Gênante vraag

22 antwoorden en 24784569x bekeken

Milou (Gast) 29-01 om 08:08

Hoi! Ik durf het bijna niet te vragen maar maak me er wel beetje zorgen om. Het is nogal genant: ik zag het laatst al maar dacht misschien lijkt het zo maar nu net zei mijn partner het ook.. mijn binnenste schaamlippen zijn echt uitgelubberd lijkt… Zijn echt vele malen groter dan de buitenste. 
Hoort dit bij de zwangerschap? En zo ja, trekt dit nog weg? Ziet er echt niet uit… 
Ben nu 26 weken zwanger.

reageer

Bibi 29-01 om 09:07

Is normaal. Je vagina is nu veel beter doorbloed waardoor ze dikker worden.
Ik had dat ook terwijl ik normaal geen zichtbare binnenste schaamlippen heb. Nu na de bevalling is de zwelling weer weg.

Orchidea 29-01 om 15:42

Ja hoor volkomen normaal, inderdaad is je vagina beter doorbloed vandaar de zwelling. Gaat naar de bevalling weg!

Carola (Gast) 29-01 om 20:18

Hihi, grappig dat jullie dit durven te bespreken! Wel fijn ook, ik heb precies dat. Zag het wel onder de douche en tijdens het plassen dat ik mijn binnenste schaamlippen steeds beter ging zien, viel mij echt op. Wist niet dat het bij anderen ook was hoor, wel een opluchting! Hebben jullie normaal helemaal niet dat je binnenste schaamlippen er een beetje tussenuit piepen? Voor zwangerschap bedoel ik? En werd jullie vagina na de bevalling weer als vanouds of was het toch anders?

Tucky 30-01 om 19:47

Hihi wil je niet ontmoedigen ofzo maar je vagina gaat wel veranderen met een bevalling. Dat met uitstekende of gezwollen schaamlippen heb ik niet gehad voor, tijdens of na de zwangerschap enige wat ik kan zeggen is dat de boel wat opgerekter is.. Niet extreem, maar je merkt het wel tijdens het vrijen. Ook ben ik ingeknipt, iets wat je bijna niet meer terug ziet nu bijna twee jaar na mijn bevalling maar ik kan met mijn vingers nog wel het littekenweefsel voelen. Tijdens het vrijen heb ik daar geen last van. 

Milou (Gast) 30-01 om 22:27

hoi Tucky! Nou mooi, hihi! Ben toch wel ontmoedigd nu, maar geen weg terug, hihi!! Is dat heel pijnlijk inknippen of merk je dat door de adrenaline niet? En daarna? En met opgerekt bedoel je dan de ingang van je vagina of gewoon helemaal? Merkt je man dan echt verschil nu? Sex minder fijn?

Marly 30-01 om 22:36

Als je een keizersnede krijgt heb je nergens last van :-) hahahaha .. ja oké..  3 tot 4 weken moeilijk kunnen opstaan of pijn met lachen..  maar dat heb je vast ook als je ingeknipt bent.. ik zou zou niet meer anders willen, Zo'n mooie ervaring en van beneden nog alles in tact.. hahahahha 

Tucky 31-01 om 09:06

Hey milou, dat inknippen merk je niet hoor. Ze doen dat op het hoogtepunt van een wee dus je voelt er niets van weet alleen nog dat ze zeiden "ik ga u verdoven" waarna ze dus een verdoving zetten en midden in een wee gingen knippen, kort daarna werd mijn dochter geboren en het cliché is echt waar: zodra je kleintje er is, is alle pijn in 1 klap weg! De hechtingen van de knip mogen ook vrij snel er weer uit, al na een dag of 5. En hoewel het toen nog bond en blauw was, deed het geen pijn meer nadat de hechtingen eruit waren. Toen ze er nog in zaten deed het wel zeer, maar dat kwam omdat de boel gezwollen was en onder spanning stond door de hechtingen. 
Dat je een beetje wijder word daar beneden na een bevalling zal je vriend waarschijnlijk ook wel gaan merken maar goed, ikzelf stoor me er niet zo aan.

En wat Marly al zegt; het is een hele mooie ervaring, en wanneer alles achter de rug is, is het het allemaal waard geweest  

Elle (Gast) 02-02 om 07:05

Klopt helemaal Tucky, ik hoorde na de bevalling pas dat ik een knip had gekregen! Had jij tijdens de zwangerschap dan ook duidelijk dat je schaamlippen gezwollen waren en wat Milou omschrijft? Die hechtingen van de knip zijn een beetje pijnlijk maar niets weegt op tegen het kleintje in je armen!! En ze gaan er al snel uit, dus wij merkte niets tijdens sex! 

Hadden jullie na de bevalling ook vaak andere (meer) afscheiding als daarvoor eigenlijk?  Valt mij echt op.

Milou, gaat je zwangerschap verder naar wens? Spannend de eerste!

Tucky 02-02 om 13:00

Nee ik had geen last van gezwollen schaamlippen ik moet zeggen dat ik ontzettend veel mazzel had wat dat betrefd ik had namelijk sowieso nagenoeg geen symptomen op een dikke buik na alleen de eerste weken had ik enorme last van zere borsten en vermoeidheid. Ik kon overal wel slapen en viel soms zomaar halverwege de dag in slaap.

Ik heb na de zwangerschap juist minder last van afscheiding. Ik had juist daarvoor heel erge last van afscheiding, ik had de hele maand rond een overvloed aan afscheiding. Nu alleen rond de vruchtbare periode en zelfs dan is het minder dan voorheen. Voorheen had ik dagelijks mijn ondergoed vochtig of zelfs nat (excuse me voor de details hihi) en gelukkig heb ik dat nu niet meer, ik kon me daar echt enorm voor schamen. Ook kan ik nu mijn eisprong voelen, iets wat ik voor de zwangerschap niet had. 

Mereltje 03-02 om 08:51

Hoi Tucky, dus bij jou is dat ook wel echt anders als voor je zwangerschap? Bij mij ook!

Hier ook een knip gehad, kleintje, maar daar voel je idd niets van. Gezwollen of uitgelubberde lippen zoals hier boven ken ik niet echt. Iemand trouwens zonder knip bevallen?

Puck 03-02 om 09:54

Ook ik heb een knip gehad. De verdoving niet gevoeld, deknip ook nit gevoeld maar wel gehoord. Nadien is het allemaal best goed genezen en je ziet nog wel een litteken, maar enkele maanden later voelde ik er niet veel meer van. In het begin wel wat gevoelig met vrijen, maar nu geen probleem meer. 
Ik was me er niet van bewust dat de boel wat opgerekt zou zijn, dus ik vol geen verschil. Net even gecheckt bij mijn man  en hij zegt dat het misschien iets anders is maar niet veel. Niks om je zorgen ov te maken dus. 

Mereltje 03-02 om 11:58

Hihi, gechecked met je man, te grappig! Hij voelt dus wel iets anders? Ik heb die van mij gevraagd (grappig!!) en die voelde geen verschil zij hij, alleen dat ik nu meer nat ben zegt hij. Dat merk ik zelf niet, maar hij zal het voelen dan, hihi!

kruimel 03-02 om 13:23

Fijn dat er geen verschil te voelen is voor jullie mannen, ik kan je wel vertellen dat dat bij mij wel anders is na 2 kids  hahahahaha  
Sommige standjes voelen we beide niks en hij is toch niet klein geschapen, zullen we maar zeggen   

(2x zonder knip bevallen trouwens, wel minimaal ingescheurd en gehecht)

Geen gelubber overigens tijdens de zwangerschappen maar daarna...

Elle (Gast) 03-02 om 15:08

Oh echt kruimel! Welke standjes merken jullie niets dan? En helpt het niet je bekkenbodemspieren te trainen? Is jouw vagina qua zich dan nu echt zo anders en was dat na de eerste niet zo?

kruimel 03-02 om 17:23

Kan me niet heugen of het na de eerste ook al zo was, nu na 2 wel iig! 

Missionaris en cowgirl bijvoorbeeld voelen we niet zo veel.
Weet niet of bekkenbodemspieren trainen veel helpt. Ik heb in mijn zwangerschappen behoorlijk last van bekken”instabiliteit” dus wellicht heeft het er mee te maken. Het stoort ons verder niet, we zijn gewoon wat creatiever  

Milou (Gast) 03-02 om 19:20

Dat is wel fijn Kruimeltje! Wat eerlijk ook van jouw man dat hij dat durft te zeggen! Kan mij voorstellen dat er mannen zijn die dat niet durven, maar alleen zeggen dat hun vrouw heerlijk voelt ofzo!

kruimel 03-02 om 19:45

Oh wij hebben daar alleen maar lol om, ook tijdens ‘het’ moment zelf


Eerlijkheid duurt het langst! 

Mereltje 03-02 om 21:03

Zo is dat Kruimel! Je wilde tenslotte ook samen een kind, dat dit lichamelijk wat veranderingen brengt hoort daar vaak ook bij; vagina wat ruimer/anders, borsten wat meer hangen, hihi!

Mereltje 04-02 om 22:30

Hoe hebben jullie borsten de zwangerschappen/borstvoeding eigenlijk doorstaan?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gênante vraag' in het Zwangerschapsforum