Mijn man begrijpt er niks van !!

74 antwoorden en 46057657x bekeken

dammie 05-07 om 15:41

Pff wat een verhalen... gelukkig heb ik ook een lieve man. Heeft ook last van zijn hormoontjes hihi maar is eerder bezorgd om mij. Hij wil alles voor me doen...

reageer

Anoniem (Gast) 05-07 om 16:10

Hier ook een hele zorgzame man. Hij wil alles voor mij doen. Vannacht behoorlijk ziek geweest en ondanks dat hij de volgende dag gewoon moest werken ging hij wel mee naar beneden en was continu bij me. Hij mocht van mij blijven liggen maar hij wou dat niet. Hij begrijpt mijn nukken en alles. Als de hormonen even opspelen speelt hij daar perfect op in. 

Het lijkt mij heel lastig als je man je niet begrijpt. Mijn man zegt altijd we hebben er samen voor gekozen en we gaan er ook samen voor.
Toen de eerste was geboren moest ik ook rustig aan van hem doen, hij was aan het rennen en vliegen. Ik kreeg alle tijd van hem om in het ritme te komen. Mijn dochter is nu drie en als zij een dag veel aandacht vraagt en ik weinig in huis kan doen helpt hij mij 's avonds en als ik niets meer kan doen door mijn zwangerschap van nu dan doet hij het alleen en dan mag ik zelfs niets doen. Ja, ik mag wel wat doen. Zitten en rusten want ik en de kleine gaan voor alles. Natuurlijk staat onze dochter boven aan hihi

Monkey 05-07 om 16:23

@ anoniem,

Wij hebben er niet echt samen voor gekozen. Hij wou wel kinderen, maar liever nog een beetje wachten. Ik was er al helemaal klaar voor, meteen nu direct.
Toen we zwanger geworden zijn, heeft het 'm ook wat tijd gekost om er aan te wennen.
Overlaatst gebruikte hij dit zelfs als argument in een ruzie 'Ja, jij wou toch zo graag een kind!'
Ah, leuk..

Net terug van de supermarkt, alles wordt in de keuken gedropt. En meneer zet de tv aan.
Mag ik lekker alles in de kasten steken, de was nog uithangen, de afwas nog doen én tergelijkertijd voor mijn zoontje zorgen.
Straks gaat ie koken, dus als die keuken niet proper is dan begint ie te klagen.
Helaas, ik ben geen octopus..

Ik moet zeggen dat ik (voor ik mijn reactie hier neerplaatste) altijd dacht dat ik niet genoeg deed, of dat ik iets verkeerd zei tegen hem waardoor hij zo nerveus liep en zijn geduld telkens verloor. Ik ben blij dat ik niet gek aan't worden ben, maar dat jullie er ook zo over denken dat hij meer geduld/respect moet hebben en hulp aanbieden.

@ Lenita,

Die mening heb ik dus ook, en ik kan best een bitch zijn.
Maar om telkens ruzie te maken, daar heb'k echt geen zin in en al zeker de energie niet voor.
Ik denk dat ik het wel eens op Olivia-Anna haar manier doe. Want dan zegt hij wel, 'je zit de hele dag thuis en je hebt niets gedaan'. Wel, als je't toch zoveel beter kan, doe't dan zelf.

Lenita29 05-07 om 16:33

Ik zit ook hele dagen thuis.. ivm te veel complicaties. Mn vent werkt zich te pletter en hoor hem nooit klagen. En natuurlijk zorg ik dat er zo veel mogelijk gebeurd in huis. maar wat niet gaat.. dat gaat niet. Ik begrijp dat je niet steeds ruzie wilt. Maar over je heen laten lopen moet je zeker niet doen. Maar jullie moeten er wel samen voor gaan... Toendertijd in bed waren jullie ook samen Dus niet alleen de lusten voor hem...

Ik heb het gewoon moeilijk met het feit dat vrouwen zo behandeld worden.

dammie 05-07 om 19:42

Mijn mannetje werkt ook veel. Heeft een eigen bedrijf samen met zijn vader. En helpt thuis ook mee... hij vraagt zelfs wat hij kan doe. Liefst doet hij alles maar ik vind moeilijk om dingen uit handen te geven. Bij ons was de zwangerschap een verassing omdat het eigenlijk spontaan de kans heel erg klein was. Dus hadden eigenlijk zoiets van oool volgend jaar.. en toen bleek ik ineens heel snel zwanger te worden hihihi. Eerste weken hebben we het echt over ons heen laten komen en nu wordem we alleen maar nieuwsgieriger hihihi. En vinden we het spannend.
begin ook wel iets van ruzie gehad, begrip was moeiliik en hij was bang dat hij er nog niet klaar voor was. Maar toen hij bij de 12 weken echo onze ukkie zag was hij echt super trots. Nu inmiddels 23 weken... zijm dus al over de helft. Hii vind het nu echt spannend.

Maaike (Gast) 06-07 om 12:49

Zo herkenbaar dit, mijn vriend wou nog even wachten met maar ik wou zo graag een kind omdat ik er klaar voor was. En nu ik zwanger ben ik hoef maar te klagen dat ik zere benen heb (bijvoorbeeld) en het is meteen jij wou toch zwanger worden.. Nou lekker dan zo'n reactie! Meneer houd ook geen rekening met mij want ik maak elk dag schoon en ruim ook alles op en hij maakt dood leuk alles weer vies pffff

zwijgt 06-07 om 15:02

Ondanks dit voor mij heel herkenbaar is, is het bij mij toch anders.Mijn vriend is wel heel blij met de zwangerschap. Maar wat betreft och hij doet zoveel en een kort lontje is heel herkenbaar, maar ook van voor de zwangerschap.

Zijn lijst: (is werkloos)
hij kookt
doet 1 a 2 keer de boodschappen
geeft de planten water
sinds ik zwanger ben doet hij de kattenbakken
samen doen we zondags de grote schoonmaak

Mijn lijst:
ik studeer
ik solliciteer voor mijn vriend (iedere dag)
ik (moet van hem) assisteren bij het koken
ik doe 5 a 7 keer de boodschappen
ik zorg voor de kattenbrokjes, water verversen en het geven van natvoer
ik draai iedere dag 1 a 2 wassen
ik doe de afwas
we doen zondags samen de grote schoonmaak

Maar hij klaagt altijd maar dat hij zoveel doet en dat ik wel eens wat meer mag doen haha

En verder is dat korte lontje zeer herkenbaar. Mijn vriend kan soms echt niks hebben of uit het niets heel boos zijn. 't hangt vaak heel erg af van zijn bui, maar toch moet je altijd goed nadenken bij wat je zegt hoe je het zegt en hoe je je gedraagt. hij heeft een echte handleiding!  Maar ik kan er gelukkig vaak wel goed mee omgaan  maar ik heb zelf ook een hoog temperament dat ik bij hem 9/10 keer altijd maar moet inslikken, omdat het toch kansloos is. Maar af en toe komt het wel naar boven en dan is het wel even BAM!

Monkey 06-07 om 16:17

@ Maaike,

Klinkt zo bekend, heb ik net de keuken tiptop proper gemaakt, dan heeft meneer het fantastische idee om uitgebreid te eten, waarbij hij alles (maar dan ook echt alles) laat liggen.
Het lege potje tonijnsalade in de vuilbak gooien is echt zo'n zwaar werk!

@ Moedernatuur,

Jaja, wij hebben ook al lijstjes gemaakt. De zijne is volgens hem ook altijd veel langer dan het mijne. 

Zijn lijst;
Kookt
Gras afrijden (in de zomer dan)
Bij grote schoonmaak, stofzuigen en dweilen

Mijn lijst;
Kledij wassen
Vaatwas vullen/legen, afwassen wat niet in de machine past
Keuken opruimen nadat hij gekookt heeft
Bij grote schoonmaak, kamers/living/keuken opruimen, stof afdoen, ramen kuisen, ...
Planten water geven
Daarnaast moet ik om de 3uur mijn zoontje voeden (borstvoeding) + pampers verversen + als we weggaan de luiertas klaarmaken.. (En dan wordt ie boos als ik niet op tijd klaar ben ..)

Boodschappen doen we samen, omdat hij er nooit zin in heeft om die alleen te doen, of soms doe ik die alleen.

Ze zouden eens met ons moeten wisselen, ik denk dat ze dan pas door zouden hebben hoe vlug ze denken dat ze 'genoeg' doen! 

zwijgt 07-07 om 13:49

Eigenlijk moet ik er best om lachen dat ze het zelf niet in de gaten hebben . Bedoel alleen het opnoemen laat het toch al duidelijk zien? Maarja of ze zijn iets minder slim of ze doen alsof haha . Anders weet ik het ook niet meer .

Maaike (Gast) 07-07 om 14:09

Hahah wat hebben wij het toch zwaar hier precies maar dan precies het zelfde zou is moeten vragen of die wilt opruimen krijg gelijk gesnauw en eindstand vergeet hij het op te ruimen en ligt het er nog! En ja hoor wie moet het dan opruimen IK

onbegrepen (Gast) 28-06 om 23:58

lieve Anna,

Ik snap helemaal wat je bedoeld en je bent niet de enige hoor..
Het "niet rekening houden met" is wat ik het ergste vind. Ben bijna uitgerekend en haal alles in wat ik aan vervelende kwaaltjes in het eerste trimester gemist heb.
Is meneer boos dat ik niet kook.... (dat is mijn taak in huis want hij bakt er niets van) 
Ik ben vet misselijk en moe . IPV dat hij die massage geeft die hij al 2 maanden geleden beloofd heeft... of zijn dingen doet wieg in elkaar zettebn of stofzuigen....
Zegt ie "als de baby straks honger heeft spring je wel op toch?? of moet ie ook een broodje maken..." Nou ik huilen natuurlijk en vertellen dat ie gemeen is. Meneer boos omdat het (een geintje is)  en hup weer even weg naar buiten en ik boos thuis.

Ik denk wel dat ik gevoeliger ben voor bepaalde opmerkingen, maar ook daar dient hij rekening mee te houden. En ook al bied hij later wel zijn excuses aan toch dat soort opmerkingen kan ik m echt ff achter het behang plakken. Ik zeg t m ook en dan is t sorry maar een week later lijkt t alsof hij zwangerschaps vergeetachtigheid heeft en is het wel weer wat anders.. 
Ik loop te boenen en te doen voor als straks die kleine komt en hij denkt dat ik de hele dag series zit te kijken. heb ik de hele dag lopen schoonmaken en dan zeg ik ik ga slapen is hij boos zegt ie ja dan had ik net zo goed film/voetbal kunnen kijken bij .........
echt wordt schijtziek van dat constante schuldgevoel aan praten. 
hallo we zijn samen zwanger geworden hoor daar hoort ook vermoeidheid, misselijkheid bij. 

Ik blijf sterk ondanks me traantjes, maar een van deze dagen schiet ik echt uit me slof en dan trek ik m echt zon zwangerpak aan... met alle geurtjes die hij niet lekker vind...
kijken of die dan nog zon grote mond heeft...

madelene 02-07 om 17:45

Gelukkig heb ik dit zelf nooit meegemaakt mijn man verdiepte zich juist graag in mijn zwangerschap hij las er een boek over over de emoties van vrouwen als ze zwanger zijn en wat dat met hun doet een zwangerschap.
zo begreep hij mij juist heel goed
en hij steunde mij ook hielp mij ook
heel naar voor je als je er voor je gevoel zo alleen in staat .
ik zou zeggen probeer hem te betrekken bij de zwangerschap meschien begrijpt hij dan ook beter wat het voor jou betekent.
mijn man ging ook naar elke echo mee
strekte verder groetjes madelene

LR (Gast) 06-07 om 16:30

Hallo allemaal ik ben nu 30 weken zwanger en merk dat ik me nogal zorgen maak over zoveel dingen ook slaap ik de laatste tijden slecht, mijn vriend snurkt er ook nog eens bij (hij heeft een aandoening waardoor zijn neus altijd dicht zit) ik word om de kleinste geluiden/bewegingen wakker ook omdat hij graag tegen me aanligt en dat kan ik op dit moment echt niet hebben ik zou t liefst nu zelfs apart willen slapen maar dat gaat niet...
Vaak als ik wakker lig merk ik dat de kleine ook wakker is ik vraag me af of dat komt omdat ik so onrustig ben

karima 12-07 om 13:53

dag lieve dames ik heb jullie verhalen 1 voor 1 gelezen en was stom verbaasd dat sommige van jullie zich zo laten kleineren en vernederen door jullie man?ikzelf ben getrouwd met een marokaanse man en ik kan je zeggen hij is een echte schat hij draagt me dag en nacht op handen ik zou me niet kunnen voorstellen dat hij thuis komt en zegt ga je nog schoonmaken of is het eten al klaar dat zou getuigen van totaal geen respect!!en ik heb toen ik jong was zoveel mee gemaakt dat ik geen enkele man me zo ga laten behandelen!wij vrouwen zijn niet alleen maar op de wereld gezet om de was,het eten en de schoonmaak te doen hè en als sommige mannen dat niet willen inzien dat ze dan zelf maar eens hun luie reet opheffen en iets doen in plaats van hun vrouwen zo te behandelen dat maakt me zo kwaad!en dames stop met jullie zo te laten behandelen jullie verdienen zoveel meer en vooral meer respect!

* 13-07 om 16:15

@Karima,

Ik ben het volledig met je eens..

Liefs Ju of wel mavanmi

karima 13-08 om 07:42

hi emily jeetje wat een verhaal!ik persoonlijk zou nooit naar zo een dokter gaan gewoon weg omdat ik er niet in geloof ik heb mijn geloof waar ik me aan vast houd en bij mij als mijn man zou doen wat jou man heeft gedaan dan was het over en uit want dat is onvergeeflijk!dit is mijn mening X

lenita30 (Gast) 13-08 om 08:19

Spam !!!! Dat is weer gewoon proberen om geld te verdienen via dit verhaal.

karima 17-08 om 00:16

lenita30 vind het als jij schandalig dat mensen geld proberen te verdienen met iemand anders zijn problemen als het verhaal niet echt is die mensen zouden zich moeten schamen X

karima 08-03 om 22:54

hey lieve anoniempje ik vind het rot dat je je eigen zo moet voelen en vooral tijdens je zwangerschap net een tijd waar je extra verlangt naar liefde en genegenheid i k persoonlijk heb het geluk gehad dat men man er altijd voor me is maar dat wil niet zeggen dat ik je niet begrijp lieverd wees sterk in je schoenen en laat niemand maar dan ook niemand je zo en rot gevoel geven dat verdien je niet je bent tenslotte de moeder van zijn kinderen dus respect zou hier meer op zijn plaats zijn heb je het er al eens met hem over gehad hoe je je voelt want ik kan me voorstellen dat samen zijn op deze manier alles behalve is je mag je eigen niet zo laten behandelen en je bent zeker geen slaaf sta op je voeten en kom voor jezelf op lieverd hoe groot de liefde ook is je klinkt totaal niet gelukkig mss dat je dit leest dat de situatie al wat verbetert is wat prachtig zou zijn zoniet vind je hier altijd een luisterend oor veel liefs

Fanny (Gast) 20-07 om 12:41

Mijn man gaat iedere week stappen alleen en vind dit San normaal!  Hij verwijt mij geeft me al op mijn kop geslaan.  Op dit moment vind ik iedereen egoïstisch en voel ik mij zo alleen met mijn dochtertje pff

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn man begrijpt er niks van !!' in het Zwangerschapsforum