Anticonceptie en een tweede!

25 antwoorden en 31913606x bekeken

Merel (Gast) 07-08 om 11:36

Hallo meiden!

Ik ben Merel en sinds drie maanden moeder van een gezonde meid. We hebben er een jaar op moeten wachten voor ik zwanger was, maar gelukkig zijn we nu met zijn drieën! Alles gaat heel voorspoedig en onze dochter doet het goed. Ook ik zelf ben na de knip hersteld en we hebben weer de eerste keer sex gehad. Was best spannend maar ging gelukkig goed! Nu heeft mijn verloskundige een aantal mogelijkheden voor anticonceptie aan mij voorgelegd en moet ik kiezen. Wat hebben jullie gedaan? Wij willen wel graag een groter gezin en ik ben net 30 geworden. Moeten we wel aan anticonceptie beginnen? Bij onze dochter duurde het dus een jaar voor we raak geschoten hadden, als dat deze keer weer zo is zit er twee jaar tussen de kids en dat zou mooi zijn!
Hoe hebben jullie een keuze gemaakt, als je nog een kleine zou willen? Wanneer begin je daarvoor? Zou nu voor mijn lichaam niet te vroeg zijn? Stel het is in 1x raak?
Merel

reageer

Merel (Gast) 07-08 om 22:48

Hoihoi! Is dit forum wel zichtbaar?

Amy 08-08 om 07:43

Tja het is een lastige keus.
Ik ken ook genoeg verhalen waarbij mensen voor hun eerste kindje lang probeerde en de 2e zo lukte.
Stel je wordt nu gelijk zwanger. Zouden jullie dat zien zitten? Willen jullie er evt 2 zo kort op elkaar? In dat geval zou ik zeggen laat het op zijn beloop.

Wij wilden ook ongeveer 2 jaar verschil dus ik ben weer aan de pil gegaan na de bevalling van de eerste. Minipil ivm borstvoeding. Eerste kindje gekregen in sept 2014 en met pil gestopt half januari 2016. In april weer zwanger.
Ik vind het soms best pittig 2 kleintjes. Ik ben iig blij dat de oudste zelf loopt en kan praten. Dat scheelt echt.
Maar heb wel besloten als er nog een derde komt dan pas als mijn dochter naar school gaat.

sneeuwvlokje 08-08 om 09:45

Ben benieuwd naar de reacties hier, want ik zit een beetje met dezelfde twijfels als jou, Merel. Maar momenteel denk ik toch dat ik na de bevalling weer even aan de mini-pil ga, want meteen weer zwanger zou ik toch niet zien zitten en je weet nooit dat het bij een tweede wel plots vlot gaat. 

Merel (Gast) 08-08 om 11:06

Ja dat is een lastige keuze hé! Ik ben niet zo enthousiast over de pil nu ik ook al een tijdje merk wat de voordelen zonder die hormonen zijn. Ik heb minder last van emoties, menstruatie is goed te doen en de zin in sex is ook meer (en het gaat allemaal makkelijker). Alleen om nu een tijd met condooms te doen... bah! Op zich zou ik nu niet direct weer zwanger willen raken, maar over een paar maandjes wel. Vandaar de twijfel! Hoe bevalt die mini pil in vergelijk met de gewone en hebben jullie andere anticonceptie overwogen?

Merel (Gast) 08-08 om 11:12

Hoi Amy! Zat er bij jou veel verschil tussen zwanger worden van nummer 1 en 2?

Sneeuwvlokje, hoe oud is nu jou eerste en wanneer zouden jullie een tweede willen?

MamaN 08-08 om 11:44

Ik ben aan anticonceptie gegaan 8 weken na de bevalling van mijn zoontje. Ik heb de gewone pil geslikt net als die ik voor mijn zwangerschap slikte. Ik gaf ook borstvoeding maar dat schijnt tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Ik heb hem 21 maanden gegeven dus dat zal wel goed zitten

Toen mijn zoontje 15 maanden was ben ik gestopt met de pil en direct zwanger geraakt, dit is helaas een miskraam geworden. Nu is mijn zoontje 26 maanden en ben ik 40+1 week zwanger van de tweede.

Het is niet in te schatten hoe lang het duurt voordat je zwanger raakt van de tweede.. kan dus meteen ook raak zijn, dat is dan wel pittig. Maar ik ben sowieso ook van mening dat je lichaam beter af is zonder die anticonceptie troep. Maar condooms ja.. vind ik niks  

Merel (Gast) 08-08 om 13:26

Mama, bij jou was het dan na de mk ook snel raak als ik goed reken? Was dat bij de eerste ook en heb jij dan geen andere anticonceptie overwogen als je niet van de hormonen houdt? En merk jij ook zoveel verschil?

sneeuwvlokje 08-08 om 15:32

Ik ben nu 30 jaar en verwacht binnen een tweetal weken ons eerste kindje. Ik zou graag ongeveer twee jaar tussen de twee kindjes willen en aangezien we een jaar hebben moeten wachten voor ik zwanger was van het eerste (ben uiteindelijk zwanger geraakt via mmm met behulp van Clomid) heb ik ook schrik om te lang te wachten met te beginnen voor het tweede. 
En zoals je zegt, ik merk sinds ik met de pil gestopt ben nu bijna twee jaar geleden dat ik veel minder last heb van m'n emoties en angsten dus ik zou liever helemaal geen hormonen meer slikken na de zwangerschap. Maar hele tijd condooms dat zien mijn man en ik ook niet zitten. Ik heb gelezen dat minipil toch minder hormonen heeft dus ik hoop dat ik daar dan emotioneel ook minder last van zal hebben. Maar heb er nog geen ervaring mee. Ik heb ook al aan een koper-spiraaltje gedacht maar voor zo'n korte periode wordt dat blijkbaar toch ook niet aangeraden. 

Amy 08-08 om 15:35

Ja was ongeveer gelijk qua tijd om zwanger te worden. Eerste gelijk de eerste maand gelukt en bij de 2e de 2e maand dat we probeerden (1 maand overgeslagen).

Ik merk wel verschil tussen gewone pil en minipil. Ten positieve van de mini pil.

Betty (Gast) 08-08 om 15:51

Wij moesten verplicht een jaar wachten ivm een keizersnee, in die tijd met een condoom gevreeen, ik kreeg hoofdpijn van de pil en na het stoppen voor de 1e heel lang een korte cyclus gehad, dus ik wou er zeker niet meer aan. Nu alweer ruim 3mnd aan het proberen dus de 1e zou nu bijna 2 zijn als het lukt. Bij onze 1e duurde het 9mnd, dus ik hoop dat het nu eerder lukt. 
Ik zou die paar maand toch voor de rubbers gaan.

MamaN 08-08 om 20:35

Bij mijn eerste was het denk na 2 maanden raak, ik was halverwege mijn pilstrip ineens gestopt dus toen ben ik vreemd ongesteld geworden natuurlijk. En na mijn miskraam, zodra ik schoon was, ben ik ook weer zwanger geraakt. Gelukkig ben ik 1 van de gelukkige daarin geweest. 

Volgens mij huisarts was een spiraaltje het beste en zitten daar de minste hormonen in. Ik ben weer gestart met de pil omdat dat bekend voor mij was en ik een spoedkeizersnede heb gehad en ik 15 maanden dus echt niet zwanger mocht raken. Ik zit nu na te denken over wellicht een spiraaltje omdat ik minimaal toch een jaar wil wachten voordat ik aan een derde denk. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe ik me "zonder hormonen" voel. Ik was vrijwel direct zwanger dus meteen een bom aan hormonen en ontzwangeren kost ook tijd.. borstvoeding ook de nodige hormonen en toen weer zwanger. 

Merel (Gast) 08-08 om 21:30

Jeetje wat fijn dat er meer meiden met hetzelfde zitten! Ik heb ook aan een spiraaltje gedacht, maar die zetten ze pas na drie maanden en wij willen het liefst ook twee jaar tussen de kleintjes als het ons gegund is. Bij de eerste duurde het bijna een jaar dus als ik dan eerst nog een spiraaltje moet laten zetten en verwijderen, zijn we eerder aan drie jaar. Mama; zonder die hormonen hoor je best veel vrouwen die dat beter vinden! Ik had minder last van heftige emoties, minder "vreemde" menstruaties en meer zin in sex. Werd ook makkelijker nat en dat is ook wel fijn als je zwanger wilt worden!
Wij hebben nu nog wat condooms maar wat vinden jullie daar nu van als overbrugging? Wij sexen nu gewoon wat en voor het laatste stukje gebruiken wij het condoom. Maar het is toch ook al een paar keer gebeurd dat we die vergaten, hihi! Kleintje zou welkom zijn maar liever nog heel eventjes met deze meid wennen! 

MamaN 09-08 om 00:03

Jaa en ik vond het vaak halverwege niet meer fijn met condoom en dan deden we hem alsnog af.. dus voor mij werken condooms echt niet. En ik weet zeker dat juist wanneer ik er dan nog niet op "reken" ik meteen zwanger raak van die ene keer  

Merel (Gast) 09-08 om 13:05

hihihi! dan deden jullie het verder zonder, inclusief het helemaal afmaken dan? Dat is echt een groot risico ja!!

Andere meiden die een idee hebben voor anticonceptie wel/niet en een tweede?

MamaN 09-08 om 13:11

Haha ja en ik was zo lief om te zeggen dat het manliefs verantwoordelijkheid was als ik zwanger zou zijn Ik gaf volledige borstvoeding dus ging er ergens vanuit dat dat het wel tegenhield ofzo.. maar uiteindelijk na 8 weken dus toch maar aan de pil just to be sure  

Het is lastig ene kant zeg ik laat die troep weg en zie hoe het komt. En natuurlijk is ieder kindje op welk moment dan ook welkom.. maar toch als het dan direct raak is gaat wel pittig zijn. Mijn zus deed aan "voor het zingen de kerk uit". Dat is 3 jaar goed gegaan en 2 maanden geleden is ze bevallen van de derde  tot zover dus hihi 

sneeuwvlokje 09-08 om 13:53

Haha, MamaN, wij zijn net hetzelfde met condooms. Het lijkt altijd een goed plan vooraf, maar eens we dan bezig zijn vinden we het maar niks en deden we hem weer af. En dan maakte ik me achteraf natuurlijk zorgen . Geen anticonceptie vind ik toch een groot risico, zelfs als je volledig borstvoeding geeft. Ik moet dan maar denken aan de verhalen van mensen die de tweede keer onverwachts meteen weer zwanger waren terwijl het bij een eerste zo moeilijk ging. Lijkt me echt heel pittig om de twee kindjes heel kort na elkaar te hebben. 

Ik had het er gisteravond nog over met m'n man wat we na deze zwangerschap zouden doen en hij was eigenlijk toch voorstander van gewoon condooms in de tussentijd tot we aan een tweede beginnen (nu ja, dat zegt ie nu natuurlijk  benieuwd of hij dat binnen een paar maanden nog vindt). Dus misschien dat we dat toch eerst een kans geven. Het idee van geen pil/hormonen spreekt me toch wel erg aan. 

Merel (Gast) 09-08 om 15:42

Ik dacht dat wij de enige waren die wel begonnen met condooms maar het toch steeds weer niet gebruikte, maar jullie doen dat dus ook! Vanaf welke leeftijd van de eerste zouden jullie dan een tweede willen hebben als je het voor het zeggen hebt?

En doen jullie dan als je zonder condoom en pil vrijt niet voor het zingen de kerk uit?

madelene 09-08 om 16:17

misschien heel naïef maar ik had bv na de derde want na mijn tweede werkte dat goed als anticonceptie 
Maar dit keer niet ik raakte zwanger van de vierde tien ons meisje net 9 maanden was 
Nu ben ik bijna uitgerekend van een jongentje super leuk natuurlijk.  Maar heel onverwachts en het is behoorlijk zwaar nu zo tijdens de zwangerschap en dan is ons derde prinsesje nog maar 1 jaar en bijna 5 maanden  En het is pittig. 
Gelukkig zijn mijn oudste 8 en bijna 7 en helpen ze veel mijn man ook als hij thuis is en niet werkt. 
Maar als de kinderen buiten spelen wat ze heel de dag door zo doen 
En mijn man vertrekt naar zijn werk dan is het zwaar. Ik wil er maar mee zegen onderschat het niet vergeet niet dat zwanger zijn met zo kleintje erg pittig is .
Verder snap ik heel goed dat je er nu zo over nadenkt omdat de eerste lang op zich liet wachten. 
begrijpelijk. 
Maar ik heb ook om mij heen verhalen gehoord over vrouwen waarbij de eerste lang Duitse en de tweede er zo was .
Het kan zomaar zo zijn dat mr van de tweede wel ineens vlug zwanger raakt .
Bedenk je dan wel dat het dus pittig is als je oudste nog klein is .

madelene 09-08 om 16:21

En ik zal na deze bevalling van de vierde ook met het dilemma zitten van wat zal ik gebruiken want het liefst wil ik zo natuurlijk mogelijk en de minst rotzooi en hormonen binnen krijgen.  Het zou mooi zijn als mijn man gewoon iets zou gebruiken

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Anticonceptie en een tweede!' in het Zwangerschapsforum