positieve testen na menstruatie

49 antwoorden en 32710487x bekeken

Bar (Gast) 08-06 om 10:26

Hallo!
Kan zich iemand mij helpen want momenteel loop ik de muren op..
Ik ben gestopt met de pil en na 5dagen een bloeding gehad. Precies 28 dagen erna kreeg ik opnieuw een bloeding terwijl ik alle zwangerschap symptomen had, maar de testen waren negatief.
Nu ben ik maandag gestart met ovulatietesten en die waren knal positief, sterker dan de teststreep.
De dag erna was dit ook het geval en gisteren ook. Omdat ik vermoed dat de ik geen 3dagen een eisprong kan hebben toch een zwangerschapstest gedaan (een stuk of 3) en die waren allemaal positief! Bloed laten trekken en HCG was 41, dokter zei dat ik 3weken zwanger ben.
Ik versta er helemaal niks van want 14dagen geleden heb ik mijn regels gehad en toen was de zwangerschapstest negatief.
Mijn huisarts wenste me dus proficiat, en de resultaten doorgestuurd naar mijn gynae maar die denkt aan een miskraam. Ik moet om de 2dagen HCG laten meten.
Nu ben ik dus helemaal verward.. ben ik nu zwanger of niet?

reageer

Petrapj 08-06 om 10:36

Ik denk dat het beide kanten nog op kan gaan. Laat je lichaam het werk doen en afwachten.

Bar (Gast) 08-06 om 10:54

bedankt voor je antwoord Petrapj!
Maar mocht ik zwanger zijn vind ik het raar dat ik mijn 'regels'(?) gekregen heb..
Ik heb wel iets gelezen van pseudo menstruatie, dat je HCG waarde heel laag is, of je een late eisprong hebt, waardoor je lichaam denkt dat er geen bevruchting is en menstrueert, maar dat je toch zwanger blijkt. Iemand ervaring mee? 

Petrapj 08-06 om 11:19

Het kan natuurlijk zijn dat je wel al zwanger bent geweest, maar dat je ondertussen een miskraam hebt gehad (ivm bloeding). Kan ook zijn dat je gewoon ongesteld bent geworden terwijl je zwanger bent. Huisarts is zeker van je zwangerschap, maar de Gynae niet helemaal.. Gynae wacht het af ivm de bloeding die je hebt gehad denk ik.

puk (Gast) 09-06 om 12:18

Bedoelde de huisarts met 3 weken zwanger 7 weken? Dan zou het betekenen dat je met 5 weken (2 weken geleden) wel zwanger was maar nog een negatieve test had. Bloedverlies kan ook tijdens de vroege zwangerschap. (heb ik bij mijn zwangerschap ook gehad) Maar ik begrijp volkomen dat je hier een beetje van in de war raakt. Laat je het ons weten?

Bar (Gast) 09-06 om 14:30

Geen idee wat de huisarts bedoelt met 3 weken.. HCG was 41 en de clearblue test zei 1-2weken zwanger. Hoeveel weken zou ik dan zwanger zijn?
Ook geen flauw idee wanneer eisprong en innesteling dan was. Het was de eerste maand dat ik gestopt ben met de pil (5 maanden de pil moeten nemen na curettage) .
Ik heb deze ochtend opnieuw een zwangerschapstest gedaan en deze was donkerder.. dus ik vermoed dat ik dit licht positief mag opnemen? Ik wil jullie de foto tonen maar het lukt me niet om deze op te laden.
Bedankt voor jullie reacties! Maandag afspraak met de HA om bloed te laten trekken, dus afwachten tot dan.
Ondertussen blijf ik zwangerschapstesten doen en hopen dat deze positief blijven

Bar 09-06 om 15:09


Hopelijk kunnen jullie nu de foto zien?!

Petrapj 09-06 om 15:21

Test ziet er wel positief uit !! Ik wacht in spanning met je mee.
(ik zou overigens niet 100 testen hier aan verspillen, als je een miskraam hebt gehad, blijft het HCG hormoon ook nog in je bloed zitten, zonde van je geld dus.) Ik zou gewoon maandag afwachten, dan weet je zeker of het HCG hormoon blijft stijgen!
Ik duim voor je!

Bar 09-06 om 15:40

Echt lief van je! Ja spannend allemaal maar ook zenuwslopend
Dus 2 weken geleden dan bevruchting.. dat kan, want dan ook 'gesport' . Maar 4dagen later heb ik dan mijn 'maandstonden' gekregen echt negatief getest, dus heel raar.
Ik heb wel,gezien ik mijn regels had, gedronken.., dus ik hoop ten sterkste dat dit de ontwikkeling niet zal beïnvloeden..
Hoe ver ben jij Petrapj?

Bar (Gast) 09-06 om 20:07

Ik vroeg me ook af.. als de bevrucht plaats vond 4 dagen voor mijn menstruatie.. zal mijn baarmoederslijmvlies dan dik genoeg zijn.voor de innesteling?  Of is de innesteling reeds gebeurd?

Petrapj 09-06 om 20:08

Ja dat herken ik nog wel van mezelf. Ik heb zelf 2 miskramen gehad hiervoor, dus elke keer is het weer een heel spannend moment!
2 weken geleden ben je ook eigenlijk op het vruchtbaarst, dus dat zou zomaar kunnen dat jullie goed hebben ''gesport''..  4 dagen na de seks ongesteld geworden of alleen wat bloed verloren?
Ah ja op die manier. Volgens mij kan het nu nog geen kwaad, aangezien het kindje nog niet met je mee drinkt en eet, maar ik zou het gokje niet meer wagen en niet meer drinken (althans niet meer veel).
Ik ben inmiddels 23 weken zwanger, dus al een eind op weg alweer!

Bar (Gast) 09-06 om 20:17

Ik heb 5dagen bloeding gehad, dus ik veronderstel mijn regels.. daarom was ik ook zo geschrokken toen de testen positief zijn. Geen idee hoe dit allemaal kan.. late eisprong en lichaam nog niet door dat eicel bevrucht was? Maar dan zou mijn baarmoederslijmvlies super dun moeten zijn..
Gek komen van de speculaties!

Petrapj 09-06 om 20:20

Het gebeurd dat mensen nog steeds ongesteld worden na een bevruchting, dus dat zou kunnen! Ik hoop het natuurlijk voor je, maar ik zou nog wel even rustig afwachten en niet te positief zijn.
Hoe lang ben je inmiddels al bezig om zwanger te worden dan?

Bar (Gast) 09-06 om 20:31

In november waren we voor de eerste keer (onverwachts) zwanger. Na 8 weken heb ik een cmv infectie opgelopen en beslist om de zwangerschap te beëindiging. Dan 5 maanden de pil moeten nemen en nu terug aan het proberen. Is de eerste maand na het stoppen met de pil, dus zou wel vlug zijn.. Maar altijd dat wachten en geduld moeten hebben om dan toch ontgoocheld te kunnen zijn.. Echt niks voor mij! 

Alle 23 weken, super zeg!! Is het ook het eerste kindje?

Petrapj 09-06 om 21:33

Oke.. Dat is een dapper besluit dan geweest. Het zou vlug zijn inderdaad, maar vlug betekent niet onmogelijk! Ik was ook direct na het stoppen van de pil zwanger. Dacht ook dat dit bijna onmogelijk was. Dat wachten en geduld hebben is inderdaad een zaak apart. Soms loop je jezelf echt op te vreten, maar geloof me.. Het helpt niet hoor! Hoop voor je dat alles goed is, spannend!

Ja, hoop voor je dat je het ook mee mag maken. Het mooiste gevoel wat er is (ondanks de kwaaltjes) . Is ook mijn eerste kindje ja. Spannend allemaal!

Bar 12-06 om 13:17

Hallo!
Daarnet naar de dokter gegaan om bloed te laten trekken.. Om 18u mag ik bellen.
Ik had ook wel veel pijn in mijn onderbuik en een harde buik. Ik dacht dat dit misschien zwangerschapsklachten waren, blijkt dat ik een blaasontsteking heb. (of dat denkt ze toch). Ze sprak ook over een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, maar wou daar niet veel over kwijt.
Dus naast vermoeidheid en duizeligheid heb ik niks van klachten. Zie het niet echt positief in.
Hcg moet tegen de 200 zijn zei de dokter.
Nog 5u te gaan..

Bar 13-06 om 12:30

HCG was 141, te verwachten 4 dagen verder zei ze.
Ik heb geen blaasontsteking dus de harde buik en de pijn moet van de zwangerschap komen.
Gisteren was de pijn echt extreem met wat bruinverlies.. ook vandaag heel veel pijn in rechteronderbuik.
Donderdag een afspraak met de gynae om te kijken wat er aan de hand is. Van een miskraam spreken ze dus niet meer. Maar ik vrees nu voor de buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
Verder nog altijd geen symptomen behalve héél veel pijn in mijn onderbuik..

Jenny00 13-06 om 12:39

Bar, als je echt heel veel pijn hebt zou ik niet wachten met een afspraak tot donderdag. Als het daadwerkelijk een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is kan je eileider zelfs knappen. Bij dit soort dingen moet je echt geen afwachtende houding aannemen maar op je strepen gaan staan.  
Veel liefs, Jenny

nietmeeractief 13-06 om 12:45

Spannend allemaal zeg!
Ik hoop voor je dat het allemaal mee valt.

Bar 13-06 om 12:57

Bedankt voor jullie reacties! Ja ik weet echt niet meer wat ik moet denken..
Na mijn curettage in december heb ik pijn gehad om U tegen te zeggen, dus ik kan het zeker niet vergelijken met die krampen, maar het is wel heviger dan maandstondkrampen en ook constant. Of zou dit een zwangerschap symptoom kunnen zijn? Ook het bruinverlies doet me twijfelen.. of is dit ook normaal?
Morgen opnieuw naar de huisarts voor HCG waarden te laten testen en donderdag dus gynae.
Heeft iemand ervaring met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'positieve testen na menstruatie' in het Zwanger worden forum