NOD Oktober

740 antwoorden en 44427172x bekeken

Manon 29-09 om 17:41

Hey mira2014,
Het is eigenlijk ten sprake gekomen dat we geen tijd ervoor hebben. We willen nog zoveel doen. En dat wil mijn man. Aan de ene wil hij het wel graag om mij een plezier te doen.
Tja dan ga je nu twijfelen of ik wel zwanger kan worden omdat ik over een maand gestopt ben met de pil.. en het elke maand probeer....en het nog steeds nog niet gelukt is... baal ik ook zo van. Pfff

Mijn man gaf net speels aan: "wacht maar af vanavond". Ja zou het dan toch zo zijn...
Ik zei ook al dat het dit jaar niet gaan lukken hoop volgend jaar..

Een heel verhaal sorry daarvoor...

Liefs manon

reageer

strikje86 29-09 om 18:12

@Manon: lucht je hart hier vooral! Daar zijn we voor!! Wat ik niet goed begrijp is hoelang je nu van de pil af bent? een maand?

vicky 29-09 om 18:17

@ strikje 

ben hier nog een beetje aan het mee volgen , ben in maart zwanger geweest net geen 3maand , en het hartje is gestopt met kloppen , kwam zelf niet af , dus heb curettage gehad . deze heb ik gehad op 11 juni , we zijn nu 29 sept en ik ben iets meer dan 5 weken zwanger terug ! heb hier iemand leren kennen op zwanger worden forum en zij heeft toen een week na mij een curettage moeten laten doen , en zij heeft me onlangs laten weten dat ze ook opnieuw zwanger is en dit al 9 weken mss ondertss al 10 , dus blijven hopen komt goed !!!
heb ook het idee gehad , en nu nog zelfs , onzekerheid of het nu wel goed ga gaan , maar positief blijven  succes !!!!

Manon 29-09 om 18:32

Hey strikje86, sorry niet echt duidelijk neergezet. Maar over een maand, 1 jaar gestopt met de pil.

Hanna 29-09 om 20:20

@strikje, ik heb na de vroege miskraam (9weken) een maand gewacht. Geloof dat ze zeggen dat dat niet per se hoeft, maar ik vond het voor mezelf prettig te weten dat mijn lichaam het weer naar behoren deed. Dat je cyclus weer op gang komt enzo.. ik vond het geruststellend. Na dat maandje rust was ik de maand erop weer in verwachting. Hij is deze maand 6 jaar geworden..
Dat twijfelen over je lichaam is heel logisch en normaal. Als je straks weer zwanger bent is dat ook echt niet opeens voorbij. Eenmaal van die roze wolk af, .. je komt er nooit meer (helemaal) op. Ik niet tenminste. Zoals ik het zie, is het echt je er aan overgeven.. Maar naar mate je zwangerschap groeit, groeit ook je vertrouwen. Langzaam, maar het groeit... 

@manon, wat een lastige en verwarrende situatie lijkt me. Sterkte ermee en succes met onderzoeken wat nu voor jullie wijsheid is.

kruimel 29-09 om 20:37

Heee wat vervelend Manon! Stom hè, hoe je (byna) een jaar geleden 100% zeker voor kindje gaat en dan veranderd er weer vanalles, iets met werk ofzo of toch het gevoel erby, dat het toch weer onzekerder word. Wie weet is het toch nog gauw raak. Succes meid.

xxKruimel

strikje86 29-09 om 21:05

Bedankt voor de ervaringen dames, fijn om te lezen dat het allemaal ook nog goed kan komen. Het is inderdaad een kwestie van afwachten en maar zien wat mijn lichaam doet.
Je er aan overgeven vind ik toch wel lastig, merk ik bij mezelf... maar we doen ons best.
Ik ben druk zat met andere dingen dus kan mijn gedachten even lekker verzetten!
Nog 2 dagen tot mijn website van mijn net opgestarte bedrijfje online gaat Zo spannend...

Manon 29-09 om 21:25

@hanna, dankje wel.

@kruimel, idd stom maar ja. Ik kan niet beslissen wat mijn lichaam moet doen. Dat doet mijn lichaam helemaal zelf.
Ja het kan het werk zijn maar ook idd alle dingen er om heen. Ben natuurlijk ook teveel bezig om zwanger te worden...
Wie weet lukt het. Ik heb de hoop nog wel. Maar vindt het moeilijk om over andere dingen na te denken en om hier niet teveel mee bezig te zijn.

Ik had vandaag een positieve ovulatie test. Dus vanavond maar ff klussen. Had nog wat te goed van me man hahaha.

Hanna 30-09 om 10:58

@strikje, spannend zeg zo een bedrijfje opstarten. Babyspulletjes las ik ergens toch? Leuk hoor.

@manon, veel plezier met klussen

Fijne dag allemaal

x

Linda33 30-09 om 18:31

@strikje wat is het adres van je site?? Ben nu wel heel nieuwsgierig...

Lindsay 30-09 om 17:43

Hallo. ik ben nieuw hier 

mijn NOD is voorzien voor 7 oktober.. 

Dit is pas onze eerste ronde dus verwacht er nog niet veel van en voel nog niets bijzonders... zaten tijdens vruchtbare periode wel op vakantie dus was relaxte sfeer...
Voor ronde 1 hebben we het dan maar dagelijks geprobeerd en niet om de dag zoals ik overal lees... Weet niet of dit in ons nadeel was 

Spannend afwachten 

Mira2014 30-09 om 17:57

Lindsay welkom! 1e kindje? en hoe oud/jong ben je?

Ik ga je in de lijst zetten!

@ alle nieuwe dames, welkom!

Suzan 30-09 om 19:06

@ Willemijn; tja het is daardoor iedere maand gokken... Ik ga niet voor 5 oktober testen. Is mooi in een weekend:-) Alleen manlief niet thuis... Dus ik wacht denk ik gewoon rustig af.

Voel me op dit moment niet heel lekker. Moe en zeurende buikpijn. Heerst ook wel een beetje. Op het werk zijn veel kinderen ziek...

kruimel 30-09 om 19:45

Hai GJK!

Jeetje aan de ene kant heel goed dat je weer ongesteld bent geworden, maar balen dat je nog ff moet wachten. Hopelijk is de volgende ronde weer goed regelmatig, dat maakt de kans straks alleen maar weer groter.

Hier gaat t niet zo geweldig. Gister begonnen met de 150mg. Heb echt zwaaaaar hoofdpyn nu. Dinsdag de 8e weer eerste follikelmeting denk niet dat clomid het is voor my. Wil heel graag verder met de volgende stap. Wat dat zal zyn weet ik niet, dat ga ik de 8e gelyk bespreken.

xxxxKruimel

GJK 30-09 om 19:58

Wat vervelend dat je er weer zo'n last van hebt! Vooral als je denkt dat het niet helpt. Dat lijkt me nog moeilijker te verdragen. Sterkte meis! Wees maar een beetje extra lief voor jezelf de komende dagen. 

Xx

Manon 30-09 om 20:26

@GJK, we gaan absoluut niet stoppen we blijven proberen!!! We bekijken het nog steeds positief.

Jeetje van jou is het ook wat. Hopelijk komt je menstruatie snel op gang en dat jullie ook weer verder kunnen.

Liefs manon

Lexje 01-10 om 07:47

Hoi dames,

ben even wat stiller geweest omdat ik gewoon niet goed weet wat ik met mijn lange cyclus aan moet  Heb dus ook geen idee wanner mijn nod is, maar ga er vanuit dat het deze maand dan wel zal zijn, mogelijk volgende week??? Zit aan dag 50... vorige week dinsdag nog getest maar was negatief... gelukkig bijna vakantie en dan zie ik wel waar het schip strand... ga pas testen na mijn vakantie... heb de hoop toch al opgegeven

kruimel 01-10 om 09:00

Tja lexje ik ken het gevoel.. Je kan er niks aan doen, das het rotte eraan.. misschien kun je tarwekiem olie gaan slikken? Dat schynt te helpen by onregelmatige en lange cyclus. En het kan geen kwaad als je toch zwanger bent! Succes x

Hanna 01-10 om 09:16

@Lindsay, welkom hier. Ik ben ook nieuw hier, maar vind het nu al leuk Ben het helemaal eens met GJK, ook in ronde 1 kan je zwanger worden. Ik ben van al mijn zes zwangerschappen in ronde 1 zwanger geworden. Maar ik besef me hoe bijzonder dat eigenlijk is. Helemaal dat je zoveel leest en ik ook van dichtbij heb meegemaakt hoe moeilijk het ook kan zijn.

@Suzan, hopelijk houden jullie zeer binnenkort een mooie positieve test vast. Nog even geduld dan maar he... moeilijk soms, maar te vroeg testen geeft ook geen gerust gevoel. Werk je in de kinderopvang?

@GJK, genieten doen we zeker van onze drie kinderen. Ik vond het wel prettig om te merken dat mijn lichaam het weer goed deed na de miskraam. Hoop dat dat voor jou ook zo is. Na je rustcyclus ben je er dan weer helemaal klaar voor. Hoe gaat het verwerken van je miskraam?

@kruimel, wat klinkt dat ontzettend vervelend. Zo'n hoofdpijn en dan ook nog het gevoel dat het niet gaat werken. Groot gelijk dat je andere mogelijkheden meteen wil bespreken met de gyn.

@lexje, wat een lang cyclus, dan is het wel heel moeilijk te bepalen waar je aan toe bent. Zowel negatief als positief. Maar vakantie in zicht, wellicht geeft dat wat afleiding en hopelijk daarna dan meer duidelijkheid.

@strikje, spannend vanavond!

x

Willemijn (Gast) 01-10 om 10:37

Goeiemorgen allemaal,
sorry ben een beetje druk, maar heb wel al jullie berichten gelezen!

Graag zou ik even mijn verhaal kwijt kunnen.
Mijn nod is a.s weekend, maar weet niet precies wann. mijn ovulatie heeft plaatsgevonden. Naar schatting mocht ik vandaag een vroege test doen, ik wilde het niet doen, omdat ik weet dat vroege testen niet zo veel zin hebben, maar heb 't toch gedaan en natuurlijk negatief. Ik heb er sowieso weinig hoop op dat het deze maand gelukt is, maar dat heb ik steeds. 

In het lijstje hierboven heb ik aangegeven dat het mijn 2e ronde is, maar ik moet er nog even bij vertellen dat we sinds augustus 'serieus' begonnen zijn met proberen om zwanger te worden (dus vruchtbare dagen in de gaten houden enz.) Daarvoor heb ik 14.5 maand borstvoeding gegeven aan mijn dochter. Al die tijd heb ik geen cyclus gehad, maar we hebben nooit anti-conceptie gebruikt i.v.m. nog een kinderwens. Eind mei dit jaar ben ik gestopt met borstvoeden en op 5 juli kreeg ik mijn eerste menstruatie weer (dus incl. de zwangerschap) ben ik exact 2 jaar niet ongesteld geweest. 

Wel heb ik na mijn bevalling erge bloedingen gehad, maar 1 van mijn verloskundigen verzekerde mij er telkens van dat ik 'gewoon' alweer ongesteld was, dit leek mij erg sterk, want ik voedde op verzoek en mijn dochter kwam enorm veel. Na de laatste bloeding (7 weken na bevalling) wat volgens mijn VK een menstruatie was, kreeg ik een week later weer een heftige bloeding en toen ben ik naar mijn andere VK gegaan (in ons dorp hebben we er 2) en deze VK stuurde mij direct naar het ziekenhuis voor inwendige echo en bleek dat mijn baarmoeder vol zat met placenta resten. Ik moest meteen gecurreteerd en heb toen 1 liter bloed verloren. Ik liep er tenslotte (mede door advies van die ene VK) er al 9 weken na de bevalling mee rond. 

Sindsdien ben ik erg onzeker over mijn vruchtbaarheid. Ik werd ruim een jaar na de curettage weer ongesteld en dit was 5 weken na het stoppen van de BV. Ik kamp af en toe met nare buikpijnen die ik voor mijn bevalling niet kende. Nu heb ik dus 4 menstruaties weer gehad, elke keer cyclus duur tussen de 23 dagen en de 25 dagen. Ik ben nu heel bang dat mijn baarmoeder er toch iets van heeft overgehouden en dat zwanger worden nu niet makkelijk zal gaan. Het zit vast tussen mijn oren en eigenlijk moet ik gewoon voor de zekerheid naar de GYN (zegt mijn vriend), maar om de 1 of andere reden stel ik dit steeds uit. Ook heb ik al langere tijd veel stress, want mijn ouders zijn op een nare manier uit elkaar gegaan en mijn moeder heeft kanker. Dus de buikpijn kan ook van stress zijn.

Sorry voor het lange verhaal hoor, maar wilde het gewoon even kwijt.
Ik weet dat velen van jullie ook al langere tijd bezig zijn met hun kinderwens en ik moet eigenlijk gewoon niet zeuren, want heb al een gezonde dochter en dat besef ik me heel goed en ben ik erg dankbaar voor.

Lieve groet Willemijn

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NOD Oktober' in het Zwanger worden forum