1e kindje

938 antwoorden en 35313541x bekeken

Niekster87 31-10 om 12:51

Hoi,
Jeetje wat spannend... Heb even met jullie forum mee gelezen en alles is zo herkenbaar.
Voor mij het eerste forum waarop ik aanmeld en reageer... maar het voelt goed om niet alleen te zijn .
Als het goed is begint vandaag of morgen cyclus (en daarmee poging) nummer 4...
Vind het ook super moeilijk om er met niemand over te mogen hebben, sommige dagen vind ik het zo stom dat ik ook wel eens denk ach joh... wat maakt het uit als andere het weten, en toch wil je het ook nog steeds dat het een verassing blijft (voor zover dat kan).
Vinden jullie het ook moeilijk dat je héél graag wil, maar dat je eigenlijk nog niet zo lang bezig bent en daarmee ook de teleurstelling bij niet zwanger, voelt alsof dit niet echt gerechtvaardigd is... Vind dit zo lastig...

reageer

Samone (Gast) 31-10 om 13:36

Iris, wat jammer... hopelijk gaat het een beetje met je. Laat je niet kisten nog even geduld.

Niekster, leuk dat je erbij bent. Wij hebben het wel aan iedereen verteld dat we proberen omdat we de afgelopen jaren al veel vragen hebben gekregen. Nu houden ze gelukkig hun mond, wie wil er nu verantwoordelijk zijn voor een gênant moment...niemand.

Het verschilt een beetje van je vrienden / familie hoe ze ermee omgaan. Bij ons leven ze heel mee, desondanks zal ik hun pas melden dat het gelukt is als de 12 weken voorbij zijn. 

Aan de ene kant snap ik dat het niet goed voelt als je teleurgesteld bent maar aan de andere kant heb jij ook gevoelens en als je dat voelt dan is het goed. Daarnaast is het nooit verkeerd om je ervan bewust te zijn dat er mensen zijn die jaren bezig zijn en het nog steeds niet bij lukt.

lillyyy 31-10 om 16:50

Niekster welkom hier !
Het is fijn al onze ervaringen met elkaar te kunnen delen! En inderdaad heel moeilijk om erover te zwijgen tegen iedereen maar bij mij helpt het forum enorm! 
Momenteel zit ik op het wachtbankje...

lillyyy 31-10 om 17:50

Ja is echt oneerlijk he! En je ziet overal zwangere vrouwen en je wil het zelf ook zo erg!
Bedoel je wanneer je zwanger bent sporten?

Niekster87 31-10 om 18:26

Fijn om inderdaad ook andere met zelfde wens te treffen en zo even met elkaar te kunnen sparren ook. En ook voor mij fijn dat groepje niet zo groot is, blijft het wat makkelijker te volgen.
eerste cyclus was 28 dagen, bij 2de cyclus was ik 7 dagen overtijd en werd ik dag van testen hevig ongesteld met veel buikpijn. vermoedelijk vroege miskraam omdat we wel idee hadden zwanger te zijn maar hadden te vroeg getest en moesten van ha een week wachten voor opnieuw te testen.. maar was toen niet meer nodig...
afronden 3de periode zit ik nu te wachten zit vandaag op dag 30... 
vind het nog zo moeilijk om juiste moment te bepalen hahahah maar daar hebben er meer last van

Niekster87 31-10 om 18:31

ow wat betreft sporten ik doe 1x in de week zwemmen en 1x in de week paardrijden. Probeer gewoon op normale manier ik gewend ben te sporten. ze zeggen dat te veel ineens gaan sporten niet goed is. 
heb heel lang getraind met hardlopen voor obstacle run en bergklimmen maar daar ben ik mee gestopt

lillyyy 31-10 om 20:01

Ik ga minimum 1x in de week naar de fitness  denk dat dit geen kWaad kan?

Mama Monster 31-10 om 21:23

Wat gezellig Niekster dat je er bij gekomen bent! Ik blijf zeker lekker kletsen op 't forum en in deze groep. Vind het hartstikke leuk hier haha! Oeeee je mag dus eigenlijk al testen Niekster?

Manon 31-10 om 21:37

Ik heb eigenlijk nooit echt gesport. .. maar ik wil nog wat afvallen aangezien de kans op zwangerschap dan groter is... ik ben namelijk te zwaar... ik eet verder al wel supergezond. dus de enige manier voor mij om af te vallen is door te sporten...

Ik twijfel heel erg of ik 't moet doen... zat ook te lezen dat sportleraresse  ook zwanger worden en die sporten wel heel fanatiek... dus in principe zou het denk ik niet uit moeten maken. . maar mijn lichaam is het niet gewend... zou het zo jammer vinden dat het niet lukt omdat ik aan het sporten ben gegaan...

Manon 31-10 om 21:38

Dankjulliewel trouwens voor jullie antwoorden
Niekster.. Spannend weer.. hopen dat het dit keer wel goed is. wanneer wil je je test doen?

lillyyy 31-10 om 22:41

Denk als je het rustig aan doet dat het niet veel kwaad kan.. ben ook nog niet zo lang aan het sporten en denk zolang je luistert naar je lichaam er geen probleem zal zijn

Niekster87 31-10 om 22:53

ik heb dan nu 1ste  dag nod...  ik denk niet zwanger te zijn dus wacht rustig nog paar dagen af. zal niet lang duren. Hebben namelijk in vruchtbare periode maar 1x kunnen klussen. dagenda erna super erge blaasontsteking gehad en infectie dus was niet echt in the mood... plus nu geen signalen als de vorige keer. toen last van mijn tepels, zware onderbuik en hele rare geursensatie... toen dachten we dat het raak was maar ineens toch heel plotseling heftig ongesteld.

wellicht kun je eerst iets laag drempelig aan sport doen, manon. zwemmen, fietsen of wandelen kan al heel veel doen zonder dat het meteen veel kracht inspanning in 1 keer kost. voorkomt piek moment van intensief knallen en kunt juist goed opbouwen!

Manon 01-11 om 07:57

Niekster, Wat jammer dat jullie niet in de stemming waren deze ronde maar het moet geen "moeten" worden inderdaad. dan maar een keertje niet... 
Ik ga toch wel gewoon sporten. ook om afleiding te krijgen en even mijn hoofd leeg te maken! ik wil dan 2 keer in de week gaan sporten, 2 keer een groepsles. ik beweeg al best veel qua fietsen en wandelen. dus dat is niet de beweging die het verschil gaat maken bij mij...
Ik denk trouwens dat als het deze ronde niet gelukt is ik ook een ovulatietest ga doen. ik dacht dat het standaard 14 dagen voor je NOD was maar dat is helemaal niet zo. misschien zitten wij wel helemaal verkeerd met wanneer we denken dat mij  eisprong is. hoewel ik hem vorige maand wel dacht te voelen...(ik kreeg ontzettend last van mijn rug en hele vervelende krampen in mijn buik) zo vreemd om alles zo goed te voelen en op te merken in je lichaam.

suzanne (Gast) 01-11 om 08:16

Ook.wij zijn bezig met ons eerste kindje.  Al vanaf eind mei gestopt met de pil. 1keer gedacht al dat ik zwanger was kreeg van die bekende zwangerschapskwaaltjes misselijkheid en ontzettend moe. Maar helaas was het niet zo paar dagen naderhand ongesteld.
hebben jullie dat ook dat iedere keer dat je ongesteld word het toch een teleurstelling is?
ben nu druk bezig met temperaturen en ovulatietesten. Maar uit me temperatuur kan ik nog niks halen. En ovulatietest deze maand geeft nog steeds niks.positiefs zit nu op dag 13 met testen.
word er soms beetje moedeloos van meer omdat ik bang ben dat er straks iets mis is met me ofzo. Ervaren jullie dat ook of niet zo? Moet er met iemand over praten want heb ik me.omgeving niemand die ook zwanger wilt worden of dit ervaart ook.
Liefs suzanne

lillyyy 01-11 om 08:26

Hey Suzanne welkom in ons groepje
Ik ervaar het ook altijd als een enorme teleurstelling.. had dit niet verwacht dat ik het er zo moeilijk mee ging hebben. Hoeveelste ronde zitten jullie nu?
Heb ook wel 'bang' dat ik wel helemaal niet zwanger kan worden maar daar probeer ik niet teveel aan te denken. Positief blijven he

Ikzelf gebruik nog geen ovulatietesten maar als het deze ronde niet raak is ga ik dat wel doen denk ik

suzanne 01-11 om 08:55

Hoi lillyyy
Na wij zijn vanaf juli eigenlijk serieus ermee bezig dus is al aantal maandjes nu.
me vriend is lekker nuchter die zegt heb er alle vertrouwen in en komt echt wel goed. Blijf dat zelf ook geloven. Maar we zijn allebei de 30 gepasseerd  32/33 maar toch. En het "ontpillen" duurt ook altijd even natuurlijk.ben in mei gestopt.met de pil. 
Maar denk dat het wel fijn is er met vrouwen over te praten die ook hiermee lopen en de onzekerheden en het zo graag  willen.
heb ook geen idee waar me.ovulatie zit. De ene keer in me cyclus 23 dan weer 25 dan weer 27 ook erg frustrerend. Door een ontsteking in me.voet zit ik nu ook aan ontstekingsremmers hahaha dus werk ook niet erg mee denk ik
Hoeveelste ronde zitten jullie?

lillyyy 01-11 om 09:28

Ja best frustrerend he! Mijn NOD is zondag maar ben ook niet zeker. Eerste x was het 40 dagen en vorige maand 29..
Ik ben gestopt met de pil in juli en vanaf augustus zijn we begonnen.. heb nog niet echt het gevoel gehad van ja nu is het raak.. heb alleen nu al aantal dagen ongikrampen, hoofdpijn al probeer ik hier niet te veel op te hopen

suzanne 01-11 om 11:07

Ja heel lastig lillyyy en die hoop ook. Al is het zo leuk om voor te stellen een klein hummeltje in je buik te hebben enzo.
hoop alleen dat ik me eisprong is een keer kan meten. Maak me daar best wel zorgen om dat ik op die ovulatietesten nog niks positiefs zie.
heel moeilijk te bepalen als je cyclus niet gelijk is iedere maand.

lillyyy 01-11 om 11:10

Ja dat kan ik begrijpen.. zou kunnen dat je eisprong wat later is deze maand
Ik kijk enorm uit naar de dag dat ik een positieve test in handen heb! 

lillyyy 01-11 om 11:18

Over die ovulatietesten kan ik niet echt meepraten.. doe het namelijk zelf nog niet dus heb er nog geen ervaring mee.
Maar normaal slijm en wat pijn in de buik kan wel duiden op een eisprong.
Wij doen het hier om de dag dus kunnen we nooit missen denk ik? 

Je kunt reageren op dit onderwerp '1e kindje' in het Babyforum