Ovulatietest blijft knallen

25 antwoorden en 15829904x bekeken

Mira (Gast) 05-02 om 11:10

Hallo dames,
Ik wordt onderhand gek van mijn cyclus welke meestal tussen de 26-30 dagen is. Wanneer mijn eisprong is geweest weet ik niet exact maar zal er niet veel naast zitten denk ik.
Maar nu blijft mijn ovulatietest maar knal positief ( bij 3 verschillende merken) Ik moet as maandag ongesteld worden en een zwangerschapstest geeft vooralsnog NEGATIEF aan... 
Zijn er hier vrouwen die ook steeds een positieve ovulatietest hadden en pas na hun NOD positief testte met een zwangerschapstest? Ik snap er niks van want heb een vroege test gebruikt. Dan had ik toch wel een licht streepje moeten zien als ik zwanger zou zijn toch..
Ovulatietest geeft nu al een paar dagen (6 dagen ofzo) een knal streep  En dit terwijl mijn NOD ieder moment kan komen.. 

reageer

Anoniem (Gast) 05-02 om 11:24

Waarom nog steeds nod testen? Bij sommige vrouwen blijft jij gewoon positief. Is er een reden waarom je ovu testen gebruikt? Je hebt namelijk een regelmatige cyclus, ook geen hele lange. Dan heb je in principe de testen niet nodig. Scheelt heel veel spanning stress en dit soort vragen. 
Hoezo wordt je gek van je cyclus? Hij is mooi regelmatig toch? 

Je nod dag reken je dan je kortste of langste cyclus? Bij de kortste zou ik zeggen dat de test gelijk heeft. Bij de langste komen er nog 4 dagen bij op. Dan heb je gewoon veel te vroeg getest? En welke test heb je gebruikt? 

Mira (Gast) 05-02 om 12:09

Mijn cyclus is vrij onregelmatig. Soms 26 dagen en soms rond de 30. Dus ik moet testen om zo dicht mogelijk bij mijn eisprong te zitten. Bovendien had ik bij mijn vorige cyclus 3 dagen na de eisprong een bloeding/menstruatie ( dag 18 ofzo) Dit was de 1e keer dat ik zo iets had.. Dus ben toen maar weer van een nieuwe cyclus uit gegaan.
Omdat ik wilde weten wanneer mijn eisprong dit keer zou zijn ben ik wat langer door gaan testen en merkte dat later in de cyclus er nog steeds een piek te zien was. Het lijkt er wel op of mijn eisprong helemaal niet geweest is ofzo. Maar zo lang steeds een piek lijkt mij ook stug..
Ik heb de ovulatietest van clear blue gebruikt, Kruidvat en Telano. Wij gaan binnenkort met ivf starten en het is bekend dat ik weinig eicellen heb. Al ben ik in het verleden wel eens op de natuurlijke manier zwanger geraakt met een miskraam tot gevolg.  De afgelopen cyclussen waren dus allemaal redelijk normaal 26-30 dagen. Dit was de eerste keer dat ik een bloeding tussendoor kreeg. De cyclus waar ik dus nu in zit lijkt weer normaal alleen blijft mijn ovulatietest maar positief. Ik zit nu op dag 26 en voel nog geen nod aankomen.
Nouja, er zit maar één ding op: wachten tot ik ongesteld wordt en anders over een paar dagen weer een zwangerschapstest doen..

Mira (Gast) 05-02 om 12:34

Oja, en innen dit keer dus uitgegaan van een cyclus van 28 dagen omdat ik denk dat dag 15 mijn eisprong is geweest. Positieve ovulatietest en pijn bij eierstok rond dag 14. Maar oké, zeker weten dat hij is geweest doe ik natuurlijk niet..
Maar het kon zijn dat iemand ook een soort gelijke ervaring heeft gehad en zwanger bleek. Al zal het eerder op een menstruatie uitdraaien ben ik bang..

Anoniem (Gast) 05-02 om 13:43

Jou cyclus is niet onregelmatig hoor. Dat is heel netjes tussen de 26 en 30 dagen. 

Hebben jullie niet een frequent seks leven? Als je 2/3 keer per week seks hebt heb je de meeste kans op een natuurlijke zwangerschap. Gezond sperma leeft zo 5 dagen. 

Als je positief blijft door testen. Is dat geen zwangerschap. Als hij eerst weer afneemt en dan weer positief wordt valk bij je nod dan zou dat kunnen duiden op een zwangerschap. 

Nog even geduld dan kun je een zwangerschap test doen. 

De Kruitvat 2 voor 5 testen zijn de beste en gevoeligste testen. Die zou je vanaf dag 24 kunnen doen. 

Mira (Gast) 05-02 om 15:05

Bedankt voor je reactie. Nou de laatste 5 maanden is hij redelijk stabiel ( tussen de 26-30 dagen) Daarvoor was het ook wel korter. Of dan opeens een korte luteale fasen. Dus ben blij dat mijn cyclussen de laatste tijd wat langer zijn.. Heb ze ook wel na van 23 dagen gehad en dan heeft het eitje geen tijd genoeg om te rijpen.
In de vruchtbare week zorgen we inderdaad dat we om de 2 a 3 dagen gemeenschap hebben.
Na mijn eisprong ( welke ik denk gedetecteerd te hebben) was het streepje wel nog te zien maar minder duidelijk. Nu al langer dan 5 dagen steeds 2 donkere strepen.
- of ik heb geen eisprong gehad en mijn lichaam blijft maar proberen. Waardoor het hormoon hoog blijft.
- of het kan een eerste teken zijn van een zwangerschap. Maar dat zal wel wishful thinking zijn..
Mocht ik niet zwanger zijn hoop ik iig dit niet nogmaals te zien. Zo weet ik niet of en wanneer mijn eisprong is geweest..

Anoniem (Gast) 05-02 om 18:27

Volgende keer stoppen na een positieve test. 

Van een zwangerschap kan het niet zijn. Dat duurt even voor je hcg aanmaakt. 

Heb je een foto van je testen?

Mira (Gast) 06-02 om 11:26

Ja, zeker

Mira (Gast) 06-02 om 11:29

Vandaag was hij nog steeds net zo donker. En morgen ben ik overtijd ( tenminste als ik mijn eisprong goed heb ingeschat)
Ga morgenochtend maar weer een test doen.

Anoniem (Gast) 06-02 om 13:34

Heb je geen zwangerschapstest?

Mira (Gast) 06-02 om 13:36

Jawel, vrijdag getest: maar die was negatief. Vandaar dat ik het morgen ( zondag ) nogmaals probeer..

Joyce2021 06-02 om 14:33

Kruidvat 2 voor 5 gebruiken, die reageren vrij vlot.. 

Mira (Gast) 06-02 om 14:37

Ja, die heb ik gisteren ook gekocht. Maar wacht bewust nog tot morgen. 

Anoniem (Gast) 06-02 om 17:32

Ik ben benieuwd morgen. Knap dat je kan wachten. Dat kon ik echt niet

Mira (Gast) 06-02 om 17:46

Ik ook niet hoor.. vandaar dat ik al een negatieve test had voor mijn NOD. Je moet eigenlijk gewoon wachten tot je overtijd bent. Maar doe t maar ns..

Anoniem (Gast) 06-02 om 21:14

Het is maar nooit gelukt toen wij bezig waren. 

Anoniem (Gast) 08-02 om 09:33

Hoe is het?

Sel_mom 08-02 om 09:39

En en en ? :-)

Mira (Gast) 09-02 om 10:14

Nog steeds een negatieve zwangerschapstest Ik ben nu 2 dagen overtijd en de ovulatietest blijft maar donker. Mijn temperatuur is ook omhoog gegaan. 
Maar ik ga er vanuit dat ik dan niet zwanger ben.. 
Vandaag ( dinsdag ) was hij weer negatief. Ik doe as zaterdag nog een keer een zwangerschapstest. Als hij dan nog steeds negatief is dan is mijn cyclus gewoon van slag en weet ik het ook niet meer.. Zeer frustrerend dit! 
Ik voel mijn nod nog niet aankomen en mijn temperatuur is ook hoog. Dus wat er nou af hand is... Geen idee

Mira (Gast) 09-02 om 10:42

Is er helemaal niemand die dit ook heeft gehad? 
De ovulatietesten blijven nu al een week knal positief. En de zwangerschapstest negatief.
Ik stop nu ook met testen anders wordt ik er gek van. Doe as weekend nog een keer een zwangerschapstest. Is deze weer negatief dan ga ik er van uit dat ik niet zwanger ben.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatietest blijft knallen' in het Zwanger worden forum