Wachtweken iui

213 antwoorden en 29452574x bekeken

Bloempje 14-02 om 10:48

Dag dames,

Wij hebben onlangs 3de iui gehad ( gelukkig mochten we nog een keer, moesten ivf gaan overwegen)
Nu zit ik weer in die verschrikkelijke wachtweken.
Einde van de week weten we , maar de dagen duren zo lang. En probeer afleiding te zoeken, maar het lukt niet. Ik heb het deze keer veel erger als andere keren. 
Herkennen jullie dat ook?

reageer

proud_mommy 15-02 om 14:25

Je moet echt proberen afleiding te zoeken. Wanneer je het van je afzet is slagingskans groter. Succes

Bloempje 15-02 om 19:18

Poging is helaas mislukt, vandaag ongesteld geworden.
Maar snap dat afleiding het beste is, maar wel lastig als je onregelmatig werk en vrij jong team heb en 1 na de ander is zwanger en het alleen maar of baby's , kinderen en zwangeren gaat.
Als iemand een tip weet heel graag! 

proud_mommy 15-02 om 22:55

Ik ken dat, heb het ook meegemaakt. Ik ging leuke dingen doen met mijn man. Uit eten, films kijken thuis of naar de bios, we zijn naar de wellness geweest etc. Ik wens je de veel succes voor de volgende ronde.  

Bloempje 16-02 om 10:18

Mochten jullie na de welness?  Wij helaas niet, daar ontspan je zo van.
Maar goed idee, als we een volgende poging krijgen gaan we nog meer leuke dingen plannen. 
Bij jullie is het dus uit eindelijk wel gelukt? 

proud_mommy 16-02 om 16:32

Ze raden juist zwemmen aan. Jacuzzi mag ook als het maar niet te warm is. Was echt heerlijk. Ik ben 2 weken geleden bevallen van een zoontje en ik was zwanger toen we gingen.

Dromertje 16-02 om 19:39

Hoi bloempje,

Ik moet maandag gaan voor mijn vierde en laatste IUI. Nadien beginnen met ivf. Hopelijk zal dat niet nodig zijn.. 

Ik had vorige keer ook enorm veel last van het ermee bezig zijn. Echt verschrikkelijk. Geen minuut kon ik het uit mijn hoofd zetten. En het is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan om aan andere dingen te denken. En bij ons wordt ook iedereen rondom ons precies zwanger. Dat maakt het nog moeilijker.. 

Maar ook wij probeerden onze gedachten te verzetten door naar de welness te gaan enzo. En dat hielp wel. Dus ik zou zeggen zoveel mogelijk dingen doen.. maar ik snap je echt volledig, het kan zo zwaar zijn constant die gedachten.. 

Wat betreft die welness ik wist niet dat dat niet mocht? Wij dachten namelijk nu al een welness te boeken op mijn verjaardag in april maar dat is dan misschien niet zo een goed idee? 

Bloempje 18-02 om 13:36

Dromertje, duim voor je dat deze keer slaagt. Dat jullie niet ivf in hoeven.
Ja inderdaad zo is het, je probeert maar er zijn vele momenten dat het niet lukt om los te laten.
En we proberen al meer tijd voor elkaar vrij te maken, maar dat lukt soms werk technisch ook niet.
Bij mijn 1e iui had ik welness al geboekt en toen raden ze het wel af.. mocht die keer gaan omdat al vast stond maar het blijkt slecht te te zijn. En omdat mijn man slecht zaad hebben mochen we ook niet na warme zwembadden en. jacuzzi.
Ik vind dat juist heerlijk en ontspan daarvan. Maar het beperkt ons zo wel in leuke dingen samen doen zo.

Dromertje 19-02 om 18:11

Hoi hoi,

Ik heb vandaag de vierde en laatste IUI achter de rug. Zaterdagavond moest ik pregnyl spuiten. Had echter het gevoel daarstraks dat mijn eisprong al was geweest en inderdaad.. eitje was weg toen de arts nog een echo deed  
Nu weet ik helemaal niet meer wat te denken. Heeft het zin om te hopen? De dokter zei dat het niet uitmaakt want dat ze aan het slijmvlies kon zien dat het nog geen 12 uur geleden was. maar klopt dit of zal het toch sowieso niet lukken? 

Het stoort me ook wel dat ik steeds dadelijk terug moet opstaan en niet even kan blijven liggen. Zullen weer twee zware wachtweken worden 

Allessinds als dit niet lukt volgende keer IVF  weet iemand of het verschil met IUI echt groot is? Ik hoor ook vaak dat de bijwerkingen bij IVF minder zijn dan bij IUI van al de hormonen? 

Bloempje 21-02 om 09:19

Hoi hoi,
Wat spannend dromertje. Als eisprong minder als 12 uur geleden is dan is er inderdaad nog kans.
Krijg jij altijd eerst echo voor de iui plaatst vind?
Ik duim voor je dat het slaagt deze keer.
Ik weet niet hoe het verschil is. Daar kan ik je helaas niet bij helpen. Hoop dat ivf niet nodig is.

Dromertje 21-02 om 12:00

Ja ze doen inderdaad elke keer een echo op voorhand. Zou de kans minder zijn nu dat de IUI na de eisprong was? De dokter zei gisteren nog eens van niet.. hoop inderdaad zo hard dat IVF niet nodig zal zijn.  

proud_mommy 21-02 om 12:22

Ik heb er ook 2 gehad, en bij mij deden ze ook echo's. 

Bloempje 21-02 om 12:28

Oke, ik krijg wel.echo maar dat is 1 dag of 2 dagen eerder om te kijken hoe groot follikel is.
Maar net voor iui niet meer, dus ik weet nooit zeker of al gesprongen is.
Maar de kans is echt nog aanwezig dat het slaagt.
Die vervelende wachtweken elke keer ook he! Dat is het zwaarst van alles vind ik.
Ik mag volgende week voor 4de iui, hopelijk is het zaad dan ook nog hoog genoeg, anders zal dat voor ons ook de laatste keer zijn en moeten we ook over op ivf 

Dromertje 21-02 om 12:50

Ja inderdaad, de wachtweken zijn zo erg, zeker tegen het einde van die weken aan.. ik ga dit keer echt proberen om er zo weinig mogelijk mee bezig te zijn 

Veel succes alvast met de vierde IUI!! 

Bloempje 21-02 om 15:22

Ja ik herken het, elke zwangere of kinderwagen die je ziet denk je er al.weer aan. Probeer te ontspannen, hoe moeilijk het ook is. Dat vind ik ook, je bent niet de enige. 
En anders je verhaal van je afschrijven, dat is iets wat mij helpt. Wij weten met elkaar wat we voelen en hoe het is, iemand die niet in het proces zit kan nog zo goed mee leven, maar het is toch anders.

Dromertje 21-02 om 16:15

Inderdaad, helpt wel dit forum  
Anders mensen leven wel mee maar weten niet hoe het allemaal in elkaar zit etc dus is inderdaad leuk om met mensen te praten die hetzelfde meemaken 

Bloempje 24-02 om 13:51

Dromertje hoe gaat het met je?

Dromertje 25-02 om 12:24

Hoi bloempje!

Morgen is het een week geleden dat ik de laatste IUI heb gehad. Dus wachten wachten en nog eens wachten. Maar ik probeer er zo weinig mogelijk mee bezig te zijn   En tot nu toe gaat het beter dan vorige keren. Probeer overal afleiding te zoeken en altijd bezig te zijn 

Aan de IVF die nadien zal volgen denk ik wel vaak. Maar we zien wel. Ik probeer het dag per dag te bekijken 

En hoe gaat het met jou?? 

Bloempje 27-02 om 08:00

Dat wachten he! Maar goed dat je voor afleiding ga en veel bezig ben. Dat helpt waarschijnlijk wel.
Snap dat je met ivf bezig ben is toch spannend, zal het zo ver komen en wat staat mij te wachten.
Nu gaat het met mij goed, moet woensdag voor inwendige echo en dan hoor ik wanneer de iui is. Da  begint ook het wachten weer voor mij. Het is nog wel afwachten hoe het zaad van mijn man is. Dat is enige spannende deze week. 

Moeder (Gast) 27-02 om 14:45

Ik schrijf hier niet voor mezelf maar voor m'n dochter die heeft 02-02-2018 een Iui gehad en is tot op heden nog niet gaan menstrueren en de test van afgelopen vrijdag  23-02-2018 was nog negatief. Maar nu is het zo de donderdag voor die test was ze in het ziekenhuis daar hebben ze een echo gemaakt daarop was alles oke er waren geen eitjes te zien wel nog dik baarmoederslijm maar tot op heden geen menstruatie. Nu heeft ze van die arts wel medicijnen meegekregen om de menstruatie op te wekken die ze tot op heden nog niet heeft genomen, zijn er hier vrouwen die ooit iets soortgelijks hebben meegemaakt en is jullie advies nog even wachten met die medicijnen en een bloedproef forceren? Want die hebben ze nog niet gedaan omdat ze misschien toch zwanger is?
Alvast bedankt voor jullie reacties,
Een bezorgde moeder.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachtweken iui' in het Zwanger worden forum