groepje nieuwkomers?

1114 antwoorden en 18172367x bekeken

Susanna 18-09 om 11:36

Ik lig indd altijd met een kussen onder mijn billen

reageer

Myra (Gast) 18-09 om 11:44

Lief, dankje! Mocht iemand nog meer tips willen of vragen hebben, denk ik graag mee hoor. We hebben uiteindelijk allemaal zelfde doel toch.  Al geloof ik zelf vooral in de geluksfactor, die je natuurlijk wel positief kunt beïnvloeden.

BestJ 18-09 om 12:12

Fijn Myra! Had jij nog dat je om bepaalde dagen heen kluste of wanneer jullie zin hadden? 

Myra (Gast) 18-09 om 12:18

Nee, ik heb geen testen gebruikt (wou ik net mee starten toen raak was). Dus idd gewoon wanneer we zin hadden, maar wel met enige regelmaat natuurlijk.

Floor (Gast) 18-09 om 12:14

@BestJ, inderdaad, van zodra de cyclus wat duidelijker wordt hoef ik niet van in het begin te testen hihi 

Anso 18-09 om 12:31

Oh zou ik dan ook best al testen tijdens mijn ms? Of heeft dat geen zin nu mijn eerste keer 34 dagen was?

BestJ 18-09 om 12:49

Dank voor je antwoord Myra! Ik heb ovulatie testen gedaan hoe het officieel zit (zo'n 14 dagen voor je volgende menstruatie) en inderdaad had ik toen mijn ovulatie dit voelde ik en kon ik bevestigen met de test maar wel meerdere dagen achter elkaar gedaan om te kijken wanneer de piek was etc. 

Susanna 18-09 om 12:51

In een gewone cyclus heb je op dag 14 je eisprong dus op dag 12 en 13 positieve ovu testen ik zou dus al op dag 11 beginnen 

BestJ 18-09 om 12:54

Ja zoiets deed ik inderdaad ook Ananasje!

Schuimpie 18-09 om 22:11

Ik zou me ook graag bij jullie aansluiten als het mag. 
Hoop dat morgen mijn menstruatie (direct na pilgebruik) stopt zodat we kunnen beginnen aan onze oefenronde. Bij mijn vorige kindje was 't daar al raak, zoveel geluk gaan we vast geen 2e keer hebben dus nu op zoek naar mijn eigen cyclus. 

Weet nog dat ik vorige zwangerschap minimaal 15 minuten met een kussen onder mijn kont bleef liggen omdat ik dat ergens gelezen had, maar of het daadwerkelijk helpt zou ik niet kunnen zeggen.

Welke vitamines slikken jullie eigenlijk? Ik neem op dit moment die van Vsm puur mama, weet niet of er echt veel verschil zit in de kwaliteit van alle merken? 

Susanna 18-09 om 22:25

Ik geloof de effectiviteit van al die hulpmiddel etc. niet meer maar baadt het niet dan schaadt het niet. Wat ik hier allemaal extra doe:
- even blijven liggen na de seks
- vitamine d met extra foliumzuur
- glijmiddel conceive plus
- ovulatie testen
- seks rond eisprong om de dag of elke dag
- geen alcohol

Anso 18-09 om 22:29

Welkom schuimpie! Waw dat was wel heel snel bij je eerste kindje.. wie weet lukt het nog eens .
Ik neem enkel foliumzuur. Ik moet wel dringend beginnen gezonder beginnen eten. Ik ben een emo-eter en moet de suiker nu echt een halt gaan toeroepen. Dat wordt nog een zware opdracht denk ik.
Nog mensen die wat gewoontes willen aanpassen?

BestJ 18-09 om 23:31

Welkom Schuimpie! Ik gebruik davitamon mama plus, mede omdat ik een vitamine B12 en D tekort heb en het daarom handig vind dat ik maar 1 pil hoef te slikken ipv 4.. haha.
Herkenbaar Anso .. ik wil ook echt wel gezonder eten (ben ook te zwaar .. alleen had ik vandaag het begin van mij ovulatie voel hem ook en dan eet ik dus gewoon 1 dag de hele voorraadkast leeg en dan baal ik savonds van mezelf maar ik kan er niks aan doen haha. Ben gewoon echt onverzadigdbaar dan. 
Ananasje ik gebruik ook conceive plus, ben erg benieuwd of het gaat werken. Verder drink ik eigenlijk ook geen alcohol nu. Tenzij ik ongesteld ben geworden dan heb ik er even laks aan

Schuimpie 19-09 om 07:11

Ananasje: ik geloof ook echt niet dat die hulpmiddelen perse het verschil maken tussen wel of niet zwanger raken. In de middeleeuwen kreeg men tenslotte ook kinderen en toen hadden we echt nog geen ovutest en of glijmiddel! Ik zie het maar als een extra'tje... Wel vind ik vitamines belangrijk omdat bij een zwangerschap 't kindje daar zeker baat bij heeft.

Wat betreft eten ben ik ook niet het beste voorbeeld, elke avond gaan er wel een paar koekjes, stuk chocolade of wat ships in, haha! Gelukkig geen last van gewicht daarbij, dat blijft altijd gelijk. Alcohol drink ik sowieso al weinig, hooguit een paar glaasjes op een bruiloft maar zeker niet wekelijks, heb dat ook totaal niet gemist tijdens mijn vorige zwangerschap. Wat ik wel graag eet is bijv carpaccio, parmezaanse kaas, salami... Dat soort dingen ga ik echt weer even missen hoor, ben voor mezelf daar ook heel streng in zodra ik een positieve test heb. 

Shanna (Gast) 19-09 om 08:13

Mag je geen Parmazaanse kaas als je zwanger bent?
Heel rijtje dingen Ananasje! Blijven liggen doe ik wel, maar met mijn benen over elkaar en niet mijn billen op een kussen. Ben ik echt de enige waarbij het er dan niet uitloopt?  
Ik gebruik geen glijmiddel, dat zit ingebouwd, hihi! Waar ik wel op let is tegelijk of net na mijn man een orgasme krijgen. Dat duwt de zaadjes de goede kant op en maakt de omgeving “vriendelijker” las ik. 

Schuimpje wat mooi in de testronde raak! Wat was je aanpak?

Jill92 19-09 om 11:02

@ schuimpje welkom! Hopelijk gaat het deze ronde ook al meteen raak zijn! Wel fijn dat dit bij de eerste zo was. Ik slik ook davitamon zwanger waar eigenlijk vanalles in zit qua vitamine. 
@Ananasje ik kan me voorstellen dat je veel hebt geprobeert en de hulpmiddelen daarom in twijfel trekt! Hopelijk gaat het snel raak zijn
@Bestj ja hier eigenlijk hetzelfde. Ik beweeg wel aardig. Fitchannel en voetbal. De hond mag ook 2 uur per dag lopen. Maar qua eten hou ik ook erg van ongezonde dingen. Probeer er wel op te letten.
@Shanna bij mij loopt het er wel uit als ik niet het kussen eronder doe. Maar daarnaast heb ik gelezen dat ze dan de goede kant op zwemmen. Dus als ik toch blijf liggen dan dat kussen maar eronder en benen in de lucht. 
Vandaag 7 Dpo beetje last van mn onderrug, maar dat is niet gek na een reis vanuit italy terug naar huis. Verder van weinig last. Nog 6 dagen tot NOD. Ik weet dat het echt het beste is tot donderdag te wachten met testen. Hopelijk hou ik dat vol haha..

BestJ 19-09 om 12:01

Ja carpaccio enzo ga ik ook echt missen Schuimpie.. @shanna, bij mij loopt het er ook niet echt uit. Alleen de volgende dag wil er nog wel eens wat extra slijm voorkomen als ik bijvoorbeeld afveeg na het plassen. Spannend Jill92 haha nog even volhouden. Ik heb het gevoel dat m'n eisprong eraan komt maar niet lekker doorzet. Nog even afwachten. Ben heel misselijk, pijn in m'n onderrug , vreetbui en gerommel in de baarmoeder. Ben erg benieuwd. Nog geen zin om een ovulatie test erbij te pakken overigens 

Shanna (Gast) 19-09 om 18:50

Oh gelukkig BestJ, dacht al dat er bij mij iets niet klopte, hihi! Ja volgende dag is vaak best naar als je dan net op werk zit!  Waarom geen ovu test? Heb je een beetje zeurderige buikpijn? Dan is dat bij mij altijd mijn ei. En ik merk het ook aan de afscheiding. 
Ik slik foliumzuur en verder een gewone alles in één vitamine die mijn man en ik beide slikken. Kruidvat huismerk! 

BestJ 19-09 om 19:31

Haha ja Shanna inderdaad, soms doe ik gewoon even een maandverbandje in anders loop ik de rest van de dag met en natte plek op mijn werk. Ik ga morgen ovulatie test doen. Gevoel dat het nog niet helemaal door heeft gezet. Wel de hele dag misselijk geweest en hoofdpijn gehad, soms zelfs dat ik dacht dat ik moest overgeven. Mijn vorige ovulatie in augustus was ook op deze datums en voelde hetzelfde. Toen knal paarse 2e streep, dus ik weet vrij zeker dat dit een ovulatie is. Wel voor de zekerheid een testje gedaan maar deze was negatief!

Susanna 19-09 om 20:12

Wanneer is jullie nod precies? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'groepje nieuwkomers?' in het Zwanger worden forum