Prikpil en zwanger worden

36 antwoorden en 14342919x bekeken

Alishav 06-05 om 21:30

Beste lezers.
1 nov 2020 heb ik mijn laatste prikpil gehad. Deze is 12 weken "geldig" en dus 1januari 2021 uitgewerkt, althans, daar begint het probleem..
Tot op heden ben ik nog niet ongesteld geworden. (Dit is week 15 zonder prikpil) dat betekend dat ik dus bijna 4 maanden "prikloos" ben.
Ik heb een aantal zwangerschaptesten gedaan en deze zijn tot op heden negatief.
Omdat ik nog geen menstruatie heb gehad, en daardoor dus ook geen cyclus heb, ben ik voor de zekerheid begonnen met ovulatietesten. Ik ben nu iets langer dan 1 week bezig en op de foto hieronder zie je de resultaten.
Nou weet ik dat je menstruatie lang op zich kan laten wachten wanneer je gestopt bent met de (prik) pil en ook weet ik dat je altijd een streepje kan krijgen bij een ovulatietest.
Ik heb contact gehad met mijn dokter(althans de assistente) maar zij verteld mij dat ik geduld moet hebben en verlopig nog geen doorverwijzing krijg, omdat het te kort geleden is dat ik gestopt ben.

Hebben jullie tips/ervaringen hoe dit bij jullie is gegaan of hoe jullie dit zouden aanpakken?

reageer

Elvira 06-05 om 21:44

@alishav hoe lang heb je in totaal de prikpil gekregen? Ik heb 1x de prikpil gehad maar vervolgens duurde het wel 9 maanden voordat mijn cyclus weer normaal was. Ik werd wel ongesteld maar pas na 5/6 weken

Alishav 06-05 om 21:48

Ik heb de prikpil ongeveer 1.5 jaar gehad. 5 of 6keer geprikt

Elvira 06-05 om 22:03

@alishav Dus ook niet zo langkan je niks krijgen om je menstruatie op te wekken want het is al langer dan 3 maanden geleden dat je bent gestopt

Alishav 06-05 om 22:06

Nee inderdaad niet heel lang maar toch ook wel weer een tijdje.. ik had mijn huisarts gebeld en de assistente gaf aan dat er "geen middel bestaat waarmee ik mijn menstruatie kan opwekken", internet beweert wel anders, maar helaas is het alleen op recept te krijgen..

Elvira 08-05 om 13:42

@alishav je leest op forums ook echt wel dat er een middel bestaat om je menstruatie op te wekken maar indd alleen op recepthebben ze ook gezegd wanneer ze bij jou wel wat gaan doen

Alishav 09-05 om 22:04

Ze willen pas actie gaan ondernemen als ik na 1 jaar nog niet ongesteld ben geworden.. 
Persoonlijk vind ik dat erg lang, maar snap wel dat je lichaam tijd nodig heeft om alles weer op gang te laten komen

Elvira 09-05 om 22:29

@alishav ik snap dat je moet ontpillen maar helemaal niet ongesteld vind ik wel wat anders dan onregelmatig

Vriesje86 28-09 om 17:04

@alishav
Hoe gaat het nu met je?
Ben je al ongesteld geworden.
Ik heb namelijk januari de laaste prik gehad en het is nu bijna oktober en ook nog niet ongesteld geweest.
Ik heb wel 8 jaar de prikpil gehad.

Alishav 29-09 om 00:05

@vriesje86
Ik ben in juni voor de eerste keer "ongesteld geworden" dit duurde 2 dagen en had alleen last van bruine afscheiding. De maand erna na 26 dagen weer ongesteld geworden en ben toen 26 dagen lang ongesteld geweest(juli)
Op advies van de huisarts ben ik 1 strip van de pil gaan gebruiken om mijn hormoonhuishouden weer te regulieren. Ze vermoeden dat mijn baarmoederslijmvlies erg dun was en mijn oestrogeen niveau erg laag.
Toen na 26 dagen weer ongesteld geworden en ben vandaag (29 september) 5 dagen overtijd. Nog geen positieve zwangerschapstest trouwens.

Mijn huisarts vertelde me dat het niet uitmaakt hoelang je de prikpil heb gebruikt. Maar dat elk lichaam anders is en het bij de een sneller op gang komt dan bij de ander. 
Hoe voel je je verder?

Vriesje86 03-10 om 10:56

@Alishav
Ik heb dan de laatste prikpil begin januari gehad dus dan zou het in April ongeveer die moeten zijn uitgewerkt dus dan duurt het bij mij nu al ongeveer 6 maanden. 
Op internet lees je ook veel berichten dat het lang kan duren dus ik had het ook wel verwacht en ik word natuurlijk ook ouder dus misschien speelt dat ook mee.
Ik heb er wel echt kwaaltjes zoals pijnlijke borsten,veel buikpijn mijn hormonen die omhoog schieten haha. 
Ik heb in Juli een keer 1 dag bruine afscheiding gehad daarna niet meer.
Fijn om te horen dat het bij jou al op gang komt ondanks je lange periode ongesteldheid die je hebt gehad.

Alishav 03-10 om 13:59

@vriesje86
Klopt inderdaad, ik was ook heel veel op internet aan het zoeken naar verhalen van andere. Bij sommige kwam het meteen nadat ze gestopt zijn op gang, bij andere duurde het maanden. 
Je kan altijd je huisarts bellen om advies te vragen. Tegen mij hadden ze gezegd dat als het na 1 jaar nog niet op gang was, ik dan eventueel verdere onderzoeken mocht hebben.
Het enige wat je op dit moment kan doen is afwachten en goed voor je lichaam zorgen. 
Het is wel een goed teken dat je "kwaaltjes" hebt, dat betekend dat je lichaam er wel mee bezig is om die hormonen je lichaam uit te krijgen(ontpillen)

Ik hoop voor je dat de ontpillingsfase snel voorbij is en dat je snel zwanger mag raken! 


Vriesje86 04-10 om 11:29

@alishav
Ik hoop voor jou dat je snel een positieve test in je handen hebt. 

Vriesje86 06-01 om 18:58

@alishav
Hoe gaat het nu met je?
Heb je al je normale cyclus terug?
Het is voor mij nu een jaar geleden  met de laaste prikpil maar helaas nog niet ongesteld.Vrijdag 14 januari heb ik een afspraak bij de gynaecoloog. Hopelijk hoor ik dan meer. 

Alishav 03-02 om 21:42

Hay @vriesje86
Tot op heden nog geen normale cyclus voor mij wel al een aantal keer ongesteld geworden, en al een paar geen een positieve ovulatietest gehad, maar helaas nog niet zwanger.
Een jaar alweer jeetje.. ik ben benieuwd of de gynaecoloog eventueel iets gaat vinden of dat ze je toch nog een tijdje laten wachten.. zelf mocht ik 24dec 2021 naar de gynaecoloog. Ze hebben een inwendige echo gemaakt en daar was niks "raars" op te zien. Alles zag er goed uit. Toevallig kon er ieder moment een eitje gaan springen, want 1eitje was 3keer zo groot als de andere eitjes die te zien waren ;p
Ik moest vervolgens op advies van de gynaecoloog bloed laten prikken op dag 2 van mijn cyclus, helaas kon ik niet gaan door een covid besmetting. 
Afgelopen maand een cyclus van 17 dagen(ofterwijl, na 11dagen werd ik weer ongesteld )
Dus nu bijna 2 weken geleden bloed laten prikken en ik wacht nog op de uitslag. Morgen ga ik maar even bellen hoe of wat.. de gynaecoloog wou in ieder geval het bloedonderzoek afwachten en wou het sws nog 6maanden(nu dus nog 4.5) afwachten, omdat het nog te maken kon hebben met het "ontpillen van de prikpil"
Ik hou zelf een app bij en mijn cyclussen verschillen nu dus al 8 maanden tussen de 17 dagen en 42 dagen..
Toevallig net weer een positieve ovulatietest dus wie weet ^^(dus deze maand een cyclus van ongeveer 24 dagen..?)

Ik hoop het aller beste voor je en dat er bij jou ook maar snel duidelijkheid mag zijn!

Alishav 03-02 om 21:44

Sorry trouwens voor mijn late reactie! Had een tijdje niet op het forum gezeten

Nijntje 03-02 om 21:48

1 prikpil duurde bij mij 9 maanden ontpillen de prikpil is echt de grootste groep van alle anti conceptie ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt

Alishav 03-02 om 22:09

Bedankt voor je reactie op mijn topic!
Ik ben ook erg benieuwd hoelang het bij mij gaat duren. Het allerbelangrijkste nu vind ik dat ik weet dat alles goed zit van binnen, want ik ben heel bang dat er meer speelt dan alleen het ontpillen van de prikpil  

Nijntje 03-02 om 22:25

Laat je het ons morgen weten? Na 2 weken zullen ze het toch wel binnen hebben neem ik aan? Waar heb je allemaal op laten prikken als ik vragen mag? En is er een reden waarom je denkt dat er meer speelt dan alleen het ontpillen?

Alishav 03-02 om 22:26

Zou ik doen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Prikpil en zwanger worden' in het Zwanger worden forum