In de avond ovulatie testen?

28 antwoorden en 43969325x bekeken

Sarah (Gast) 31-10 om 20:21

Hallo allemaal,

Vanaf eind april ben ik gestopt met de pil omdat we heel graag een kindje willen. Vorig jaar was ik ook een half jaar gestopt om te kijken wat het met mijn lichaam deed, had toen meteen een regelmatig cyclus en had dus elke maand netjes mijn menstruatie. Nu is dat heel anders! Heb onregelmatige cyclussen, aantal van 42 dagen een keer 64 dagen en de laatste was 34 dagen (bij de laatste cyclus meende ik mijn eisprong wel gevoeld te hebben)

Wil graag met ovulatietesten beginnen maar natuurlijk heel lastig met zo onregelmatige cyclussen maar houd mijn kortste cyclus aan en begin op dag 11 al met testen. Wat wel lastig maakt is dat ik in de zorg werk dus vroeg mij af, is het mogelijk om ook laat in de avond te testen zo rond 22 of 23 uur? Dat zijn de tijden dat ik dan thuis.

Ik ben benieuwd naar jullie adviezen!

Groetjes...

reageer

hartje 31-10 om 21:12

Ik heb weinig bestand van ovulatie testen, maar ik dacht dat dat wel kon in de avond maar testen of je zwanger bent kon me beter in de ochtend doen.

Liefs en laat je weten hoe het verder met je gaat?

Sarah (Gast) 31-10 om 21:23

Dankjewel voor je reactie!
Ja en ik meende dat ovulatietesten juist beter niet met ochtendurine kon en moet zoveel mogelijk op dezelfde tijdstippen.

Ik ga morgenavond beginnen met de ovu testen, ben benieuwd wanneer mijn eisprong is aangezien mijn cyclussen zo onregelmatig zijn. Hoop nu ook op meer regelmaat, maar we zullen zien.

Liefs...

Tamtam (Tamara) 02-11 om 11:43

Hoi Sarah,
Ik heb ook begrepen dat je ovu testen juist het beste in de avond kunt doen. Alleen die van CB niet. Dat is een vd duidelijkste, die kan je juist beter in de ochtend doen. Die gebruik ik zelf. 

Suc6!

Sarah (Gast) 02-11 om 13:13

Hoi Tamtam

Bedankt voor je reactie. Ik gebruik nu gewoon nog de goedkopere ovu testen. Gisteren avond al begonnen, had toen al ligt streepje maar dat zegt eigenlijk niks toch?
Wanneer mijn cyclussen regelmatiger worden ga ik misschien ook over op de ovu testen van de cb.

Voor de hoeveelste ronde ga jij nu?

Tamtam (Tamara) 02-11 om 16:22

Ik weet niet zo goed hoe die met die streepjes werken moet ik zeggen, want heb dus alleen CB gebruikt. Ze zijn duur, maar ze zijn het allerduidelijkste. Maar goed.... als je onregelmatig bent, is het lastiger, en heb je wsl meer testen nodig.  Ik ben er inmiddels achter dat mijn ei vrij laat is, dus begin dit x pas op dag 15 met testen. Dit wordt mijn 3e ronde met ovu testen, ze bevallen goed. Dit wordt ronde 8 in totaal voor ons.

Sarah (Gast) 03-11 om 00:29

Ja als die ovu testen van mij zo onduidelijk blijven pak ik denk volgende x ook maar de cb. testen.
Zijn idd duur en moet er idd veel van gebruiken wil ik mijn eisprong niet missen, aangezien ik nu totaal niet weet wanneer die zou komen. Maar ja ...dat heb ik er wel voor over
Oh je hebt al wat meer rondes erop zitten, ik ben eind april met de pil gestopt en dit wordt nu ronde 5 voor ons.

Tamtam (Tamara) 03-11 om 16:14

Je kunt ook testen met de andere, en naarmate de streep donkerder wordt, voor zekerheid cb gebruiken. En ik heb het er ook wel voor over, daarom gebruik ik ze ook. Op deze site zijn ze het goedkoopst": www.drogistplein.nl
Ik heb die van 20 stuks, en kan er bijna 3 maand mee doen, maar begin dus steeds later met testen.
Yessss, inmiddels al wat meer rondes. Ik ben begin april gestopt, maar wel regelmatige cyclussen. Probeer positief te blijven, bij de een duurt het gewoon wat langer als bij de ander.... Suc6!

Tamtam (Tamara) 03-11 om 16:15

Heyyyyy mijn tekst valt weg. Op deze site zijn ze het goedkoopst  Reageren Quote

Sarah (Gast) 03-11 om 17:33


Thnx voor de site Ga meteen even kijken.
Idd ook goed idee om cb meer als bevestiging te gebruiken.

Ja blijf nog positief, wordt gezegd sowieso rekening te houden dat minstens een jaar kan duren. Ben alleen een ongeduldig type... en dat heb ik nu wel nodig Haha.

Jij ook succes!

Anoniem (Gast) 31-01 om 10:51

hey.  ik gebruik ze ook en ik doe als ik em ei heb soms 2x op en dag testen dan kan je goed zien wanneer hij echt goed knal is en das dan de beste tijd om te klussen  je mag ov testen niet in de ochtend met eerste palsje gebruiken ik doen het meestal rond uur of 10;00 a 11;00 en met me ei nog exstra in de avond.  ik gebruik  strips die zijn stukke goedkoper en werken prima.

Hallo (Gast) 29-10 om 20:46

kan je een dag na je eisprong nog zwanger worden ?

Anoniem (Gast) 29-10 om 23:07

Je kan gewoon ovulatie testen bestellen. Clear blue is echt belachelijk duur.  Als je naar 'zwanger en kids' gaat dan kan je tig testen bestellen en vaak krijg je er Eem gratis zwangerschapstest bij gratis.    Ik ben €13euro kwijt voor 25 testen! 
Ze werken perfect.   Je piek is duidelijk zichtbaar, het streepje is dan donkerder dan controle streep. 

Succes 

Merel 30-10 om 06:45

Hoihoi Sarah! Leuk dat je bezig bent! Die testjes kun je ieder moment doen. Ik deed ze rond lunch, heb ook een drukke baan maar deed het gewoon even op toilet. Eigenlijk net als tampons had ik ze gewoon bij ik mijn tasje! Zo gepiept. En nu zijn de streepjes licht maar die worden steeds donkerder en rond mijn verwachte ei deed ik dan rond lunch en in de avond nog een test om hem niet te missen. Ik zou ook mijn afscheiding iedere dag noteren en eventueel de stand van je bmm. Als je dat in een app bijhoudt krijg je echt een goed idee over je eigen lichaam!

Clautjuh 30-10 om 11:33

Ik zit ook in de zorg en heb in ronde 1 ook uvu testen gebruikt. Maar ik deed het dan voor mijn late dienst. En als ze echt opliepen voor en na. En bij een vroege dienst na mijn vroege dienst gewoon. Kon gewoon mijn eisprong aan zien komen . Ik ga deze ronde ook weer proberen met ovutesten ook al voel ik mijn eisprong wel het geeft toch wat meer zekerheid. 

Lieltjuh 30-10 om 18:20

Dag meiden,
Ik krijg al 3 dagen een lichtroze teststreepje van ovulatie test.... word niet donkerder of lichter.. doe ditt vanwege erg onregelmatige menstruatie.. heb ik mm ei gemist of zou die nogv komen?

Merel 30-10 om 19:45

Ik denk dat hij nog moet komen. Wanneer had jij gerekend en houd je andere dingen bij? Bmm, afscheiding?

Lieltjuh 30-10 om 21:08

Ik hou dat nog niet in de gaten, alleen temp en ovulatietesten. Wacht komende dagen even af wat er gebeurd... 

Merel 30-10 om 21:37

Is wel handig misschien om ook bij te houden, geeft je wel een compleet overzicht. En je kunt het gemakkelijk in een appje bijhouden.

Lieltjuh 02-11 om 20:11

Zit inmiddels op dag 6 met nog steeds licht positieve ovulatietesten. Heb afgelopen 2 dagen met 2 verschillende tegelijk getest maar zelfde uitslag... Zolang kan toch niet? 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'In de avond ovulatie testen?' in het Zwanger worden forum