Ziekenhuis of thuis bevallen

28 antwoorden en 45307630x bekeken

Betty 25-02 om 15:59

Mocht het zo ver zijn (eerst zwanger zijn) gaan we ook naar het ziekenhuis. Bijna een half uur rijden, dus dat risico neem ik niet. Ik vraag me af of het dan ook vergoed wordt als je te ver van het ZH af woont voor snelle medische hulp.
Hopelijk zegt de bevalgeschiedenis genetisch niet zo veel, want mijn moeder en zus hebben het moeilijk gehad.

reageer

chantieeeee 20-03 om 13:40

ik mag hopelijk thuis bevallen. Lijkt mij prettig om in mijn eigen omgeving te kunnen bevallen. Ook het feit dat je je eigen kraamhulp en verloskundige (bekende) aan je bed krijgt lijkt mij prettig. In het ziekenhuis krijg je degene aan je bed die toevallig dienst heeft op dat moment. Moet nog even wachten aangezien ik pas 28 weken ver ben maar hoop echt op een thuisbevalling

Wipeout 20-03 om 17:15

chantie; mijn eigen verloskundige begeleid mij ook in het ziekenhuis, zolang ik niet medisch word en ook met mijn eigen kraamzorg , je blijft sowieso een tijd thuis totdat je voldoende ontsluiting hebt om naar het ziekenhuis te gaan ( 6 a 7 cm volgens mij)

Kitty 06-04 om 15:05

Ik ben thuis bevallen, en zou dit bij een 2de zo weer willen. Het was een helefijne bevalling in mjnn eigen vertrouwde omgeving

chantieeeee 06-04 om 22:30

Ik was uiteindelijk medisch dus helaas in het ziekenhuis bevallen. Had ook graag thuis bevallen. Leek mij juist ook zo vertrouwd kitty

Nancy (Gast) 07-04 om 08:57

hier ook medisch dus moest in het ziekenhuis bevallen. Over 5 weken word ik ingeleid met 37-38 weken dus weer in het ziekenhuis maar dat was prima bevallen 2 jaar terug.

Suzan 08-04 om 10:10

Ik wilde in poliklinisch het ziekenhuis bevallen. Het leek mij een geruststellende gedachten dat alle zorg makkelijk ingeschakeld kon worden als het nodig zou zijn.
Uiteindelijk op medische grond in het ziekenhuis bevallen. Ik had langdurig gebroken vliezen bij 32 weken. De bevalling was heftig. Ik zou nu na deze ervaring altijd voor het ziekenhuis kiezen.

Betty 08-04 om 19:04

Van gedachten veranderd, eerst thuis de natuur z'n gang laten gaan thuis. Stagneert het ergens, dan naar het Z-H. Dan wel binnen de 37-40 weken. Daarna ben ik bang dat hij te groot wordt.

mama krisje 08-04 om 19:22

1e is in ziekenhuis geboren... Wel midden in de nacht dus toen de gynaecoloog moest komen om de placenta te controleren moest die uit bed gebeld worden. 2e is thuis geboren, en ik hoop dat dat bij de derde ook gaat lukken. Ik heb toen trouwens geen troep gezien; toen ik uit de douche kwam was m'n bed verschoond en stond de wasmachine te draaien, en lag de baby al in zijn eigen wiegje.

Ik was wel onder de indruk van de apparatuur die de vk bij zich heeft; mocht het nodig zijn dan hebben ze alles bij de hand wat ze bij een poliklinische bevalling in de ziekenhuiskamer hebben staan. Dat vond ik wel geruststellend.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ziekenhuis of thuis bevallen' in het Zwangerschapsforum