Herhaalde miskramen

36 antwoorden en 29051343x bekeken

Good vibes only 05-05 om 20:11

Wat heftig, Baby05! Ik ken je verhaal natuurlijk al een beetje. Begrijp ik nu dat je uiteindelijk 1 dochter hebt en de andere zwangerschappen mis zijn gegaan?

Ik zou inderdaad verder onderzoek laten doen bij de gyn. Misschien krijg je dan wat meer antwoorden op je vragen. 8 miskramen is wel echt heel veel, zo heftig!

reageer

Baby05 05-05 om 20:13

Hoi Lin,
Ik heb 3 levende kinderen.
Weet niet misschien maar gewoon een punt erachter zetten nu.

Good vibes only 05-05 om 20:42

Ooh, dan las ik het verkeerd! En dan van je huidige man of van je ex?

Lastige beslissing lijkt me dat. Die kan jij alleen maken. Jij weet hoeveel je nog aan kan en hoe groot je kinderwens is.

Baby05 06-05 om 08:37

Niet van mijn huidige man.
Ja is zeker lastig ...
Je zet me aan het denken lieve Linda.
De kinderwens is groot dat wel.

Molly 06-05 om 10:08

Jeetje Baby05 wat n verdrietig verhaal  Wens je heel veel sterkte en wijsheid toe in je beslissing! 

@Linda, hieronder een linkje, ze zitten in Rdam en Utrecht. 
https://acupuncturist.nl/specialisme/miskramen/

Ik loop nu verder niet meer bij de gyn, dus kan daar niet overleggen over de kinderaspirine. Ga jij dat op eigen houtje slikken? T kan wat scherp zijn voor je maag dacht ik ergens te lezen, maar ik slik al omeprazol (maagbeschermer) dus daar zou ik niet echt last van moeten krijgen. Heb nu ook een btj zo iets van baat t niet, dan schaadt t niet. Had daar toen na mk 1 al wel aardig wat verhaaltjes over zitten lezen (en dat ze vooral in België geven ze deze wel gemakkelijker, want er zijn wetenschappelijke onderzoeken geweest, waar t nut niet uit is gebleken, maar ja als ik dan weer al die verhaaltjes lees....) . Zou me nu dan weer ff moeten inlezen in of ik er zelf aan kan komen, welke mg en vanaf wanneer en tot wanneer je zou kunnen slikken. 

Good vibes only 06-05 om 10:15

Ik zit ook bij de Facebookgroep 'herhaalde miskramen' en daar zitten veel ervaringsdeskundigen. 
Je zou het gewoon op eigen houtje kunnen slikken of even kunnen overleggen met je huisarts?

Je moet dan de kinderaspirine hebben, 1x per dag, dat is een hele kleine dosis. En je kunt beginnen zodra je zwanger bent, maar er zijn er ook die beginnen na hun eisprong en dan weer stoppen als ze ongesteld worden.
Over wanneer weer te stoppen heb ik verschillende verhalen gehoord. Van na de innesteling (dus een week of 8), tot aan wel 20 weken...
Maar wellicht kan ik dat aan de verloskundige vragen zodra ik zwanger ben.

Molly 06-05 om 10:33

Ja, ad huisarts vragen had ik al aan zitten denken, daar moet ik binnenkort toch weer heen omdat ik weer even moet bloedprikken omdat mijn leverwaarden te hoog waren. Ik kan altijd ook nog mn eigen vk bellen, die mocht ik altijd nog bellen. 
Voor nu ben ik btj blij, want mn ovu test had zojuist eindelijk weer eens een iets meer zichtbaarder streepje dan de afgelopen tijd  Dus dan zou ie mooi netjes in de tijd zitten! Duim, duim 

Good vibes only 06-05 om 12:28

Wat toevallig, mijn leverwaarden waren ook iets verhoogd! Ik moest na 6 weken opnieuw bloedprikken, dat is nu ongeveer. 
Wat fijn van de ovulatietest. Ik wilde ze niet doen, maar ik had gisteren opeens weer wat bloedverlies en steekjes rechtsonder, dus toch eentje geprobeerd. Was negatief. Zou 'm ook pas over een week moeten hebben, dus ik wacht rustig af.

Molly 06-05 om 21:21

Wel idd toevallig dat t bij jou ook wel iets verhoogd is. 
Was bij mij per toeval, want was algemeen bloedonderzoekje ingezet door de huisarts, omdat ik nog steeds zo moe ben. Die leverwaarden hadden dan weer niets met mn moeheid te maken zei ze, dus mocht me er niet druk over maken, want de lever is zo'n complex orgaan, kan met eten te maken hebben, had ook veel medicijnen geslikt de laatste maanden door de buikpijn. En ben niet de enige in de fam met iets hogere waarden. 

Wat hadden ze er bij jou over gezegd?
Hoop voor je dat je cyclus gewoon netjes blijft oppakken nu! 

Good vibes only 07-05 om 08:54

Bij mij was het ook toeval. Ik wilde ook een algemeen onderzoek omdat ik me zo moe en energieloos bleef voelen. Ze zeiden eerst dat er niets uit was gekomen, toen belden ze terug dat mijn leverwaarden iets verhoogd waren, maar dat ik me geen zorgen hoefde te maken. En dan 6 weken later nog eens prikken om het te monitoren.

Ik las op internet dat het ook door stress kan komen. We hebben nogal een stressvol jaar achter de rug, dus zal me niets verbazen. Ben benieuwd hoe het nu is.

Molly 07-05 om 19:49

Ah, nou hier ook stress genoeg gehad idd 

Anoniem (Gast) 23-03 om 21:38

Een hele late reactie, hopelijk gaat het inmiddels goed met je zwangerschapswens. Ik heb een succesverhaal en wil dit graag delen  
Drie herhaalde  miskramen gehad, het hartje stopte na 8-9 weken telkens met kloppen. Verschrikkelijk. Allerlei onderzoeken gehad met geen bijzondere uitkomsten. Op een klein vermoeden van een septum (hartvormige baarmoeder) na. Dit zou heel minimaal zijn en hoefde niet verder onderzocht te worden. Gynaecologen bleven zeggen dat ik pech had. Gewoon nog een keer proberen.
Het voelde als allesbehalve pech en ik wilde verdere diagnostiek, maar dit werd geweigerd. Uiteindelijk besloten om naar België te gaan. Daar kreeg ik direct een MRI scan en hysteroscopie. Het septum (tussenschot) bleek zo groot te zijn dat ik nét niet 2 aparte baarmoeders had. En mijn baarmoeder zat nog vol met miskraamresten. Wat een misser van NL! 
Ik heb een ingreep gehad (20 min onder narcose) waarbij het tussenschot is weg gehaald. Life Expert Centre (dr Valkenburg) zit in Hove (Antwerpen) en is zó kundig. Mijn baarmoeder herstelde zonder littekens. Ik werd snel weer zwanger en ben nu een trotse moeder van een gezonde dochter  
Hopelijk os het niet nodig, maar laat je niet van het kastje naar de muur sturen. Protocollen zijn in België heel anders. Er wordt meer maatwerk geleverd en naar jóú gekeken. Mijn zorgverzekering (VGZ) heeft alles vergoed.
Alle sterkte & succes gewenst voor vrouwen die dit mee moeten maken. Het is zo verdrietig om het vertrouwen in je lijf te verliezen, maar er is hoop! 

Eva 25-03 om 08:34

Wat een verschrikkelijke verhalen. Heel veel sterkte aan alle vrouwen die dit moeten meemaken!

Emma321 (Gast) 15-07 om 14:35

Onze eerste zwangerschap ging zonder problemen ondanks het niet gepland was.
Daarna voor de 2e gegaan helaas geëindigd in een miskraam toen weer zwanger en weer een miskraam. En dat in 4 maanden tijd.
Dat is heel zwaar dat is gewoon zo.
Nu na 2 jaar zijn we weer bezig voor een 2e eindelijk was het gelukt maar het ziet er naar uit dat het mogelijk weer mis gaat.
Maar ondanks dit zou ik het persoonlijk net zo lang proberen tot dat ik echt niet meer kan.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Herhaalde miskramen' in het Zwanger worden forum