Positieve zwangerschapstest!

32 antwoorden en 34227071x bekeken

Sil85 10-02 om 17:53

Thalitha, mag ik vragen wat voor Hulp hij krijgt? Mijn zoon loopt ook volgens het boekje achter met praten. We hebben met cb afgesproken om in april, als er geen verbetering in zit, verder te kijken. Dus ik ben wel benieuwd..hahah

Eikeltje, gefeliciteerd! Weet je vriend/man er al vanaf? Zal idd even schrik zijn als jullie het niet hadden verwacht..maar wat je zelf al zegt, tis welkom..geniet ervan!

reageer

Eikeltje 10-02 om 20:27

Hoi sil85

Mijn vriend is ondertussen op de hoogte en is helemaal enthousiast.  Hij had zelf al vermoedens...  Haha. 

MaRo91 10-02 om 20:28

Sil85 wat leuk om te lezen dat jij ook een zoontje hebt van oktober 2014 en nu 5 wk zwanger bent. Ik ook! Hoe toevallig  Wij gaan t ook pas na de eerste echo bekendmaken, deze heb ik gelukkig al op 23 febr. Ben dan 6 weken en 6 dagen.

Sil85 11-02 om 07:51

Maro91,gefeliciteerd, wat grappig zeg, leuk! Jij heb al mooi snel je eerste echo...

Eikeltje, wat fijn..niet piekeren dus en lekker gaan genieten.

Talitha 11-02 om 20:21

Hey eikeltje en Maro! 
Ook gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Idd lekker van genieten. Wel super leuk dat we zo met elkaar beetje kunnen babbelen over dezelfde fases van de zwangerschap de aankomende tijd! 


En sil, Milan begon pas zijn eerste woordjes pas te zeggen toen hij 2 was. Wij hebben er nooit extra druk op gelegd omdat we altijd de gedachtegang hadden van; "ieder kindje zijn eigen tempo".
Die gedachtegang is normaal wel goed maar uiteindelijk voelde hij zich niet begrepen en kon hij ook niet mee met leeftijd genootjes. 
En werd snel gefrustreerd en boos. 
Dat was voor ons het punt dat we extra hulp inschakelde. 


Daarom heeft hij nu 1x in de week logopedie en gaat vier dagdelen naar de peuterspeelzaal.
Logopedie wordt vergoed door mijn zorgverzekeraar. 
(Kinderen onder de 18 krijgen zorg vergoed) en de extra 2 dagen bij de psz wordt vergoed door onze gemeente. 


https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Logopedie


We doen altijd half uurtje op een spelende manier oefenen bij de logopediste. 
We krijgen dan ook oefeningen mee in zijn map die we thuis samen met hem spelen. Nooit lang. 
Maar wel regelmatig. 
We oefenen nu vooral de combinatie klanken zoals "st" (stip, steen, stap, enz) hij kan het correct nazeggen, maar hij heeft klanken en klinkers gewoon nog niet opgeslagen in zijn hersentjes, waardoor hij het vergeet uit te spreken in zijn zinnentjes. 
Maar door de extra oefeningen gaat dat helemaal goed komen. 
Plus krijg ook veel leuke tips op welke manieren je kunt voorlezen en hoe je het beste met hem kunt babbelen.


We hebben 1x in het half jaar een gesprek samen met zijn juf, logopediste en zijn verpleegkundige van het consultatie bureau. 
Om te zien hoe hij vooruit is gegaan en wat er eventueel nog meer nodig is.
Tot nu toe zijn wij en milan helemaal tevreden over hoe het gaat. 
Ook merken wij aan hem dat zijn frustratie momenten aanzienlijk minder voorkomen. 

Nu dat beter gaat, gaan we aankomende zomer opnieuw potjes training doen. Want daar had hij niet bepaald zin in de afgelopen keren. Koppig ding. Haha. Jullie kleintjes al zindelijk? En hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen? 

Sil85 13-02 om 06:46

Talitha, Dank voor je antwoord.
Mijn zegt al wel meer maar lang niet wat andere kindjes van zijn leeftijs doen en ook wij hebben zoiets van elk kindje doet het op zije eigen tempo. Mijn man was oik laat met praten...daarbij komt oik dat mijn zoon regelmatig zodra de r in de maand komt last heeft van oorontstekingen dus dat zou kunnen duiden op dat hij dingen niet goed hoort..Vanaf april gaan wij er iig verder mee, mocht er geen vooruigang in zitten. Die frustratie herken ik maar al te goed..mochten wij hem niet begrijpen. Gelukkig kan hij op andere manieren heel goed duidelijk maken wat hij dan bedoeld. Maar ach dat bekkie van hem als we hem niet snappen gaat me wel aan t
hart.

Mijn zoon is nog niet zindelijk.
Moet zeggen dat we er ook nog niet zoveel mee geDaan hebben aangezien hij nog geen 2.5 jaar is...Wij willen van t voorjaar/zomer er mee gaan beginnen...lekker met de billetjes bloot lopen..:-)

len 13-02 om 16:03

Sil en talitha mijn beide kinderen hebben een TOS. Oftewel een taalontwikkelingsstoornis.
Misschien voor jullie informatief om eens op de website te kijken www.kentalis.nl
Misschien ook wat handige tips en trucs..

Joyce 13-02 om 19:22

Hi dames,
Ik ben nieuw hier en ook net in blijde verwachting van onze 1e. Ik ben Joyce, 38 jaar en woon op Curaçao. Na een (ongewenst) kinderloos huwelijk van 16 jaar kwam daar in 2015 een einde aan. Begin vorig jaar leerde ik mijn huidige vriend kennen. Hij is iets jonger dan mij en had een grote kinderwens. Mijn verdriet om het kinderloos zijn was nog zeer groot, dus de keuze om alsnog een gezinnetje te stichten was zo gemaakt, ondanks mijn leeftijd en de prille relatie. Afgelopen zaterdag heb ik een positieve test gedaan: ik kan het wel van de daken schreeuwen!! Mijn grootste wens en droom komt alsnog uit: ik word mama . Ik ben nu pas 5 weken, dus ook wij houden het nog eventjes stil. Hoewel ik sta te popelen om mijn ouders dolgelukkig te maken met het nieuws dat ze toch nog opa en oma worden!
Felicictaties aan mijn mede- bijna-mama's :-) 

MaRo91 14-02 om 10:36

Hoi Joyce, natuurlijk van harte! Mooi dat je het alsnog gegund is om mama te worden. Ik wens je een zorgeloze zwangerschap toe!

Talitha 14-02 om 21:58

Graag gedaan sil. 
ze komen er wel. 
Gewoon af en toe een duwtje in de juiste richting geven. 


En len, ik zal de info doorlezen. Dankjewel! Hoe oud zijn jou kindjes en vanaf welke leeftijd kwamen jullie erachter? 


@joyce, van harte gefeliciteerd!! Geloof gelijk dat je dol gelukkig bent. Wens je het beste en geniet ervan!! 

len 16-02 om 11:45

Mijn zoon al vanaf jongs af aan, ik kon merken dat hij wat meer achter liep dan andere kindjes van zijn leeftijd . We zijn vanaf zijn tweede levensjaar de medische molen in gegaan omdat hij niet wilde gaan praten. Ze dachten eerst dat hij een gehoor afwijking had. Later bleek dat het geluid van buitenaf vertraagd binnen kwam en dat hem heel onzeker maakte in alles.
M'n dochter merkte ik in groep drie dat ze helemaal weg viel op school. Totale kwebbelkont maar had geen idee waar het op school om ging. De stof was te veel en te moeilijk . Nu zit ze op speciaal onderwijs voor kinderen met taal en gehoorproblemen . Ze is ondertussen bijna 12 en doet het super goed.
Mijn zoon is zodanig gegroeid op de specialen school dat hij ondertussen in het reguliere onderwijs is ingestroomd.
Ze leren er mee om te gaan en ik geloof er in dat ze er grotendeels ter zijnde tijd wel overheen groeien

lovelife 26-02 om 16:13

Hoi allemaal. Leuk om te lezen dat er zo veel zwangere zijn :-) ik zelf had een positieve test op 15 februari en geloofde het eerst ook niet. Heb nu nog soms t idee van is t wel echt? Maar de zwangerschapstest was toch echt heel positief. Verder niet misselijk maar wel behoorlijke pijn in m'n rug. Volgens mij zit ik nu in mij 6e week. Heb het er ook met mijn vriend over gehad... wel of niet vertellen tegen onze ouders? Opzich wil ik t heel graag vertellen maar aan de andere kant wil ik graag eerst de echo zien ter bevestiging; is t echt?!..lastig haha had echt niet verwacht dat ik zo onzeker zou zijn, want over het algemeen ben ik nooit onzeker!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Positieve zwangerschapstest!' in het Zwangerschapsforum