Nachtvoedingen opvangen?

23 antwoorden en 21275593x bekeken

BolletjeI 23-12 om 10:43

Nog een bijkomende vraag: verschonen jullie bij elke voeding de luier? Dit doen wij voorlopig nog wel, maar vergt ook nog wat extra tijd. Ik lees dat velen enkel stoelgangluiers verschonen? 

reageer

Beagle 23-12 om 10:48

Bolletje, dit deden wij wel omdat de kraamzorg dat zei. Ik deed het eerst voor de voeding maar ben het toen tussen het voeden door gaan doen, als ze in slaap viel, daarna was ze weer wakker om verder te drinken. Maar nu bij de 2e zou ik het alleen doen als de baby gepoept heeft of als de luier al vol zit. Als er 1 plasje in zit ga ik het niet meer doen.

Dat de kleine in slaap valt tijdens het voeden is lastig, gebeurde bij ons ook. Maar zodra je haar in bedje legde was het huilen want had ze nog honger. Misschien sokjes uittrekken als hij in slaapt valt en dan beetje kriebelen dat hij wakker wordt?

Puck 23-12 om 13:24

Ik denk dat rekken nu nog te vroeg is. In het begin hoort vaak voeden er meestal gewoon bij. Ik heb tot mijn dochter 3 maanden was ongeveer 2 maal per nacht moeten voeden. Ik dacht dat het slim was om overdag regelmatig aan te leggen in de hoop dat ze dan genoeg kreeg overdag en in de nacht minder nodig had. Ik kreeg van het CB juist het tegenovergestelde advies: ook overdag proberen er iets meer tijd tussen te laten, zodat ze grotere porties gewend was te drinken en dat ook in de nacht ing doen. Maar zoals ik zei: bij 4 weken zou ik me vooral overgeven aan het ritme van je baby. Het voeden moet eerst gewoon lekker makkelijk gaan. Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nachtvoedingen opvangen?' in het Babyforum