Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger???

48 antwoorden en 45784586x bekeken

Beanybaby 09-01 om 10:15

Hallootjes :-)

Een dokter rekend meestal in babyweken!
Als je baby vb 10 weken is, ben jij 12 weken zwanger!
Er zit een verschil van een 2 tal weken, en dat is heel normaal!
Dit is de tijd tussen de conceptie en de innesteling (als ik mij niet vergis)

groetjes

reageer

melissa (Gast) 21-09 om 13:53

hey ja ik dacht zelf 8 weken te zijn en dat waren er ook maar 6 op de echo tis voor mij ook een beetje een raadsel haha

Lieve (Gast) 11-10 om 12:13

Hi Jelena,
Dat lees je hier wel vaker. Soms heeft de echoscopist het ook gewoon verkeerd en soms is je cyclus gewoon anders dan je denk, of beide. Als het hartje klopt en alles goed is is dat in ieder geval een perfect teken en geen enkele reden om je zorgen te maken (al doe je dat toch weet ik zelf ook)

ristanic jelena 11-10 om 12:31

Hey LieveBedankt voor je reactie, het stoort mij meer dat ik dus  een hele maand heb overgeslagen (niet ongesteld geworden en ook niet zwanger) dat snap ik dus helemaal niet, en mijn verloskunde zei simpelweg daarop ja ik heb er ook geen verklaring voor ..

ongeruste lady (Gast) 14-02 om 15:40

ik heb het zelfde probleem  ik dacht 9 weken te zijn inmiddels 
had op 27dec seks en in de week van 7 jan gaf ie al positieve test ( moest die week ongesteld worden ) ik was deze week 12feb naar VK geweest en daar kwam uit 6 weken nu vraag ik me dus af of dat klopt ? het had wel de lengte van 6 weke en het hartje klopte op de manier van 6 weken maar toch misse er weken ook ? ik had 4 dec als laatste me ongesteldheid .. het is allemaal dubbel en maak me best zorgen  
want zij had der ook geen verklaring voor .. en heb wel roze bloedverlies gehad en afentoe pijn ik moet pas over 3 weken terug komen wat ik ook niet snap duurt veelste lang !!

ojaa dit is m'n 1ste.

Anne 11-10 om 12:39

Hoi hoi,

Moet zeggen dat ik die hele berekening ook niet meer snap. Tenminste niet als ik de berekening op mezelf toepas

Zoiezo was de start van dit jaar een chaos voor mij. Was mijn oude baan kwijt en op zoek naar een nieuwe. Gelukkig heb ik per begin feb een nieuwe baan gevonden. Door alle stress ben ik een paar keer de pil vergeten in te nemen (iets wat me wel vaker is gebeurd). Daarnaast weet ik nog dat ik tegen mijn nieuwe collega's zei: Wat een vruchtbaar bedrijf! Zoveel kindertjes werden er geboren. 

Verder kan ik me nog herinneren dat ik ongeveer een week aan het werk was dat ik de laatste menstruatie heb gehad. Dan moet dat halverwege feb zijn geweest. Als ik dan reken zou ik rond 21 november uitgerekend zijn. Volgens de VK ben ik op 4 december uitgerekend.  

Ach, we zien het allemaal wel. Van mij mag ze de 21ste ook komen hoor  Ze is meer dan welkom, haha.

Groetjes en geniet van je zwangerschap!!!
Anne

ristanic jelena 11-10 om 12:56

@AnneIdd een chaotische start voor je, maar gelukkig toch nog alles op zijn pootjes terecht gekomen.
Bij mij zit de angst meer denk ik omdat ik al 3 miskramen achter de rug heb.
Denk dat ik pas gerust zal zijn na de tweede echo dat ik zal krijgen.
Dus nog afwachten maar, Maar die week duurt zooooooooooooooooo lang 
Ik zou zeggen geniet nog van je zwangerschap ( je bent er bijna) 
Groetjes

Mummie 12-10 om 09:46

Hallo jelena,

ristanic jelena 12-10 om 15:54

@Lola86
Ja dat hoor ik idd vaak, en ook late eisprong is me ook heel duidelijk, alleen dat iemand een hele maand overslaat zoals ik, dat heb ik nog niet gehoord.. Vreemd 

alies (Gast) 14-11 om 18:45

Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.

alies (Gast) 14-11 om 18:47

Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.

alies (Gast) 14-11 om 18:47

Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.

alies (Gast) 14-11 om 18:47

Hoi inmiddels heb je al meer zekerheid maar wilde je nog even laten weten dat ik 3 jaar geleden ook een menstruatie heb overgeslagen dacht 10 weken te zijn bleek 5 te zijn en is nu een peuter van 2! Kan dus wel degelijk.

lotte 12-10 om 16:07

Ik denk zelf dat het wel eens een combinatie zou kunnen zijn van late eisprong en een meetfout. 
Als het goed is heb je een formuliertje meegekregen met de resultaten van de meting. Zo niet dan moet je dat maar eens vragen. Meestal doen ze 3 metingen en nemen daar het gemiddelde van. Als er 1 daarvan afwijkt zit je zo anderhalve week eerder of later

Lexie 12-10 om 20:13

Soms hebben inderdaad de echoscopistes het gewoon verkeerd. Bij deze zwangerschap was het ook zo dat de echoscopiste mij wist te vertellen wanneer ik zwanger ben geworden terwijl we toen niet eens seks hebben gehad, fijn hoor al die technologie maar af en toe......
Gewoon de groei goed in de gaten laten houden en je niet te druk maken. Geniet van je zwangerschap!

Mummie 15-10 om 15:11

Lexie,

ristanic jelena 17-10 om 16:48

Hallo Iedereen
Als allereerste bedankt iedereen voor jullie lieve en geruststellende berichtjes .
Even een update van mij, ben vandaag voor mijn tweede echo geweest en ben nu 9 weken, precies zoals het moest, is goed gegroeid, hartje klopte geweldig, was heerlijk om te zien, hoofdje,handjes,voetjes alles erop eraan.
Nu ben ik pas echt gerustgesteld, en kan ik eindelijk genieten van mijn zwangerschap 
Veel Liefs
Jelena

rach en lisa 26-11 om 10:42

gefeliciteerd geniet er maar lekker van

rach en lisa 26-11 om 09:14

het duurt 14 dagen voor het in de baarmoeder is en dan nog 1 wk voor het innesteld dan komt het dus goed uit

reni (Gast) 12-06 om 16:35

Ik wil ook graag mijn verhaal vertellen. Misschien is daar iemand die met me mee wilt kijken.

Ik ben 10 maart gestopt met de pil. Dit deed ik bewust en dus ook bewust wilde ik zwanger worden. Heb sex gehad met mijn vriend vanaf 10 maart bijna elke dag. 15of16 maart kreeg ik n licht roze bloeding die maar.een paar uur duurde. Ik dacht toen al zwanger te zijn. Eind maar deed ik een test en ik was niet zwanger. In het ziekenhuus een test laten doen een tijd later en toen was ik wel zwanger. op 27 mei ging ik naar de gynacoloog die vroeg me naar de laatste dag van mijn menstruatie. Dat wist ik niet omdat ik niet echt een menstruatie heb gehad na het stoppen met de pil. Nou ja een echo gemaakt. Bleek ik 10 weken en 1 dag te zijn. Hartje klopte helemaal goed.

De gynacoloog zei dat ik de 30 ste maart.mijn eiersprong dan zou hebben gehad en vanaf die dag heb ik zelf ook even nageteld zou het 4 dagen hebben geduurt voordat het eitje bij mij ingenesteld was. Is dat mogelijk of duurt het altijd langer zo een innesteling?

Daarnaast was ik ook best verdrietig o.dat ik werkte in de sexbrance.en het 2 x is misgegaan met de condoom. Dat was op 23 maart en op 5/ 6 april. Van de 2de keer kan ik het uitsluiten omdat ik toen al zwanger was. Maar kan het ook zo zijn dat de sperma 7 dagen in me blijft zitten totdat er een eicel bevrucht wordt? (Ik moet overigens wel.zeggen dat nadat diegene zichzelf terug trok de condoom is blijven vastzitten in mij en ik het eruit heb getrokken, dus misschien geen sperma in me is geweest) maar ik blijf er onzeker over.

De gynacoloog zegt dat ik uitgerekent ben p 21 december. Ikzelf had 9 maanden en dan uitgerekent op 15 december (vanaf de dag dat ik een lichte bloeding heb gehad op 15 maart tot december) als ik dan 21 dec uitgerekent ben kan ik ok rekenen vanaf 21 maart tot 21 dec. Dat is ook precies 9 maanden.
Ik snap dan ook niks van de berekening van de gynacoloog. Hoe tel je van 3 april tot 3 january is 9 maanden en dan ben ik de 21december uitgerekent. Ik snap het niet misschien wil iemand me helpen en meekijken om n beetje van de onzekerheid weg te nemen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger???' in het Zwangerschapsforum