corona

42 antwoorden en 20349137x bekeken

lisa 28-03 om 12:58

Meiden, ik heb ook even meegelezen omdat ik het momenteel wel een belangrijk onderwerp vind mbt zwanger raken of zijn.
@zuss ik vind jouw uitleg heel duidelijk!
Verder wil ik er eigenlijk niet teveel over kwijt maar ik denk wel dat we de keuzes van de mommy’s to be moeten accepteren. Het maakt je namelijk niet goed of fout. Wie zegt dat het deze maand raak is? Het kan nog wel even duren... 
Misschien is die keuze makkelijker te maken als je inmiddels al zwanger bent. 
Het beste voor nu lijkt me gewoon goed handen blijven wassen, desinfecteren en niet noodzakelijke contacten mijden. Ik loop bijvoorbeeld in de supermarkt met handschoenen aan. 
We kunnen dit 

reageer

Puck 28-03 om 13:15

Tja zuss, eerlijk zijn is niet erg hoor, maar ik vind ‘enorme flauwekul’ best aanvallend.  Fijn dat het zo niet bedoeld is. 

Prematuriteit is vaak het gevolg van een infectie. En de prematuren mogen dan geen covid hebben, ze hebben wel een grotere kans op hersenbloedingen, NEC, etc. We weten nog niet of het aantal prematuren met bijbehorende complicaties toeneemt. We weten ook niet hoe het virus van invloed is als de moeder het voor het derde trimester krijgt, want die kinderen zijn (bijna) nog niet geboren. We weten het niet is de enige juiste constatering nu. 

Het enige dat ik weet is dat het allemaal ontzettend spannend is. Het is heel klote minder controles te krijgen, je man niet mee te mogen nemen naar spannende afspraken en continu bang te zijn voor je kind. Ik denk dat dat voor iedereen hier geldt. Dus misschien moeten we elkaar niet aanvallen, maar steunen. 

Most15 28-03 om 13:34

Het is idd niet aanvallend bedoeld Puck. Fijn dat we hier eerlijk mogen zijn, daar hou ik van.
Excuses voor mijn woordkeuze, flauwe kul klinkt idd een beetje bot.

Snap je onzekerheid en spanningen! Het krijgen van minder controles geeft een mindere grip op de situatie. Als zwangere vrouw hou je nou eenmaal graag de controle, en die moet nu helaas losgelaten worden, en dat is enorm rot!

Het is voor elke zwangere spannend. Ik zelf heb een enorme kinderwens, dus wij (mijn man en ik) hebben er samen voor gekozen om toch door te gaan met het zwanger worden traject. Wie zegt dat ik op korte termijn zwanger raak? Ik ben 32 jaar, nog jong, maar niet meer piepjong, dus ook mijn vruchtbaarheid neemt steeds iets af. Mijn moeder, oma en tantes zaten rond hun 40e in de overgang, dus ook dat houd ik in mijn achterhoofd.

We gaan het wel meemaken allemaal.
Ik wil jou in ieder geval een goede zwangerschap wensen! Probeer ervan te genieten, al valt dat niet altijd mee! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'corona' in het Zwangerschapsforum