Zwanger worden met onregelmatige cyclus

25 antwoorden en 44882619x bekeken

Aaap123 (Gast) 19-05 om 20:45

Ik ben nu 9 maanden gestopt. En zit nu al 3 maanden op me menstruatie te wachten. Ik heb een testje gedaan die was negatief 2 weken geleden. Ik ga sinds 13 april voor een kindje.

Kan er een kans zijn dat ik zwanger ben of word ? Ik ben al sinds voor dat ik aan de pil ging onregelmatig. Waardoor je kansen dus minder zijn, ik denk erover om de huisarts te bellen om raad.
Heb al 4 weken buikpijn onderin me buik en last van opgeblazen buik. en veel last van puistjes ineens maar ja dat kan ook van stoppen met de pil zijn hoorde ik.

Ik vind het zo stom om steeds maar te testen voelt zo wanhopig. wat vinden jullie?

reageer

Suzan 20-05 om 14:25

Hoi Aaap123;

Ben je uberhaupt al een keer ongesteld geweest nadat je gestopt bent met de pil? 
Als dat niet het geval is, dan zou ik meteen een afspraak maken bij de huisarts. Want binnen een half jaar moet je lijf de menstruatie weer opgepakt hebben. Dan kan het nog wel zijn dat je onregelmatig bent. Als je dat ook was voordat je met de pil begon, dan is dat waarschijnlijk nu nog steeds zo.
Wat mij helpt is om een menstruatie kalender bij te houden.

Ik heb dat ook gehad en ik had pcos,bij mijn 1e zoontje was ik gestopt met de pil en 1,5 jaar geen cyclus gehad!!en nu bij de 2e weer onregelmatig...

K 21-05 om 07:36

Oei, ik ben in januari gestopt met de pil, de eerste cyclus duurde zo'n 38 dagen, de tweede 46 en nU zit ik aan dag 49,... Ik heb wel opklapt van puistjes sinds ik ben gestopt met de pil. Bij mij helpt hetom mijn temperatuur te meten, dan kan je zien of je überhaupt wel een eisprong hebt.

Suzan 30-05 om 21:48

@123 aap; wat vervelend zulke grote verschillen. Dan weet je echt niet waar je aan toe bent. Hopelijk is alles goed. Ik heb ook al eens een vaginale echo gehad. Toch altijd prettig om te horen of alles goed is.

123aap123 01-06 om 12:44

Ik heb de uitslag gekregen pcos
Woensdag word ik terug gebeld hoe verder..
Verder was alles wel goed en zag de baarmoeder mond en de baarmoeder er goed uit ook was er mooi slijmvlies zo als ze zei. DUs ja nu afwachten

@ Aap,


Niets om je zorgen te maken hoor...ze kunnen heel veel met PCOS,de 1e is na 1,5 jaar toch nog spontaan gellukt zonder medicijnen ondanks geen cyclus,dus zegt allemaal niets..het betekend niet dat je niet vruchtbaar bent.
En nu met de 2e ja....vorig jaar Juli gestopt met de pil....Dec doorgestuurd naar het fertiliteitskliniek.....clomid gekregen 50 mg en gelijk 1e keer zwanger in Januari..nu hoeft dat natuurlijk niet zo bij iedereen te zijn dat je direct zwanger wordt,je kan ook een hogere dosis nodig zijn,maar ze kunnen heel veel met PCOS...dus s6 verder en op een vruchtbare tijd!!


Groetjes Chantal

Suzan 01-06 om 21:19

@123aap123; balen en nu?

123aap123 02-06 om 19:04

Oke gelukkig , ik hoor het indd vaker dat ik me geen zorgen hoef te maken, alleen het is wel wat minder makkelijk. Zo vertelde ze. 
Waarschijnlijk krijg ik idd ook clomid maar word woensdag terug gebeld en dan hoor ik denk meer en dan zal ik eerst wel bloed moeten prikken , en denk dat ik iets krijg om me menstruatie op gang te brengen want over 1,5 week ben ik het al 4 maanden niet.

123aap123 10-06 om 08:34

Ik zal nog even een berichtje sturen.
Mag nu na het ziekenhuis pas 21 juni , Na vruchtbaarheids afdeling. Heb samen met me vriend vragenlijsten moeten invullen. Vind allemaal zo eng en spannend weet helemaal niet wat er allemaal op me af gaat komen of wat er nu verder gaat gebeuren.Maar laat het maar gewoon op me af komen. Ben nog steeds niet ongesteld Gelukkig is me buikpijn wel weer een stuk minder. 

Nu wachten tot volgende week vrijdag

@ Aap,


Ja klopt moesten wij ook zo,n vragenlijst invullen.
Als je daar komt wordt er eerst van alles besproken over de gang van zaken en hoe ze het aan gaan pakken.
Wij kregen toen gelijk medicijnen mee en ik moest bloed laten prikken!!
Als dat allemaal goed is en alle onderzoeken zijn gedaan....gaan ze beginnen met medicijnen

kruimel 11-06 om 14:55

Zelfe probleem hier @123aap123. Wij gaan voor ons eerste kindje  En Al ruim 7 maanden geen menstruatie. Af en toe een mini bloeding en that's it!
Mijn vriend en ik hebben ook een vragenlijst ingevuld en moeten 19juni naar de gynaecoloog.

Ik heb veel gelezen over pcos en er komt erg veel overeen met mijzelf. Hoeft het natuurlijk niet te zijn maar denk het wel en misschien hoop ik het stiekem ook wel een beetje (sorry, ik bedoel dit niet verkeerd hoor, kan me voorstellen dat dames die dit hebben het liever niet hadden gehad) .
Ik Zou het zo erg vinden als er niks 'afwijkends' te vinden is en dat we weer naar huis worden gestuurd om zelf verder aan te modderen. Ik voel gewoon dat er iets niet in orde is. Beter dat ze dan iets vinden wat relatief makkelijk op te lossen is dan nog langer zo verder gaan als we nu doen. Er zou dan zo'n last van mn schouders vallen, al ben ik allang blij dat ik op tijd door ben gestuurd en niet pas na een jaar proberen.

Succes! xKruimel

@ Kruimel,


Nee hoor,begrijp heel goed wat je bedoelt...met pcos kun je tenminste met hulp nog zwanger worden en als je gelluk hebt zoals wij de 1e keer spontaan na 1,5 jaar en zonder cycles
.
En als je wat afwijkends hebt,wordt het mischien wat anders ja........,maar moet wel zeggen pcos is ook een afwijking,aandoening he!,het zijn stofjes vanuit jou hersenen die ervoor zorgen dat je een eisprong krijgt of niet zoals dus bij pcos,maar het kan ook weer over gaan volgens mij

Heel veel s6 met zwanger worden!!

xxx

kruimel 11-06 om 15:34

@DCB ja ik weet dat pcos een (afwijking) syndroom is, dat bedoelde ik er ook mee en alle andere vruichtbaarheidsstoornissen.. Liever dat dan niks en dat het nóg niet lukt.
Na 9 maanden heb ik er voortaal wel de pest in, iets wat zo leuk en speciaal zou moeten zijn is nu al een grote ramp geworden voor ons.

xKruimel

@ Kruimel,


Jaah dat geloof ik ,maar de moed niet opgeven hoor!!

123aap123 11-06 om 22:05

bedankt voor jullie reacties !

ik hoop ook dat ik er meteen medicatie voor krijg zodat ik  voor me gevoel echt kan starten. Nu vliegen de weken en maanden helemaal voorbij. En voelt het ook alsof er dus allerlei kansen voorbij gaan. 
Kruimel : ik begrijp je heel goed, mij gevoel zei ook dat er iets niet klopte en had ook pcos eerder gelezen en vond veel vergelijkenis ik ben dan ook blij dat ik snel ben doorgestuurd. En het iig hopelijk kan worden opgelost. ik heb bijna alle sympthonen dus is eigenlijk wel zeker dat het met bloedprikken er ook uit komt.

 Het was idd iets moois en leuks ik probeer er niet teveel mee bezig te zijn maar dat gaat zo moeilijk als het via het zh gaat en je steeds weken moet wachten tot een volgende stap of antwoord.
Succes allemaal met zwanger worden hopelijk is het voor jullie ook snel raak

kruimel 20-06 om 23:32

@123aap123, ik ga starten met Provera (menstruatie opwekken) gevolgd door Clomid! Helaas kan dit pas half juli.. Pcos is niet geconstateerd, by de inwendige echo iig niks te zien maar ik moet nog bloed laten prikken.. Ik ben in ieder geval al erg blij dat er iets aan gedaan word. Ik hoop voor jou hetzelfde, en dat het dan maar erg snel mag gaan! Succes morgen! Hou je me op de hoogte?
xkruimel

123aap123 (Gast) 20-06 om 23:45

Kruimel : bedankt voor je berichtje ben een beetje zenuwachtig voor morgen. Ben gewoon bang dat er weer niks ondernomen word. Het ziekenhuis gaat ook nog eens 3 weken dicht in juli. Hoopbniet dat ik weer weken kan gaan wachten wil gewoon onderhand echt kansen hebben voor een kindje. Hoop dat ze bij hetzelfde te werk gaan als bij jou. Ik stuur wel even een berichtje morgen hoe het was.

123aap123 (Gast) 20-06 om 23:46

Heb even op me telefoon gereageerd haha dus kan niet inloggen

kruimel 21-06 om 08:08

Myn zhuis sluit ook in juli! Daarom kan ik ook pas later gaan starten. Heel vervelend maar gelukkig voor my ga ik op vakantie de eerste 3 weken van juli dus ik heb afleiding. Hoop dat jy ook iets om handen hebt mocht het by jou ook pas na deze periode kunnen.

Succes meisje en ik denk wel dat je iets zal krygen. Vraag er anders gewoon om, dan kunnen ze het altyd proberen of zeggen waarom juist niet.
Zeker omdat je zo goed als zeker pcos hebt zullen ze er vast alles aan doem om je te helpen!

let me know
xKruimel

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden met onregelmatige cyclus' in het Zwanger worden forum