Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger???

48 antwoorden en 45831477x bekeken

jose 16-06 om 11:47

Ha reni,

Wat een verhaal zeg. Iig ten eerste gefeliciteerd.

Het is nooit precies 9 maanden. Je telt niet 3 april aan en dan 3 januari is je uitgerekende datum. Je zit met de weken. Op internet zijn ook een aantal programma's die het ongeveer voor je uitrekenen. Mijn laatste menstruatie was op 6 mei en ben uitgetrelt zou als het nu zou zijn op 10 februari. Ze kijken naar de laatste menstruatie maar dan ben je nog niet zwanger.

Meestsl kunnen de vk of de gynacoloog je aan de groei van je kindje vertellen hoever je ongeveer bent. En anders zou ik het even bespreken met de gynacoloog misschien dat dat kan helpen want die kunnen dat natuurlijk nog beter uitleggen. Zij komen er dagelijks mee in aanraking. Hopelijk helpt dit een beetje. En twijfel niet aan jezelf.

reageer

J Hart (Gast) 15-08 om 11:09

Ik snap er inmiddels ook niks meer van. Ik heb 14 juni mijn laatste menstruatie gehad. En zou nu dus eigenlijk 9 wk zwanger moeten zijn. 2 dagen geleden had ik dus mijn eerste echo waaruit bleek dat ik net 6 wk zwanger ben en nog geen hartslag. Waar zijn die 3 wk gebleven??  Wat mij het meest liet schrikken was de reactie van de verloskundige en haar stagiere!! Alsof het niet klopte! De grote van de embryo klopt wel in verhouding met het vruchtzakje. Heel het verhaal van late eisprong en innesteling snap ik ook niet echt!!! Daar heeft zij het niet over gehad, maar ben het zelf gaan googlen! Pfffff dat maakt me zo onzeker! Nu klopt niks meer van de berekeningen!! Moet nu nog 7 dgn wachten voor de volgende echo en hopen dat alles goed is en het hartje klopt!!

M (Gast) 18-12 om 12:43

Hi
Wat is er uiteindelijk geconstateerd na de 7 dagen? Ik zit met precies dezelfde vraagtekens. 

kaatje (Gast) 21-10 om 08:18

hallo allemaal,

Ik dacht zelf ook 8 weken zwanger te zijn maar vanwege bloeding mocht ik die dag nog langs komen vorige week en bleek pas 6 weken te zijn.Hartje klopte zichtbaar en baby'tje 6.5 mm nu morgen weer een echo. ivm miskramen eerder.

Ik probeer te genieten v dat we zwanger zijn al vinden we het erg spannend en zijn we zenuwachtig of het wel echt allem goed zit xxxx

Bas Kelly 12-01 om 09:35

Precies het zelfde gehad wij zijn 2 weken terug gezet, met de 20 weken echo nog maar 1... ik ben inmiddels 26 weken zwanger en alles gaat prima, dus maak je geen zorgen meis!

Anoniem (Gast) 16-04 om 17:15

Dacht ook 9 weken te zijn ,volgens echo 6 weken vruchtje is 0,420 cm groot en wel hartslag moet over 2 weken terug maak mij vreselijk zorgen .

sally (Gast) 19-09 om 09:27

Het kan allemaal zo gek verlopen. Bij mijn 1ste klopte het precies. Bij mijn 2de was ik veel verder als dat ik dacht. Heb gewoon een goede volledige menstruatie gehad. En nu bij de derde zou ik een week korter zwanger zijn. Er zijn nu ook onderzoeken gedaan over het moment van de innesteling. Er schijnt dat sommige bevruchten eicellen er nog een week tot zelf 2 weken mee wachten om in te nestelen. De celdeling staat dan ook een moment stil. En dan ben je later uitgerekend. Sommige vrouwen verliezen ook bloed bij innesteling en dit kan ook varieren in hoeveelheid bloedverlies. Als een 1ste echo een kloppend hartje laat zien is de kans dat het mis gaat klein. Dus ik zou zeggen geen zorgen lekker genieten. Het blijft wonderlijk dat uit 2 cellen een nieuw hoopje mens ontstaat.

Diana (Gast) 25-09 om 08:17

Precies hetzelfde hier.... Komt omdat ze niet met zekerheid kunnen zeggen wanneer je de eisprong had. Ik dacht ook 9 wk te zijn, en bleek pas 6 weken

Gaby (Gast) 17-10 om 11:42

Lieve dames,

Ik ben door al deze verhalen iets meer gerustgesteld! dank jullie wel!

Nu nog maar 1,5 week mij proberen geen zorgen te maken en hopen dat de kleine frummel goed groeit! ( acht weken echo wees ook uit dat ik maar 6 weken zou zijn en de verloskundige zei, ja je moet er ook rekening mee houden dat het kan dat het niet goed groeit met een blik in haar ogen alsof ze al dacht dat het niet goed zou zijn!)

Liesseling 08-10 om 12:28

Als ze een vruchtje zien ben je toch gewoon zwanger, eigenlijk maakt het dan niet ujit of dat 5 weken of 10 weken is.
Het feit is dat ze het meten, en daarvan uit gaan hoe groot het is, maar als ik overal lees staat er dan mijn baby een x cm moet zijn, maar is het een stuk kleiner, de ene keer strekt het de andere keer ligt het in elkaar...

Ik zou aanraden gewoon rustig de volgende echo af te wachten en je niet te veel zorgen maken. je weet maar nooit wanneer je de innesteling gehad heb. Wat je wel zeker weet is dat er een positieve test is en een vrucht.

GG 09-10 om 17:10

Hoi Allemaal,

Zojuist de eerste echo gehad en het zit me toch niet helemaal lekker.

Ik heb geen vaste partner en door een gezellig avond met een hele goeie vriend zwanger geraakt. De sex was nu ongeveer 7 weken geleden, maar volgens de eerste echo ben ik nu 8 weken en 4 dagen. Volgens de meeting was het kindje ongeveer 2 cm. Over 2 weken heb ik me tweede echo dan kunnen ze een beter meeting doen en meer exact zeggen hoeveel weken het is. De vk gaf al wel aan dat er bijna nooit een week verschil tussen kan zitten enkel een paar dagen.

Als we van de VK moeten uitgaan kan me beste vriend niet de vader zijn en heb daar nu toch best stress van.

De laatste keer sex daarvoor was op 3 Augustus met een one night stand. Op 11 Augustus wel me periode gehad maar als ik daar op reken kom ik ook niet op de 8 weken en 4 dagen (uitgaande van me menstruatie en eisprong).

Ik lees veel verhalen over mensen die korten zwanger zijn dan gedacht, maar ik ben dus langer zwanger dan gedacht.

Hartje klopte wel en alles was voor zover goed, maar er begruipt mij toch een heel naar gevoel nu die weken niet overeen komen.
Iemand ervaring hiermee?

Gina (Gast) 15-07 om 13:09

Hoi iedereen,

Ik maakte gisteren iets gelijkaardigs mee. Ik moest voor het eerst naar de gynea. Ik ben normaal gesproken 9 weken en 2 dagen zwanger. ik verwachtte een baby'tje met handjes en voetjes maar ik kreeg een vlek van 0.68 centimeter de gynea vertelde me dat ik 6 weken en 4 dagen zwanger was.

Ik heb echter op 20 juni een positieve bloedtest gehad, en 3 positieve urintests. Volgens de gynea zie je het pas in je bloed nadat je 9 dagen bevrucht ben (ik was er toen nog maar 7 volgens haar echo), en in de urine pas 13 dagen na bevruchting (scheelt ook 6 dagen). ik kon dus op 20 juni onmogelijk positief testen eigenlijk als ik nu nog maar 6 weken en 4 dagen ben ...

Ze zegt dat mijn kindje perfect in orde is, kloppend hartje, goede lengte, voor een kindje van 6 weken en 4 dagen ... ik mag wel binnen 2 weken al terug om te kijken of alles goed groeit ...

Ik ben doodsbang dat mijn baby niet goed groeit Hoe kan ik anders toen positief getest hebben?

Anoniem (Gast) 04-08 om 07:30

Hier andersom. Volgens laatste maandstonden was ik 5 weken en volgens de gyn klopte dat niet was ik al meer dan een week verder. Terwijl ik zeker was van mijn laatste maandstonden en ze zei dat dit niet kon dat ik me vergiste... dan zou de bevruchting op de laatste  dag van maandstonden geweest zijn en dit kan niet. Want de bevruchting gebeurt tussen  de 1 en 2 weken na de maandstonden. Dus heel bijzonder. Maar ze tellen  zwanger zijn altijd vanaf de laatste maandstonden. Dus als je laatste maandstonden 5 sept was en je bent actief geweest 2 weken later. Ben je zogezegd zwanger sinds 5 sept. Er komen altijd 2 weken bij.

Anoniemee dagen ga ik (Gast) 08-01 om 10:35

 Zelf heb ik afgelopen dinsdag 8, 5 weken uitgerekend. Maar volgens de ego is 6,5 weken. Wel een vruchtzak te zien. Geen hartslag. Ik heb geen klachten. over twee dagen ga ik weer terug naar de vk. Ik maak me echt veel zorgen. De vk heeft niet goed gezegd. Ze geeft aan dat ik een miskraam zal hebben. Ook omdat ik 40 ben: Ik wil graag naar de gynaecoloog, maar ik moet nog een ego bij de vk laten maken.

Hallotjes (Gast) 23-01 om 08:21

Ik zit ook met een vraag.  
Volgens de verloskundige ben ik nu 15 weken en 3 dagen zwanger. 
10 november heb ik getest nog paar dagen voor mijn menstruati en ik had een positieve test.
Ik zou rond 12 oktober ongesteld zijn geweest alleen dat was 3 dagen bloedverlies niet veel geen pijn echt. 
Volgens de verloskundige ben ik 21 oktober zwanger geraakt. 
Kan ze het fout hebben dat ik langer zwanger ben of zijn die 3 dagen bloedverlies gewoon een menstruatie geweest
Wie kan me helpen
Groetjes

Kimberley (Gast) 26-07 om 19:45

Hallo dames..
Ik heb misschien een beetje een rare vraag..
Maar ik heb 2 april sex gehad met iemand en daarna kwam ik terug bij me vriend en daar heb ik 7 april sex mee gehad nu ben ik 17+3 dagen zwanger.. volgens de verloskundige ben ik 8 april bevrucht.. nu is de vraag hoe groot is de kans dat het niet van me vriend is er komt sws een DNA test.

Alvast bedankt 

Linda (Gast) 26-07 om 21:11

Zaad blijft maximaal 5 dagen in leven in je lijf, dus 2+5 is 7 April.  Als het 8 april verwekt is, lijkt het me dat het van je vriend is!
Ik hoop het voor je! 

nadia (Gast) 29-08 om 22:12

 hey,
net dezelfde verhaal als dame hierboven, ik heb mijn regels gehad 26 juni. ik dacht 9 weken te zijn, verloskundige weet mij vandaag te zeggen dat vruchtje nog maar 5 weken en 6 dagen. lijkt te zijn . ze vermoedt dat vrucht is gestopt met groeien. ze ziet wel een stip die het hart moet zijn maar het klopt niet met mijn waarde in bloed van aantal weken terug. ik zou aantal weken geleden volgens mijn bloedwaarden al 6 weken geweest zijn. hmm nu heeft mijn verloskundige mij 3 opties gegeven.
1 afwachten tot miskraam zelf opkomt.
2 pilletje dat miskraam opwekt
3 curretage
hmmm..... ik heb geen idee maar ik neig meer naar de natuur zijn gang  te laten gaan.

Hummeltje 02-09 om 13:40

Ik zal voordat je iets beslist nog een x laten nakijken of het hartje wel klopt.. of gegroeit is?! Definitieve beslissingen kan je altijd nog nemen

Carmen (Gast) 31-10 om 10:54

Dag iedereen
Ik wil mijn verhaal aan jullie vertellen en een paar adviezen van jullie. Mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie was op 4 aug,ik heb toen op 18 sept getest en het was positief toen nog twijfelde ik en heb op 22 sept mijn tweede zwangerschapstest gedaan,die was ook positief. Ik heb afgelopen vrijdag maar twee kleine brokkels bloed gezien en daarna niets meer. Maar gister ben ik gaan plassen en bij het vegen heb ik dan wat bloed gezien. Ik ben toen snel bij me verloskunde geweest en die verwees me gelijk om echo te maken. In die tussentijd zag ik geen bloedingen meer. Maar op mijn echo wijst dat ik 6 weken zwanger ben en er is een vruchtzakje te zien. Dit is nu voor mij een raadsel. Ik weet nu niet wat er gaande is. Ik wil graag mijn kind. De dokter heeft gezegt om over 3 weken weer een echo te maken. Ik ben toen naar huis gekomen en weer naar de toilet geweest en toen zag ik wat slijm met wat brokkel bloed en donker ook,maar daarna tot nu toe niets meer gezien. Kan dit een miskraam zijn? Als ik inderdaad 3 maanden zwanger zou zijn en een miskraam al in me 6e week zou hebben zou ik niet nu al hevige bloedingen moeten zien. Wat mij wel vreemd is ik voel me niet meer misselijk en geef ook niet over want had van de verloskunde medicijnen gehad om het te stoppen. Ik heb helemaal geen buikpijn,blijf normaal honger krijgen,hb nog steeds gespannen borsten,ook nog donkere plekken en puistjes. Zou ik niet eerder hevige bloedingen moeten zien als het zo was??  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zelf uitgerekend 9 weken maar echo wees 6 weken zwanger???' in het Zwangerschapsforum