Hoe snel weer zwanger na miskraam

28 antwoorden en 35826257x bekeken

MamaNaoufie (Gast) 29-08 om 08:59

Hi dames,

Ik heb 20 augustus een miskraam gehad en ben bijna gestopt met bloeden. Dit was mijn eerste miskraam maar wil graag weer opnieuw zwanger worden. Voor dames die dit helaas ook mee hebben moeten maken, hoe lang waren jullie zwanger na de miskraam en hoe lang bleven jullie bloeden? Ik heb nu namelijk geen idee wanneer, en of ik überhaupt wel vruchtbaar ben deze maand of wanneer mijn NOD dan is.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Liefs

reageer

Anoniem (Gast) 01-09 om 10:43

Als allereerste sterkte, een kindje verliezen die erg gewenst was is nooit makkelijk. Ongeacht het aantal weken dat je was. Bij mij was het geen miskraam maar een vroeggeboorte met 31 weken en hij heeft het helaas niet overleeft. Ik heb 4 weken bloedverlies gehad erna. Vanwege de spoedkeizersnee die ik moest krijgen moesten we een half jaar wachten met weer proberen maar mijn cyclus was na het bloeden wel regelmatig en 7 maanden na de keizersnede was het in een keer raak. Ik kan alleen maar zeggen heb geduld en kijk wat je lichaam doet.

Suuske 01-09 om 11:20

MamaNaoufie, wat naar van je miskraam! Wat anoniem ook zegt, dat is altijd verdrietig, hoe pril ook!
Ik heb een miskraam gehad met 6,5 week zwangerschap en heb alles bij elkaar ong 2 weken bloedverlies gehad (kleine week tot de echte miskraam en kleine week erna). Verloskundige zei destijds dat het na een mk wel tot 6 weken kon duren tot de volgende menstruatie. Omdat ik geen idee had wat mijn cyclus dus zou zijn na de mk en ik graag zoveel mogelijk controle heb , ben ik nadat het bloeden gestopt was ovulatietesten gaan gebruiken. Ik had 2,5 week na de mk weer een eisprong (cyclus dus van 32 dagen) en was die ronde meteen weer zwanger! Inmiddels is onze dochter 5 weekjes oud

Geef het de tijd en hopelijk ben je snel weer zwanger!

Anoniem, wat ontzettend verdrietig dat je je kindje met 31 weken bent verloren!

Summer (Gast) 09-09 om 17:13

MamaNaoufie, wat ontzettend vervelend van je mk. Eigenlijk zit ik in hetzelfde schuitje. Eind mei gestopt met de pil na 10 jaar en heel snel zwanger. Na 4-5 weken is het een miskraam geworden. Dit was op 24 juli. Ik heb ongeveer een week gebloed. De eerste 2/3 dagen heel heftig en daarna steeds minder. Ik was bang dat m'n lichaam helemaal van slag was. Echter was ik na 24 augustus weer voor het eerst ongesteld.

Eerst was m'n cyclus 29 dagen en na m'n mk 31 dagen.

Gaan jullie ook voor jullie eerste kindje?

MamaN 09-09 om 21:57

@suuske, dankjewel meis.
@anoniem, met 31 weken vind ik persoonlijk misschien nog wel erger omdat je kindje dan helemaal compleet is, wat verdrietig. 

@summer, nee dit is voor ons tweede kindje.

Hopelijk worden we snel zwanger van een gezond wondertje xxx

MamaN 19-09 om 10:41

Ah Bueno wat vervelend. Bij mij heeft het ruim een maand geduurd. Ik bleef maar bloeden en ben ruim 4 keer in het ziekenhuis geweest waarop ze zeiden is normaal.. Ik bloedde gewoon in een minuut door twee kraamverbanden heen maar goed.

Ik ben afgelopen donderdag bij de gynaecoloog geweest. Eindelijk eentje die me serieus nam zeg, wat bleek er zat nog een stuk vruchtzak in me baarmoeder. Vandaar het aanhoudend heftig blijven bloeden. Dit heeft ze met een eendenbek weggehaald en me wat cytotec pillen gegeven. Ik heb nu alleen nog wat oud bloed verlies met afvegen en had zaterdag eindelijk een negatieve test! Joehoeee, nooit zo blij geweest met een negatieve test haha. Nu weer klussen met manlief en op naar een positieve

Heb aankomende donderdag nog een nacontrole maar ga er vanuit dat alles dan schoon is

Bueno 19-09 om 11:03

Wat vervelend dat je er zo lang mee rond gelopen hebt! En ik weet wat je bedoeld met bloeden. Mijn hemel. Ik dacht altijd dat je met een miskraam het vruchtje verloor en dat dat het was. Een gewone menstruatie zeg maar. Nou ik heb het geweten. Mijn lichaam heeft het er zelf wel uitgewerkt. Maar bloedde als een rund. Had gelukkig bijna geen buikpijn. Dat was dan wel bijzonder. 
Helaas ben ik vandaag ook weer ongesteld geworden. Dus ga nu ronde 11 in. 
Wat fijn dat jullie weer opnieuw kunnen proberen! Hopelijk snel een baby die er niet uitvalt.  Heel veel succes! Maar neem ook voldoende tijd om het te verwerken. Is best een aanslag op je lijf (hormonen) maar ook op je geest

Anoniem (Gast) 21-09 om 23:02

Allereerst sterkte aan een ieder die een mk gehad heeft.
Ik heb nu ruim 5 maanden geleden een mk gehad met 6 weken. Tot op heden niet meer zwanger geworden helaas. Wel meteen weer een redelijk regelmatige cyclus.
Nu zeiden een aantal mensen in mijn omgeving van; je weet nu tenminste wel dat je het kunt.
Is dit wel zo? Kan het zijn dat er alsnog een vruchtbaarheids probleem zou zijn?
Ondertussen word ik een beetje wanhopig alles bij elkaar zijn we nu 1 jaar en 1 maand bezig..

MamaN 22-09 om 09:24

@Bueno, ja precies wat je zegt wat een bloed. Ik had eerlijk gezegd ook helemaal geen buikpijn, misschien wat krampen maar niks bijzonders. Ook niet na de cytotec pillen.

@Anoniem, eerlijk gezegd weet ik dat niet meis. Ik heb gelukkig wel een zoontje van 15 maanden rondlopen dus ik troost mijzelf met de gedachte dat me lichaam inderdaad een kindje kan dragen. Maak je al gebruik van ovulatietesten, ik heb veel verhalen gelezen dat ze dan dachten dat hun eisprong een bepaalde dag was maar dat dit eigenlijk helemaal niet zo was. Zodoende waren ze op de verkeerde momenten ervoor bezig. Het kan zijn dat het probleem dan bij het innestelen zit of iets dergelijks. Kan je niet doorverwezen worden naar de gynaecoloog voor onderzoeken?

Liefss

Bueno 17-10 om 12:16

Even een update: wil even melden dat ik vanmorgen een positieve test in hondenjas en dat het dus bij ronde 6 na mk raak is. Ik heb deze maand voor het eerst een ovulatietestset gebruikt. Clear blue dubbele indicator en het heeft dus gewerkt. 

Bueno 17-10 om 12:17

Eh, hondenjas? Lol ik bedoel "in mijn handen had". 

Suuske 17-10 om 16:02

Gefeliciteerd, Bueno! Ik wens je een heel voorspoedige zwangerschap! 

Bueno 17-10 om 17:43

Dankjewel Suuske! 

MamaN 18-10 om 09:31

Buenoooo gefeliciteerd schat! En niet teveel testen in hondenjassen he hahahaha

Heerlijk van genieten nu hoor!

Bueno 18-10 om 09:43

Hahaha dankjewel!!! Hoop dat het bij jou ook snel weer raak mag zijn! 

Mama26 25-11 om 22:26

Sterkte allemaal en voor degenen die zwanger zijn gefeliciteerd.

Ikzelf heb op 2 september een miskraam gehad in de eerste ronde voor ons 2e kindje... Ik was 5w en 4 dgn. Sindsdien is de cyclus van slag. Heb op 2 Nov. Provera gekregen om de menstruatie op te wekken. Ik werd ineens op 4 Nov. al ongesteld. wauw wat snel dacht ik. Vandaag zit ik inmiddels op dag 23 (geloof ik) van mn cyclus en helaas nog geen eisprong in aantocht.

Lona27 28-11 om 16:18

Wie is meteen na de mk (nadat bloeden was gestopt uiteraard) weer begonnen met zwanger raken?
Ik wil het liefst meteen weer beginnen en niet eerst Mn menstruatie afwachten. Volgens de Vk is dit prima en volgens internet ook. Wat zeggen jullie?
Als je dan meteen zwanger raakt weet je niet precies hoe lang je zwanger bent maarja, daar kom je via een echo wel achter denk ik dan. Mag als ik weer zwanger raak eerder komen voor een echo dus dat is wel prettig.
Hoe lang na Mk hadden jullie je eisprong? Weten jullie dat? 
Ik hoor graag jullie ervaringen. 

MamaN 28-11 om 17:14

Hi Ilona, 

Ik heb mijn menstruatie ook niet afgewacht na me miskraam. Nadat het laatste stukje halverwege september uit me vruchtzak is gehaald stopte het bloeden. Ander halve week kreeg ik weer een bloeding wat op mijn menstruatie leek. Toen ben ik 1 keer normaal ongesteld geweest na een cyclus van 28 dagen zoals vanouds en nu weer terug zwanger. Me lichaam had denk dus een maand tot 2 nodig om weer zwanger te raken. Ik ben wel gewoon doorgegaan met onveilig klussen in die tijd 

Mama26 29-11 om 07:56

Eindelijk na de miskraam een eisprong op dag 25 (!!!!!)

Nu op het wachtbankje

Suuske 29-11 om 10:56

Hoi Ilona, wij zijn ook meteen verder gegaan met proberen en was direct erna weer zwanger! (Inmiddels is mijn dochter 4 maanden) Ik had ong. 2,5 week na de echte mk (de dag die het ergst was qua bloedverlies en krampen) weer een eisprong.

Mama26, spannend! Succes op het wachtbankje!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe snel weer zwanger na miskraam' in het Zwanger worden forum