Welke zwangerschapsvitaminen gaan jullie gebruiken?

49 antwoorden en 45715913x bekeken

Mangi 06-11 om 20:02

Hoi,

Ben sinds een paar weekjes aan de Foliumzuur.
Volgende week mag ik eindelijk een test gaan doen, en als dan blijkt dat ik zwanger ben wil ik meteen zwangerschapsvitaminen gaan slikken.
Hebben jullie hier ervaring mee?
Puur Mama van VSM, of juist de vitaminen van Davitamon?
Zag dat er ook vitaminen met visolie zijn...
Wil natuurlijk het allerbeste voor mijn kindje, dus ben erg benieuwd wat jullie gaan slikken.

Groetjes,
Mangi

reageer

Cin 06-11 om 21:03

Ik slik net als bijd e vorige 2 zwangerschappen weer Davitamon Compleet Mama...(ik heb zonder visolie) maar dat is maar net wat jezelf wilt!

Mommy-Of-Nyana 06-11 om 21:03

hoi Mangi, ik was al 10 weken voor ik wist dat ik zwanger was en ben dan ook onmiddelijk aan het foliumzuur moeten beginnen.. nu moet ik eerlijk zeggen heb ik dit maar een week gedaan want werd hier mottig van!en ons meisje groeit perfect zit zelfs een maand voor op schema.. 
mijn dokter zei ook als ik die gewone foliumzuur uit had dat ik naar foliumzuur met visolie mocht overschakelen maar dit was niet bewezen dat dit veel beter was. en mijn Gynae zei net het zelfde dat die met visolie niet veel verschil heeft met de gewone..
bespreek het met je arts wat jou en hem het beste lijkt! 
ik neem helemaal niets van vitamine's in nu omdat ik er echt ziek van werd dus dit is ook weer voor ieder anders denk ik.

Veel liefs en hopen op een goede test laat wat weten!!

love my girl! 06-11 om 21:18

Toen we eenmaal besloten hadden om voor een kindje te gaan ben ik gelijk foliumzuur gaan slikken en 2 maanden later zwanger ben ik nog tot 10 weken door gegaan met foliumzuur en nu slik ik 4 weken davitamon compleet mama.

marian 07-11 om 14:49

Hallo ik slik al heel mijn zwangerschap vitaal zwanger van het kruidvat merk daar zit ookal foliumzuur in

nele 07-11 om 14:51

hoi,ik gebruik: omnibionta pronatal metafolin,en vanaf mijn 12 weken : omnibionta pronatal DHA.

Dani 07-11 om 15:49

Ik slik op aanraden VK puur mama van VSM, gebruikte van te voren geen foliumzuur omdat ik niet met kindjes bezig was en "ineens" zwanger was.
Wel meteen dezelfde dag vitamines gaan slikken.

Mangi (Gast) 07-11 om 21:48

Thnx voor al jullie reacties!!!
Heb ze inmiddels in huis gehaald en gekozen voor Davitamon compleet mama met visolie... stond echt te twijfelen maar uiteindelijk dus voor deze gekozen! De testen zijn ook in huis = ) Dit weekend is het moment dan eindelijk daar, ben zoooo benieuwd!!!
Mijn gevoel zegt dat we raak hebben geschoten! We zullen het zien...

bijna mama! 14-11 om 09:27

ik nam de eerste drie maanden netjes foliumzuur, maar moest dan overschakelen op een multivitamine. op aanraden van de gyneacoloog koos ik davitamon. maar helaas kan mijn maag de combinatie van de vele vitaminen niet aan. Ben er na een maand dan ook mee gestopt. moest een hele dag boven de wc hangen ! Ervoor of erna nooit geen misselijk gehad!

Iza 14-11 om 13:12

Ik heb de zwangerschapsvitamines van VSM gebruikt. Zijn wel redelijk grote pillen mocht je moeite hebben met die in te nemen....

Iza 14-11 om 13:13

En vitamine b complex van gravitamon bij de tweede wegens misselijkheid.

Sandra 21-11 om 14:13

Ik nog steeds foliumzuur, zeker nog tot de16 weken controle gaven ze vorige week aan in het ziekenhuis. Daarnaast moest ik ook vitamine D gaan slikken.

Iza 21-11 om 14:25

Slik je daar geen multivitamine voor zwangeren bij?

Sandra 21-11 om 15:16

Nee, ik vroeg er om bij de 12 weken controle, maar ik hoefde alleen vitamine D extra te nemen, verder niets? Wel moest ik tot 16 weken door gaan met foliumzuur. Ik dacht zelf dat dat maar tot 12 weken hoefde, maar niet dus...

Anoniem (Gast) 09-05 om 20:20

Hoi,
Ik gebruik op aanraden van mijn mesoloog "prenafem" van Orthica. Is een hele goede multi speciaal voor zwangere vrouwen.
X

Ik slik nu zelf gravitamon voor zwangeren bij de apotheek weg...alle vitamines wat je nodig hebt incl foliumziuur zit erin..tis niet goedkoop maar doe er al 4 mnd mee...elke dag 1

Anoniem (Gast) 01-06 om 20:45

ik slik ook gravitamon, zit alles in wat je nodig hebt

@ Anoniem,


Dat klopt zit idd alles in en je hoeft niets xtra,s te nemen!!

A 08-06 om 13:14

Ik slik davitamon compleet zonder visolie. Wat het beste is weet ik niet. Ik heb zomaar wat gehaalt. Compleet klinkt altijd goed.

~Kimzy~ 22-06 om 21:51

Ik gebruik omnibionta pronatal
Vitaminen en mineralen
Omega 3 en foliumzuur
Goed voor zwangerschap en tijdens borstvoeding

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Welke zwangerschapsvitaminen gaan jullie gebruiken?' in het Zwangerschapsforum