Houden of Abortus

75 antwoorden en 31467320x bekeken

Bueno 01-10 om 23:50

Dankje floydi! Sorry las ff over je berichtje heen.

reageer

IkkeJ 01-10 om 23:52

Bueno lief dat je dat zegt maar is niet nodig. Maar ik denk wel dat de kans groot is dat ik spijt krijg als ik het weg laat halen dat is samen met het feit dat ik eigenlijk nog niet eens uit mijn depressie was wel de grootste voor mij om tegen abortus te zijn in dit geval.

IkkeJ 01-10 om 23:54

Bueno ik zou het fijn vinden om via ergens anders contact te hebben. Weet jij een manier?

Bueno 02-10 om 00:00

Hee Ikkej, hooo ik zeg niet dat je een abortus moet doen hoor! Helemaal niet, sorry als ik je dat idee heb gegeven. Nogmaals je moet doen wat je hart je in geeft. Als jij denkt dat je het aan kan en dat jullie relatie sterk genoeg is voor een kleine.. doen! Heb je twijfels... Mja dan moet je er nog even goed over nadenken. 
Over jouw depressie... mijn persoonlijke mening. Een baby opvoeden terwijl je depressief bent...? Lijkt me geen goede basis. Je hormonen zullen alles in de war gooien en naast slaapgebrek etc. Ga je het sowieso erg zwaar krijgen. Daarnaast heb je dan ook verhoogd risico op postnatale depressie. Iets om rekening mee te houden.
Informeer goed en ga er ajb niet vanuit dat "alles goed komt", want dat is gewoon je hoofd in het zand steken. En bang zijn voor spijt... je moet iets verder nadenken dan dat. Het gaat om de toekomst van jullie kleine en wat voor toekomst jij dat kindje geven kan. Kindje heeft niks aan het woord spijt als het een klote jeugd heeft ;-)

floydi 02-10 om 00:06

Kleine toevoeging: ik heb zelf last van paniekaanvallen sinds ik 10 weken zwanger ben. Wel eens gehad in mijn jeugd mar voor mijn zwangerschap al 6 jaar klachten vrij. Er zijn speciale pop poli's voor zwangere met psychische klachten. Die begeleiden mij nu ook. Extra controles voor de kleine en voor mij hulp om met de paniekaanvallen te dealen. 
Met bueno eens dat hormonen gekke dingen doem bij mij dus oud zeer omhoog halen helaas. Ze zeidem op de pop poli dat hormonen gewoon gek zijn sommige vrouwen  met klachten zijn juist mer vormen klachtenvrij je weet het niet maar mijn punt is. Pop poli is er speciaal voor situaties met meer klachten dan alleen fysiek. 

Bueno 02-10 om 00:15

Oh Floydi das ook heftig zeg. Kan me voorstellen dat je daar ook niet blij van wordt. Trauma in je jeugd gehad? Hoor vaker dat gebeurtenissen van vroeger tijdens een zwangerschap weer helemaal op kunnen leven. Wel fijn dat je hulp hebt! Heb nog nooit van pop poli gehoord. Zo zie je maar weer, ieder huisje heeft z'n kruisje. Gras is nooit groener aan de overkant. Wel heel fijn dat je zwanger bent!

IkkeJ 02-10 om 15:26

Vanmorgen bij de huisarts geweest en ze wil geen bloed testen want die thuistesten zijn goed om te bepalen of je zwanger bent. Wel wil ze me verwijzen als we het kindje houden.
Morgen een afspraak bij de abortuskliniek voor een gesprek. Mijn vriend gaat mee.  Ik ben heel erg benieuwd. Gister neigde we beiden heel erg naar abortus. Hoeveel pijn dat ook doet op dit moment.

IkkeJ 02-10 om 15:28

Ik bedoel het verwijzen naar de pop-poli vanwege mijn verleden ed

Bueno 02-10 om 15:38

Ik wens je heel veel kracht en sterkte bij je keuze Ikkej. Knufff

BabyBoo 02-10 om 21:55

Bueno, natuurlijk fijn dat jij prima hebt kunnen leven met je keuze, maar er zijn ook mensen die later toch spijt krijgen van een abortus. En misschien de verkeerde woorden gekozen, maar ik bedoel het puur vanuit mezelf bekeken en in het algemeen.

BabyBoo 02-10 om 22:04

Floydi, wat is het verschil met een gewone poli en een pop-poli? Kun je daar iets over vertellen? Ik heb zelf ook psychische klachten en we proberen momenteel een eerste kindje te krijgen. Ik heb ook kans dat psychische klachten toenemen tijdens een zwangerschap.

IkkeJ 03-10 om 00:46

Je kunt pas naar de pop-poli als je een geschiedenis hebt met psychische klachten, zwanger bent en het kindje wilt houden eerder niet. Voor zover ik weet van de dokter vandaag. Want ze kunnen me niet verwijzen zolang ik niet zeker weet of ik het wil houden

BabyBoo 03-10 om 12:05

Die geschiedenis komt wel goed haha

floydi 03-10 om 12:16

Hi babyboo het is een poli waarbij 3 andere polis samenwerken, psychologie psychiatrie en gynaecologie. Het is bedoeld voor zwangere of vrouwen die zwanger willen worden en bekend zijn met psychische klachten. Juist ook voor jou dus. 
De verwijzing kan via de huisarts of d verloskundige gegeven worden. 
Verder zullen ze bespreken wat je nodig hebt qua steun en wat de risico's zijn voor jou en je (toekomstige) kleintje. In mijn geval keuze maken tussen medicatie tegen de paniekaanvallen of juist niet. Ik heb na goede voorlichting voor niet gekozen. De risicios voor de kleine zijn substantieel en d vooruitgang voor mij maar marginaal. Dan heb ik natuurlijk nog de risicios door de stress daardoor krijg ik extra controles die de groei en ontwikkeling van d kleine in de gaten houden. Dat is erg fijn. 

IkkeJ 03-10 om 15:59

Hallo allemaal,
Ik ben vanmorgen bij de abortuskliniek geweest. Als ik abortus ga plegen dan zal dit 16 oktober zijn. Maar zeker weten doe ik het niet. Mijn vriend neigt wel naar abortus maar steunt mij in mijn keuze zeg maar. Maar ik wil niet de gene zijn die bepaald of hij wel of niet zijn kind krijgt, is dat raar? 

floydi 08-10 om 21:59

Hi Meis hoe gaat het nu met je ? Al een keuze gevonden waar je achter kan staan?

IkkeJ 10-10 om 10:27

Hoi,
Ja ik denk het wel. Ik denk dat ik maandag ga doen wat verstandig is en wat beter is voor mij lichamelijk en geestelijk. Ik kan het namelijk niet aan om nog 7,5 maand deze pijn, misselijkheid en vermoeidheid te hebben.
Op dit moment heb ik daar redelijk vrede mee, het is alleen de vraag hoe we gaan reageren als het echt weg is want dat weet je nooit natuurlijk. Ik hoop dat mijn vriend het me niet kwalijk neemt enzo.
Maar mijn vriend hoopt weer dat ik niet boos word op hem enzo.
X IkkeJ

Anoniem (Gast) 10-10 om 10:55

Bedenk wel dat de misselijkheid en vermoeidheid waarschijnlijk veel zullen verminderen of zelfs verdwijnen. (Vaak rond de twaalf weken) Het lijkt me niet aannemelijk dat je dus je hele zwangerschap last hebt van deze symptomen. 

IkkeJ 10-10 om 10:58

Hoi
zou kunnen maar als ik kijk naar de stress waar we onder staan en wat voor effect dat op mij heeft, houd dat de klachten in stand. Verder heb ik fibromyalgie wat er ook voor zorgt dat ik meer moe ben en dergelijke. En vermoeidheid houd daarbij ook de misselijkheid in stand

Betty (Gast) 10-10 om 11:24

Misselijkheid en vermoeidheid komt vooral door het hcg hormoon, en dat neemt tussen de 12 en 16 weken weer af.. dat wordt echt wel beter. Rond die tijd ga je je kindje ook voelen in de buik, dat maakt ook dat je weet waarvoor je het doet. 
Daar zou ik de evt abortus niet op baseren. 
Dat zou ik puur baseren op de toekomst van jullie en je kindje.
Kunnen jullie het emotioneel aan om voor een klein wezentje te zorgen. Je moet er wel voor zorgen dat er 24/7 iemand is. Dat de 1e 3 maand van zijn leven enorm veel energie vraagt en daarna word het iets makkelijker maar blijf je gebonden. 
Kunnen jullie het financieel aan? Er zijn een boel hulp instanties en lang leve marktplaats, maar als je wil doorleren en werken dan moet er wel iemand zijn voor je kleine. Dat doe je er niet eventjes naast. 
Dat zijn naar mijn mening de overwegingen die belangrijk zijn. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Houden of Abortus' in het Babyforum