ja, ik hoop toch eisprong gehad te hebben. Mn eerste menstruatie na miskraam was netjes 28 dagen... dus hoop nu ook regelmatig te zijn, net zoals vroeger. Steeds rond 30dagen....

klein hartje 24-02 om 12:42

Een knaller van een ovulatie test! Eindelijk! Yes

klein hartje 24-02 om 12:42

Dus dan zal de gyn idd niks kunnen zien hebben.

Mellanie1801 24-02 om 16:29

Hey dames heeft een van jullie hier misschien ervaring mee? Ik heb het idee dat ik al mijn vruchtbare dagen gevoelt hebt beetje zeurende pijn in de buik links recht midden maakt niet uit waar met lopen liggen zitten alles zeg maar en nu zijn de dagen voorbij en is alles rustig heb er verder geen andere verklaring voor het waren zoiezo de vruchtbare dagen heb het bij gehouden met ovulatie testen dit is nu al de 2de keer dat ik dat voel sinds de mk van december daarvoor heb ik er nooit geen last van gehad

klein hartje 24-02 om 18:11

Top, dat je het voelen kan. Als je getest hebt met ovulatietestjes. En je hebt zeurende pijn, denk ik zelf wel... dat het daarvan verder komt? Ik wens je veel succes, dat je snel opnieuw zwanger mag zijn

Mellanie1801 24-02 om 18:58

Ja dat hope wij ook na 3 jaar zijn we er ondertussen wel klaar voor haha nog 14 dagen voor mijn volgende menstruatie dus nu op het wachtbankje

kirstnn 24-02 om 21:55

Dat is dan wel n soort voordeel idd haasje, mijne was altijd al tussen 26-28 dagen. Nu nog aan het afwachten sinds de tweede mk en hoop dat t nog steeds regelmatig is.. 

Klein hartje wat fijn! Mag ik vragen welke ovulatietesten jij gebruikt? Ik heb die van de action maar heb t idee dat die bij mij niet zo goed werken..

Mellanie ik had dat ook, eerst voelde ik t niet en na de eerste mk (ma) voelde ik wel steeds de eisprong.. Heb gehoord dat dat wel vaker zo is na een mk, dus raar is het niet! 

 

Mellanie1801 24-02 om 22:59

Het is niet raar maar ik voel niet alleen de ei ik voel elke vruchtbare dag en opzich niet erg maar wel vervelend want krijg er niet echt bepaald zin van om dan te klussen haha

Pien 25-02 om 00:31

Ik had 7 nov een positieve test. 30 nov kwamen we er tijdens de eerste echo achter dat t mis was.16 dec gecurreteerd. 5 wk ongeveer bloedverlies en toen een week niks en 28-1 voor de eerste x weer normaal ongesteld. Kort daarna samen besloten toch nog een keertje proberen zwanger te worden maar nu net weer ongesteld. Wel netjes regelmatig zoals t was altijd... Afgelopen maand was demeest vruchtbare periode denk ik net voorbij toen we besloten ervoor te gaan. Straks een nieuwe poging. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer 1e keer ongesteld na miskraam?' in het Zwanger worden forum