19 en zwanger?

20 antwoorden en 30492139x bekeken

Maria (Gast) 08-12 om 08:41

Hoi ik heet Maria en ben 19 jaar. In de 1e week was ik 1x de pil vergeten en kwam daar de dag erna achter toen ik en mijn vriend zonder condoom seks hebben gehad. Heb binnen 72 uur MAP genomen, toen weer normaal de strip afgemaakt en in week 3 ook een pil vergeten. Ik heb de strip dus afgemaakt ipv meteen stopweek in te lassen of over te slaan. Ik heb de eerste dag van de stopweek (dinsdag) seks gehad zonder condoom. Nu is het vrijdag en ben ik nog steeds niet ongesteld. Is een zwangerschapstest nodig?
Kus.

reageer

Clautjuh 08-12 om 08:54

Het kan geen kwaad om een test doen zodat je zekerheid hebt. De kans lijkt mij zeer klein dat je zwanger bent maar je weet het nooit. Wanneer word je normaal ongesteld als je aan het eind van je strip zit? 

Maria (Gast) 08-12 om 09:00

bedankt voor de reactie! 
Normaal gezien wordt ik altijd op de derde dag ongesteld, maar het is nu al de 4e dag. (De keren dat ik zonder condoom heb gevreeën, was het voor het zingen de kerk uit) maar alsnog niet veilig.. 

Clautjuh 08-12 om 10:36

Wacht nog een paar dagen, en anders even testen. Succes !

Yess (Gast) 08-12 om 10:44

hay, even voor de duidelijkheid.. ‘voor het zingen de kerk uit’ is niet ‘veilig’. Namelijk door het voorvocht van de man kan je ook zwanger worden! Maar ik wil je niet laten schrikken ofzo, het beste is gewoon eventjes testen. Ik ben er zelf 3 dagen geleden achter gekomen dat ik zwanger ben. Wel pas na 1 jaar de pil niet meer slikken.. 

Maria (Gast) 08-12 om 12:04

of kan ik misschien de MAP halen? T is best wel risky omdat ik niet weet wanneer t onveilige moment dan was. Dinsdag of in de derde week. Ik kom uit een christelijk gezin waarbij dit taboe is om te bespreken dus vandaar dat ik het hier heb gevraagd. Maar bedankt!

Clautjuh 08-12 om 12:17

Ik zou dan eerst even testen of je überhaupt wel zwanger bent. De kans is namelijk zeer klein. Je zou namelijk nu al wel wat moeten zien op een test. Ben je gelijk van die onzekerheid af. 

Anoniem (Gast) 09-12 om 15:50

Waarom slik je de pil wanneer je er toch niet mee kan omgaan. 

Hartje 09-12 om 17:46

Inderdaad. Volgens mij moet ze ook beter weten als ze uit een christelijk gezin komt, als ze het volgens hun spelregels doet is er ook nooit stress. Zo krijgen de mensen die deze gezinnen niet goed kennen weer een prachtig positief beeld ervan (niet dus). Probeer je verstand te gebruiken Maria, je bent er zelf bij hoor! 

MamaN 09-12 om 18:15

Wat een botte ongepaste reacties anoniem en hartje. Ze stelt gewoon een vraag en zie nergens staan dat die vraag gaat over haar reglieuze achtergrond. Ze weet zelf ook wel dat ze er zelf bij was  dus hou jullie vooroordelen lekker voor jullie zelf

On topic.. denk dat de kans klein is meid. Maar voor je eigen gemoedsrust zou ik even testen. Succes! 

Hartje 09-12 om 18:22

Je hebt gelijk mamaN. Ik hoop alleen wel dat ze er van leert zodat ze niet weer in de stress raakt, dat lijkt me niet prettig helemaal omdat ze aangeeft dit niet goed te kunnen delen in haar omgeving. 

Clautjuh 09-12 om 18:28

Ik vergat ook wel eens mijn pil hoor, ik ben er nog nooit van ongepland zwanger geraakt maar iets vergeten is ook menselijk toch? 
Ik hoop dat je in de tussentijd wel duidelijkheid hebt Maria. 

Anoniem (Gast) 09-12 om 20:37

Het is niet bot. Ze is 19. Geen meisje van 15.  Als je niet met de pil om kan gaan, denkt dat voor het zingen de kerk uitgaan veilig is en ondanks dat je de pil vergeet toch gaat seksen zonder condoom dan ben je dom bezig.    
Een prik pil of spiraal is misschien een betere oplossing.   Dìt is echt huilen met de pet op. 

MamaN 09-12 om 21:25

Nogmaals haar vraag was niet of ze dom bezig is geweest en of jij vind dat ze niet om kan gaan met de pil. Daarbij zegt ze zelf ook “voor het zingen de kerk uit alsnog niet veilig” anoniem. Misschien handig als je het hele verhaal (goed) leest. 
Precies wat Clautjuh zegt dat soort dingen zijn menselijk. Maar inderdaad ook wat hartje zegt het is vervelend dat ze het ook niet met iemand om haar heen kan delen. Dus hopelijk een negatieve test.

Clautjuh 09-12 om 22:18

Ach dan ben je 19 jaar....ik ben 38 en leer nog van mn fouten. 

MamaN 09-12 om 22:55

Anoniem is denk ik perfect clautjuh   

Maria (Gast) 10-12 om 14:47

Ik ben gelukkig gisteren ongesteld geworden. Toch werd mij verteld dag ik alsnog zwanger kan zijn omdat bloeding tijdens het slikken van de pil niet gelijk staat aan echte ongesteldheid. Het is pas sinds kort dat ik de pil weleens vergeet overigens, ik ga overstappen op de prikpil hierdoor. Alsnog de vraag, zou ik dan toch maar testen ondanks mn doorbraakbloeding?

Maria (Gast) 10-12 om 14:50

*ik bedoelde bloeding in de stopweek (ipv doorbraakbloeding) verkeerde benaming

Clautjuh 10-12 om 14:55

Test gewoon voor alle zekerheid. Dan ben je van alle onzekerheid af. Ik gok dat je niet zwanger bent maar je wilt het wel zeker weten toch. Succes !

---- 10-12 om 14:56

Als je echt helderrood bloed hebt en gewoon in normale hoeveelheid, dus niet weinig, dan kan je er vanuit gaan dat je niet zwanger bent, om jezelf gerust te stellen kan je een test doen maar kan je zeggen dat deze waarschijnlijk negatief is! Succes

Je kunt reageren op dit onderwerp '19 en zwanger?' in het Zwanger worden forum