Bloedverlies en rare verloskundige

30 antwoorden en 45752990x bekeken

Kelly 13-10 om 19:44

Hallo allemaal,
Ik ben nieuw op dit forum en eigenlijk op zoek naar mensen die me een beetje kunnen geruststellen.
Wij weten sinds afgelopen woensdag dat ik zwanger ben. We waren er super blij mee. Maar nou had ik gisteravond een beetje lichtroze bloed op het wc papier. En vandaag ook een paar druppen echt rood bloed bij het plassen.
Ik had nog geen verloskundige gezocht, maar heb vandaag toch gebeld naar de verloskundige die hier het dichtst bij zit om te vragen of het allemaal goed is en omdat ik overal lees dat je bij bloedverlies moet bellen.
Deze verloskundige kon mij alleen vertellen dat ik realistisch moest zijn en gewoon moet wachten tot week 8 of 9 omdat ze voor die tijd toch niks voor me kan doen.
Zijn er mensen die ook zoiets mee gemaakt hebben? Ik was helemaal van slag van haar reactie en ben al op zoek naar een andere VK.
Liefs Molly

reageer

Olivia-Anna 13-10 om 21:22

Hey Molly,
Dat bracht ze niet echt handig he!
Het is normaal dat je een beetje bloed verliest hoor, dat kan gerust een innestelingsbloeding zijn.
Maar een echo maken heeft inderdaad nog geen zin omdat er wellicht nog geen hartactiviteit is..  wat je wel kunt doen is alvast langsgaan voor een gesprek zodat ze je toch gerust kan stellen, maar ik vrees dat gelijk welke verloskundige je hetzelfde zou vertellen..

Je hebt verder geen pijn? Kramp of zo?

Kelly 13-10 om 21:36

Nee heb verder geen pijn. Ben wel heel misselijk en moe maar dat hoort er natuurlijk gewoon bij. Ik heb een andere verloskundige gevonden. Ga maandag bellen om een eerste afspraak te maken.
Vind het ook zo spannend allemaal!

Lynn 14-10 om 12:28

Hallo Molly...

Jeetje wat schrikken meid! En dan heb je ook nog een verloskundige die het idd niet erg handig brengt en je nog niet gerust bent! Ik zou naar de HA bellen... die nemen het misschien toch wat serieuzer en kunnen je misschien doorverwijzen naar een gynacoloog in het ziekenhuis! Ben nu 6 weken zwanger en ook veel buikpijjn en erg ongerust over! Had geen bloedverlies, maar lag echt krom van de pijn! Gisteren naar een huisartspost geweest,hele lieve dokter! Bleken mijn darmen te zijn! Mag voor mijn eigen geruststelling toch een echo laten maken! En moet daar maandag even mijn huisarts voor bellen!
Succes en hoop dat alles goed is!
liefs lynn

Lexie 14-10 om 13:23

Niet echt tactvol gebracht het nieuws maar ze heeft wel gelijk. Tot een week of twaalf kunnen ze niet veel voor je doen wanneer je bloedverlies krijgt en er een eventuele bloeding/miskraam ontstaat. Het vruchtje is dan nog te klein om er iets voor te kunnen doen.Maar buiten dat zou ik zeker mezelf bij een andere verloskundige inschrijven want als ze zo met onzekere zwangeren omgaat lijkt me dat niet echt fijn tijdens controles en je bevalling straks.

Kelly 14-10 om 15:24

Lynn, dat is wel een super HA inderdaad. Maar spannend als je zo'n buikpijn hebt, dat heb ik gelukkig niet. Wanneer gaan ze een echo maken?
 Ik had gisteren geen zin meer om nog iemand te bellen. Was er eigenlijk gelijk wel klaar mee. Heb via internet een aanmeldingsformulier ingevuld bij een andere VK, dus hoop dat ik daar morgen wat van hoor en anders bel ik zelf nog wel even. Lees gelukkig overal veel verhalen over bloedverlies waar het wel allemaal goed gekomen is.
Lexie, ik weet ook wel dat ze niet veel kunnen doen en ik weet ook niet helemaal waarom ik belde. Maar ik had gewoon gehoopt op een beetje geruststelling denk ik. Maar zat er helaas niet in bij die VK.

Olivia-Anna 14-10 om 18:54

Zoals je zegt Molly een geruststelling is toch het minste wat je mag verwachten. En dat je even serrieus genomen wordt.

Ik had bijvoorbeeld al bij zowel de gyneacoloog als vroedvrouw vermeld dat ik chronishe Anemie heb en allebei reageerden ze er niet eens op,
(Om nog andere redenen) naar een ander ziekenhuis verhuisd en toen ik het aan de gyneacoloog hier vertelde wuifde ook hij met z'n hand,
zo van "ah dat heeft iedere zwangere"
 tot de vroedvrouw (die me overigens wel serrieus nam en metteen mijn bloed liet checken) me opbelde dat ik heel dringend extra ijzer nodig had omdat ik ver onder het gemiddelde lig! En was toen al 6 maand!!!
Dat had simpelweg voorkomen kunnen worden als er metteen naar me geluisterd werd!

Vaak wordt je gewoon niet gehoord, zwangere vrouwen hebben nu eenmaal kwaaltjes, maar leuk is anders..

@Lynn
Wat vervelend dat je juist nu last hebt van je darmen!
Gaat dat wel over en heeft het met de zwangerschap te maken??

Lynn 14-10 om 21:45

Hey molly...

Hoe voel je je? Heb je geen last meer van bloedverlies? Ik ga morgen even bellen naar mijn Ha en dan even een afspraak maken om natuurlijk zsm een echo te plannen! Had ook echt geluk met zo'n lieve dokter op de huisartsenpost! Hij heeft me echt gerust gesteld en dat is dan ook wat je nodig hebt! Ik weet ook dat een echo misschien te vroeg is om een hartactiviteit te zien... maar is altijd even fijn als ze even willen kijken! Vindt het erg spannend!
Hoop dat jij ook snel mag!
liefs lynn

Kelly 14-10 om 22:10

@Olivia-Anna, wat een verhaal! Het zou inderdaad fijn zijn als zulke mensen je gelijk serieus nemen.
@Lynn, Spannende tijd he! Hoop voor je dat je snel een echo hebt en dan wat heel moois ziet. Ik heb nog steeds bloedverlies. Gisteravond en vanochtend oud bloed. Nu gewoon weer helder rood en nog steeds niet zoveel, maar het zit met ook niet helemaal lekker. Morgenochtend wil ik misschien nog wel even weer een test doen. Heb er toch nog 1 liggen. Maar durf ook niet zo goed. Heb verder helemaal geen buikpijn ofzo, maar wel het gevoel dat mijn onderbuik flink opgeblazen is. Ik vind het afwachten zo erg!
Laat even weten morgen wat de HA gezegd heeft en wanneer je echo hebt goed?
Wat je zegt over je darmen komt me trouwens wel heel bekend voor. Die van mij zijn al van slag vanaf de 4e week ongeveer denk ik. Ik wist toen nog niet eens dat ik zwanger was.

Lynn 14-10 om 22:36

hey molly...
Kan me echt zo goed voorstellen dat het je niet lekker zit!! Ik maak me ook snel zorgen hoor... en vindt het ook allemaal heel eng en spannend! Je hoopt natuurlijk dat je zwangerschap goed verloopt! Ik zou naar de HA bellen! En je verhaal uitleggen... misschien kan die toch meer voor je betekenen! Je wilt toch graag serieus genomen worden met zulke klachten! Je hoort ook weleens dat er vrouwen zijn die gewoon nog "menstueren" en gewoon zwanger zijn! Positief proberen te denken... Pff is weleens lastig!Hoop echt dat het goed komt meid, ik zal aan je denken! Mijn buik is ook heel opgeblazen en heb er ook echt last van! Met name mijn dunne darm blijkt erg van streek en hij kon hem onder zijn vingers voelen bewegen! Daar zijn medicijnen voor maar aangezien de zwangerschap mocht ik deze niet! Heb het advies gekregen om op mijn voeding te letten en heel lichtverteerbaar of zelf vloeibaar eten te eten zodat het tot rust komt! En veel water of slappe thee te drinken! Ik hou je op de hoogte!
liefs Lynn

Kelly 15-10 om 11:43

Beschuit en bananen eten helpt ook wel een beetje hoor. En veel thee drinken inderdaad! Ik heb net de nieuwe vk gebeld. Het is een hele lieve vrouw. Ze heeft heel veel gevraagd en verteld en ze is nu voor me aan het kijken of we vanmiddag of morgenmiddag voor een echo kunnen komen. Ze belt me straks terug.

Lynn 15-10 om 12:40

Hey Molly!
Wat super fijn om te horen! Dat is voor jou wel een geruststelling... Spannend hoor meid!
Wij mogen vanmiddag ook! De HA heeft meteen gebeld voor een afspraak en we mogen om 13.55! Zo spannend!! We houden elkaar op de hoogte en succes vanmiddag!

liefs lynn

Lynn 15-10 om 17:52

Nou zoals je ziet mijn echo gehad!  Ben zo blij! Alles was goed en het hartje klopte al!
Volgende week nog 1 ter controle! Hoe is het bij jou afgelopen?
Liefs lynn

Kelly 15-10 om 22:59

Lynn! Super om te zien! Mooie echo en fijn dat ze het in de gaten houden!
Die van mij was helaas niet goed. Het was te klein en hooguit 4 weken oud. Moet nu wachten tot het er vanzelf uit komt en dan maar weer snel verder.
Ik hou het hier wel even in de gaten hoe het met jou gaat!

Sandra 16-10 om 11:18

Sterkte...

Lynn 16-10 om 10:24

Hey meid!

Wat super rot voor je! Pff.. krijg wel even een brok in mijn keel en leef erg met je mee!
Lijkt me verschrikkelijk, maar je klinkt er heel positief onder! Hoe voel je je??
ben blij dat ze toch even gekeken hebben en je nu weet wat er aan de hand is! Hoef je je daar niet meer suf over te piekeren...
Nou meid ik denk aan je! En hoop dat je snel een goede zwangerschap hebt!

knuffel voor jou!

Kelly 16-10 om 11:34

Ik voel me op zich best goed. Gisteren heel wat traantjes gelaten maar vind het nu vooral rot dat ik niet weet hoelang het nog blijft zitten. Je hoort vaak dat mensen na een miskraam heel snel weer zwanger waren dus daar hou ik me maar een beetje aan vast.
Maar ben wel super blij dat het bij jou wel goed is. Hou me een beetje op de hoogte hoor! Kan ik toch nog ergens mee genieten!

Lynn 16-10 om 18:39

Hey meid dat zal ik doen! Was jij deze x snel zwanger? Hoop dat je idd niet te lang hoeft te wachten tot het zal komen,! Je weet me te vinden als je even kletsen wil! Je mag ook altijd een PB ( persoonlijk bericht) sturen!

LIEFS LYNN

Kelly 16-10 om 19:40

Het duurde nu 7 maanden, dus eigenlijk heel gemiddeld maar voor ons natuurlijk veel te lang. We wachten maar gewoon af. Heb nog even met de VK gebeld en kan wel een pilletje krijgen om de miskraam op te wekken, maar daar wacht ik nog even een paar dagen mee.

Kelly 29-10 om 20:59

He meiden hoe gaat het met jullie en de kleintjes?
Ik doe ff een update omdat ik mezelf helemaal gek loop te maken.
Echo is inmiddels 2 weken geleden en behalve dat ik ontzettend misselijk en moe ben is er niet zoveel veranderd. Ons poppie zit er ook nog steeds dus stiekem begin ik steeds meer te hopen dat ik toch minder lang zwanger was dan iedereen dacht. Morgen heb ik weer een echo om te kijken of er nog iets veranderd is. Het zou nu dus 6 weken moeten zijn.
IK HOOP ZO DAT HET TOCH GOED GAAT!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bloedverlies en rare verloskundige' in het Zwangerschapsforum