Houden of Abortus

75 antwoorden en 31400414x bekeken

IkkeJ 30-09 om 14:17

Hallo
Ik ben nu 22 zou in juni uitgerekend moeten zijn maar twijfel nu of het verstandig is om te houden of niet. We hebben geen eigen woonplek en ik ben nog bezig met mijn studie maar ik kom zelf uit een depressie dus ik weet ook niet of het slim is om het weg te laten halen.
Zijn er mensen met ervaringen die mij advies kunnen geven?
Groetjes IkkeJ

reageer

Anne-Mieke (Gast) 30-09 om 15:00

Hoi Ikke,
Een moeilijke situatie waar je in zit.
Je kunt op de site van www.erishulp.nl en www.abortus-info.nl eerlijke informatie vinden over abortus en de gevolgen ervan.
Ik weet bij Er is Hulp hebben ze de kennis en mogelijkheid om je te helpen om de juiste keuze te maken.
Mijn advies is neem contact met hen op. Zij hebben ervaring.
Lieve groet,
Anne-Mieke

floydi 30-09 om 16:43

Hi ikke
Wat een lastige keuze. Heb je fijne familie of vriendinnen die je kunnen bijstaan in deze keuze? Een kindje krijgen is heftig zeker als je leven er niet op is ingericht maar een kindje niet laten komen is ook erg heftig. Daarbij kan niemand voor jou zeggen wat de beste keuze is dat zal je moeten afwegen en moeten voelen voor jezelf. Ik wens je alle kracht en steun toe. Hoe staat je partner er in ?

IkkeJ 30-09 om 19:23

Hoi
Lief dat jullie reageren. 
Ik heb even op de sites gekeken en bedankt voor de info.
Mijn vriend weet niet goed hoe hij erin staat maar de ene dag wil ik abortus en de andere dag hij. Als hij abortus wil dan wil ik het houden en andersom.
Liefs Joyce

Betty (Gast) 30-09 om 19:33

Ik heb nog 1 mogelijkheid niet voorbij horen komen namelijk adoptie. Daar zouden jullie je ook nog op in kunnen lezen..

IkkeJ 30-09 om 21:35

Ik denk niet dat ik het aan zou kunnen dat ik een kind gedragen heb voor 9 maanden en het dan afstaan en weten dat het ergens anders leeft zonder dat ik er invloed op heb

IkkeJ 01-10 om 15:54

Ik zit nu op het punt dat ik het met mijn verstand weg zou laten halen maar met mijn gevoel zou houden.
Volg je je hoofd of je hart?

floydi 01-10 om 16:38

Ik denk je hart eerlijk gezegd. Als je naar je hoofd luistert dan zal je hart veel pijn lijden. Als je naar hart luistert dan zal je hard moeten werken in het leven maar dat geldt eigenlijk voor iedereen en vooral ook alle ouders  ik denk dat je het kan meid ! 

Bueno 01-10 om 18:25

Niet mee eens. Ik heb m'n verstand gevolgd en niet m'n hart en heb dr nooit spijt van gehad. Je moet de middelen hebben en het gevoel hebben dat je het aan kan samen met je partner. Heb je dat gevoel niet dan.... t blijft een verschrikkelijke keuze. Ik heb die keuze op m'n 19e gemaakt. En adoptie.. tja... zou ik ook niet kunnen. 

floydi 01-10 om 18:47

Ben het met je eens hoor bueno je wil gewoon geen keuze hoeven maken maar voor iedereen is de keuze uiteindelijk heel persoonlijk. 

Amy 01-10 om 19:02

Dit is een vreselijk moeilijke keus. Kun jij er met iemand in je familie, moeder bijvoorbeeld over praten? Sowieso zou ik contact opnemen met de eerder genoemde instanties en evt je huisarts.

Ik snap je gevoel bij adoptie. Dat zou ik zelf ook hebben.
Heel veel sterkte met het maken van je beslissing.

IkkeJ 01-10 om 19:22

Ik heb mijn beste vriend vertelt over de situatie, verder in mijn familie ofzo is het niet bespreekbaar en ook niet bij die van mijn vriend.
Bedankt voor je reactie bueno en je hebt een dappere keuze gemaakt. Maar hoe voelde je je nadat je het weg had laten halen? Als ik dat mag vragen.

Amy 01-10 om 20:22

Bueno. Ik vind het een hele dappere keuze van je.
Ik zie in mijn werkgebied namelijk ook heel veel kindjes die wel in "ongewenste" situaties worden geboren en helaas komt daar ook vaak uithuisplaatsing aan de orde. Sommige kindjes hebben geen eerlijke kans en ik denk dan wel eens dat ouders beter voor abortus hadden kunnen kiezen.
Tuurlijk is niet elke situatie gelijk maar dat een kindje alleen liefde nodig heeft dat is echt niet waar. Tuurlijk is geld niet alles maar kindjes hebben stabiliteit nodig.

IkkeJ. Ik vind het al heel knap dat jij beiden kanten overweegt en dat je dat doet maakt je, wat mij betreft al een goede moeder, of dat nu is of pas later in je leven.
Ik zou wel contact zoeken met een instantie of je huisarts. Vaak kan een gesprek daarmee ook verhelderend werken.

IkkeJ 01-10 om 21:30

Ik heb morgenochtend een afspraak bij de huisarts en mijn vriend gaat mee. Verder zijn we van plan om naar de abortuskliniek in Arnhem te gaan en daar ook in gesprek te gaan. 
Verder bedankt voor de reacties en begrip voor de situatie.
Als we voor abortus gaan dan hebben we wel besloten dit voor de 9 weken te doen omdat je dan nog met de abortuspil kan doen. Zuigcurretage kan de baarmoeder beschadigen en dat is iets wat we beide absoluut niet willen want we willen over een paar jaar wel echt kinderen. 
Ik hoop dat ik geen spijt krijg welke keuze we ook maken. Ik ben ook heel blij dat ik het er gewoon over kan hebben met mijn vriend en dat we gewoon eerlijk zijn naar elkaar

Bueno 01-10 om 21:33

Ikkej, je hoeft niet perse naar abortuskliniek hoor. Reguliere ziekenhuis doen het ook. Ik ben zelf in het umcg (Groningen) geholpen. Ik heb wel de curretage gehad. Heel veel sterkte met je keuze! Weet wat je doormaakt. 

floydi 01-10 om 21:45

Sterkte meid met je keuze je maakt hem overduidelijk weloverwogen!

@bueno wat naar dat je stiefmoeder je zulke verwijten maakte terwijl je zelf natuurlijk al moeite hebt met de keuze. Je hebt dan alleen steun nodig. Respect Meis 

Bueno 01-10 om 23:07

Hee dankjulliewel. Gelukkig is het alweer 12 jaar geleden. Maar vergeten zal ik het nooit. Het haar vergeven ook niet echt geloof ik.  Ach ja!

floydi 01-10 om 23:10

Logisch dat zijn pijnlijke zaken en mensen die je niet steunen als je het hardste nodig hebt dat is gewoon traumatisch. 
Fijn om te zien dat je nu gewenst zwanger bent bueno gefeliciteerd 

BabyBoo 01-10 om 23:17

Als ik in jouw schoenen stond zou ik het houden. Een kindje krijgen is bijzonder en niet voor iedereen weggelegd. Ik denk dat je van abortus later spijt krijgt en het is wel heftig. Je kunt er ook samen voor gaan en alles op alles zetten. Steun van familie? Uiteindelijk komt alles wel goed!

Bueno 01-10 om 23:47

Babyboo, met alle respect. Je staat niet in haar schoenen... en waarschijnlijk heb je nooit voor die keuze gestaan... het feit dat je zegt "je kan er toch samen voor gaan en alles komt goed" krijg ik al kippenvel. En dat je er vanuit gaat dat ze dr spijt van krijgt... man man man...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Houden of Abortus' in het Babyforum