Ervaring met vakantie ver land

30 antwoorden en 28002308x bekeken

anoniem (Gast) 12-07 om 07:16

In jou eerdere bericht veroordeel je wel mensen die rauw vlees eten voordat ze zwanger zijn, en dat terwijl dit helemaal geen kwaad kan (volgens de artsen), natuurlijk heb je ook zwangeren die dingen eten/drinken die risicovol zijn dat zou ik zelf ook nooit doen ;-) 
Hoop voor jou dat je snel zwanger zult raken,  En een tip : maanden waarin je geen gemeenschap hebt gehad tijdens de vruchtbare periode officieel geen ronde omdat er geen kans is op een zwangerschap, natuurlijk is het een maand die voorbij is gegaan maar die moet je eigenlijk niet meetellen als ronde ;-) 

reageer

Tooby 12-07 om 07:22

Ik tel persoonlijk alles mee als ronde. Moet ik mij nu ook veroordeelt voelen omdat ik het wel doe, ookal zeg jij dat het niet hoort?
Ook snap ik echt niet waarom je nog steeds zegt dat ik mensen veroordeel, ondanks dat ik zeg dat ik dat NIET doe.
Kan je quoten wáár ik dat precies doe? In welke zin zeg ik "die mensen veroordeel ik"? Dat jij,het veroordelend vindt overkomen is een verschil met of het veroordelen is. Ik veroordeel niemand, dat zeg ik nu..geloof dat dan gewoon.

anoniem (Gast) 12-07 om 07:32

@Tooby: in de zin van het niet eten van rauw vlees hoor je ook al niet te doen als je zwanger wilt worden ;-).
Dat is mensen veroordelen die het wel doen, ook al schrijf je dat er niet achter ;-) 
En dat over de rondes geef ik je enkel als tip ;-) Omdat er helaas mensen zijn die te vroeg naar het ziekenhuis gaan waardoor mensen die echt lang bezig zijn/hulp nodig hebben onnodig lang op wachtlijsten moeten staan ;-) maar hoop uiteraard voor jou dat je niet in de medische molen hoeft te komen.

Tooby 12-07 om 07:35

Zo raar he, als ik advies geef dat iets wel/niet hoort, dan veroordeel ik iemand, maar als jij mij een tip geeft over dat ik iets doe dat niet hoort, dan veroordeel je natuurlijk niet?
Adviseren/mening geven (zonder te zeggen dat je diegene veroordeelt) is NIET hetzelfde als veroordelen.

Iedereen die zich veroordeeld voelde vanwege mijn opmerking ("je hoort te stoppen met rauw vlees eten als je een kinderwens hebt"), mijn excuses daarvoor, ik veroordeel jullie echt niet en zo heb ik het nooit bedoelt.
Ik hou het hierbij, het is mijn mening en net zoals iedereen hun mening mag hebben, mag ik dat ook. Nogmaals, ik veroordeek niemand dus hou aub op met zeggen dat ik dat wel doe, want dat is gewoon vals gedrag.
Fijne dag.

Beagle 12-07 om 10:57

Laten testen is waarschijnlijk de beste optie als je terug komt. begreep dat destijds het advies na vakantie risico land 1-2j niet zwanger worden was. maar mogelijk verkeerd onthouden en was het 1-2mnd. Of het is alweer aangepast haha

Anoniem, zoals ik het lees geeft tooby een advies en vind het niet veroordelend overkomen. Ik heb ook dingen gegeten tijdens de zwangerschap waarvan ik niet wist dat niet mocht.dus wel fijn als andere mensen dingen tippen, aan mensen zelf of ze wel of niet iets mee doen

Reis (Gast) 12-07 om 12:35

Je moet doen waar je je goed bij voelt. Ik heb de afgelopen 12 maanden aardig wat afgereisd (oa Thailand) en heb een gezond kleintje in mijn buik.
Je kunt er zelf ook voor zorgen dat je niet/zo min mogelijk gestoken wordt door muggen. Neem deet mee of koop bij de 7-eleven lokaal muggenspul. Gebruiken voor het gaat schemeren. 
Gaan jullie echt de jungle in? Of blijf je op het strand/eilanden? Groot verschil. 
Ik zelf vind het allemaal bangmakerij, er worden dagelijks honderden/duizenden gezonde kinderen geboren in Thailand. Maar zoals ik al begon: je moet doen waar je je prettig bij voelt. Ik ben zwanger geworden op vakantie, heb daar gegeten en gedronken wat ik wilde. Ik voelde mij daar goed bij, mijn lichaam blijkbaar ook want de ontspanning en lol die ik daar gehad heb heeft er wellicht wel voor gezorgd dat ik zwanger raakte. 

Merel 12-07 om 15:24

Tooby, waarom ga je in discussie met iemand die als anoniem zich aanmeldt?

Tooby 12-07 om 16:08

Ja dat snap ik ook niet Merel hahaha soms denk ik niet zo helder na blijkbaar  
Dankjewel Beagle! 

Anoniem (Gast) 16-07 om 23:39

Hee @reis gast
Ik ben het helemaal met jou eens met je bericht, ik vind het ook Llemaal erg overdreven en zowizo het hele gedoe hier met nedsrlandsrs wij moeten ons overal voor enten en hebben totaal gewn weerstand. Echt zwak volk om het maar evenzo te zegge... met deze mug ben ik ook wel beetje dat ik denk joh hoevaak hoor je het en het is officieel nier bewezen dat het 100% door de mug komt. Nou heb ik wel besoten het gewoon niet te doen of op te gokken, maar vind wel dat wij zelf beslissen hoelanf wij thuis wachten.. we gaan bijna en ga er goed van genieten, ik bekijk het bij thuiskomst wel, zijn we beide even fit dan gaan we gewoon gelijk los haha.  Ben ik ziek geweesr op vakantie of mijn partner dan ziekke we uit en laten we ons testen.  Denk dat het vrij overdreven wordr maarja... we nemen her maar voor wat het is

Anoniem (Gast) 16-07 om 23:42

Wat net schreef was ik irisss snoniem oeps haha

Tooby 17-07 om 15:57

Nou nou nou nou, Nederlanders een zwak volk noemen vind ik wel een beetje overbodig hoor haha, het is een ander land, een ander klimaat, andere ziektekiemen en bronnen..Betekent niet dat we zwak zijn, wij zijn dat gewoon niet gewend. Als je dit advies overdreven vindt en je vind dat het komt doordat we een zwak volk zijn, dan neem ik aan dat jij ook gewoon rauw vlees zal eten tijdens de zwangerschap? Want waarom zou je het vermijden?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaring met vakantie ver land' in het Zwanger worden forum