NOD Oktober

740 antwoorden en 44339706x bekeken

Willemijn (Gast) 27-09 om 14:22

Je bent vast al op vakantie: Maar een goede vakantie gewenst! Hopelijk is het dan inderdaad je eisprong! Veel geluk!

reageer

Lexje 27-09 om 19:26

Poesh fijne vakantie... hier herkenbaar, ook slijmverlies, maar heb dit nu al 3 dagen... weet ook niet goed hoe dat het dan zit met wanneer je precies vruchtbaar bent... maar goed, zal ik mijn ei al wel 3 dagen terug hebben gehad... dus over dag of 10 hier feest???

Willemijn (Gast) 27-09 om 21:09

Hey Lexje, ik hoop heel erg voor je dat het raak is! Nog 10 dagen geduld hebben. Ik mag 5 okt. testen (dus ik ook nog ff geduld hebben) en een vroege test kan ik 1 okt. ofzo al, maar ben niet zo van 't vroege testen, bij m'n vorige zwangerschap was 't eerst ook negatief.

Suzan (Gast) 28-09 om 13:13

@ Poesh; hopelijk wordt je in de vakantie ongesteld. Dan kun je er tenminste weer voor gaan.

@Willemijn; Ga je eerder testen? Ik wacht denk ik gewoon af...

@ lexje; nu geduldig afwachten.....

Ik weet niet zo goed wanneer mij eisprong heb gehad. De meest donkere ovutest had ik afgelopen zondag. Dat zou betekenen dat ik zondag of maandag mijn eisprong heb gehad. Maar volgens de temperatuurkaart had ik afgelopen woensdag mijn ei... Dat hoop ik eerlijk gezegd niet.. was nogal een drukke week..

Suzan (Gast) 28-09 om 14:38

Hoi Suzan,
ik weet ook niet precies wanneer ik mijn eisprong heb gehad, lastig is dat he?
Nee ik ga denk ik niet eerder testen, ik probeer mijn geduld te bewaren voor zo ver dat lukt haha. Veel succes alvast!

strikje86 28-09 om 15:07

ik zit een beetje in dubio..
ik weet niet wanneer ik mijn eisprong heb gehad/nog moet hebben omdat ik 4 sept een miskraam heb gehad.
Nu weet ik ook niet wanneer ik weer kan testen..
iemand hier ervaring mee?

Hanna 28-09 om 15:28

Hoi iedereen,

Ik zou graag met jullie mee willen schrijven. Ik ben Hanna, 32 jaar en ik hoop binnenkort voor de zevende keer zwanger te zijn. Ik heb drie gezonde kinderen en drie keer ging het mis. De eerste keer bij 9 weken en de laatste twee keer bij 16 weken. Gek genoeg is het telkens om en om..

Na ons verlies van ons zoontje afgelopen juni durven we er weer langzaam in te geloven. Er is ook nu niks gevonden waardoor het zo mis heeft kunnen gaan. Niet bij mij en niet bij het kleine mannetje. We hadden ons laatste gyngesprek laat in het cyclus waardoor we de vorige maand niet echt een kans hadden. Maar toch wordt dit voor mijn gevoel ronde 2. Mijn eerste cyclus na juni was 28 dagen, daarna 27 en nu 25. Vreemd dat het korter word.. om inzicht te krijgen ga ik nu ovutesten gebruiken. 

Hoewel een zwangerschap mooi is, ben ik ook heel bang, onzeker en vind ik het ongelooflijk eng me er weer aan over te geven. Toch wil ik ook deze gevoelens delen met mensen die in dezelfde fase zitten. Mocht het deze keer naar ons gevoel te lang duren of het gaat weer mis, dan accepteren we dat het bij onze drie kinderen blijft en dan is het ook goed.

Voor het lijstje... Hanna, 32 jaar, NOD (uitgaande van 25 dagen dan maar) 21 okt, ronde 2, 4de kindje

Hanna

Willemijn (Gast) 28-09 om 15:34

Ahh sorry suzan, domme ik: Ik wilde je een berichtje sturen, zet ik er perongelijk jou naam in i.p.v. de mijne. Sorrysorry en groetjes van WILLEMIJN. Hopelijk is het een teken van zwangerschapsdementie! :-)

Willemijn (Gast) 28-09 om 15:38

Welkom Hanna,
Wat een heftig verhaal! Wat vreselijk om een kindje te verliezen met 16 weken!
Heel knap dat je er weer aan durft te beginnen, je hebt bewezen dat je gezonde kinderen op de wereld hebt gezet, dus hopelijk gaat dat nog een keer lukken!
Heel veel succes en geluk toegewenst!

groetjes Willemijn

Mira2014 28-09 om 16:22

Welkom Hanna, je staat erbij hoor!

Wat een heftig verhaal... maar positief gezien.. als het steeds om en om gaat moet het deze keer goed gaan toch?

Heel veel succes!

Hanna 28-09 om 16:54

Bedankt voor het welkom en de succes wensen, hoop dat het voor iedereen een goede maand wordt.

@Willemijn, het is inderdaad heel vreselijk een kindje te verliezen. Het heeft een enorme impact op alles. Na het verlies van mijn dochtertje in 2010 was het gat en de wanhoop veel groter, dieper en donkerder dan na ons verlies in juni. Niet omdat een tweede keer minder erg is of minder intens verdrietig, maar omdat ik heb geleerd dat hoe depri en verdrietig ik me ook voel.. het wordt met de tijd beter. Dat hielp heel erg in de rouw om ons zoontje. Na ons dochtertje te hebben verloren dacht ik dat het nooit meer over zou gaan. En dat gaat het dus wel, dan wordt de pijn die ik soms nog steeds voel zelfs waardevol en dat koester ik zelfs omdat beide kindjes gewoon bij me horen.
Ik hoop dat het inderdaad nog een keer gaat lukken. De wens blijft zo groot he..

@Mira, dat zou je wel zeggen he. Voor ons is het heel gek dat het om en om gaat. Zelfs mijn oudste zoon ontdekte het patroon in juni toen hij hoorde dat de baby was overleden. Dat je kind dat al zo door krijgt deed wel pijn. De gyn zegt dat het toeval is, dat er elke zwangerschap opnieuw een kans is dat het mis gaat.

Hanna

strikje86 28-09 om 18:43

Jeetje Hanna, wat een verhaal zeg!! Respect hoor dat je er zo goed mee om kunt gaan.
Ik heb 3,5 weken geleden een miskraam gehad bij 6 weken zwangerschap en ging daarna vrij snel weer op goeie voet door. Maar merk nu wel aan mezelf dat ik even een stapje terug moet doen en even moet verwerken wat er is gebeurd.
Het is natuurlijk niet vergelijkbaar met wat jij hebt meegemaakt...

Hanna 28-09 om 20:21

@strikje, de termijn is niet vergelijkbaar nee, maar het verlies hetzelfde. Mijn termijn kan je ook niet vergelijken met nog later een kindje verliezen. Moet wel zeggen dat wanneer iemand tegen me zegt : oja dat heb ik ook meegemaakt.. en dat dan een miskraam blijkt te zijn bij 6 weken.. ik dan wel meteen denk.. das toch anders. Bij 16 weken moet je bevallen. Om maar een groot verschil te noemen.
Maar in feite is het verlies niet anders. Je verlies niet alleen een kindje, maar ook een bepaald gezinsbeeld/toekomstbeeld.. even (ervan uitgaande dat dat weer heel wordt gemaakt) afscheid nemen daarvan kost ook tijd.
Als ik je iets mag mee geven is het vooral tijd nemen het te verwerken. Beter nu goed verwerken, dan dat je daar later mee aan de slag moet. Misschien, als dat zou helpen, iets speciaals doen om afscheid te nemen van jullie kindje in wording...

Linda33 28-09 om 22:44

Jeetje wat een verhaal.. en dan zit ik alleen maar te denken "waren die 12 weken maar al eens om".. zo zie je maar dat niets zeker is.. heel knap dat je er toch weer voor durft te gaan! Heel veel succes!! Misschien een stomme vraag, maar geeft het je wel rust dat je weet dat het 'kan'?? ik bedoel, ik denk steeds maar 'had ik maar al een kindje, dan wist ik in ieder geval dat het kon' nu is het maar afwachten, we weten niet eens of we wel vruchtbaar zijn... 

liefs linda

Linda33 28-09 om 22:36

Ookal weet ik nog niet wat mijn NOD van oktober gaat zijn (Mijn NOD van september is morgen) wil ik mij toch al graag aansluiten aangezien de september groep al zo snel vol zat dat ik niet gezellig mee kon kletsen!

Linda, 33 jaar, ronde 2 (in oktober ronde 3), 1e kindje

strikje86 29-09 om 07:55

@Hanna: Dank je voor de lieve woorden. Gelukkig kan ik er met mijn man goed over praten, dat helpt enorm. We staan er beide hetzelfde in en gaan het avontuur nog eens aan.

Hanna 29-09 om 09:47

@Linda, ik denk wel dat het rust geeft dat ik weet dat het kan. Als iets dergelijks je eerste ervaring is met zwangerschap denk ik dat het een totaal andere impact heeft. Dan ga je ook nog eens twijfelen over je lichaam en over de mogelijkheid om het ooit tot een goed eind te brengen. Op een iets andere manier heb ik het ook wel gehad. Mijn oudste twee zijn jongens,.. daarna verloor ik het dochtertje. Ik dacht dus dat ik misschien gewoon geen meisjes kon krijgen...  Net iets anders dan wat jij denkt, maar toch beetje hetzelfde.. Ook dat is goed gekomen want mijn jongste is een meisje

@strikje, fijn dat je er met je man goed over kan praten. Dat helpt zeker!

Manon 29-09 om 13:28

Hier staat het zwanger worden op een laag pitje... jammer maar ja we moeten er allebei wel achter staan.

Mira2014 29-09 om 14:28

Jeetje Manon, hoe komt dat zo ineens?

strikje86 29-09 om 15:39

@Hanna: ik begin nu inderdaad ook erg te twijfelen aan mijn lichaam...
ik weet dat ik zwanger kan worden, maar het blijven daarentegen...pfff...
hoe is het bij jouw gegaan toen je voor de 2e keer zwanger was? ging het snel na je miskraam??

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NOD Oktober' in het Zwanger worden forum