corona

42 antwoorden en 20282484x bekeken

Colsar 13-03 om 09:47

Ik stel me vragen hoe je als zwangere moet omgaan met heel de corona-affaire.
Ze zeggen dat corona een griepachtige virale infectie is maar door omstandigheden (bv Er is geen vaccinatie) een hogere mortaliteit heeft. Doch werd ik in der tijd als zwangere op het hart gedrukt zeker de griepvaccinatie te moeten nemen.
Nu hoor je bijna niets of je als zwangere een risicogroep bent voor corona. Onze immuniteit wordt thans onderdrukt waardoor we vatbaarder zijn. "Er is te weinig informatie wat het virus met zwangeren doet." Is het enige informatie wat ik ooit gehoord heb op de TV.
Ik geef nu niemand een hand, was mijn handen, probeer niet an mijn gezicht te komen en gaat het niet opzoeken door een hele dag te gaan shoppen maar ik ga wel gewoon bij kameraden op bezoek.
Gaan jullie er voor de rest anders meer om?

groetjes

reageer

Orchidea 13-03 om 10:19

Goh, lastig inderdaad. Ik stelde inderdaad de vraag in het nod forum ook al. Ik ben dan (helaas) nog niet zwanger, maar ook ik pijns nu met "Is het verstandig om zwanger te raken?" in deze "onzekere" tijd. Ik kan je dus geen antwoord geven wat het doet met je ongeboren kindje, maar sowieso, denk ik dat het beter is om inderdaad maatregelen te nemen, je baby kan wel tegen een stootje, vergeet dat niet, dus ga ook niet lopen te stressen, dat is nog slechter voor je ongeboren kindje. De maatregelen die je nu neemt zijn uiteraard al voldoende. Probeer ook voldoende weerstand om te bouwen, dat is het belangrijkste, genoeg fruit, groente etc.

Bij vragen, mag je altijd je verloskundige of gyn bellen. Gewoon doen ook. Vraag hen om het beleid omtrend het corona virus, wat het betekend voor een zwangere etc. Als je ergens onzeker over bent, kan je dat gerust met hen delen, je bent zeer zeker niet de enigste. 

Babytje4 13-03 om 10:25

Ik ben ook bang met mijn 4 maand zoontje. Alle scholen hier in belgie zijn nu gesloten. 

Loeke5 13-03 om 10:42

Ik geef zelf les, een collega geraakte besmet. Volgens de huisarts behoren zwangere vrouwen echt niet tot de risicogroep .

Anoniem (Gast) 13-03 om 11:30

Zwangere vrouwen staan wel tussen de risicogroep, maar er zijn voorlopig wel weinig zwangere vrouwen die besmet zijn. Zie link: 
http://info-coronavirus.be/

Mimi 13-03 om 11:38

Ja precies ze hebben weinig informatie. Who en ecdc zeggen vooral dat ze het niet weten. Alleen RIVM heeft besloten dat ze zeggen dat het geen kwaad kan. In NL zullen alle zorgverleners dus zeggen dat het geen kwaad kan. 
Bij zika wisten ze het pas een jaar na de uitbraak. 

Bibi (Gast) 13-03 om 12:56

Lijkt me niet dat het kwaad kan voor de baby. Een griep kan toch ook geen kwaad?
Denk dat je als zwangere vrouw misschien wel zieker ervan zult worden maar niet dat het risicos kent voor de baby en ook niet overdraagbaar.  Maar ik ben geen dokter he. 

Mimi 13-03 om 13:01

Ja ik denk het ook hoor Bibi. Maar CMV is ook een virus en zika ook. Dus niet alle virussen zijn veilig...
Overdraagbaarheid is alleen duidelijk voor vrouwen in het derde trimester waarvan de baby binnen 1-7 dagen gehaald wordt. Lijkt goed te gaan bij hen, maar voor de rest is het niet 100% zeker...

Puck 13-03 om 19:34

We weten ht niet is volgens mij de enige juiste conclusie. Proberen besmetting te voorkomen, door hygiene en geen grote groepen op te zoeken is volgens mij het enige dat je kunt doen. Ik ben wel blij iets verder in mijn zwangerschap te zijn nu, zodat alle organen in elk geval al aangelegd zijn. oals mimi ook zegt: sommige virussen zijn wel degelijk schadelijk voor een ongeboren kindje, maar er is te weinig ervaring met zwangeren met dit virus om er nu iets over te zeggen. Persoonlijk zou ik, als ik nog niet zwanger was, proberen de pogingen te staken tot deze crisis voorbij is, omdat je niet zeker bent over de gevolgen voor een ongeboren kindje. En nu ik zwanger ben: voorzichtig zijn, hopen dat het aan ons voorbij gaat en duimen dat het geen kwaad blijkt te kunnen.

Liesbeth 13-03 om 21:05

Ik ben er ook niet 100% gerust in. Ik let echt op met bepaalde dingen. Zoals vaak handen wassen, niet de drukte opzoeken als het niet echt moet,... 

Mimi 13-03 om 21:26

Dat zeg je mooi Puck! Zo voel ik me precies. 

Linda (Gast) 14-03 om 09:28

Hoi hoi, 
Over het algemeen blijf ik er rustig onder maar mijn vriend stuurt me steeds aan dit wel, dat niet.  Niet bij mensen in de buurt lopen maar met een boog er omheen. 
Soms werkt het op mijn lachspieren en wordt hij kwaad dat ik het niet serieus neem. Maargoed, ik doe mijn best om mijn handen zovaak mogelijk te wassen en van mensen die niezen en hoesten uit de buurt te blijven voor onze kleintje.
Vreemd was wel gisteren nieste een man recht voor mijn gezicht. Akwardddd !! 
Hou lekker je elleboog ervoor!! 

Groetjes 

Stef 14-03 om 10:38

Ik vind dit dus echt niet om mee te lachen ,als je leest hoeveel doden er zijn en besmettingen over heel de wereld. Tis zo beangstigend!Wat onze staat beslist heeft om 'bijna alles te sluiten. Dit is echt niet normaal! Ik zou zeggen , zijt allemaal voorzichtig! Hoe kunnen ze nu weten of het kwaad kan voor een zwangere? Het is een nieuwe virus en nog 'maar' 3 maanden bezig. Veel onderzoek hebben ze nog niet kunnen doen. Blijf binnen als je kan en ga alleen weg als het noodzakelijk is. gisteren Ook al mijn vraag gehad ivm met mijn pu nu over week als het wel door kan gaan... bezoek in het ziekenhuis verboden en alle niet dringende afspraken worden verzet. Maar denk toch dat het moet , want wat ga ik doen met al die eitjes  als ze er zijn tenminste hihi 

Stef 14-03 om 10:44

Ok, 26 min geleden een breaking news. Zwangere vrouwen en baby's onder d3 6 maanden behoren niet tot de risico groep. Maar zijt toch voorzichtig 

Puck 14-03 om 11:58

Tja, ik denk toch dat ze dat nu niet kunnen zeggen. Pas over enige tijd wordt bekend wat de gevolgen zijn voor prille zwangerschappen. Nu kunnen ze iets zeggen over vrouwen die op het einde van de zwangerschap corona  kregen. Pas over een half jaar worden er kinderen geboren waarvan de moeder heel vroeg in de zwangerschap ziek werd. En dat is toch de belangrijkste  fase qua aanleg van organen. In elk geval, net als stef, vind ik het niks om lacherig over te doen. Hopelijk kan dat achteraf wel. 
@orchidea: ik las je reactie in een ander topic. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat ze doet en ik sta inderdaad niet voor de keuze. Misschien makkelijk praten van mijn kant? Maar ik zou dus 8 maanden geen oog dicht doen als ik vroeg in de zwangerschap corona zou krijgen. Het lijkt me nu al doodeng. Maar als je dat lis kunt laten en je hebt er vertrouwen in, moet je vooral je hart volgen. 

Orchidea 14-03 om 13:43

Puck, het was zeer zeker geen persoonlijke aanval naar jou toe, zeer zeker niet. Ik schrijf namelijk ook nog mee op een andere site, dus persoonlijk was het in deze niet. Verder accepteer ik jou standpunt uiteraard, dat gezegd te hebben. Het was alleen niet persoonlijk bedoeld in deze. 

Verder denk ik ook dat mensen verschillende meningen erover zal hebben. Er is hier geen goed of fout, in alle alle situaties moeten we gewoon goed op ons zelf letten, en bij verkoudheid verschijnselen thuis blijven, handen wassen etc. Dan komt alles goed uiteindelijk

Puck 14-03 om 14:20

Ik voelde me niet aangevallen hoor, no worries! 

Sofie 14-03 om 19:27

Ik vind het toch een beetje spannend allemaal. Ze hebben volgens mij geen idee wat het met kleine baby’s doet. Maak me dan toch zorgen om m’n kleintje van 7 weken. Advies is ‘hoest en nies in je elleboog’, daar ligt zijn hoofdje elke voeding in.. Ik hoop maar dat de borstvoeding hem beschermt, mocht ik het virus krijgen. 

Anoniem (Gast) 15-03 om 08:12

Mss niet echt tactvol om te zeggen dat je blij bent dat de organen van jouw baby al ontwikkeld zijn en dat je 8 maanden geen oog zou toe doen als je nu zwanger zou worden... er zijn vrouwen die nu wel in die situatie zitten dus die uitspraken zijn nu echt ongepast. 
Alsof vrouwen die pas zwanger zijn, nog niet ongerust genoeg zijn over hun zwangerschap en Corona... Die mening zou je in deze tijden toch beter voor jezelf houden. Sorry. 
Wetenschappers gaan echt niet zeggen dat het niet gevaarlijk is voor zwangere vrouwen als ze daar geen reden voor hebben. 

Joy 15-03 om 08:36

Sorry maar puck heeft wel gelijk. Wetenschappers zeggen het niet voor niks. Maar elke dag leren die bij over corona. Er waren vroeger ook veel virussen waarvan ze dachten dat het veilig was terwijl dat totaal niet zo is. Ik zou er vanuit gaat dat corona krijgen nu niet de beste optie is zeg maar. Bereid je voor, vermijd contact. Heb je alsnog een besmetting? Blijf kalm. Bij de meeste virussen die kwaad kunnen, zal maar een klein percentage er ernstige gevolgen aan overhouden (vn cmv is dat 1%). Dus dan moet je al de pech hebben om 1) besmet te geraken en 2) net bij dat verkeerde percentage te horen.
En ja anoniem mensen zijn zeker bang nu. Maar het is dom om je kop in het zand te steken en er vanuit te gaan dat de wetenschappers al zoveel weten over corona. Het is een nieuw virus. Enkele op korte termijn weten we de effecten. Op lange termijn is er niks gekend. Voorlopig gaan ze uit van een griep scenario. Maar dat wil niet zeggen dat het virus zich ook zo zam gedragen op lange termijn. Kijk maar naar het feit dat ze dachten dat corona gingen uitdoven met warme temperaturen.. Daar stappen ze ondertussen ook al van af. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'corona' in het Zwangerschapsforum