Mogelijks onverwacht zwanger

38 antwoorden en 22984702x bekeken

AnnaG 10-07 om 10:40

Ik ben 27 jaar en mijn cyclus is altijd regelmatig. Ik kan op de dag zeggen wanneer ik ongesteld word, zal altijd in de avond gebeuren. Ik heb nog nooit bloedverlies gehad tussen de menstruatie door. Op 6 juli begon mijn vruchtbare periode en heb ik (veilige) seks gehad, op 9 juli kreeg ik plots licht bloedverlies, gewoon enkele druppels bij het afvegen bij paar uurtjes en sinds deze ochtend (10 juli) niets meer. 11 juli is mijn ovulatiedag. 
Ook heb ik een opgeblazen gevoel in mijn onderbuik.

Mijn partner en ik zouden dit najaar willen beginnen met proberen, dus ik was me al een tijdje aan het inlezen in zwanger worden. Kan dit innestelingsbloed zijn? Of ben ik gewoon random aan het bloeden zonder dat ik zwanger ben?

En als ik mogelijks zwanger ben, moet ik dan nu alvast ergens foliumtabletten gaan halen (just in case)? Ik kan pas over 3-tal weken een test doen..

Ik ben ongerust dat ik misschien dingen fout doe ... 

reageer

Sofie 10-07 om 12:01

Als ik je verhaal lees lijkt de kans niet heel groot dat je zwanger kan zijn, maar er kan natuurlijk altijd iets mis zijn gegaan met de anti conceptie. Als het vaker gebeurt zou ik langs de huisarts gaan en wellicht een uitstrijkje laten maken. En als je twijfelt neem je toch gewoon foliumzuur totdat je evt toch ongesteld wordt. 

Moedertjuh 10-07 om 17:34

Klinkt als gewoon wat bloedverlies wat iedere vrouw wel eens kan ervaren. Een innestelingbloeding heb je niet voor je eisprong maar rond de 7 dagen daarna.  

Puck 10-07 om 21:20

Ik sluit me aan bij moedertjuh en wil graag nog toevoegen dat je normaal zo’n 14 dagen na je ovulatie ongesteld wordt, dus je hoeft geen 3 weken te wachten met testen. Als je je aan het inlezen bent over zwanger worden, zou ik nog even doorlezen of een ander boek pakken (  grapje), want je weet nog niet helemaal hoe het werkt.
Het advies voor foliumzuur is om tenm8nste 4 weken voor je gaat proberen zwanger te wordn te starten. 

Mila (Gast) 11-07 om 06:25

Anna, heb jij nog nooit eerder eens wat bloedverlies gehad wat niet met ongesteldheid te maken heeft? Kan gewoon spontaan gebeuren of na sex, maar is niet altijd een innesteling, dan was ik al tientallen keren zwanger geweest. Je hebt veilige sex gehad, wat gebruikte jullie dan?

AnnaG 11-07 om 09:01

Het klopt dat ik nog niet helemaal weet hoe het werkt, ik ben dan ook nog meer aan het inlezen over wat als het zover is etc, we zijn nog niet aan het proberen. Ik werd gewoon even bang dat het mss raak kon zijn en dat ik dan niet de juiste zorgen zou hebben vanaf dag 1.
Ik heb nog nooit bloedverlies gehad dat niet met mijn ongesteldheid te maken heeft, mijn cyclus is ook heel regelmatig, vandaar de zorgen.
We hebben een condoom gebruikt maar beginnen altijd eerst even zorgen, naarmate mijn vriend voelt dat het bijna zover is doet hij deze om.
Sorry dat ik deze (blijkbaar domme) vraag hebt gesteld

Puck 11-07 om 09:42

Dat is sowieso geen veilige anticonceptie. 

Anoniem (Gast) 11-07 om 10:23

Anna iedereen mag vragen stellen, geen 1 vraag is dom, trek je die reactie maar niet aan. Ik hoop voor je dat nu zwanger bent, dat zou een mooi geschenk zijn. Als je na je NOD nog niet ongesteld bent zou ik even een testje doen, dan heb je duidelijkheid. En anders kan het wel eens voorkomen dat je cyclus een keer wat afwijkt en dan wens ik je veel succes met zwanger worden in de toekomst.
Het advies qua starten met folium zuur schikken is 4 weken voordat je wil gaan proberen zwanger te worden. Maar het is echt geen ramp als je dat nog niet hebt gedaan. Er zijn zo veel vrouwen die het niet slikken en gezonde babytjes ter wereld hebben gebracht.

Babytje4 11-07 om 11:02

Hey zie dat je condoom gebruik ik nam de pil tot juli 2018 en daarna gestopt en we zijn dan met condooms begonnen tot februari 2019 en ik had ook bloeding tussen mijn menstruatie miesschien te hard geweest of iets anders. Wacht nog en test eens je zult het zien. 

AnnaG 11-07 om 21:21

Aangezien ik nog nooit zo'n bloeding heb gehad (en opgeblazen gevoel in mijn baarmoeder) in het midden van mijn cyclus, vond ik het allemaal wat apart. En ondanks jullie denken dat het waarschijnlijk niets is, heb ik voor de zekerheid toch foliumzuur gehaald en hier alvast mee begonnen :-) Kan toch geen kwaad..

Puck 11-07 om 21:32

Klopt, dat kun je zonder problemen gebruiken. En als je eerst zonder condoom begint, is er best een kans dat je daar zwanger van wordt, dus vind ik het best verstandig gewoon alvast te beginnen. Veel succes als jullie er echt voor gaan! 

AnnaG 12-07 om 09:09

Ja, ik ben sinds ander half jaar gestopt met de pil en sindsdien beginnen wij steeds eerst zonder condoom.. Mij wij vertelt dat je van voorvocht niet zwanger kan geraken, tenzij de man twee keer na elkaar klaarkomt en tussendoor niet gaat plassen. Weer wat bijgeleerd!
We zitten met een verhuis over 2 maanden en wouden daarna stilaan beginnen proberen, dus het is zeker niet ongewenst, gewoon even geschrokken.
Ik heb 2 dagen lang zo'n lichte menstruatie krampen gehad, en sindsdien een opgeblazen gevoel in mijn baarmoeder (niet dat het pijn doet ofzo). Dus mijn gevoel zegt dat er toch wel iets is .. Maar we wachten af! Ik neem alles wat ik zou moeten nemen en let op mijn eten, dus ik kan niets fouts doen normaal :-)

Anoniem (Gast) 12-07 om 10:31

Van wie heb jij dat geleerd? In voor vocht kan/zit een kleinere hoeveelheid sperma. Of je nou nog niet of 2 x bent gekomen, dat maakt niet uit. 

Plassen maakt echt geen verschil zowel voor de man als vrouw niet. Dat heeft geen invloed op wel of niet zwanger worden. 

Ik vind het wel zorgelijk dat jullie dit geleerd is. Hoe oud zijn jullie? 

Anoniem (Gast) 12-07 om 10:35

Lees dat jij 27 bent. Ik verbaas mij er wel over. Domme vragen bestaan inderdaad niet. Ga je wel in lezen. Over hoe je zwanger wordt. Gezien jou leeftijd had je dit toch echt al moeten weten. Zorgelijk dat jullie verkeerde informatie hebben gekregen. Wij leerden dit al op de middelbare school. Ik ben iets ouder. 

Lees je ook in over zwanger zijn, bevallen en een baby/kind. Misschien dat je daarin ook verkeerde informatie hebt geleerd. 

AnnaG 12-07 om 11:46

Wij zijn inderdaad 27, mij werd altijd verteld dat je van voorvocht niet zwanger kan worden. Zelfs als je het googled staat er dat de kans heel klein is, behalve als de man twee keer na elkaar klaar komt. Intussen ben ik ook bij de huisarts geweest en die zei me ook dat de kans ontzettend klein is dat je van voorvocht zwanger wordt, en plassen zou de plasbuis van de man legen van eventuele zaadcellen.
Het klopt dat ik mij nog niet ingelezen heb, het is dan ook geen geplande zwangerschap. Ik heb hier het bericht gepost omdat ik niet wist wat te doen en niets verkeerd wou doen.
Ik neem alle voorzorgsmaatregelen die moeten volgens de huisarts en doe over een week gewoon een test.

Anoniem (Gast) 12-07 om 11:50

Wat dat betreft doe je het heel goed! 

Dat de kans heel klein is, tsja maar het is een kans. Dat jij er dan vanuit gaat dat het niet kan en denkt het veilig te doen is niet correct. Het blijft een kans. Zeker als je het al 1,5 jaar zo doet. 

Het verbaast mij vooral. Nu weet je wel dat je zwanger kan worden. Wat geleerd dus. 

Moedertjuh 12-07 om 12:26

Maar hoelang denk je al zwanger te zijn als je idd ongepland nu nog zwanger zou zijn?

Anoniem (Gast) 12-07 om 12:29

Een paar dagen als ik haar op goed lees. Ze zou dan net bevrucht zijn. 

AnnaG 12-07 om 13:52

De vermoedelijke innesteling was dinsdag, dus echt nog maar een paar dagen.
De kans is klein, maar er is altijd een kans. Een bloeding die niet mijn menstruatie is én dan ook nog dit opgeblazen gevoel in mijn baarmoeder heb ik nooit eerder gehad, ik heb zelfs nog nooit mijn ovulatie of dergelijke gevoeld. Vandaar dat ik naar de huisarts ging en  ook die zei me dat de kans er wel degelijk is, maar dat ze dus klein is.
Ik ben in ieder geval gerust dat ik alle voorzorgsmaatregelen neem en dan zie ik het volgende week wel :-)

Mila (Gast) 12-07 om 20:52

Ik denk dat wij allemaal iets geleerd hebben, want Ana heeft het gewoon helemaal goed geleerd. En ik heb dat ook nooit geweten;

https://www.oudersvannu.nl/zwanger-worden/hoe-zwanger-worden/zwanger-van-voorvocht/

Dus als hij niet eerst is klaargekomen (echt vlak ervoor en niet is gaan plassen) kun je dus pas zwanger worden van voorvocht! Denk toch dat het handig is jonge meiden te vertellen dat het wel kan, die jonge ventjes van nog geen twintig komen meestal na twee stootjes al klaar, haha!

Succes Anna; hoop je dat het raak is?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mogelijks onverwacht zwanger' in het Zwanger worden forum