Zwangerschapssymptomen eerste maand

30 antwoorden en 35770425x bekeken

Nieuwhier (Gast) 04-09 om 17:11

Hoi,

Ik ben benieuwd welke zwangerschapsverschijnselen jullie in de eerste maand hadden?
En vanaf wanneer begin je trouwens te rekenen?
Als iemand zegt 4 weken zwanger te zijn, reken je dan vanaf je innesteling of vanaf eerste dag laatste menstruatie?

Bedankt

reageer

Femia 05-09 om 19:30

Bij de eerste zwangerschap had ik weinig kwaaltjes. Maar broodje kaas vond ik ook zo vies ! En gehakt! 

Sinds vorige week heb ik vlagen van misselijkheid. Steekjes in de buurt van m'n baarmoeder. 

Ik had een groot vermoeden dat het raak was. Sinds vrijdag positief getest.

Je telt vanaf je eerste dag van je laatste menstruatie. Alleen de testen van clearblue met aantal weken telt vanaf je ovulatie.

Luutje 07-09 om 17:02

Ik ben vooral heel moe, laatste week/2 weken s' morgens heel misselijk en gedurende de dag een zeurderig gevoel in de buik afwisselend met gespannen buik. Ook is mijn darmstelsel overhoop en kan ik niet regelmatig meer gaan.

De ene moment misselijk en geen eten kunnen zien of ruiken maar net zo snel weer enorm veel honger hebben...
En een droge, dikke keel (en ben geen drinker)
Afgelopen zaterdag de clearblue gedaan en die zei +3 (zou dus +5 zijn zoals dokters tellen; volgens de bijsluiter)

Stephanie (Gast) 07-09 om 18:48

Hallo dames,
Ik ben nog steeds in afwachting van het antwoord of ik nu echt zwanger ben of niet. . .had eerst een negatieve bloedtest gehad,erna een positieve zwangerschapstest thuis en gisteren opnieuw bloed laten trekken,weet morgennamiddag het antwoord.
Ik moet wel zeggen dat ik schrik heb voor een tweeling omdat ik al een kindje heb en het financieel te zwaar zou worden met 2 kindjes erbij.(er is geen echte reden waarom ik zou denken dat het een.tweeling zou zijn)

Luutje 09-09 om 13:08

@stephanie: zitten tweelingen in de familie? Anders zou ik er niet te veel schrik voor hebben.
Wat was de uitslag?

G 09-09 om 21:19

Ik begon misselijk te worden bij 4 weken, dat was ook de reden dat ik een test ging doen en ja hoor! Ben nu 7+5 en heb iedere dag vlagen van misselijkheid op verschillende momenten. Ik ben heeeeeeel erg moe, ga iedere avond om 8 uur naar bed en nog steeds ben ik de hele dag aan het gapen. En heb de hele tijd last van een vieze smaak in mn mond. Kan niet wachten dat het eerste trimester voorbij is!

D (Gast) 25-09 om 13:15

Hallo,
Ik heb nu 3 maanden de spiraal eruit. Sinds een week ben ik met vlagen misselijk, krampen in de buik maar ook echt weer honger hebben. As donderdag zou ik ongesteld moeten worden.. zit eraan te denken een test te halen van clearblue. Hebben jullie daar ervaring mee?

D. (Gast) 25-09 om 13:17

Ook heb ik al een aantal dagen het gevoel dat ik ongesteld moet worden. Die druk in mijn onderbuik..

G 25-09 om 13:33

Succes D! Ik ben inmiddels precies 10 weken en de misselijkheid is er nog steeds. Meer dan eerst ook... Ik hoop dat dit wel een beetje de top is nu

Cutiex 25-09 om 16:58

bij mij begong het een week van me positieve test met knallende hoofdpijn en enorme steken bij me borsten . Later werdt ik misselijk en ben nog steeds misselijk. Inmiddels al 15+1 zwanger van onze eerste ukkie

D (Gast) 25-09 om 21:43

Ah gefeliciteerd G en cutiex! Wat leuk! Mag ik vragen hoe lang jullie er over gedaan hebben? En hebben jullie erg gelet op de eisprong en vruchtbare dagen?

Anouk (Gast) 25-09 om 23:31

Ik ben nu 4,5 week zwanger. Symptonen die ik merk:
-Ik heb af en toe last van opvliegers. Krijg het dan ineens superwarm..maar dit is na kwartier ook wel weer weg.
-Merk dat ik veel meer droom en schrik heel snel wakker. 
-krampjes 


Maar merk bovenal dat ik best wel rustig ben in mn koppie. Ik heb add en normaal ben ik heel chaotisch. Ben juist ineens veel rustiger 

Cutiex 26-09 om 14:13

D , ik was vanaf vorig jaar februari er mee bezig , heb al 2x een miskraam gehad . eerst lette ik wel op me ei maar de laaste paar maanden heb ik dat niet gedaan

D (Gast) 26-09 om 16:09

Wat fijn dat je na zo'n 'lange' tijd toch zwanger bent geraakt cutiex. Zo zie je maar dat als je er minder mee bezig bent je ineens zwanger raakt. Heb je het afgelopen jaar als zwaar ervaren? Ik merk namelijk aan mezelf dat ik er toch elke keer mee bezig ben en dat het toch een kleine teleurstelling is als ik ongesteld wordt.

Cutiex 26-09 om 16:12

@D , 
zwaar wil ik het eigelijks niet noemen . Het was wel elke keer een teleurstelling . maar goed daar kom je ook altijd weer boven op  

Idd minder er mee bezig zijn en gewoon goed klussen dan raak je van zelf zwanger

D (Gast) 26-09 om 19:18

Ja kan ik me voorstellen. Maar ja nu lekker van genieten meid!

G 26-09 om 20:11

Hoi D, ik ben ongepland zwanger geraakt.. Pil niet zo heel stipt ingenomen (soms smorgens soms savonds) omdat ik altijd zo'n sloddervos ben. Maar toen ook tegelijkertijd een homeopatisch middeltje geslikt tegen blaasontsteking maar waarbij je ook heel vruchtbaar kan worden. Ik slikte het echt voor de blaasontsteking en het hielp.. Maar het maakte dus idd ook HEEL vruchtbaar en dus met pil zwanger geraakt!

D (Gast) 26-09 om 20:56

Hallo G, dat kan natuurlijk ook nog! Hopelijk wel gewenst? Voel je je goed?

G 26-09 om 21:06

Hoi D! Ja hoor.. T was natuurlijk wel even een shockje, maar we zijn er heel blij mee.. We wilden sowieso wel n kindje, maar dachten meer pas over n jaar of zo. Maar ach, tis prima nu! Vandaag 10weken + 1 dag en vreselijk misselijk.. Bijna heel de dag in bed! Oeffff...

D (Gast) 26-09 om 21:17

Wat vervelend! Heb je ook last gehad van symptomen terwijl je het nog niet wist? En gewoon achter gekomen omdat je niet meer ongesteld werd?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschapssymptomen eerste maand' in het Zwangerschapsforum