Net zwanger en ziek..

27 antwoorden en 40804216x bekeken

a 17-01 om 11:49

Hallo,

Ik ben mandag 7 weken zwanger en ontzettend beroerd. Heel de tijd pijnlijk honger gevoel, pijn rechter onderbuik, buikpijn, hoofdpijn en vanmiddag spugen. Voel me enorm slap, ben duizelig, voel me ziek en drinken en eten wil bijna niet naar binnen. Met kindje is alles goed want is donderdag echo gemaakt. Ik wil niet klagen, maar heeft iemand tips voor mij? Kan amper me bed uitkomen!

Groetjes A

reageer

bien84 17-01 om 20:51

Hoi A ik begrijp je helemaal.hier dinsdag 8wkn zwanger van 3e kindje en ziek.ik eet kleine beetjes om de paar uur.ik eet geen koolydraten want met spugen doet dat zo n pijn.verder veel rusten.wat frisse lucht kan echt helpen ook al heb je geen zin,al is t maar 10min.laat je bloed prikken,miss is je ijzer te laag..je kan er gewoon niks aan doen.ben zo jaloers op vrouwen die niks mankeren en helemaal happy zijn
Hoop dat jeje snel beter gaat voelen.
Sterkte!

a 19-01 om 08:39

Hallo Bien,

Fijn dat je me begrijpt. Zaterdag zo ziek geworden, enorm beroerd dat we op huisartsenpost beland zijn. Ze konden niets vinden, urine goed, ontstekingswaardes goed. Dus weer terug naar huis met bericht we weten het niet maar ze weten wel dat dit abnormale pijn is. Moest bellen als het erger werd. Gelukkig voel ik me nu iets beter, maar ben nog steeds enorm slap, moe en beroerd. Gelukkig wel uit me bed nu haha. Hopelijk blijft alles gewoon goed gaan met kindje, dat is voor mij t belangrijkste.

Groetjes, A

anoniem 19-01 om 20:21

Hier nog één die zich geen stralende zwangere voelt hoor.
Ik ben nu 11 weken zwanger en zit vanaf de zesde week thuis. Ik ben dood- en doodmoe, lig gerust 14 uur op een dag te slapen. De misselijkheid lijkt wat minder te worden maar het eten staat me nog steeds heel erg tegen, ik eet iedere 2 uur iets want ik heb ook te maken met bloedsuikerproblemen.
Dan heb ik ook nog sinds mijn zwangerschap een hele lage bloeddruk, ik voel me dan ook vaak duizelig en moet heel erg rustig aan doen. Ik ben al een keer flauw gevallen helaas.

Ik had vandaag ook echt even een dag dat ik even heel erg baalde van hoe ik me voel en heb bij mijn man uitgehuild. 
Tja, ik kan er verder ook niets aan doen, maar ben ook wel eens jaloers op vrouwen die nergens last van hebben en de gehele zwangerschap vrolijk doorhuppelen.
En ik moet ook wel eens op mijn tanden bijten om niet iets lelijks te zeggen als mensen me feliciteren met de zwangerschap en (zonder gevraagd te hebben hoe ik me voel) zeggen dat ik moet genieten van deze tijd.
Gelukkig heb ik een erg begripvolle man. Hij doet samen met ma nu ook een groot gedeelte van het huishouden. Ik probeer heel erg rustig aan af en toe iets te doen zoals en afwasje, wat opruimen enzo. Veel meer kan ik niet. Gelukkig is mijn leidinggevende vol begrip. 
Tot nu toe lijkt de kleine het goed te doen, dat vind ik ook het belangrijkste.
En voor de rest....bekijk ik het even per dag.

Sterkte dames....en voor straks: een mooi gezond kindje waar we dan hopelijk wel heel veel van kunnen genieten.

bien84 20-01 om 13:25

@A wat rot zeg.hebben ze je geen medicijnen gegeven?ik snap wel dat je er helemaal gek van wordt.
Ik had bij mijn 2kids emasafene gehad dat werkte redelyk tegen de misselykheid.miss dat je daar naar kan vragen
Ik ga straks naar de huisarts.heb zo n maagpijn en t eten verteert niet lykt t wel.ik werk savonds en dat valt zo zwaar ben zo gebroken en overdag 2 jonge kindjes.

@mandy ook jou begrijp k.ik kan ook echt heel de dag slapen maar ben overdag met me 2kids en savonds werken en smorgens weer vroeg op
Ik snap je als je zegt dat je nog niet geniet.maar k weet uit ervaring dat als straks die kwaaltjes weg zijn je zo zal genieten..en idd kan er ook niet tegen als mensen zeggen t hoort erbij en geniet ervan blabla.
Ik hoop dat jullie snel opknappen
Ben blij dat we elkaar snappen. Heb soms t gevoel dat mensen die t weten denken van zeurt ze weer vooral als zij n normale zwangerschap hebben gehad.

a 21-01 om 09:38

@mandy, wat vervelend zeg! Hopelijk kun je snel gaan genieten..
@bien, ik ben bloed wezen prikken, alles was in orde. Maar zo vreselijk moe buikpijn en duizelig enz. Ik doe maar erg rustig aan. Gelukkig zit ik nog thuis vanwege blessure, dus niemand hoeft nog een reden te weten zeg maar, dat is wel fijn. Volgende week woensdag voor het eerst naar de verloskundige, hopelijk kan die me wat meer helpen met alles. Je gaat het nu al aan m'n buik zien pff, lastig om te verbergen!!!

anoniem 21-01 om 12:24

Vervelend hoor, a. Vooral die buikpijn lijkt me ook wat eng.

Ik heb zelf mijn werkgever met de 6 weken al ingelicht....ik had eerst de vrijdag al afgebeld dat ik flauw gevallen was, maar toen ik zo duizelig en akelig bleef heb ik de maandag open kaart gespeeld. Wel met de vraag om het nog even voor zich te houden.
Dus als het echt niet gaat om te werken, is het niet anders. Officieel hoef je nooit een reden van ziekte op te geven, hoewel de meesten leidinggevenden wel graag een reden horen. Als ze het niet vertrouwen dat je echt niet kan werken kunnen ze je laten oproepen door de arboarts. Daar kan je wel eerlijk tegen zijn en zij mogen niet doorvertellen aan je werk wat er aan de hand is als je dat niet wilt. Zij geven wel een advies uit of je wel of niet kunt werken.

O, en mijn buik ging ook snel opzetten. Mijn darmen zijn zo opgezet door het vocht en moeite met verstopping enzo.  Ik heb sinds een week een positiebroek voor buiten de deur te dragen. Zit heerlijk....maar hier zie je mijn buik helemaal goed in 
Ach ja, bij mij weet het intussen iedereen het.

Sterkte en ik hoop dat je bij de verloskundige wat wijzer word. 
Laat je weten hoe het met je gaat?

bien84 21-01 om 14:12

@A die buikpijn heb ik bij mijn 1ste kindje ook zo erg gehad.je baarmoeder begint
Al echt groter te worden en je banden beginnen uit te rekken,vooral als t je eerst is.
Gaat t weer n beetje?
Geef gewoon toe aan die vermoeidheid.je baby vraagt de eerste 3mnd toch heel veel energie van je om te groeien

@ mandy
Ik heb t vorige week ook verteld aan me baas want op t werk rende k constant naar of de prullenbak of wc..gelukkig reageerde hy erg goed en t is n man en ik doe fysiek werk dus hy is nu erg overbezorgd dat k niet zwaar til of zo,erg lief
Vrijdag mn 1ste echo super spannend..
Gek he dat je buik nu al zo op zet..ik kan t ook niet meer inhouden
Lang leve de winter met de wat ruime vesten haha

anouk (Gast) 21-01 om 15:25

Ik was ook erg ziek in het begin,
alles was vies ik moest zelfs kokhalzen bij het idee dat ik aardappels had liggen en moest schillen en  in de vaatwasser vieze borden stonden.
ik stond in de supermarkt te huilen omdat ik niets lekker vond en niet wist wat we allemaal moesten eten zo weken lang van 6 tot 18 weken dus hopelijk gaat het sneller weg bij je.
ik ben op het laatst naar de dokter gegaan voor pillen en kreeg zetpillen mee van te voren de homeopaat maar dat werkte niet bij mij.
Ook had ik reflux , maakte veel speekselvloed aan waar ik ook erg misselijk van werd.
pijn in schouderbladen door de maagzuur.
na 18 weken kwam er langzaam weer meer etenslust terug.
hoop dat je het niet zo erg als ik hebt /krijgt ,ik heb wkn op de bank gelegen overgegeven en werd er flink chagarijnig en wanhopig van. Ik dacht dat ik gek werd maar zag gelukkig dat er meerdere zo extreem hadden.
nu gaat het al weken goed wel met andere bijkomende kwaaltjes.
heel veel succes en sterkte!

a 26-01 om 09:16

Hallo lieve meiden,

Bedankt voor jullie reacties. Het gaat inmiddels gelukkig iets beter met me. Vorige week nog een rot week gehad, enorm moe, misselijk, duizelig en ben ook flauw gevallen. Bloed wezen prikken, maar alle waardes zijn goed. Ze denken dat het echt aan mijn darmen ligt. Normaal gesproken vergen die al veel energie van mij, en nu helemaal... Dus daar houden we het maar op dan. Heb ook aardig verstopt gezeten de laatste dagen, maar gelukkig gaat dat nu ook weer wat beter. Aankomende woensdag voor het eerst naar de verloskundige, best spannend! Het is alleen nog maar een gesprek, maar toch alles is spannend en nieuw voor me!
Ik ben een kg afgevallen, en toch kan ik haast niets meer aan haha. Ik wil het heel graag tot de 12 weken geheim houden, hoop dat dat gaat lukken.. 

Groetjes A

anoniem 26-01 om 11:53

Hoi a,

Gek is dat toch. Ik was eerst ook een kilo afgevallen. Nu intussen dat weer terug aangekomen en nog ietsje erbij....en dan toch dat er geen enkele broek meer past. Zo raar...

Maar fijn dat het iets beter gaat.
Ik ben nog steeds hondsmoe, slaap 14 uur per dag. En verder duizelig, bleh.

Succes aankomende woensdag, laat je weten hoe het is gegaan?

Ik mag donderdag weer naar het ziekenhuis.

a 26-01 om 13:33

Hoi Mandy,

Jeetje zeg, wat balen hoop dat je je snel beter voelt en lekker kan gaan genieten! Ik heb vandaag eindelijk even een dag dat ik denk van jeeeejh ik krijg een kindje en voor me prima!! Haha.. Alleen toch maar rustig aan doen want die moeheid slaat toch wel snel toe haha.
Donderdag voor echo of gewoon controle?
Ik laat t woensdag f weten ja hoe t was.

anoniem 26-01 om 13:57

Donderdag hebben we een echo, om precies te zijn de nekplooimeting.
Erna nog een afspraak bij de gynaecoloog.

a 26-01 om 15:09

Oke, ook allemaal spannend!! Laat je ook even weten hoe het afloopt?

anoniem 26-01 om 16:24

Ja, zal ik doen hoor.

bien84 27-01 om 10:00

Fijn dat t iets beter gaat met jullie dames
@Mamdy veel plezier bij de echo,altijd leuk om je kindje te zien.heb je je bloed geprikt?is je ijzer niet te laag
@A succes bij je 1ste bezoek,erg spannend.ben erg benieuwd naar jullie verhalen
Gr

anoniem 27-01 om 12:37

Hoi Bien, vragen of er bloed geprikt mag worden o.a. voor de ijzer staat al op mijn vragenlijstje voor komende donderdag! Maar bedankt voor het meedenken.

a 28-01 om 13:12

Zo, het eerste gesprek bij de verloskundige zit erop! Veel informatie gekregen, hoop dat ik alles onthoud haha. Alles was goed alleen heb overgewicht, dus moet in het ziekenhuis bevallen, dat wilde ik toch al graag haha!
Verder moet ik gewoon gezond leven, zoals ik al doe en gewoon beetje "spelen" met eten enz om mijn darmen goed te houden en moet aan mijn moeheid  en klachten toegeven. Mijn buik is vandaag zo enorm opgeblazen, lijkt wel op ik 5 maanden zwanger ben, niet normaal! haha... De 16e krijgen wij de eerst volgende echo, spannend!! Hopen dat dan alles goed gaat en dat er nog steeds een gezonde zwangerschap te zien is. En ja, dat gaan we het eindelijk ook aan iedereen vertellen!! Morgen moet ik het helaas al gaan vertellen op mijn werk, ivm medicijnen waar mee gewerkt word.  Vind dit erg spannend, want werk er nog niet heel lang, heb al lang in de ziektewet gezet, zou maandag weer voor t eerst starten en dan kom ik morgen ben het bericht dat ik zwanger ben pff.. En dat nu ik "maar een uitzendkracht" ben! Best spannend, ben heel bang dat ze me eruit gaan gooien . Hoop van niet, maar reken er wel op.. en ja dan komt t financiële plaatje weer te voorschijn.. Pff.. zorgen zorgen zorgen!!!
@ Mandy, jij succes met de echo morgen!!

anoniem 28-01 om 15:19

Fijn dat alles goed is zover.
Blijft je zwangerschap verder wel onder begeleiding van de verloskundige of word je echt doorverwezen naar en gynaecoloog?

Pas goed op jezelf, ik snap dat het vervelend is om als uitzendkracht zo vroeg al te moeten zeggen dat je zwanger bent, maar het belangrijkste is de gezondheid van jou en je kindje.
Overigens mogen ze je er niet uit gooien als je zwanger bent! Dus let goed op je rechten, meid.

En je hoort morgen van me.

anoniem 29-01 om 12:26

We zijn net terug van het ziekenhuis.
We hebben de uitslag meteen gehad van de combinatietest en die was hartstikke goed dus vervolgonderzoek is verder niet nodig.
De echo zelf was ook prachtig, we hebben alles gezien: kinnetje, neusje, hartje (gezien én gehoord), alle armpjes en beentjes. Hij zwaaide ook even want hij was lekker aan het bewegen 
Echt zo mooi om te zien hoe compleet zo'n kleintje al is.

Er staat een nieuwe foto op mijn profiel.
Ik ben heel moe maar ook blij.

O, en er is meteen bloed geprikt op van alles en nog wat. De uitslag van alles krijg ik over 4 weken. Alleen voor het ijzergehalte word ik morgen al meteen even gebeld.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Net zwanger en ziek..' in het Zwangerschapsforum