Zelf inseminatie

29 antwoorden en 28183270x bekeken

Shar 27-05 om 16:54

Hallo,
Mijn vriend en ik zitten met een probleem. Wij hebben een kinderwens maar het gaat niet zoals het moet gaan. Mijn vriend kan niet in mij komen om zo maar te zeggen. ik ben op dat momemt niet vochtig genoeg en als hij in mij wolt doet het erg zeer, terwijl ons voorspel prima is. Dit vinden wij beide heel vervelend. Maar omdat wij dus een kinderwens hebben doen we sinds begin dit jaar aan zelfinseminatie. Iemand hier mee bekend? Al 3 pogingen gehad maar alle pogingen waren negatief. Iemand tips voor ons? Kent iemand dit probleem?
Groet shar 

reageer

Tooby 27-05 om 17:03

Ben je al langs de gynaecoloog geweest? Of doet het bij hem zeer? 

Shar 27-05 om 17:24

Nee ben nog niet langs de gynaecoloog geweest. Het doet bij mij zeer. Net of dat het niet vochtig genoeg is.....

Tooby 27-05 om 18:17

Als het zeer doet is dat een reden om langs de gynaecoloog te gaan, er kan iets mis zijn of bijvoorbeeld je bekkenbodemspieren zijn te aangespannen, je kan dit verhelpen met bekkenbodemfysio gelukkig maar je moet je eerst even laten controleren door een arts.

Shar 27-05 om 18:33

Mmm oke.
Zelf denk ik dat ik te gespannen ben, probeer te ontspannen maar zal wel niet goed genoeg zijn denk ik 

Moedertjuh 27-05 om 18:39

Ik zou ook wel even jouw probleem aandacht geven want het zou toch ook fijn zijn als je intiem kan zijn samen zonder pijn. Dit kan iets lichamelijks maar ook geestelijk zijn. Omdat het een paar keer niet fijn was kan je nu onbewust blokkeren waardoor het nog meer pijn doet. Dus je komt dan in een soort cirkeltje terecht. Je verwacht pijn dus doet het pijn. Misschien toch ook iets om een keer met je huisarts te bespreken. Je hebt in Nederland, weet niet of je ergens anders woont, een verwijzing nodig van de huisarts voordat je evt naar een Gyneacoloog gaat. 
Over de inseminatie, in principe als je het correct uitvoert heb je net zoveel kans op een zwangerschap als op de natuurlijke manier. En 3 pogingen is dan nog pril. Je gebruikt ovulatietesten? 

Shar 27-05 om 19:03

Nee gebruik geen ovulatietesten. Heb regelmatige cyclussen dus ik houd de site van 24uurbaby in de gaten met mijn vruchtbare dagen. 
Zelfinseminatie is geen probleem voor ons maar zou toch fijner zijn als je het op de juiste manier kan doen. 

Moedertjuh 27-05 om 20:03

Oke ja als je regelmatig bent dan herken je je vruchtbare dagen wel. Insimineer je iedere dag? Want voor de zaadkwaliteit is om de dag goed. Bij mij altijd snel voor een zwangerschap gezorgt....niet met insiminatie hoor. 

Shar 27-05 om 20:26

Wij insemineren om de dag. We willen er vanavond weer mee beginnen. 

Tooby 27-05 om 23:03

Gewoon even langs de dokter/gynaecoloog, ik heb hetzelfde alleen niet in de mate dat ik pijn heb, dus voor mij is het geen noodzaak het te verhelpen, maar voor jou wel. 

Moedertjuh 27-05 om 23:03

Oke ik hoop dat deze ronde raak zal zijn.

Tooby 27-05 om 23:11

Misschien is het met zwanger worden niet zo erg, maar neem aan dat je met je partner intiem wilt kunnen zijn en ook bevallen van een kind met jouw problematiek kan gevaarlijk zijn..

Tooby 28-05 om 00:42

En je probleem verhelpen als je zwanger bent kan lastiger zijn dan voordat je zwanger bent. Dus mijn advies, bel morgen de dokter op.

Shar 28-05 om 08:43

Dokter gebeld heb straks een afspraak. Ben benieuwd. Bedankt voor jullie berichten 

Moedertjuh 28-05 om 08:50

Succes straks ! 

Shar 28-05 om 10:07

Naar de huisarts geweest maar er is niks aan de hand. Blijkbaar ben ik te gespannen en daardoor lukt het niet. Toen de HA met zijn vinger naar binnen ging voelde hij een soort van aanspanning. Ik moest denken aan wat leuks dus dat deed ik toen ging het beter zei hij. Naar een paar minuten heeft hij nogmaals gevoeld en ook toen wat spanning, toen hij zij  vinger bewoog ging de spanning meteen weg.....moest het maar gewoon blijven proberen. Verstand op nul dus. 

Moedertjuh 28-05 om 10:12

Nou in ieder geval fijn dat er niks raars is gevonden daar binnen. Maar het geestelijke heeft ook aandacht nodig. Daar zou ik met de tijd als je er klaar voor bent toch wel wat mee doen. Manieren zoeken om te ontspannen. 

Shar 28-05 om 10:21

HA zei al probeer rustig te gaan liggen en denken aan wat leuks. man het werk even laten doen. Evt samen praten over intieme dingen dat kan ook al helpen zei hij. 
Heb verteld dat wij dus gisteravond een zelfinseminatie gedaan hebben. Dit was prima. 
Ben om 6 uur vanmorgen naar het toilet gegaan en had het gevoel dat alles eruit liep jullie hier ervaring mee? HA zei dat dit wel normaal was...

Tooby 28-05 om 10:56

Gek dat hij je niet geadviseert heeft om naar een bekkenbodem fysiotherapeut te gaan..misschien zelf gaan?

Mij (Gast) 28-05 om 11:16

Tip: Er is een ander gesoreg op dit forum waar vele vragen zijn beantwoord en succes te vinden zijn. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zelf inseminatie' in het Zwanger worden forum