Is er nog iemand zwanger van een tweeling?

74 antwoorden en 45367761x bekeken

Jo (Gast) 07-02 om 10:36

Hallo, ik ben zwanger van een tweeling en vroeg mij af of er nog iemand is die ook zwanger is van een tweeling... Vind het zoooo spannend!! Ben nu 18wk zwanger..
Groetjes,Jo

reageer

Jo (Gast) 26-09 om 14:37

Hoi Fadila,

van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!!!
Ik had ook in een vroeg stadium een echo laten maken en toen zag je 1 vruchtzakje met een hartslag en 1 vruchtzakje was leeg. Vlak daarna weer een echo laten maken en toen was het 2e vruchtzakje ook gevuld, dus het zegt nog niks hoor!
Het gebeurt wel vaker dat vrouwen met 2 vruchtzakjes beginnen maar daar weten ze dan niks van omdat normaal de eerste echo rond 12wk. is en dan is vaak het 2e vruchtzakje al weg.
Je moet dan even op de volgende echo afwachten, dan weet je het zeker, maar het kan zeker nog goedkomen hoor! Spannend voor je joh! Wij zaten ook in spanning van, is het er 1 of zijn het er 2.  Toen zei ik al dat ik blij zou zijn als het er in elk geval maar 1 is dus laten we maar afwachten. Bij de volgde echo kregen we dus bewijs dat het er wel degelijk 2 zijn, tranen schoten in mijn ogen en zei, hoe kan dat nou dat kan toch niet het komt niet voor in onze familie, maarja 1 moet de eerste zijn toch hihihi. Zou je het wel leuk vinden om een tweeling te krijgen? Zoja, ik zal voor je duimen hoor!
Sterkte met je zwangerschap!
groetjes, Jo

fadila 26-09 om 14:46

hoi Yo
oh seg ik hoop echt wel 2!!!! haha,ik heb het altijd heel graag gewild.maar was je ander vruchtzakje ook kleiner? 
mijn volgende ego is 11oktober! dus ben super benieuwd naar de ego!!!
de gynecoloog sprak van een vanishing twin,was het ook zo bij jou?? 
dank je voor je reactie.xx

sslea (Gast) 28-10 om 19:47

Hoi hoi

Ik ben nu ook 10 wk zwanger van een 2 eiige tweeling maar hoorde vandaag dat het hartje nietmeer klopt van de ene en de andere was wel goed gegroeit.. wat heel vreemd is dat ik vorige week nog ben geweest voor een echo en die kon mij alleen vertellen dat ze overelkaar heen lagen en daarom de 2de maar voorde helfd zichtbaar was en nu na 7 dagen hoor ik dat het nietmeer leefd. Moetmorgen terug om te horen hoe wat verder vind het best eng nu weet nie wat ik moet verwachten. Herkend iemand dit... zouden ze morgen bij een uitgebreidere echo wat wat horen misschien ... pff kan nie wachten van de zenuwen...

Twins (Gast) 10-03 om 15:56

Hi Jo,

Ik heb geen idee van welk jaar je vraag is. Ik zit namelijk me suf te googelen op zoek naar info over "twins" (weinig tot niks te vinden, not even funny)... Ik ben zelf 20 weken zwanger van Twins en ben wel benieuwd naar hoe en wat van andere mama's of aanstaande mama's die ook zwanger zijn van twins...

Groetjes,

Lynn 07-02 om 11:03

Hey jo,

Gefeliciteerd! Wat super een tweeling! Zijn dit je eerste? Ben je ook in juni uitgerekend? Wij hebben al een gezellig clubje uitgerekend in juni en daar zitten ook 2 meiden in die zwanger van een tweeling zijn!

Geniet van je zwangerschap!!

Liefs lynn

Lynn 07-02 om 12:26

Jeetje jo! Wat een heftig verhaal! Ik moet er wel even van slikken en het raakt me wel! Wat zijn jullie er ongelooflijk sterk uitgekomen en wat knap dat je dit zo openhartig kan vertellen! Ja... Dat zet mij zelfs aan het denken, zo zie je maar dat niet alles vanzelfsprekend gaat! Wat onwijs super dan om nu dubbel te kunnen genieten!! Weet je al wat het wordt? Ik ben morgen 23 weken en uitgerekend op 7 juni! Het is de 2de.. Heb nog een jongen van bijna 5. Vindt deze zwangerschap wel spannender hoor! Maak alles heel anders mee!voel me verder wel goed en mag niet klagen!

O ja.. We krijgen een meisje! Ben helemaal happy!

Liefs

mandy (Gast) 08-02 om 09:14

hey jo!

ben samen met missliss en lynn uitgerekend in juni! ik ben nu 20 weken zwanger van een een -eiige tweeling (twee jongetjes) we hebben al een meisje van bijna 2.

inderdaad een heftig verhaal! en knap dat je zo positief kunt blijven! hoop dat je van deze twee zorgeloos mag genieten, is met jouw geschiedenis niet zo makkelijk en al helemaal niet met een tweeling, maar we denken aan je!!

weet je of het een-eiig of twee-eiig is? heb je al een medische echo gehad? ik had met 16 weken de eerste (geen aanrader)

dikke kus!

Jo (Gast) 08-02 om 10:58

Hallo meiden, bedankt voor jullie lieve reactie en jullie allemaal natuurlijk ook heel erg gefeliciteerd met jullie zwangerschap!!
Ik zal even proberen iedereen antw. te geven
Voor missliss, de ene dag voel ik me goed en de andere dag ben ik zoooo verschrikkelijk moe dat ik het liefst de hele dag op de bank plof. En een beetje bandenpijn begint nou te komen.
We weten nog niet wat het wordt, mijn vriend wil dat het tot het einde een verrassing blijft (net zoals onze vorige zwangerschap) en ik twijfel nog.. Aan de ene kant wil ik het ook niet weten zodat het inderdaad een verrassing is en aan de andere kant wil ik het wel weten zodat je je toch een beetje kan voorbereiden. Misschien laat ik het antw. in een envelop meegeven dat als ik het echt niet meer volhou dat ik dan toch stiekem kan kijken , maar weet het nog niet hoor! Zelf denken we een jongen en meisje omdat op de echo en foto's heeft de één een iets fijner hoofdje dan de ander.
En je hebt gelijk hoor, hoe langer ze in je buik blijven zitten hoe beter! Ze halen het ook alleen eerder als er bv. complicaties zijn maar als alles goed blijft gaan dan is het beter dat ze zo lang mogelijk blijven zitten, de natuurlijke couveuse noemen ze dat..
Hoe voel jij je en voel je ze al bewegen? Weet je of het 1 of 2 eiïg is? Spannend he!
Oja, zondag a.s. ben ik 19wk. zwanger en 13 februari heb ik weer controle in het ziekenhuis en 18 februari heb ik de 20wk. echo.
Leuk dat ik nog meer meiden heb gevonden die ook zwanger zijn van een tweeling want je hoort het maar weinig, althans bij mij in de buurt dan.
Geniet van je zwangerschap meid!
Liefs, Jo

Jo (Gast) 08-02 om 11:13

antw. voor Lynn,
Hoi Lynn, ja.., dat hoor ik wel vaker hoor dat als ze mijn verhaal hebben gehoord dat ze dan pas beseffen dat het inderdaad allemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat ze zelf dus des te blijer zijn dat het bij hun wel goed ging en dus gezonde kindjes hebben.
Als ik alleen mijn zoontje was verloren zat ik er misschien ook anders bij maar omdat ik ook bijna mijn eigen leven verloren ben en het dus net kiele kiele gered heb zie ik het ook als een tweede kans in het leven. Ik was ruim vier en een halve liter bloed verloren en ze konden mij in de ok nog net redden (en mijn baarmoeder gelukkig), kreeg daarna ook 9 zakken aan bloedtransfusies. Voelde mij ook echt wegglijden en kon niks meer zeggen of doen en werd steeds zwakker en dat was best een heel eng gevoel. Daarna zie je het toch een beetje als een 2e kans in het leven en besef je dat je nog heel blij bent met de dingen die je nog wel hebt en de dingen die je nog wel kunt doen. Voor mijn vriend was het ook heel traumatisch want die verwacht een gezinnetje te krijgen en dan raakt hij eerst zijn zoontje kwijt en daarna ook nog bijna zijn vriendin.
Maar het heeft ook wel littekens achtergelaten hoor want zoals vorige week maakte ik mij ineens zorgen of alles nog steeds wel goed zat met de 2ling. Had ik de verloskundige gebeld, waar ik heel leuk contact mee heb, en die zeiden meteen dat ik mocht komen. Toen ik ze op de echo weer zag sprongen de tranen in mijn ogen, alles was nog goed met ze en ze hadden ook leuk interactie met elkaar. Dus ik heb nu wel veel meer angst dat het misschien weer mis gaat. Wil zooo graag dat het nu goed gaat!
Wat leuk dat je een meisje krijgt! Dan heb je zoals ze dat zeggen een 'koningspaar' toch? En vindt je zoontje het leuk dat hij een zusje krijgt? En je hoort het wel vaker hoor dat de 2e zwangerschap niet hetzelfde is als de eerste. Vind het heel leuk voor je hoor! Nogmaals gefeliciteerd! Ik hoop dat ik contact met jullie kan houden..
Liefs, Jo

Lynn 08-02 om 23:11

Hey Jo,

Kan me goed voorstellen dat je door je ervaring meer op je hoede bent en je sneller zorgen maakt! Super dat er zo gereageerd wordt door de vk en je even naar je ukkies kan komen kijken! heerlijk toch en zo.'n fijn gevoel als je ze dan weer ziet! Ons meisje is super beweeglijk en voel haar geduurende dag best veel! Een hele geruststelling vindt ik dat. Ook kan ik thuis lekker zelf naar het hartje luisten en doe dit regelmatig met mijn zoontje... Hij vindt dat geweldig ha ha... babydokter Vito zegt hij dan! Met dat ding gaat hij dan haar hartje zoeken... zo geweldig! Hij wou graag een zusje en is ook super trots! Hij heeft al meteen gezegt... mama als het een jongetje is vindt ik dat ook goed, maar ik weet dat het een meisje is! ha ha... hij had gelijk! Een koningspaar idd.... super toch! 11 maart heb ik een 4d echo gepland staan, daar kijk ik erg naar uit! Ben zo nieuwsgierig!

Lekker genieten meid van je buikje en je 2 ukkie's!

misschien leuk als je ook een profiel aanmaakt, zie dat je gast bent...
contact houden we zeker

liefs lynn

Jo (Gast) 10-02 om 20:53

Hoi Lynn,
Wat lekker dat je haar zo voelt bewegen he!
Dat geeft dan idd een soort van geruststelling!
Moest wel lachen om je verhaal over je zoontje, wat leuk en lief! Babydokter Vito komt weer even het hartje luisteren van zijn zusje leuk hoor!
Meeste jongens willen vaak een broertje dus vind het wel heel leuk dat hij het leuk vind om een zusje te krijgen. Kan hij straks lekker de grote broer zijn van zijn kleine zusje.
Hoor idd ook heel vaak dat kinderen precies kunnen raden of het een meisje of jongetje is, op de één of andere manier schijnen kinderen daar een censor voor te hebben.
Is het trouwens een speciaal apparaatje dat je naar het hartje kan luisteren?
Oh, kan mij voorstellen dat je uitkijkt naar die 4d echo, dan kan je haar echt goed zien!
Het lijkt nu lang wachten daarop maar voor je het weet is het 11 maart hoor!
Heb je wat leuks om naar uit te kijken!
Geniet ervan!
Liefs, Jo

Mandy 09-02 om 13:23

Omdat het bij ons 100% zeker om een een-eiige tweeling gaat, bestaat het risico op TTS (tweeling-transfusie-syndroom). Ze delen namelijk samen één placenta en de kans bestaat dat 1 kindje meer voeding krijgt dan de andere, waardoor het kindje met de minste voeding niet meer groeit en in het ergste geval kan overlijden. (in het kort) Daarom krijg ik al vanaf week 16 elke twee weken een echo in het AZM (maastricht)waarop wordt gecontroleerd of de kindjes nog steeds goed groeien. Afgelopen donderdag zijn ze 333 gr en 344 gr geschat dus ze gaan perfect!!

Mijn jongens hebben ook een dun vliesje tussen hun in; dat wil inderdaad niks zeggen. Omdat ze én dat vliesje hebben én een placenta delen is het zeker een-eiig! (zie echo foto bij mijn foto's)

Weet jij of je één placenta hebt, of heeft elk kindje een eigen placenta? Wist tot voor kort niet hoeveel verschillende soorten tweelingen er eigenlijk bestaan! Ik dacht altijd een tweeling is een tweeling, niet dus :-D

Ik ben tot 16 weken heel veel misselijk  en heel erg moe geweest, nu die klachten zo goed als over zijn, begint mijn bekken nu pijn te doen (die schiet elke keer scheef...) en mijn banden beginnen nu uit te rekken. Heb al een flinke buik :-) En ben sinds deze week grootverbruiker van Gaviscon. Maar dat is alles tot nu toe!!

Mandy 09-02 om 13:29

Ik voel ze trouwens ook al flink bewegen, maar ik kan je niet vertellen wie ik nu voel. Doordat er altijd wel eentje wakker is, heb ik wel continue actie in mijn buik! Dat geeft een fijn en gerust gevoel!

Mijn dochtertje is nog iets te jong om te snappen wat er nu eigenlijk gebeurd. Ze weet dat er een babietje aankomt; dat er twee komen is iets teveel informatie. We hebben haar twee baby-poppen gegeven waar ze wel heel druk mee is, in bedje leggen, schone billen maken, eten geven. maar als ik zeg dat mama twee baby's in de buik heeft, dan zegt ze gewoon keihard: "Niet". Het is voor ons al moeilijk te beseffen, laat staan dat zij het dan wel snapt!

Fijn dat jullie verloskundige jullie angsten zo serieus neemt! Ben je gewoon nog onder controle bij de verloskundige of zie je ook geregeld de gynaecoloog?

Jo (Gast) 10-02 om 21:27

Hoi Mandy,
Nou.., zo leer ik ook nog wat want zag vaak de afkorting TTS maar wist niet wat het betekende. Dat bedoel je dus waarschijnlijk ook met een medische echo.. Toch ook wel leuk dat je elke 2 weken een echo krijgt, krijg je ze lekker vaak te zien!
Ik wist wel dat er 2 soorten tweelingen bestonden maar eigenlijk alleen dat bij 1-eiig de kindjes op elkaar komen te lijken en met 2-eiig niet. Maar dat v.d. placenta delen en wel of geen vliesje ertussen niet. Dacht eigenlijk dat bij 1-eiig geen vliesje ertussen zat.. Volgens mij, als ik het goed heb, hebben ze bij mij hun eigen placenta.
Dat zijn trouwens bij mij ook de klachten die nu opspelen, bandenpijn omdat die buik van mij al flink begint te groeien (ik heb nu al de buik die ik bij mijn vorige zwangerschap pas bij de 6mnd. kreeg) en dan krijg ik af en toe flinke steken onder mijn buik. En heb idd ook last van bekkenbodeminstabiliteit (wat een woord ook he!) dan krijg ik in één keer een flinke steek bij mijn linkerbil zo naar mijn stuitje toe en dan in het ergste geval kan ik daardoor geen stap zetten, net alsof het helemaal verkeerd zit, pijnlijk dus, vooral als ik op een dag veel gedaan heb. En ook nog steeds die hele erge moeheid, maar a.s. woensdag heb ik weer controle in het ziekenhuis bij de gyn en dan laat ik meteen mijn bloed chekken of ik geen ijzer te kort heb. Wat is trouwens Gaviscon?

Ik weet dat er één links en één rechts zit en voel ze af en toe heel lichtjes en dan om de beurt, maar nog niet zo heftig en ook nog niet zo vaak hoor.. De verloskundig zei ook dat ik ze misschien nog niet zo goed voel omdat de placenta er dik uitzag en omdat ze beiden in heel veel vruchtwater zaten en dat kon de bewegingen ook een beetje tegenhouden.
Leuk dat jij ze al echt voelt bewegen dat geeft idd een geruststellend gevoel!

Wat lief dat je dochtertje keihard 'niet' zegt als je zegt dat je 2 kindjes in je buik hebt. Gaat ze wel eens mee naar een echo? Misschien als ze het ziet dat ze het dan een beetje begrijpt. Maar wat je zegt, ze is natuurlijk ook nog erg jong. Wel leuk dat ze zo lief met de babypoppen bezig is!

Omdat het een 2ling is sta ik nu onder controle in het ziekenhuis bij een gyn. Daar ga ik 1x in de 4wk. naar toe. Maar ik heb een hele goeie band met mijn verloskundige, ook v.w. mijn verleden (toen had ik nl. ook dezelfde verloskundige). Ze vonden het zo erg wat er toen gebeurd was dat zijn ze nooit vergeten. Dus ze begrijpen als ik een beetje bezorgd ben en dan willen ze mij op deze manier een beetje helpen. Plus ze gaven zelf toe dat ze het zelf stiekem ook wel leuk vonden om de 2ling te zien en te volgen omdat ze dat dus niet vaak meemaken. Als ze nl. zien dat het een 2ling is dan wordt de controle door het ziekenhuis overgenomen en zien ze het niet verder ontwikkelen dan de 12wk. Dus ze vinden het eigenlijk ook wel leuk om mij te zien zodat ze weer kunnen kijken naar de 2ling. Ze maken voor mij dus eigenlijk een uitzondering. Vind ik wel heel fijn want ik weet dat ik altijd bij ze terecht kan voor vragen en evt. een echo. Woensdag a.s. ga ik weer voor controle naar het ziekenhuis bij de gyn en die week daarop heb ik een 20wk. echo. Zal het nog eens navragen hoe dat zit met die placenta..., of ze die delen of dat ze hun eigen hebben. Dacht hun eigen hoor maar wil het idd zeker weten. Volgens mij zeiden ze nl. omdat er een vliesje tussen zat dat ze daardoor ook hun eigen placenta hebben.. Soms zeggen ze zoveel dat je door de spanningen de helft weer vergeet,hihihi.

Rustig aan he meissie en geniet van je 2 kleintjes in je buik!
We houden contact!
Liefs, Jo

Mandy 11-02 om 21:40

Gaviscon is een geneesmiddel om het maagzuur iets terug te brengen.

Wat ontzettend fijn dat je verloskundige nog altijd zo begaan is! Mag ik vragen wat er bij de eerste zwangerschap mis is gegaan? Weten ze waar het door kwam?

Jo (Gast) 11-02 om 22:11

Ja hoor dat mag je vragen.
Maar echt antw. kan ik je niet geven..
Ik had op het laatst last van hoge bloeddruk wat met veilige medicijnen gelukkig stabiel bleef.
Op het laatst had mijn zoontje een hele kleine groei achterstand maar niks alarmerends, want er waren baby's geboren die nog kleiner waren als mijn zoontje.
Ze dachten loslatende placenta maar dat moest weer gepaard gaan met bloedverlies en buikpijn wat ik dus niet had. Ik werd elke vrijdag gecontroleerd (ook v.w. de hoge bloeddruk) en op woensdag voelde ik hem niet meer bewegen en ging toen voor de zekerheid naar het ziekenhuis om het te laten chekken. Het was nl. al eerder gebeurd dat ik hem niet meer voelde maar toen zag je op de echo dat hij gewoon met zijn beentjes opgetrokken zat en ze zeiden ook dat ik hem wat minder kon voelen omdat hij steeds minder ruimte kreeg. Maar die woensdag kreeg ik dus het nieuws dat zijn hartje niet meer klopte (in 36ste week v.d. zwangerschap). Mijn (onze) hele wereld stortte in, niemand (ook van het ziekenhuis) zag dit aankomen. We wouden ook geen autoptie laten doen op ons zoontje, ook omdat ze zeiden dat ze het meestal toch niet konden vinden, maar ook omdat het zo'n mooi ventje was dat ik niet in hem wou laten snijden. We hebben een hele mooie crematie toen voor hem geregeld. We hebben ook een heel mooi plekje voor hem hier in huis want daar hoort hij te zijn, bij ons.. Dus eigenlijk weten en wij en het ziekenhuis niet hoe het nou kan. Ze hebben wel meteen de regel in het ziekenhuis veranderd dat vrouwen met hoge bloeddruk nu 2x in de week op controle moeten komen. Als ze mijn zoontje bv. eerder hadden laten komen had hij er nu ook gewoon geweest maar er was toen verder geen aanleiding voor. Zo zie je dat niks zeker is.. Na mijn verhaal hoorde ik meerdere van dat soort verhalen, zoals baby overleden bij geboorte of baby overleden na 8 wk. Je hoort zoiets ook alleen maar als het bij jezelf is overkomen. Niet leuk in elk geval...
Ik hoop dat ik je toch een beetje een antw. heb kunnen geven...
Liefs, Jo

Mandy 12-02 om 14:22

Boh Jo, das heftig! Je grootste nachtmerrie! Ik wist wel dat hoge bloeddruk voor zowel moeder als kind gevaarlijk konden zijn, maar heb inderdaad tot nu toe nog niet gehoord dat er een kindje aan overleden is. Zo ben je nog geboortekaartjes aan het uitzoeken en zo ben je een crematie aan het regelen :'-( Wat moet dat een ontzettend pijnlijke en emotionele periode geweest zijn! Maar ook heel mooi dat jij en je partner er samen uitgekomen zijn, en des te groter het geschenk van de tweeling! Wat voor naam heeft jullie zoontje gekregen?

Krijg je nu in het derde trimester extra controles? Ik denk aan jullie!! xx

Jo (Gast) 13-02 om 16:18

Hoi Mandy,
Ze weten ook niet zeker of hij is overleden door mijn hoge bloeddruk hoor, ze weten niet zo goed waardoor het kwam en wat er nou precies gebeurd is en ze zitten ook met de handen in hun haar, ze begrijpen het zelf ook niet. Maar door de medicijnen bleef mijn bloeddruk mooi stabiel en het waren veilige medicijnen die geen kwaad konden voor de zwangerschap.

Ja.., dat was het ergste.., dat je opeens een crematie moet regelen voor je baby, dat klopt gewoon niet voor je gevoel. Bijna 9mnd. lang draag je een baby in je buik en opeens blijf je achter met lege handen, niks in je buik en niks in huis.. Zo hoort het niet te gaan. We hebben het wel heel mooi voor hem geregeld, mooi mandje i.p.v. een kistje, mooie toespraak e.d. want dat was het laatste wat ik nog voor mijn zoontje kon doen als mamma zijnde en het was echt verschrikkelijk moeilijk dat is één ding wat zeker is. Kon er eerst misschien niet eens bij zijn omdat wat er daarna met mij gebeurde moest ik in het ziekenhuis blijven en 1 dg. voor de crematie mocht ik gelukkig al naar huis en kon ik het met mijn vriend allemaal regelen.

Ons zoontje heet Mike maar omdat hij klein blijft hebben we hem Mikey genoemd.
En het is zeker een geschenk en een (dubbel) wonder dat ik nu zwanger ben van een tweeling en Mikey blijft altijd mijn eerste kindje en wordt hij de oudere broer van deze 2 baby's..

Vanaf ongeveer 30wk. zwangerschap gaan ze de groei e.d. echt goed in de gaten houden en dan maar afwachten hoe het gaat verlopen.

Je verhaal hier anoniem kwijt kunnen heeft mij ook wel geholpen en dan alle steun en lieve woorden van iedereen, van mensen die ik niet eens ken, heeft mij ook heel goed gedaan, jij ook bedankt daarvoor, echt heel lief!

Jij ook genieten van je 2 wondertjes in je buik he, ik begin trouwens nou wat lichte klopjes van ze te voelen, heeeeerlijk gevoel!

We houden contact he!

Liefs, Jo

Jo (Gast) 13-02 om 16:40

Oja.., vandaag ging ik weer naar de gyn in het ziekenhuis voor controle en alles zag er goed uit, kloppende hartjes en ze zitten in voldoende vruchtwater! Je zag ze ook flink bewegen maar ik voel het haast nog niet omdat de placenta aan de voorkant zit. Voel nu pas af en toe hele lichte klopjes.. Zodra ik dat voel krijg ik meteen een blij gevoel en denk ik meteen, "hee zijn jullie daar dan".

Heb het meteen nagevraagd en ze hebben beiden hun eigen placenta.
Placenta zit aan de voorkant aan de buikwand en gelukkig niet voor het geboortekanaal dus dat kon ook geen kwaad.

Heb wel weer bloed laten prikken om te kijken of ik voldoende ijzer heb. Ben nl. steeds erg moe e.d. maar hij zij dat dat normaal was bij een 2ling zwangerschap omdat al mijn energie naar de groei van de baby's, baarmoeder en placenta's gaat. Af en toe ook heel snel buiten adem maar dat komt door de groeiende baarmoeder die je longen naar boven drukt.
Dit zou ik je nog even laten weten.
Liefs,
Jo

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Is er nog iemand zwanger van een tweeling?' in het Zwangerschapsforum