Ziekenhuis of thuis bevallen

28 antwoorden en 45251327x bekeken

Nijntje86 11-03 om 10:28

Hoi,

Ik was benieuwd of mensen er bewust voor kiezen om thuis of n het ziekenhuis te bevallen. Aan de ene kant lijkt me een ziekenhuis fjn ivm het rust gevende idee dat alle medische zorg dicht bij is. Maar aan de andere kant is thuis weer zo lekker bekent "dichtbij"

Knuff Nijntje

reageer

melis1606 11-03 om 10:44

Ik ga in het ziekenhuis bevallen ben nog al een paniek miep ennhet idee dat alle dokters en zorg in de buurt is als het nodig is stelt mij gerust!

Maar ik kan me prima voorstellen dat iemand thuis wil bevallen hoor, alleen weet ik van mezelf dat ik me dan heel druk ga maken over van alles!

sanjo 12-03 om 11:39

Ik moet zoiezo in het ziekenhuis bevallen, want ben schildklier patiënt. Ik ben er ook bevallen van mijn dochter. En was eigenlijk maar goed ook. Ik had al snel persdrang en kreeg een ruggeprik na vaak gevraagd te hebben. En ze was eerst sterrekijker en toen was ze iets gedraaid, maar haar hoofdje lag scheef. En ze is dus met een pomp gehaald. Had ook 24 uur in de weeën gezeten. En de rest hou ik maar voor me hihi.

Mandy 12-03 om 12:39

ik twijfelde heel erg bij de eerste. Bevalling op zich ging super snel en had geen pijnstilling nodig, dus had het thuis kunnen doen. Maar helaas door een totaalruptuur nog 3 dagen in het ZH moeten blijven. Stel je voor ik was thuis bevallen? Had ik met mijn 'oorlogswond' opgehaald moeten worden door de ambulance om daar op de OK gehecht te worden. Neuh.... ZH is goed zo, deze keer weer! Maar snap wel waarom iemand de keuze maakt om het thuis te doen, veel intiemere sfeer....

sanjo 12-03 om 12:49

@mandy. Ik was ook nog ingeknipt en had daarna ook een totaal ruptuur. Maar mocht dezelfde dag naar huis. En idd thuis bevallen leek mij ook wel wat omdat je dan in je eigen omgeving bent. Maar heb al vaak verhalen gehoord dat sommigen tijdens de bevalling alsnog naar het ziekenhuis moesten. Op 1 of andere manier voelde het wel veilig aan in het ziekenhuis.

irma (Gast) 12-03 om 15:05

ik ga ook voor het ziekenhuis openverloskamers...
als iets is ben je in goede handen,, had graag thuis gewild maar ik gedachte denk ik stel alsnog naar ziekenhuis moet en wilt graag thuis bevallen is het een extra tegenslag.

alhoewel een thuisbevalling even veilig is en indd hoe jullie zeggen naar paar uurtjes ben je thuis als alles goed is.

sanjo 12-03 om 15:10

Ik was s'morgens om kwart voor 9 bevallen en s'middags rond half 5 thuis. Dus heb er nog aardig lang gelegen.

Sandra 13-03 om 12:00

Ik zou het liefst thuis in mijn eigen vertrouwde omgeving bevallen, maar helaas krijg ik een geplande keizersnee dus is dat niet mogelijk...

Wipeout 13-03 om 12:13

Ik ben op dit moment nog niet zwanger, maar heb helaas ook niet de keus of ik thuis wil bevallen ja of nee..... Ik woon in een oude woning met hele steile trappen en mijn bed kan niet omhoog gezet worden. Deze twee factoren maakt het dat ik wel naar t ziekenhuis moet....

Als dit niet zo geweest zou zijn denk ik dat ik wel voor het ziekenhuis zou kiezen. Alles lekker in de buurt ( pijnstillers) en geen troep in mijn huis! 

Nijntje wat is jou keuze? Thuis of ziekenhuis?

B 19-03 om 19:54

Wipe out wat dacht je van een bed beneden? Dat je bed niet omhoog kan dmv klossen ok, maar ook es gedacht aan een extra matras. Hebben wij laatst met kraamzorg besproken en dat mag!

Wipeout 19-03 om 20:17

Hey beertjenicky

Dank je wel voor het meedenken, maar ik woon daarbij ook nog op een bovenwoning.... Dit maakt een bed beneden lastiger.... Of ik moet bij mijn onderbuurvrouw gaan liggen whahaha

Nijntje86 21-03 om 10:47

Ik ga nu toch voor een ziekenhuis. Aan de kant van mijn vriend`s familie is het nog al de traditie om thuis te bevallen en uiteindelijk toch naar het ziekenhuis moeten ivm bloedingen enzo. Dat wil ik voor zijn.
We wonen ook in een flat en het idee dat ik bijvoorbeeld in de nacht alsnog naar het zieken huis moet en de hele flat kan meegenieten van hoe ik van die trap af kom, nee dankje.
Helaas kost een ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie zo bijna 300 euro. Maar dat heb ik liever dan wat ik boven beschreven heb.

sanjo 21-03 om 11:03

" Ik ga nu toch voor een ziekenhuis. Aan de kant van mijn vriend`s familie is het nog al de traditie om thuis te bevallen en uiteindelijk toch naar het ziekenhuis moeten ivm bloedingeno enzo. Dat wil ik voor zijn.
We wonen ook in een flat en het idee dat ik bijvoorbeeld in de nacht alsnog naar het zieken huis moet en de hele flat kan meegenieten van hoe ik van die trap af kom, nee dankje.
Helaas kost een ziekenhuis bevallen zonder medische indicatie zo bijna 300 euro. Maar dat heb ik liever dan wat ik boven beschreven heb. "
Nijntje86


Ik snap je helemaal. En volgens mij als je b.v. wel een ruggeprik krijgt is het geloof ik wel medisch. Tenminste dat hoorde ik van een vriendin.

gerainice 21-05 om 03:27

Van de eerste 2 in het ziekenhuis bevallen. Duurde 5-6 u. En dr 3de thuis, 2 uur. Ik ga naar het ziekenhuis voor de pijn medicatie.
Zat bij de 3de met 2 slapende kids en wilde ze niet uit hun slaap halen omdat ik naar het ziekenhuis moet. Dit was me beste ervaring. Ik was lekker helder en niet high van de medicatie. Ben om 2.19u wakket gewort van de weeën
om 4.41 had ik mijn mannetje in mijn armen. Ik had het ziekenhuis denk ik ook niet gered

Marieke (Gast) 18-01 om 18:38

ik moest helaas in het ziekenhuis bevallen had graag een thuis bevaling gewild mijn moeder en mijn zussen zijn ook allemaal thuis bevallen 
ik wilde dit ook zo graag thuis maar dat kon niet ik was zwanger van een drieling en moest met een keizersnede in het ziekenhuis bevallen

ii (Gast) 07-02 om 08:55

Ik kies voor het ziekenhuis. Lekker dicht bij de operatiekamer mocht dat nodig zijn (verwacht ik niet), ruggeprik mogelijk, geen verplaatsingen meer in een auto over allerlei verkeersdrempels als je onverwacht toch naar het ziekenhuis zou moeten.

ii (Gast) 07-02 om 08:57

En trouwens, wat is nu 300 euro op het totaalbedrag dat je kwijt bent aan de inrichting van de babykamer, spulletjes en kinderwagen?

Ik heb 600 euro betaald voor een NIPT-test in België en dat was elke cent waard.

Karin (Gast) 22-02 om 19:43

ik ben via een keizersnede bevallen van mijn tweeling 
dus ook ziekenhuis had het liever anders gezien ik had liever op de natuurlijke manier bevallen maar wel gewoon in het ziekenhuis vind ik toch het fijnst kwa makkelijk ook geen gedoe met dingen regelen

anyka 23-02 om 21:33

Ik had ervoor gekozen om in het ziekenhuis te bevallen, toen het moment daar was en de verloskundige vroeg ineens "weet je zeker dat je naar het ziekenhuis wilt? Je zit al op 9 cm!!" Ik wilde persee nog naar het ziekenhuis. Is goed dat ik die keuze heb gemaakt want ik kreeg een blackout en toen stroomde mn kamer vol met zusters en heeft de gynaecoloog de kleine gehaald met een kiwi. 
Maak niet uit hoe goed alles gaat, het kan allemaal ineens heel anders lopen!!

ienimienie 25-02 om 15:51

100% zeker weer ziekenhuis! Bij ons eerste kindje waren we de medische hulp een half uur na de bevalling nodig en door 1 druk op de knop stonden er meteen 10 medici om hem heen en kon hij meteen naar de neonatologie! Daar is hij meteen enorm goed verzorgt. Ik vond het ook prettig dat ik dus niet meteen in de auto erachter aan hoefde, was op dat moment niet prettig geweest ;-) Daarnaast vond ik het prettig dat alle troep ook daar blijft.. geen vieze lakens enz die in huis nog gewassen hoeven te worden, maar als je weer thuis komt alles nog lekker schoon ;-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ziekenhuis of thuis bevallen' in het Zwangerschapsforum