Wie is er ook al langere tijd bezig om zwanger te worden?

3430 antwoorden en 45256356x bekeken

Mirjam 08-04 om 13:34

Hai allemaal,

@Sophia, ik las enige berichten terug dat je je afvroeg hoe het gaat omdat je een tijd niets hebt gehoord van me. Ik heb me enerzijds terug getrokken omdat ik niet langere tijd bezig ben om zwanger te worden, sterker nog, ik was er eigenlijk nog niet uit. De laatste tijd begint het wel weer enorm te kriebelen hoor en wil ik wel weer. Deze maand gaat het nog niet worden voel ik.
Ik lees wel zo af en toe mee en leef met jullie allemaal mee en hoop zo dat jullie wens allemaal uit zal komen, snel of in de toekomst!

Daarnaast heb ik ook keihard gewerkt (en nog steeds eigenlijk) aan een nieuwe site waarin ik schrijf over mijn miskraam en hoe ik dat heb verwerkt, in de hoop dat ik daarmee ook andere vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt tot steun kan zijn. www.therapiehelpt.nl, voor wie erin geïnteresseerd is.
Heel veel sterkte, kracht en hopelijk ook een beetje plezier toegewenst met jullie wens en alle moeilijke momenten die erbij komen kijken (natuurlijk wens ik daar geen plezier voor toe). Ik vind het zeer knap met hoeveel toewijding jullie bezig zijn met je wens!

reageer

Maja 08-04 om 15:45

@Melsed: ik en mijn partner zijn ook 4jaar bezig geweest, incl. die inseminaties, dat was voor ons geen pretje! maar achteraf komt dat door de slecht behandeling. ik woon namelijk in Spijkenisse, en heb me behandelingen in het wel bekende slechte Ruwaard van Putten ziekenhuis ondergaan... ook deze slechte 'organisarie' werkte tegen in ons traject,de i.u.i behandeling zelf is a piece of cake om het maar zo te zeggen... je krijgt een prikje, en gaat daarna liggen met een eendenbek, die man of vrouw injecteerd het goede overgebleven zaad , een kwartiertje moest ik blijven liggen, en dat is alles. Wij kregen de keuze om na de behandelingen(mochten ze niet slagen) ivf te gaan doen, maar dit hebben we afgewezen omdat onze relatie door de stress eromheen al niet best was, en we de stress en hormonen injecties van de ivf waarschijnlik niet aankonden, ook omdat ik vond dat (toen) 2 en half jaar nog niet zo heel lang was.... er zijn vrouwen die 7 jaar of langer vechten voor het kindergeluk... Nu 2jaar na de laatste i.u.i,zijn we toch zwanger,puur natuur.. en zonder stress... Succes bij de gyne,en laat uiteraard wat weten he! we leven mee! Liefs Maja

angel 10-04 om 20:09

Hallo Dames,
Ik heb me vergist het was niet woe maar donderdag mijn NOD. Ik blijf maar afwachten maar vind het echt verschrikkelijk. Dat heb ik elke maand. Dan zeg ik ach het kan komen of niet en zodra het dan in de buurt komt wil ik dat ik of nu ongesteld wordt of dat ik zwanger ben en kan ik eigenlijk niet wachten. Heb me voorgenomen dat als ik morgen niet ongi ben ik dan toch vrijdag ga testen ook al weet ik dat ik al een paar keer later ongesteld ben geworden. 1 keer 3 dagen en de andere keer 5 dagen overtijd.
Ik laat het jullie weten
liefs Angel

Sophia 10-04 om 20:50

Hoi Angel. Nog een paar nachtjes slapen...Ik word ook gek van het wachten. Ik voel me nu heel onzeker...Ik hoop dat we tot eind van de week meer duidelijkheid hebben en hoopelijk positief nieuws.

Mel, hoe was het vandaag bij de gynaecoloog?

Joy, ik heb gelezen dat je een cursus voedingsconsulent hebt gevolgd. Ik twijfel of zwangere vrouwen creme freche en cottage cheese mogen eten. Ze zijn namelijk rijk aan calcium, maar dit zijn verse zuivel producten, volgens mij...Weet je het misschien?

Groetjes,
Sophia

Mommy 10-04 om 21:39

Hoi allemaal,

Spannend weer voor iedereen die wacht op nod! Duim voor jullie!
Ik wordt ook altijd onzeker en als je dan merkt toch ongesteld te worden moet het ook snel komen, dan heb je tenminste duidelijkheid.
De zonnekindpoppen zijn erg leuk om te maken ja, het is veel werk maar ze zijn heel speciaal en schattig. Ze zijn van alleen natuurlijke materialen gemaakt en voor kindjes zacht en knuffelig. Daarom vindt ik ze zo leuk! Ik zal een foto op mijn profiel plaatsen.
Het klopt dat ik bijna mijn studie Voedingskunde heb afgerond en je kan cottage cheese/huttekase en creme fraiche gewoon eten. Beide producten zijn in principe ''vers'' maar van gepasteuriseerde melk gemaakt. Huttekase is een soort restproduct bij kaas maken en creme fraiche is een soort aangezuurde room. Dit wordt na pasteurisatie gedaan. Er kan dan geen listeria bacterie meer in zitten. Hoop dat je zo gerust gesteld bent!

Vandaag bij vriendin geweest, nu 30 weken zwanger, kamertje gezien en alle spulletjes. Leuk hoor en gun het haar zo maar blijft wel beetje moeilijk. Gelukkig kon ik het vandaag redelijk goed hebben, dus valt me alles mee.  Binnenkort haar babyshower, wel zin in maar denk dat ik daarna wel even moet bijkomen...
Wel grappig mijn vriend zegt steeds dat hij denkt dat het van de zomer gebeurt, nou dat hoop ik dan ook maar!

Succes met wachten meiden en hoop voor jullie!

Maja 11-04 om 07:25

Sophia, i.u.i is de makkelojkste methode voor paren die langer dan 2 jaar,of vermindering aan beweging in het zaad is geconstateerd... aan gezien ivf een stuk heftiger is, zijn wij eerst voor i.u.i gegaan..
daarbij word het mannelijke zaad in een soort 'centifuge' gedaan,waarin de beste en mooiste zaadjes van de slecht worden gescheiden, die nemen ze op in een soort potje, en de arts brengt het zaad uit het potje(dat doen ze zodat je een fijner gevoel heb omdat jou naam op dat potje staat, en dus niet dat van een ander) in een heel dun,lang,zeer flexibel slangetje, en brengt het in de baarmoeder... ,
het stomme is, hij van te voren gaat kijken met een echo,aan welke kant het eitje zit, hij het zaad aan die kant rustig insemineert, en nog werden we er niet zwanger van... er zijn heeeel veel babys geboren door deze methode, tevens ook de enige die de meeste zorgverzekeraars 6 behandelingen vergoeden, bij ivf zijn dat er maar 3,dus de arts gaat meestal voor i.u.i, en pas later ivf... ik neem aan dat je weet wat ivf is? het wel bekende bevuchting buiten de baarmoeder, en een bevuchte eicel terug plaatsen.. of2 of 3.. i.u.i- Intra-Uteriene-Inseminatie. i.v.f-In-vitrofertilisatie , ik hoop je zo wat meer duidelijkheid hebt? Liefs Maja

Sophia 11-04 om 21:00

Dag meiden.

Maja, bedankt voor de uitleg. Ik hoop dat ik spontaan zwanger word en die behandelingen niet nodig zullen zijn.

Joy, wat zijn ze schattig die zonnekindpoppen! Ik zou wel en paar voor mijn kindje willen hebben, als ik ooit zwanger word. Verkoop je ze? Zo niet, ik wil je eerste klant worden

Hier ben ik de laatste dagen voor mijn nod aan het aftellen. Vandaag heb ik lichte m-tie krampen, ben bang dat mijn ongi op komst is.  Ik was vanavond misselijk geworden. Ik weet niet of dit een goed teken is of gewoon aankomende ongi. Mijn temp is ook klein beetje gezaakt...
Nog afwachten dus. Maar ik vrees dat ik gewoon ongi zal worden.

Hoe is het met Angel en Mel?

Groetjes, Sophia

angel 11-04 om 21:56

Hallo allemaal,

Nou ik ben vandaag ongesteld geworden. Heel jammer, maar stiekem vindt ik het niet zo erg, want de december maand is al zo druk. Natuurlijk als ik het wel was zou ik hartstikke blij zijn geweest hoor.
@ Sophia Ik hoop dat je gevoel verkeerd is.
Liefs Angel

Sophia 11-04 om 22:04

Wat jammer, Angel. Maar je hebt wel een regelmatige cyclus. Dat is goed nieuws. Ik denk dat ik met je mee naar de volgende ronde ga. Het wordt over een paar dagen bekend...

Liefs,
Sophia

melsed 12-04 om 09:17

Hallo allemaal,
Gistereren avond had ik dus mijn eerste afspraak bij de gyneco. Ze had een uur en 30min vertraging, dus ik helemaal aant stressen pfff. 
Ik ben er wel nog niet veel wijzer mee geworden ze, ze heeft nu enkel uitstrijkje genomen en baarmoeder gecontroleerd. En nu moet ik een hele resem testen gaan doen: bloed prikken om te zien of ik ovuleer, contrastvloeistof laten inspuiten om te zien of mijn eileiders niet verstopt zijn (dit onderzoek zie ik echt niet zo goe zitten). Ze zie me dat het niet abnormaal is dat ik nog niet zwanger ben en dat 1 op 4 er langer over doen dan 1 jaar om zwanger te geraken. Moet ik nu juigen omdat ik toch wel bij die ene zit (ha ha ha). Vriend moet ook sperma laten testen, dat vond hij natuurlijk minder tof maar vooral dat hij daarvoor 3 dagen onthouding moet doen (ha ha ha ha mannen he)
Ik had wel stiekem gehoopt dat ze mij ging zeggen, proficiat u bent al zwanger, maar toch niet. Maar mijn vriend is er zeker van dat hij mij deze maand heeft bevrucht (we zullen zien) Hopelijk wordt ik niet ongesteld deze maand en moet ik al die testen niet doen. Ze zie ook dat er veel psychologisch mee speelt omdat we er 'zo veel mee bezig zijn' maar ja da is ni zo simpel om er ni meer aan te denken he.  Vandaag was mijn temperatuur 36.7 dus mijn ovulatie zal wel geweest zijn zeker he. Dus nu weer afwachten.
Groetjes
Mel

melsed 12-04 om 09:20

Mijn gynecologe zei me ook dat temperatuur bijhouden niet veel zin heeft maar ik denk toch dat ik dat ga blijven doen voor mezelf. Ze stelde me voor om ovulatie testje te gaan gebruiken

angel 12-04 om 13:49

Hoi Melsed,

Ik kan je uit ervaring vertellen dat die behandeling met contrastvloeistof erg mee valt. Ik heb het niet zo lang geleden gedaan en was ook erg zenuwachtig er voor. Doet het pijn of niet. Wist niet wat ik me erbij voor moest stellen. maar het viel me reuze mee. Het doet geen pijn pijn, maar meer je menstruatie gevoel pijn. Het is gevoelig als het door de baarmoedermond gaat, maar daarna voel je het eigenlijk niet. Maar ja het kan altijd anders zijn het is net hoe gespannen je bent. gewoon goed in en uit ademen dat hielp bij mij ook.
Mijn vriend vond het ook niet leuk om zo`n lange onthouding te hebben. Dus inderdaad Mannen! ik hoop dat ik je een beetje gerustgesteld heb. Veel succes,
liefs Angel

melsed 12-04 om 15:31

Hey Angel,

bedankt voor de uitleg. Ik hoop dat ik niet te zenuwachtig ben. We zullen zien. Ik hoop dat ik niet ongesteld word deze maand en dat het allemaal ni meer hoeft. Want ik vind dat het toch wel stress teweeg brengt ze. Amai proficiat voor al de mensen hier die al veel langer bezig zijn dan ik.

groetjes
Mel

Sophia 12-04 om 21:44

Hoi Mel, ik hoop ook dat ik geen tweede afspraak bij de gynaecoloognodig nodig heb. Mijn man ziet het sperma onderzoek ook niet zitten. Hij heeft deze maand zijn best gedaan  (ik bedoel klussen) om aan dat onderzoek te kunnen ontsnappen.  
Mijn gynaecoloog zei trouwens ook dat ik mijn temp niet hoeft bij te houden...maar ik doe het toch voor mezelf. En tot nu toe blijft die hoog, dat geeft me de hoop...
Je kunt nu al met die bloedonderzoeken beginnen, maar met dat onderzoek met het contrastvloeistof zou ik afwachten totdat je na je nod meer duidelijkheid hebt of het raak is of niet. Ik hoop van wel  Moet je bloed op bepaalde dagen van je cyclus laten prikken? Volgens mij esrogeen aan het begin en progesteron aan het eind van de cyclus.

Ik had gisteren ongi pijn, vandaag is die weg. Mij lichaam speelt een spel met mij  

Fijn weekend allemaal!

Groetjes,
Sophia

Mommy 13-04 om 12:13

Hoi Dames,
 
Mel; Nou meid, spannend hoor! Ik snap dat je er tegenop ziet maar hoop dat de anderen je gerustgesteld hebben. Wanneer moet je nu die andere onderzoeken gaan doen?
Zelf temp. ik ook, gewoon omdat ik het fijn vindt om te zien dat ik me ovulatie heb gehad.
Vorige maand had ik een mooie dip en dag erna super stijging. Fijne bevestiging (omdat ik onregelmatig ben).

Angel; Jammer van m-tje! Hoop dat je niet veel last van hebt. En vol goede moed naar volgende ronde!

Sophia; Bedankt hoor! De pop die ik nu maak is voor de kleuter, met echt lijfje en kleertjes.
Ze gaan van babypopjes tot schoolkindpoppen. Dus zodra die af is, zal ik nog even een foto plaatsen. Leuk compliment dat je er een zou willen, je bent niet de enige! Ik moet even kijken of dat qua materialen te realiseren is want zijn vrij prijzig en niet gemakkelijk aan te schaffen helaas. (helemaal natuurlijk en kindveilig) Dus ben nog aan het uitzoeken
Hoe gaat het nu met je? Voel je, je anders of juist niet. Ja gemeen he, van je lijf, al die vage klachtjes enzo... Het maakt het er niet makkelijker op!
Nou hoop nog steeds op goed nieuws!

Zelf ben ik al een week niet fit, snotterig, hoofdpijn, licht misselijk. Schijnt van alles te heersen, hoop dus niet ziek te worden. Jammer als ik mijn ei zou missen....

Goed weekend, morgen mooi weer voorspeld!

Ster 13-04 om 14:50

hoi meiden,

wat spannend zeg al die onderzoeken. hopelijk vinden ze niets ernstigs. hoewel dat aan de andere kant ook weer frustrerend is. dan heb je weer de vraag waarom lukt het dan niet. ik hoop in ieder geval dat jullie snel zwanger zijn.

ik had vannacht een rare droom. ik had een dochtertje gekregen en die had ik een hele vreemde naam gegeven. mijn twee jongens hebben ieder drie namen en ze zijn allebei vernoemt naar een van hun opa's. als we een meisje krijgen zal ze ook vernoemt worden naar een van haar oma's. in mijn droom had ik dat dus ook niet gedaan ze had maar 1 naam die hele vreemde ik heb hem nog nooit ergens gehoord en jammer genoeg weet ik hem ook niet meer. 

dat wilde ik even  met jullie delen maar goed, iedereen heel veel sterkte met de onderzoeken. en ik hoop op goed nieuws ZWANGERSCHAPPEN!

sabje 14-04 om 18:06

hoi hoi
het is ook hoe de band met je moeder is, mijn moeder weet dat we graag een kindje willen maar niet vertelt dat we dr al mee bezig zijn. mijn ouders zijn beetje erg bezord en ben bang dat als ik het er vertel alleen maar gepreekt word kindjes kosten geld, enzo tewijl mijn vriend 40 uur werkt en ik maar 9 uurtjes in de week. maar we redenhet prima.

Maja 14-04 om 17:45

@Angel,ik heb het mijn moeder wel verteld,dit helpte mij om door me 'mislukte pogingen' te komen, mijn moeder en ik ijn vrijwel t zelfde zwanger geworden, moeders was 4jaar bezig, wij ook, moeders was eerste trimester ongesteld.. ik ook.. dus voor mij hielp het enorm, ze kon me gerust stellen! en ze heeft elke maand gevraagd ..en en en ,maar ik vondt die medeleven juist enorm fijn..dan was ik niet alleen als het was mislukt... en zij wist dan waarom ik een beetje verdrietig was... ik hoop je er iets aan hebt! Liefs!

Mommy 14-04 om 19:45

Ook ik heb het vrij snel aan mijn moeder en zusje verteld. Ik spreek en zie ze vaak wekelijks en in het begin had ik erg last van ontpillen. Ik vond het prettig dat ze wisten waar we mee bezig zijn.
Nu vindt ik het fijn dat als ik me rot voel, eerlijk met ze kan praten. Ze vragen me niets, ze wachten altijd op mij. Ik merk dat het enige waar ik tegen aanloop dat ik me zo onzeker en angstig kan voelen. Dat is mijn eigen gevoel en daar moet ik zelf controle over krijgen.
Maar steun van je lieven is voor mij heel prettig. Ik moet zeggen, ik voel me stukken beter en heb goede moed gekregen.
Oja, mijn beste vriendin weet het ook en de 3 beste vrienden van mijn vriend. Met mijn vriendin bespreek ik alles en met de mannen hebben we het er af en toe over, maar die vragen ook niets.  
Wanneer mijn ei komt, is nog altijd een verrassing, dus we 'juppelen' regelmatig haha...
Fijne avond allemaal!

melsed 15-04 om 09:48

Hallo allemaal,

hopelijk hebben jullie allemaal een even leuk en zonnig weekend als ik achter de rug. Hier in Belgie was het gisteren rond de 24°  zalig!!!
Zaterdag een VW camper gekocht, dus we kunnen begin mei op verlof vetrekken. Efkes me niks meer proberen aan te trekken van alles.
Ik heb voor mezelf besloten (natuurlijk in overleg met mijne vriend) dat ik momenteel niet al die testen ga doen. We geven onzelf nog ongeveer 6 maand en als het dan nog altijd ni gelukt is gaan we verder. Denk da ik ook een andere gynecoloog ga zoeken, want ze gaf me geen vetrouwend gevoel en ze was heel koel. Ik zie het ook totaal niet zitten om dat onderzoek met contrastvloeistof te doen daar ik nogal allergisch ben voor verschillende stoffen en ik bang ben dat mijn lichaam daar verkeerd gaat op reageren. Ik heb ook al op enkele andere forums gelezen dat het niet zo een aangenaam onderzoek is maar dat zal wel van persoon tot persoon zijn.  Mijn vriend is er zeker van dat het deze maand raak is, ha ha ha. We zullen zien, nog een week wachten eer ik ongesteld moet worden.
Ik heb het mijn moeder nog niet verteld, soms heb ik daar wel zin in maar zou het haar liever zeggen als ik effectief zwanger ben. Ik heb enkel 2 goeie vriendinnen die ik he verteld heb waaronder er een zelf vroedvrouw is.
Groetjes allemaal en een leuke werkweek
Mel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wie is er ook al langere tijd bezig om zwanger te worden?' in het Zwanger worden forum