Jonge moeders!

223 antwoorden en 38545294x bekeken

boterbloempje16 26-10 om 11:49

hallo dames!

Ik heb een beetje rondgezocht op de site maar kon nergens een (actief) topic vinden voor de wat jongere moeders. Ik ben er zelf afgelopen weekend achtergekomen dat ik al 7 weken zwanger ben, terwijl ik wel de pil slik (en ook doorslik vandaar dat het niet raar was dat mijn ongesteldheid uitbleef). Ik ben 20 jaar dus vrij jong en sta nu natuurlijk voor een lastige keus. Het lijkt me leuk om ervaringen te horen van andere jonge moeders en om hiermee in contact te komen! 

Veel liefs

reageer

jessie95 26-10 om 13:11

Haai boterbloempje ik ben ook 20 en ik ben bijna 18 weken zwanger.
Voor mij was het wel een bewuste keuze met mijn man (37) ben ook getrouwd woon samen en kunnen het financieel ook aan.
Wij zijn 1.5 jaar bezig geweest voordat ik dan eindelijk zwanger was.
Ik weet verder niet wat je situatie is maar hoop dat je er uit komt en je mag me altijd dingetjes vragen enzo

Heel veel succes x

boterbloempje16 26-10 om 13:17

Hallo Jessie!

Allereerst hartelijk gefeliciteerd met jullie zwangerschap!! Zeker aangezien het een bewuste keuze is! Mijn vriend is 21 jaar, we waren aan het kijken voor een plekje voor ons samen aangezien ik eigenlijk bij hem en zijn moeder 'woon'. Dat is gewoon zo gelopen. Mijn vriend heeft een vaste baan en ik studeer aan de universiteit. financieel zou het geen probleem zijn want ik heb op dat vlak heel veel steun van mijn moeder. 

Verder aan steun van vrienden/familie ook zeker geen gebrek. Mijn vriend wil het heel erg graag houden maar ik twijfel toch nog wel, aangezien ik toch jong ben en nog studeer. 

Wat is jouw situatie verder dan? Studeer je nog of werk je?

jessie95 26-10 om 13:40

Ik ben een huisvrouw haha dus voor ons is het zowieso geen probleem maar bedenk dat je opvang hebt en familie die je kan helpen mijn schoonzusje is 18 en krijgt bijna haar 2de dochter en gaat ook gewoon nog na school.
En je hebt nu nog een paar maanden om een plekje voor jullie samen te vinden of misschien kunnen jullie nog eventjes bij je schoonouders blijven zodat je daar al extra hulp krijgt er zijn zoveel mogelijk heden.
En neem geen beslissing voordat je je echo hebt gehad en het hartje gehoord/gezien hebt ik weet zeker dat je smelt als je dat kleine frummeltje ziet hihi.
En je hebt nog tijd om alles op een rijtje te zetten.
Maar als je echt niet wilt of kan denk dan is aan adoptie.
Kindje weghalen is ook een optie maar die zou ik zelf nooit overwegen want dan is het weg echt weg voor altijd.

Ik wens je super veel succes met je keuze en ben benieuwd wat je gaat doen.
Hou me op de hoogte

jessie95 26-10 om 14:16

Ik heb gelukkig bijna nergens last van ja alleen maagzuur soms maar voor de rest niks haha.

Ik ben 1 april uitgerekend en het word als het goed is een meisje haha heb 6 november weer een echo en dan gaan ze nog een keertje kijken na het geslacht maar ook of alle orgaantjes goed zijn en geen afwijkingen zijn.

je staat natuurlijk wel voor een moeilijke keus maar ik denk zelf dat je na de echo om bent en het wilt houden haha en als je dan nog steeds twijfelt zou ik is een gesprek met je ouders voeren die hebben toch meestal de beste raad en weten soms beter wat me moeten doen dan wijzelf ( mijn ouders hebben namelijk altijd gelijk haha)

boterbloempje16 26-10 om 14:23

Nou dan heb je geluk! Ik ben echt bijna constant misselijk.. Maar wel zonder te moeten overgeven. Ja dat zei mijn vriend ook al, als je het eenmaal hebt gezien en gehoord is het toch anders. Wel super leuk een meisje! Ik weet in ieder geval al wel zeker wat de naam voor een jongen en meisje zouden zijn, daar ben ik al jaren over uit haha. 

Ja mijn ouders die vinden het beter om het weg te laten halen, maar zij denken alleen aan mijn studie etc. Maar ze zouden me zeker steunen! Overigens is mijn moeder ook geen super grote fan van mijn vriend haha maar dat staat mij niet in de weg. Ben toch ergens wel bang dat als ik het wel weg zou laten halen dat ik dan spijt zou krijgen. Mijn vriendinnen denken wel dat ik het aankan, ik ben ook wel redelijk volwassen voor mijn leeftijd. Maar voor hen is het toch anders aangezien zij zelf niet in de situatie zitten. Vind het toch wel fijn om ervaringen van anderen van mijn leeftijd te horen dan voel ik me er ook niet zo eenzaam in haha.

jessie95 26-10 om 14:33

Ik heb ook al lang een meisjes  naam maar twijfel nu wel tussen dèlaila Valentina of violetta Olivine 

Ik denk ook wel dat je het aan kan je klinkt als een sterke vrouw en ik denk dat iedereen die kindje weg laat halen spijt krijgt behalve als die gene verkracht is ofzo dan snap ik het wel

Dat je moeder aan je studi denkt is goed maar je kan ook studeren met een kind,het word wel dubbel zo moeilijk zwaar en lastig maar het is niet onmogelijk.

boterbloempje16 26-10 om 14:43

Wat een mooie namen! Ik vind Delaila Valentina het mooist! Hoe ben je op die namen gekomen? Ik heb altijd gezegd dat mijn dochtertje Isabel of Isabella zou heten en dan roepnaam Isa. Dus als het een meisje zou zijn zou dat de naam worden! 

Ja mijn studie maak ik me niet zo'n zorgen over. Juist omdat ik zo jong ben heb ik hierna ook nog heel veel tijd om mijn studie af te ronden. En mezelf kennende ben ik ook iemand die dat gewoon afmaakt. Ben ook wel heel blij dat mijn vriend er zo blij mee is, dat werkt op sommige momenten toch een beetje aanstekelijk hihi.

jessie95 26-10 om 15:05

Dèlaila heb ik altijd al mooi gevonden en Valentina ook haha dus dacht dan noem ik haar dèlaila Valentina kan ze zelf kiezen hoe ze genoemd wil worden hahah
Violetta is ook zo kinderserie en vond ook die naam helemaal super en Olivine als 2de naam omdat dat een geelgroene edelsteen is

Isabella vind ik ook super mooi en als het een jongetje word?

fijn dat je van jezelf al weet dat je toch je opleiding wel afmaakt dus de keuze is denk ik wel lekker makkelijk haha

jessie95 26-10 om 15:06

boterbloempje16 26-10 om 20:09

Hele mooie namen! Als jongensnaam heb ik noud altijd heel leuk gevonden. Wauw echt heel mooi die echo's! Ben er echt van onder de indruk. Je ziet er echt al helemaal een kindje in, echt heel bijzonder.

jessie95 26-10 om 20:29

Zwanger zijn is het mooiste wat mij ooit is overkomen en ik kijk er zo na uit om mijn meisje te ontmoeten

boterbloempje16 29-10 om 13:09

Nou ik heb mijn echo gehad vandaag! Ben bijna 7 weken zwanger en het zag er allemaal goed uit. Mijn vriend was echt super enthousiast die vond het helemaal geweldig haha. Het was ook wel heel bijzonder om het hartje te zien en te horen en we hebben besloten om het te houden!

* 29-10 om 13:13

Boterbloempje wat een geweldig nieuws ik heb mee zitten lezen ik vind het fantastisch
gefeliciteerd met jullie zwangerschap

jessie95 29-10 om 14:02

Oooooh super gefeliciteerd een hele fijne zwangerschap gewenst en hoop dat we contact kunnen houden x

anoniem (Gast) 31-10 om 10:17

Gefeliciteerd! Fijn dat jullie er nu helemaal achter staan!

samantha 01-11 om 09:50

Hoii boterbloempje ten eerste van harte gefeliciteerd! ik was ook 20 toen ik ondekte dat ik zwanger was ook Door de pil maar was al 15 weken en zou het ook niet over me hart kunnen krijgen het weg te halen ik was wel heel erg geschrokken want eigenlijk helemaal nog niet aan toe hele nare periode waar ik net 3 maanden uit was mja het is het beste en mooiste wat me is over komen nu 6 jaar later zwanger van onze 2de succes en ik was bij deze zwangerschap ook echt heel erg misselijk heel de dag Door tot 16 weken en daarna alleen af en toe was banden pijn verder mag ik niet klagen nu al weer 25 weken

boterbloempje16 02-11 om 12:40

Dankjewel MavanMi! Ben er nu zelf ook wel heel blij mee! 

Jij ook dankjewel Jessie! En lijkt me ook zeker leuk om contact te houden! Hoe staat het er bij jou nu voor? Ik heb 11 november weer een echo.  

Dankjewel anoniem! 

Hoi Samantha, dankjewel! Oh wat vervelend dat het in zo'n nare periode is geweest. Heb je jouw zoon/dochter alleen opgevoed of had je wel veel steun? En van harte gefeliciteerd met je huidige zwangerschap!! Ja ik heb nu zetpillen van de dokter gekregen en die helpen wel aardig dus daar ben ik heel blij mee want ik voelde me echt heel slap.

jessie95 02-11 om 12:52

Ik heb vrijdag de 20 weken echo ben dan 19 weken,
Ze gaan dan de orgaantjes nakijken en kijken na afwijkingen.
En natuurlijk het geslacht nog een keertje bekijken.

Heb de laatste dagen zoooveeeeel honger pfff

samantha 02-11 om 16:03

Hey boterbloempje die nare periode was net 3 maanden klaar toen ik ondekte dat ik zwanger was vab mijn huidige partner dankjee ???? heb gelukkig niet mijn kind alleen hoeven op te voeden wat fijn dat dat helpt

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jonge moeders!' in het Zwangerschapsforum