Bloed

24 antwoorden en 45928965x bekeken

wientje 07-08 om 12:22

Hallo lieve mensen,
Afgelopen zondag had ik een beetje bloed, alsof ik ongesteld moest worden toen ik me afveegde na het plassen. Verder niets. Vandaag weer twee keer achter elkaar, daarna niets meer. Toch voor de zekerheid de verloskundige gebeld. Mede omdat ik op internet alleen kan vinden dat dit vaker voorkomt, maar niet wanneer je je nou zorgen moet gaan maken.
De verloskundige wist me te vertellen dat als je ook krampen hebt en pijn in de buik, als het ook voelt of je ongesteld moet worden, dat reden tot zorg is. Tevens als het langer aan houd. Als het af en toe bij het afvegen is, is er meestal geen reden tot ongerustheid. 
Gelukkig heeft ze wel geregeld dat mijn echo van volgende week donderdag naar vanmiddag verplaatst is. Meer om mij gerust te stellen en om het zekere voor het onzekere te nemen. Ze verwacht geen afwijkingen. 
Zelf ben ik wel een beetje gespannen. Maar dat was ik al. ik denk dat ik pas gerust ben als ik het hartje gehoord heb en of de artsen mij vertellen dat het goed is.
Ik zal vanmiddag als ik de echo gehad heb vertellen hoe het is gegaan en of er inderdaad geen reden tot ongerustheid was.

reageer

* 07-08 om 13:35

@Wientje,
Weet je al meer wat fijn dat ze even tijd voor je vrij maken. Laat je erven weten hoe het met jou en je beebje is???

Liefs Ju

Tineke 07-08 om 12:48

Veel succes straks Wientje! ik duim mee hoor!

Dani 07-08 om 14:40

Hoi Wientje,

Veel succes meid,hier draaien de duimen ook voor jou.

Ik heb dit bij mijn vorige zwangerschap ook gehad, in week 9 en week 14. Niets aan de hand toen en ik hoop dat dat voor jou ook zo is!

Groetjes Dani

wientje 07-08 om 16:40

Dank jullie wel voor het duimen draaien!
Ik heb net het hartje zien kloppen. Mijn pukje is niet fotogeniek en erg lelijk en lijkt nog heel veel op een garnaal.... Maar het leeft! En ik ben er heel blij mee.
Ik vind het fijn dat de verloskundige meteen de afspraak vervroegd hebben, ookal dacht ze dat er niets aan de hand was... Het is toch een beetje meer zekerheid.

sietske 07-08 om 16:43

Dat is nog eens goed nieuws ! Haha en mooi worden ze vanzelf wel

Dani 07-08 om 17:57

Hoi Wientje,

Geweldig meid, wat een goed nieuws!!
Enne, die garnaal van ons is ook mooi aan het bijtrekken hoor haha

* 07-08 om 18:20

@Wientje,
Fijn om te horen dat jullie pukje het zo goed doet. En gelukkig blijft het geen garnaal en komt het helemaal goed met je mannetje of vrouwtje in de buik. Ben blij voor jullie.

Liefs Ju

Olivia-Anna Beekman 07-08 om 19:04

Hoi Wientje dus toch niks aan de hand! Goed hoor!!
Ik heb dat ook 2 keer gehad (Beetje bloed) maar dat bleek dus urine-infectie te zijn,
kwam mee met mijn urine vandaar...

Wij noemden ons kleintje vroeger "Scampie'tje" 

Evelyn Huyge 07-08 om 19:41

Dag Dames

@ Wientje: ben blij voor je dat alles goed is!

Ik heb zelf ook al 2 keer een bloeding gehad tijdens deze zwangerschap. Op 7 en op 8 weken + daarna regelmatig bruinverlies. Dit heb ik trouwens nog steeds (ben nu 9,5 weken zwanger) Bij die bloeding op 7 weken was het toch even paniek. We waren in Zuid-Frankrijk op vakantie en zijn daar dan naar het ziekenhuis moeten gaan. Ze hebben ons daar heel goed geholpen, echo gehad en het hartje klopte. Was zeker een opluchting!
Ik was vooral heel bang omdat ik vorig jaar een miskraam heb gehad en dacht dat het terug zover was... maar gelukkig niet. Ik heb er wel geen idee van waarom ik bloed heb verloren, misschien gesprongen adertje.

Nu ben ik heel erg misselijk, niet leuk, maar wel een goed teken.

Bij mijn eerste 2 kinderen (nu 12 en 10 jaar) ben ik ook heel ziek geweest. Iemand ervaring met erge misselijkheid?

Groetjes Evelyn

wientje 07-08 om 20:51

Hoi evelyn,

Ik heb inderdaad ook last van behoorlijke misselijkheid. Moet eigenlijk de hele dag door kleine beetjes eten om de 3 uur ongeveer, dan gaat het goed. Echt sporten kan ik niet doen, want dan wordt ik misselijk.... En ik ben iemand die veel moet bewegen om het gewicht op pijl te houden...
Het gekke van deze misselijkheid is dat mijn lichaam op de een of andere manier aangeeft dat het goed is en dat ik gewoon kan eten. Ik heb dan gelukkig ook niet hieven spugen.

Evelyn Huyge 08-08 om 12:39

Hoi Wientje en alle anderen natuurlijk

Misselijkheid is eigenlijk een goed teken, maar heel erg vervelend!
Tijdens mijn vorige zwangerschappen (uitgezonderd de laatste die geëindigd is in een MK op 7 weken, wegens geen hartslag) was ik zo misselijk en moest ik zo vaak braken dat ziekenhuisopname noodzakelijk was.)
Nu heb ik het al lang onder controle kunnen houden, met de klassieke middeltjes: regelmatig kleine beetjes eten, wandelen in de frisse lucht... maar sinds deze week moet ik weer braken, ik hoop dat het deze keer niet zo erg wordt!
Huisarts is gisteren langs geweest en heeft met voorschrift gegeven om Postadoxine zetpillen te laten namaken bij de apotheek, aangezien dit middel niet meer bestaat, maar wel heel veilig is. Bracht niet genoeg meer op voor de fabrikant...
Ik hoop dat ik me hiermee kan behelpen, want ben nergens toe in staat en moet morgen terug gaan werken. De zomervakantie zit erop :-(
Ik ga normaal gezien wel graag werken, maar in deze omstandigheden...

Kunnen jullie normaal functioneren?

Vele groetjes

Evelyn

Olivia-Anna 08-08 om 21:55

Hele goede tip tegen misselijkheid is
Stemgember en thee van gember!!
Mede daardoor heb ik practish nooit last gehad van misselijkheid!!
Ik had zelfs een zakje met gemberbolletjes in mijn handtas..

Mijn man doet het ook en verder werkt niks bij hem..

wientje 08-08 om 22:25

Mmm... Gember.... Nooit bij stil gestaan maar ikzweer bij misselijkheid bij krackers met kaas of gemberontbeitkoek.... Die gember, dat werkt denk ik wel...

Sisi 09-08 om 13:36

Hoi Dames,
Ik heb ook veel last van misselijkheid gehad dat is nu gelukkig iets minder. Maar inderdaad gember en op tijd eten kleine beetjes verdeeld over de dag helpt het beste. Mijn gyn adviseerde mij ook om de misselijkheid weg te eten(wat ik in het begin echt niet kon bevatten) want als je misselijk bent kun je echt niet aan eten denken. Maar sinds ik op tijd eet is er niks aan de hand.
Groetjes,
Sisi

Evelyn (Gast) 13-08 om 12:12

Hoi dames,
Bedankt voor de tips. Gember verlicht wel een beetje de klachten, maar toch blijf ik misselijk, ook al eet ik regelmatig kleine beetjes. Nu ja, zolang ik mijn eten kan binnenhouden, komt het wel goed. Is wel lastig als je zo moet gaan werken :-)Eventjes gaan liggen lukt niet zo gemakkelijk hé, op het werk :-)
Maar ja, het hoort er nu eenmaal bij...
Groetjes
Evelyn

Angelique (Gast) 13-08 om 12:16

Bij mij hielp een vitamine B tablet per dag heel erg goed. De misselijkheid verdween als sneeuw voor de zon

10wk Bloem 13-08 om 13:23

Ik zou zeggen: als werken niet lukt,dan ook niet doen!!Of om lichter werk vragen bij je baas..

Ben zelf ook misselijk..op tijd eten helpt wel gelukkig.Al staat eten inderdaad tegen..Had net even geslapen ( heb vakantie) en werd heel benauwd en beroerd wakker..Zo raar,misselijk hoort erbij,maar benauwd zijn lijkt me niet?!
Dank voor de tips tegen misselijkheid...ik ga het proberen 

Olivia-Anna 13-08 om 23:00

Hey Bloem!!
Wil alleen maar even zeggen: Wat er bij de 1 bijhoort, bij de andere niet..
Misselijk zijn is je lichaam die beetje aan de zwangerschap moet wennen en zich aanpassen...
Hangt natuurlijk af van hoe benauwd je het kreeg,
maar het kan gewoon net zo'n teken zijn dat je je aanpast aan het "zwanger zijn"

Als het erger mocht worden zou ik uiteindelijk wel even een dokter raadplegen. Fijn is het natuurlijk niet he..
Gefeleciteerd nog he!!!

10wk Bloem 14-08 om 08:13

Hoi Olivia-Anna,Wat een mooie naam trouwens...je brengt me op een idee;-)
Gelukkig ben ik niet meer benauwd geweest.Ik was in slaap gevallen en toen ik wakker werd was ik zo benauwd..Zal ik zeker doentreklijn meer benauwdheidsaanvallen trek ik zeker aan de bel..
Dank voor je felicitatie :-D

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bloed' in het Zwangerschapsforum