Positieve zwangerschapstest!

32 antwoorden en 34179613x bekeken

lillyyy 08-02 om 13:19

Ik ben (nog) niet zwanger maar wil je wel proficiat wensen! Geniet ervan!

reageer

Talitha 08-02 om 13:29

Dankjewel! Doe ik zeker. En jullie zijn dus druk bezig? Ook spannend, al dat wachten! Scheelt dat ik een 3 jarige rond heb rennen, maar vond de weekjes toch echt lang duren. Ik heb volgende maand de eerst echo.

lillyyy 08-02 om 18:34

Ja wij zijn nu een halfjaar bezig .
Heel spannend, alleen dat wachten is zo verschrikkelijk! Met een 3 jarige heb je wel de nodige afleiding haha!

Heel spannend denk ik die eerste echo! Dat het maar snel zo ver mag zijn voor je!

Talitha 08-02 om 18:53

Paar weekjes is natuurlijk niks vergeleken met een half jaar. Hoop zo voor jullie dat het wachten ophoudt!
Het beste toegewenst!

Talitha 08-02 om 19:57

Dit maalt sinds een paar uur in mijn hoofd. Heel stiekem wil ik aan mijn familie en vrienden het goeie nieuws al vertellen!  maar zit nog maar in week 4. Misschien nog een beetje te vroeg? Ben gewoon zo blij!

lillyyy 08-02 om 20:56

Ik hoop het ook!!
En ja dat begrijp ik! Ik zou ook moeilijk kunnen zwijgen! Er zijn wel veel mensen die het de naaste familie al vertellen en pas later aan de rest .

Talitha 09-02 om 13:25

Ja klopt. Maar ik heb gisteravond met mijn vriend erover gehad, en hij had liever dat we nog even wachten met vertellen. Dus ik moet gewoon even geduld hebben
>.<

Sil85 09-02 om 20:52

Ik ben 5 weken zwanger van de tweede.
Bij de eerste hebben we het de familie en een paar vrienden meteen verteld, deze keer ga ik proberen te wachten tot dat we de eerste echo gehad hebben...maar ooohh wat is t lastig..hahaha

Talitha 09-02 om 21:05

Jaa echt heel lastig! >.<
Ben er de hele tijd mee bezig en kan het niet eens fatsoenlijk met mijn omgeving delen .. meh

En heb je een jongen of een meisje? Hoe oud al? Wanneer gaan jullie het goede nieuws aan jullie kleine vertellen? 

Sil85 09-02 om 22:21

Nog even volhouden...makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet t.

Wij hebben een zoon van oktober 2014, 3 jaar verschil dus zo.

Heb jij al contact gehad met vk praktijk?

Talitha 09-02 om 23:16

Ik heb ook een zoontje, Milan.
30 december 2013. Dus straks 4 jaar verschil.  lijkt me prachtig om te zien. Kleine boef een grote broer!
En ik heb gisteren de verloskundige gebeld. Wat ze vroeg, was de nodige info om me in te schrijven en we hebben samen gelijk alvast twee afspraken vast gezet voor volgende maand. Voor 8 weken echo en de 10 weken intake gesprek. 
En heb me gelijk ook aangemeld voor 'moeders voor moeders'.
Ga jij dat ook doen? 

Sil85 10-02 om 09:54

Lijkt me ook zo leuk, mn mannetje als grote broer..Hij is nu al zo gek met baby's.

Vk heb ik nog niet gebeld, ga ik volgende week doen..Bij mijn zoon had ik met 8 en 12 weken een echo..zag op de site dat ze eerste afspraak inplannen met 10 weken...nog langer geduld moeten hebben.

Ik twijfel een beetje over moeder voor moeders, tis niet dat ik niet wil...ik heb bij mijn zoon de volle 10 weken meegedaan. Maar we proberen nu de zwangerschap nog even stil te houden en als ik mee ga doen ben ik bang dat het wel eerder bekend gaat worden...broer van mijn man woont bij ons om de hoek, heeft ook contact met onze buren enz..die flessen voor de deur gaan vast opvallen..vind t dus een beetje lastig.

Hoe oud ben je? En werk je??

Talitha 10-02 om 10:20

Ja dat gaat idd opvallen. Nog helemaal niet bij nagedacht. Hehe

En ik ben 28.
Al aantal jaren geen betaalde baan gehad. Toen ik net een paar maanden aan een opleiding begonnen was werd ik zwanger. 4 maanden pauze gehad en daarna school en stage afgemaakt met de hulp van mijn ouders.(ivm oppassen) Wel nog veel vrijwilligers werk gedaan voor mijn gemeente en zorg instanties.
Maar afgelopen jaar op laag pitje gezet. wil wel weer oppakken, anders heb ik zo'n groot gat op mijn cv. Niemand neemt natuurlijk nu nog zomaar een 28 jarige non flexibele moeder aan die alleen part time kan werken en er al een aantal jaar thuis zit.
Twee inkomens zou ons nu ook in ons nadeel zijn. Plus ik ben zo blij dat ik gewoon thuis kan zijn voor milan en de toekomstige spruit. 
Hoe zit dat bij jou? Heb jij ook de luxe om thuis te kunnen blijven voor je kleine?

Sil85 10-02 om 10:59

Ik heb niet de luxe om thuis te zitten maar moet daarbij ook zeggen dat t voor mij ook niet goed zou zijn....ik vind t heerlijk met mn ventje, maar me nuttig maken daarnaast vind ik ook fijn...ik werk 3 dagen per week in de gehandicaptenzorg. Mn mannetje gaat 2 dagen in de week naar een kdv en oma past een dag in de week op...voelde me in het begin wel heel schuldig, maar gelukkig heeft hij het er erg naar zijn zin en speelt hij graag met andere kindjes..helemaal goed dus.

Heb jij kwaaltjes ofzo?

Talitha 10-02 om 11:16

Jaa dat is idd nuttig werk! Soms ook best pittig. En snap wel wat je bedoeld. Daarom ook de vrijwilligers werk. Ff wat anders.
En schuldig hoef je er niet om te voelen. Invloeden van buitenaf is ook heel goed voor ze. Milan gaat vanaf volgende week 4 dagdelen naar psz. Ivm met extra ondersteuning met zijn taal ontwikkeling. En als ik zie hoeveel plezier hij daar heeft, doe ik het met een gerust hart. (Ook nog 1x per week naar de logopediste) dus kan ik weer wat extra vrijwilligers werk gaan doen. Als ze dat toelaten .. ivm de zwangerschap 
o.o;
En ik heb wel kwaaltjes, maar niks extreems.
Lage rugpijn als te lang zit of lig.
Af en toe krampjes in de onderbuik.
Ruik beter(niet leuk als vriendlief naar de wc is gegaan in de ochtend.)
Veel dromen snachts waardoor opstaan moeilijker gaat en ik al halverwege de dag opperdepop ben.  
Vorige zwangerschap heb ik geen misselijkheid gehad en niet overgegeven. Dus hopen dat het deze keer ook zo is. 
En jij? Last van kwaaltjes? En hoe oud ben jij?

Sil85 10-02 om 11:58

Ik ben 31..Olde toeke..;-)

Ik ben moeeee, af en toe last van de rug en merk dat ik minder kan hebben op t werk bijv, irriteer me sneller...hahah en t slapen gaat niet zo lekker, ben een buikslaper en dat lukt niet alle avonden. Vorige zwangerschap alleen last gehad van moeheid de eerste 14 weken, verder niks...mocht/mag dus in mn handjes knijpen..

Loopt je zoontje in z'n spraak achter?

Jennifer (Gast) 10-02 om 13:23

Hallo meiden, gefeliciteerd met jullie zwangerschap!
Ik ben nu 5 weken zwanger van ons eerste kindje. We zijn helemaal in de wolken na acht maanden bezig te zijn geweest. Vorig jaar mei is het helaas mis gegaan. Ik merk dat ik momenteel heel erg gespannen ben en ik bij elk toilet bezoekje bang ben iets 'roods'te zien. Ieder krampje maakt me zooooo onzeker! Verder voel me eigenlijk heel goed.. Af en toe vlaag van misselijkheid en best moe maar dat is alles. Ik zou ook het liefste iedereen op de hoogte brengen, haha! Zo moeilijk he om dit nieuws voor je te houden!! Wij hebben besloten om het rond de 12 weken te vertellen. Dan hoop ik er zelf ook meer vertrouwen in te hebben... Nog even geduld dus! Ik vind het wel super leuk om hier met andere zwangeren te praten...! Wanneer zijn jullie ongeveer uitgerekend? Zoals ik zelf berekent heb is het rond 11 oktober. Over twee weken krijgen we de eerste echo.... Ben benieuwd wat we te zien krijgen!

Sil85 10-02 om 14:22

Hoi jennifer,
Heftig hoor om een miskraam mee te maken, hebben jullie t een plekje kunnen geven?
Fijn dat voor jou de kwaaltjes ook meevallen.
Wij willen het na de eerste echo bekend maken, langer stilhouden zal me dan echt niet lukken...hahah

Voor nu kom ik op 12 oktober uit.

En natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap.

Talitha 10-02 om 15:43

Olde toeke zegt ze. Scheelt ook niet veel van mijn leeftijd. 
En dan hebben we zeker geluk gehad. Hoor soms zoveel doom verhalen over de eerste weken. 
En ja, hij loopt achter. Maar hij krijgt van alle fronten een duwtje in de juiste richting. Gaat helemaal goed komen.
En hallo Jennifer! Dankjewel en jij ook gefeliciteerd! En ben ook heel blij dat ik er met iemand erover kan praten! Als ik het goed uitgerekend heb, ben ik ongeveer eind oktober uitgerekend. 
10 maart de eerste echo! 

Eikeltje 10-02 om 17:10

Hallo Allemaal!
Net positief getest en wil het even van mij afschrijven, vind het allemaal best heftig
Ik ben 28, heb al meer dan 10 jaar een relatie en sinds kort zijn de gesprekken over kinderen pas aan de orde gekomen (ofja serieuze gesprekken). Vanaf april 2016 ben ik gestopt met mijn pil in verband met bijwerkingen en hebben we het zo veilig mogelijk gedaan (condooms en Natural cycles app) omdat kinderen welkom zijn (ook al zijn ze niet gepland). Laatst is het condoom gescheurd en hebben we hier geen verdere actie op ondernomen (map of iets dergelijks) omdat we de kans niet zo heel erg groot achtte. 
Maar nu zit ik dan hier met een positieve test in mijn handen...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Positieve zwangerschapstest!' in het Zwangerschapsforum