Wanneer zwanger worden wat langer duurt

32 antwoorden en 30017512x bekeken

Trees87 15-02 om 23:01

Anobiem ... neem de stap mss naar de huisarts. 
Wij na 12 mnd ook gedaan ... wat bleek ... niets abnormaals... nu even wat pilletjes nemen met hopelijk een gecontroleerd e eisprong. 
Geeft me enorm veel rust dat ik zo opgevolgd word. 

reageer

anoniem 16-02 om 10:21

Bedankt voor je reactie.. stap naar h.a al gezet. Manlief zijn ... gecontroleerd, was goed. Zelf al echo gehad en bloed geprikt, was goed. Weer naar huis gestuurd met het advies, afwachten. 

Trees87 16-02 om 22:07

Oooh dat is al goed . Bij ons ook geen grote afwijkingen, dus mogen nu met wat hormonen proberen. 
In belgie mag je zelf de stap naar gynaecoloog zetten. Dus weet niet zo goed  in welke positie jij zit  
Maar doe vooral waar je je goed bij voelt! 

anoniem 16-02 om 22:21

Bedankt dames, hoe ben jij er uiteindelijk achter gekomen dat je wat extra hulp nodig hebt dromertje? Ik wacht het denk ik nog een maandje af en ga dan terug naar de h.a en pushen dat ik door verwijzing wil. 

Dromertje 17-02 om 07:59

Ik was na twee jaar terug langs geweest bij de gynaecoloog. Omdat het nog steeds niet gelukt was. Het is zij die me heeft gezegd dat dit niet normaal was en me doorgestuurd naar een fertiliteitscentrum. Mijn bloed enzo had zij wel gecontroleerd maar voor verdere onderzoeken moest ik dus naar iemand anders. Dus zo gezegd zo gedaan, en bij mijn eerste afspraak in dat centrum zeiden ze dat twee jaar heel lang is en dat ze verbaasd waren dat ik er niet eerder stond.. maar ook bij ons hebben ze niets gevonden, buiten dat ik een klein beetje een onregelmatige cyclus heb, maar dat hebben zoveel vrouwen.. 

yfke 18-02 om 14:58

Hoi dames,
wij zijn nu 14 maanden bezig. Omdat ik een langere cyclus heb (40 dagen) ben ik in januari doorverwezen naar de fertiliteitsarts. Ze zijn nu bezig met het in kaart brengen van mijn cyclus. 
Ik hoop dat we hierdoor meer inzicht gaan krijgen in waarom het nog niet is gelukt. 

Lieltjuh 19-02 om 16:58

Spannend allemaal... Ik heb redcent kuurtje Provera gehad.. precies dag 10 menstruatie gekregen en afgelopen dagen Clomid geslikt.. moet nu aankomende do voor follikelmeting.. hopelijk werkt de 50mg voldoende en mag ik zelf verder.. spannenddddd 

C81 20-02 om 13:28

Hoi dames! Succes allemaal! Ik zit net als trees in de mmm groep. Het afleiding zoeken is het moeilijkst . Vooral als je verder in het traject komt. Hier kinderwens met nieuwe partner sinds augustus 2015. Uit eerder huwelijk wel 2 kinderen. Ik heb net icsi 2 achter de rug.  Zonder resultaat. Ik draai dus al een poos mee in de mmm. Mochten jullie vragen hebben wat betreft ivf/ icsi dan beantwoord ik ze graag .

Dromertje 20-02 om 14:24

Hoi C81,

Ik heb gisteren mijn vierde en laatste IUI achter de rug. Vandaag moet ik op gesprek om de IVF op te starten als de IUI niet gelukt is.. heb toch wel wat stress. Is IVF echt zoveel zwaarder dan IUI? Ik hoor vaak dat de bijwerkingen van die hormonen minder erg zijn dan van Clomid. Ik mag Clomid ook niet meer nemen van de dokter door de ooglast. 

Gaat het bij jou ook om onverklaarde onvruchtbaarheid? Bij ons wel, en ook sinds september 2015 aan het proberen zwanger raken zonder resultaat  zo frustrerend.. 

C81 20-02 om 15:49

Hoi dromertje ik heb zelf nooit clomid gebruikt. Ze dachten dat de oorzaak voornamelijk bij mijn partner lag. Hij scoorde iedere keer te laag bij iui. Ik heb dus 3x iui gedaan. 1x natuurlijk en 2x met hormonen. De 1e keer met hormonen waren ze te laat en ging de iui niet door. We hadden zelf geklust en ik had daar wel een positieve test van maar de dag erna toch ongesteld. Bij ivf ga je een grotere hoeveelheid hormonen spuiten. Met daarnaast ook iets om je cyclus plat te leggen bijvoorbeeld decapeptyl.  Hier kun je wel veel bijwerkingen van krijgen.  Hoofdpijn , flink vermoeid, opvliegers en daarnaast ook flinke stemmingswisselingen. Het zwaarste stuk bij ivf vind ik de wachtweken. Je gaat in principe zwanger naar buiten als je een terugplaatsing hebt gehad. Je weet dat je een embryo in je buik hebt! Maar blijft het ook? Je wordt gek van het opmerken van eventuele symptomen.  Daarnaast moet je dan ook progesteron bolletjes gebruiken waar je ook weer bijwerkingen van kunt krijgen. Als het na heel dit traject van spuiten echo's eicelpunctie en wachten niet gelukt is, is de klap heel groot. 
Bij mij is er bij de eerste punctie ook endometriose vastgesteld en ik slik inmiddels een tablet voor te trage schildklier werking.  Nu wil ik graag een kijkoperatie om te zien of er niets in mijn baarmoeder zit waardoor het niet kan innestelen. Scratching heb ik ook gehad maar die was zeer moeilijk en pijnlijk bij mij dus vandaar. 

Dromertje 20-02 om 20:34

Hoi C81,
Amai wat een verhaal.. blijkbaar ook al een hele weg afgelegd  ik wens je alvast heel veel succes!! 
Mijn gesprek ivm ivf is achter de rug. Bij het overlopen van alles bleek wel dat ons beide bloedresultaten verloren zijn of niet getest zijn wat betreft chromosoomafwijking. Moet iets mis gelopen zijn. Dus morgenvroeg bloedafname nog daarvoor en ze kunnen pas ivf doen als ze daarvan de uitslag weten. Nu maak ik me wel weer ongerust in die resultaten en heb ik bang dat er toch iets ergs mis zal zijn waar ze niets aan kunnen doen  en duurt zes weken eer die resultaten er zijn.. 

Voor de rest als de laatste IUI mislukt blijkt te zijn moet ik vanaf dag 2 pillen nemen om alles stil te leggen. Van zodra alle goedkeuringen van mutualiteit in orde zijn etc gaan ze de ivf opstarten. Wel heel spannend moet ik zeggen.. hoop nu vooral heel erg op geen al te negatieve uitslag ivm chromosoomafwijkingen 

Wonder04 27-02 om 20:18

Hoi,

Wij zijn ook al een poos bezig om een kindje te krijgen, ronde 18. Met 1.5 jaar naar naar huisarts geweest en door gestuurd. Alle uitslagen waren goed waardoor we het nog zelf even moeten proberen. Best wel balen maar ook ontzettend blij dat we allebei niks "mankeren"...nu vol goede moed verder en wachten op ons Wondertje! Meer mensen in deze positie gezeten?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer zwanger worden wat langer duurt' in het Zwanger worden forum