Is er nog iemand zwanger van een tweeling?

74 antwoorden en 45480286x bekeken

Mandy 18-02 om 15:41

Weet je al iets meer over het bloedonderzoek? Denk inderdaad dat de moeheid ook veel te maken heeft met de twee pupkes in je buik, die zuigen je batterij helemaal leeg :-) Maar even checken kan nooit kwaad!


Ik heb even een baalweek; het wordt me lichamelijk wel wat zwaar, ben al goed rond (daar loop ik dan wel weer mee te pronken) maar kan me niet meer bukken zonder dat er maagzuur terug vloeit in mijn mond, continu rugpijn en ben moe! Ik plan nu al niks meer, want als ik een avondje met vriendinnen weg ga, ben ik twee dagen niet meer inzetbaar.
klaag klaag mopper mopper, zal me morgen wel weer een beetje beter voelen.....

reageer

Jo (Gast) 20-02 om 11:41

Hoi Mandy,

Nog geen nieuws over het bloedonderzoek, maar de gyn zei ook dat geen nieuws goed nieuws is, dus dat ijzer e.d. evt. goed zou zijn, dus misschien hoor ik het nog en zo niet dan is alles goed.

De moeheid kan ook inderdaad komen omdat al je energie naar 2 baby's en 2 placenta's en de baarmoeder die als kool groeit gaan.

Wat rot voor je dat je zo'n baalweek hebt
Maar dat komt mij wel bekend voor, als ik even iets teveel gedaan heb voel ik het meteen in mijn rug, af en toe zo erg dat ik geen stap kan verzetten, bekkenbodeminstabilliteit zeggen ze dan, bleeeh!
En ik krijg ook al een bollere buik dat ik nu ook steeds meer moeite krijg met mijn sokken of schoenen aantrekken, die buik gaat dan in de weg zitten..
Ja Mandy, we hebben het een stuk zwaarder omdat wij 2 kleintjes in onze buik hebben zitten. Heel rustig aan doen en goed naar je lichaam luisteren.

Wij gaan het weekend naar de 9mnd. beurs in de rai en aan de ene kant harststikke leuk natuurlijk maar maak mij ook al zorgen hoe ik die dag vol ga houden..
Ga jij nog naar de 9mnd. beurs?

Afgelopen maandag 20wk. echo gehad en alles zag er keurig uit, geen rare afwijking gezien, dus so far so good! Hopen dat het tot het einde ook zo blijft!

Ik hoop dat je je ondertussen alweer iets beter voelt meid!
Echt alles heel rustig aan doen en desnoods de hele dag op de bank ploffen als je lichaam daarom vraagt. Hou je taai meid!

Liefs,
Jo

Jo (Gast) 21-02 om 14:07

Hoi Lynn,
Nee, heb de uitslagen nog niet maar de gyn zei ook, "geen nieuws is goed nieuws", dus of de uitslagen zijn er nog niet of de uitslagen zijn er wel maar er is niks aan de hand, f afwachten dus.

Voel me steeds erg moe!!
Ik hoef maar amper wat te doen en ben gelijk gesloopt.
Zoals vanmiddag komt er iemand v.d. kraamzorg voor een intakegesprek en dacht ga f de huiskamer e.d. schoonmaken en afstoffen, daarbij mijn hond ook uitlaten en verzorgen en daarbij mezelf verzorgen met eten en fruit en nou ben ik weer helemaal ingestord, kan nie meer!! Ik weet dat het voor een goed doel is maar het is af en toe ook frustrerend want normaal kan ik altijd heel veel doen en kan ik heel veel aan en nou lijk ik af en toe wel een oud wijf die snel buiten adem is. Maarja.., het hoort erbij he!

Verder alles goed met jou! Fijn gevoel he als je die kleine zo voelt bewegen!
Als ik die lichte kleine klopjes voel krijg ik ook meteen een smile van oor tot oor hoor!
Liefs, Jo

Hoi Mandy,
Ik hoop dat je je ondertussen al wat beter voelt meid!
Zoals Lynn ook al tegen mij zei, probeer je rust te pakken als je dat nodig hebt en als dat lukt, ik probeer dat ook maar kweet ook dat dat af en toe niet lukt en moeilijk is om daaraan toe te geven. Sterkte met alles!
Liefs, Jo

Mandy 21-02 om 20:25

Daaaaag dames,

Ik heb inderdaad het advies gekregen om per direct een stapje terug te doen.... Werk nu 4 uurtjes per dag, nog voor 5 weken en dan ga ik de ziektewet in. Moet nog meer rustmomenten inplannen om mijn lichaam de nodige rust te geven. Vind het wel moeilijk; ben altijd bezig geweest, en nu moet ik stilzitten op de bank terwijl mijn hoofd overuren maakt!
Het is inderdaad voor een goed doel :-)  
De jongens doen het super, de rest is dan even niet belangrijk!

Realiseerde me vandaag dat theoretisch gezien de tweeling over 3 weken al geboren zou kunnen worden. Vind het af en toe wel erg eng.... de laatste loodjes, de bevalling, de eerste week/maand.

Ik mag de hele dag door van hun schopjes genieten! er is er altijd wel eentje wakker :-) mmmmmmmmmmmmm

Jo (Gast) 25-02 om 13:34

Hey Mandy,
Ik zal het dan ook eens navragen aan de gyn..
Kweet alleen dat 2ling zwangerschappen vaak niet verder gaan als 37wk.
Wel eerlijk van je gyn hoor, kan je er toch alvast rekening mee houden.

De badkamer hadden we bedacht toen ik ongeveer 3mnd. was. Het was of nu doen en dan als de kindjes er zijn dat het klaar is of na de zwangerschap maar dat zag ik ook niet zitten om dan nog in een verbouwing te zitten.
We douchen nu in bad waarin ik al bijna een keer uitgeleden ben dus dat wordt steeds gevaarlijker en we hebben geen wc boven. Nu in de nieuwe badkamer kunnen we en het bad en een douche en een wc laten bouwen, wel makkelijke als de kindjes er straks zijn. De oude badkamer wordt dan een washok met wasmachine en droger e.d.
Ik doe er ook helemaal niks aan hoor dan behalve mijn mening geven hihi. Gelukkig is mijn mannetje handig en doet alles zelf en mijn vader komt af en toe helpen.

We hebben gekozen voor 2 apparte kamer voor de kindjes.
De babykamer die al klaar was van nog de vorige zwangerschap is te klein voor 2 maar we wouden ook 2 apparte kamers omdat als ze wat ouder zijn dat ze dan ook wel behoefte hebben aan een eigen kamertje. Waar ik ook stiekem rekening mee hou (ook van horen zeggen e.d.) is als er 1 huilbaby is en 1 baby die wel lekker door kan slapen dan houdt de ene de ander ook steeds wakker met huilen. De ene heeft nl. misschien veel meer moeite met slapen als de ander. Wat ik ook vaak hoorde met intervieuws van 2lingen zelf is dat het wel goed is om ook alleen dingen te doen want als ze met alles samen zijn dan durfde ze alleen niks te ondernemen zonder de ander erbij. Dus dat ze ook zelfstandig worden en dingen alleen durven doen (maar dat is meer in een wat later stadium hoor). 
Maar de eerste maanden komen ze sowieso bij ons op de slaapkamer en dan in de middag en als ze wat ouder zijn dan op hun eigen kamertje. Maar het is gewoon allemaal even uitproberen. Als het niet zou gaan kan ik ze altijd nog samen op de andere babykamer (die ik nog in orde moet maken...) doen.

Zat idd al te denken aan zwangerschapyoga..
Want de baby's kunnen jou spanning voelen en dan houden ze zich ook stiller.
Ik voel ze idd iets vaker als ik ga liggen en dus ga ontspannen dus ontspannen doet zeker wel wat met ze. Ga er zeker nog even over nadenken. Het is goed voor jezelf en voor de kindjes.

Gisteren naar de 9mnd. beurs geweest, pffffff, kan niet meer!!
Was wel even gezellig en veel goedkope dingetjes gekocht maar na drie en een half uur slenteren had ik het wel gezien, kreeg pijn in mijn rug en buik. Nou maar weer even 2 dagen van bijkomen hihi.

Liefs, Jo

Mandy 03-03 om 14:20

even bijpraten; heb vorige week woensdag een bandje om mijn baarmoederhals gekregen om een vroeggeboorte te voorkomen. de hals was niet schrikbarend kort, maar voldoende kort om maatregelen te nemen. voel er niks van, voor de jongens is het goed, ik zeg doen.

verder alles in de tweede versnelling. rustig aan.... dochtertje heeft de griep gehad, toen papa en ikzelf heb een virus op het evenwichtsorgaan waardoor ik 24 uur per dag draaiduizelig ben. jeeeeej!!

heb relatief veel harde buiken, maar weet nu wel waarom; linker jochie schuift naar rechter jochie om te knuffelen waarbij ze dus mijn baarmoeder een 'beetje' uit balans brengen. (mijn buik wiebelt echt alle kanten op!!) dus nu denk ik bij elke harde buik "ooooh wat schetig!"

hoest met jullie?

Mandy 06-03 om 14:40

Vandaag weer controle gehad. Beebs doen het zooooo goed (ze zijn zelfs groter dan een eenling met 24 weken) gaan ze ze met 37 weken halen! Behalve dan als ik spontaan eerder zou bevallen uiteraard.
Ben zo blij dat de gyn zo positief was! En de zon schijnt :-) En onze slaapkamer is bijna klaar, dan kan ik aan de jongenskamer gaan beginnen!

Alles goed met Jo en missliss?

Lynn 02-04 om 21:32

Hey jo,

Heb al even niks meer laten horen... fijn dat het zo goed met je gaat en de kleintjes! Alweer 26 weekjes... schiet al op! Ben bijna 31 weken en vindt het stiekem toch wel een spannend worden!
Hier is alles klaar. .. denk steeds dat ik niet alles heb maar dat zal er wel een beetje bij horen ha ha..

Ik vindt deze zwangerschap zwaarder als mijn eerste.. en jullie hebben ook nog 2 van die kleintjes! Mandy je bent niet de enige die moppert meid... ik heb ook veel last van maagzuur en onwijs pijn in mijn rug en schaambeen. Voelt beurs aan... ik wandel graag maar heb echt teveel last als ik lang loop! Ook zit mijn meisje me fijn tegen mjjn ribben aan te trappelen! Voelt niet altijd fijn... vandaag groeiecho gehad en alles ligt op schema!
Heb ook een rot week achter de rug en vandaag mijn oma begraven... wel fijn dat het achter de rug is. Hoop dat ik nu weer een beetje kan genieten van de laatste weekjes..

Rustig aan meiden liefs lynn

Jo (Gast) 06-04 om 20:38

Hey missliss,
ja.., zeker vervelend dat ziek zijn en het is ook al mijn 2e x
als het volgende week nog niet over is dan toch maar f naar de dokter want loop er al mee vanaf 17 maart, die rothoest wil niet overgaan.

Wat lekker dat de kinderkamer af is!
Ja.., het is beter om voor de geboorte alles even te wassen he.., dat had ik ook al gehoord, kleertjes, boxkleden, beddengoed enz.

Wat een goed nieuws dat je kleintjes zo goed groeien!
Jij was volgens mij ook zwanger van een 2eiige 2ling he?

Geboortekaartjes kan ik nog niet doen want ik weet niet wat het gaat worden, dat willen we tot het einde als verrassing houden, hoe moeilijk dat ook is..., knaagt nou toch wel hoor...

Ik ga van die bigshirts kopen voor in het ziekenhuis.
Dan hoef je ook niet te zoeken naar een winkel die positiemode verkoopt maar dan kan je gewoon in een kledingwinkel naar de afdeling big size (voor de echte dikke mensen) en die maat past een zwangere ook perfect!

Jij ook succes de komende tijd he!

Hey Lynn,
Gecondoleerd meissie, wat erg, kan mij voorstellen dat het een rotweek voor je geweest is..
Ik hoop dat je genoeg steun kan krijgen van de mensen, familie en kennissen om je heen en dat je inderdaad weer een beetje kan genieten van je laatste weekjes.

Wat lekker dat alles volgens schema loopt! Dat geeft dan weer f een gerust gevoel he!

Hier ook last van maagzuur, pijn in onderrug en bekken, buik wordt steeds zwaarder en groter, dat je ook niet meer weet hoe je moet liggen of zitten nou ga zo nog maar door. Moet gewoon proberen zo rustig mogelijk aan te doen en het er voor over hebben want ik wil wel dat ze zo lang mogelijk blijven zitten.

Afgelopen woensdag een echo gehad. Ze groeien goed, ze liggen nog op schema en 1tje is iets groter als de ander (ongeveer 1 a 2 dagen, dus dat is zowat niks). Vanaf nu zouden ze wel een kleine groeiachterstand kunnen krijgen omdat een lichaam eigenlijk niet gebouwd is om voor 2 placenta's en 2 kindjes te zorgen. En omdat de ruimte minder wordt. En vanaf nu zou de bloeddruk iets omhoog kunnen gaan. Tot nu toe nog 110/70 dus hopen dat dat zo blijft. Allemaal afwachten maar, maar je voelt wel dat het steeds spannender gaat worden. Over 3 wk. volgende controle (pas..).

Nou meissie, sterkte nog met alles en ik hoop dat je nog een beetje kan genieten.

Iedereen rustig aan he.., en geniet ervan zolang het nog lukt en kan!

Liefs, Jo

Mandy (Gast) 06-04 om 21:05

Hey dames!

Deze week mijn eerste week verlof gehad, en natuurlijk veel te veel te veel gedaan :-) Dat doen we volgende week anders....
Hier ook last van maagzuur, pijn in onderrug en bekken en een zware buik. Ik merk sinds een paar dagen een behoorlijke druk op mijn ehm.... uitgang?  Moet heel veel plassen, dus vrijdag even mijn plasje naar de HA gebracht. conclusie; er zijn ontstekingscellen aanwezig, maar niet voldoende voor een antibiotica :-( Dus moet nu veel drinken (en dus ook veel plassen) en maandag nog eens een plasje langsbrengen.

De bedjes staan op, de commode staat, kleertjes zijn gewassen.... Nog één gordijntje naaien en hoppa dan is dat ook weer klaar. Mijn dochtertje van twee wilt nu elke avond voor het slapen gaan naar de kamer kijken. Dan loopt de naar het ene bedje en zegt ze "daag broertje" en dan naar het andere bedje "daag broertje" en dan gaat ze naar haar eigen kamertje! En ik maar denken dat ze te klein is om het te snappen!!

Nog maximaal 8 weken tot de grote dag. Ik hoop ze nog zo lang te mogen dragen! Mijn vriend klaagt al tegen iedereen dat het nog een lange 8 weken gaan worden :-s (vind ik niet leuk)

Woensdag weer echo en controle... en daarna krijg ik elke week een controle!

Jo (Gast) 11-04 om 20:51

Lynn,
Wat een onwijs leuke foto bij je profiel! Leuk bedacht met al die handen op je buik!

Mandy,
Hopelijk krijg je nu wat meer rust nou je verlof is ingegaan en dat je nog meer kan genieten!
Leuk verhaal dat over je dochtertje, dan smelt je toch gewoon als je dat ziet en hoort!
Ja.., wel spannend idee he, dat het tussen nu en 10 wk. kan gebeuren.. Duurt niet heel lang meer.. Ik hoop ook dat ze zo lang mogelijk blijven zitten.

Hier is de badkamer ook op de goeie weg, douche en wc staan al en werken al, wandtegels en nu is hij met het bad bezig, dan alleen nog een radiator en een wasbak en kastmeubel. 2e babykamer zal wel sneller gaan, heb in principe alle spullen al dus het is alleen een kwestie van alles verven zoals plafond, muren, kachel, kozijnen en deur en dan de gordijnen nog.
Gelukkig heb ik een handige vriend en hij doet ook echt zijn best, vind het jammer dat ik hem niet meer kan helpen.

Nog even wachten tot de volgende echo.., spannend!

Liefs,Jo

Lynn 12-04 om 22:57

Hey jo,

Wat fijn dat alles nu opschiet bij jou! Toch wel een lekkker gevoel als het klaar is! Kan je de laatste puntjes op de i zetten... hoe ver ben je ook alweer?? Hi hi... begin vergeetachtig te worden en doe soms rare dingen waar ik me op betrap! Vandaag wou ik de rookworst opwarmen in de koelkast... hi hi.. dacht wat ga ik nou doen!
Gave foto toch! Ben er ook blij mee... zitten echt hele gave tussen!

Hoe voel je je verder... hier begint het ongeduld al te komen! Ben zo nieuwsgierig. .. toch nog 8 weken te gaan! Slapen wordt lastig... zit vaak in d
Nachten op.. ons meisje beweegt goed! Doet me soms echt pijn! Maar ja... nog even volhouden!

Liefs

Mandy 13-04 om 13:21

gisteren opgenomen in het ziekenhuis met te veel harde buiken. uit de eerste ctg bleek dat ik elke minuut contracties had. na inwendig onderzoek was te zien dat het gelukkig geen invloed heeft gehad op de baarmoederhals, maar moet uit voorzorg nog even blijven.... drie keer per dag een ctg en totale bedrust
baaaaaaaaal!!

Jo (Gast) 14-04 om 16:04

Hoi Lynn,
Vandaag ben ik precies 28wk.
Hahaha, ik ken dat die vergeetachtigheid
Gisterenavond ging mijn vriend voor het slapen gaan de hond nog uitlaten.
Ik ging gewoon even verder met mijn ding en hij was ondertussen weer thuis gekomen.
Op een gegeven moment zei hij, 'kom we gaan lekker slapen, ga jij maar vast naar boven en dan maak ik het hier nog even af', en ik, 'oké, moet ik nog wat mee naar boven nemen?', zei hij weer, 'neem Jairo (onze hond) maar vast mee naar boven', en ik heel droog, 'maar hij moet toch nog uitgelaten worden.... . Hij vertelde mij dus dat hij net 5min. geleden binnen komt van de wandeling met Jairo.., nou.., sorry..., maar ik kon het mij dus echt niet meer herinneren.., stom he!! Alles gaat naar die kleintjes hihi, ze noemen het ook wel 'zwangerschapshersenen', daar heb je vaak last van in het laatste trimester.

Bij mij wordt slapen ook steeds lastiger. Buik wordt steeds groter en zwaarder. Vaak krijg ik dan niet voldoende adem, alleen op mijn linkerzijde gaat het dan redelijk. Even van zij naar zij omdraaien gaat ook niet meer zo makkelijk. Wordt steeds zwaarder, maar ondanks dat wil ik toch dat ze zo lang mogelijk blijven zitten, ik moet het er maar even voor over hebben.

Was gisteren naar de dokter gegaan omdat ik nog steeds die rothoest heb van die griep en ik wou zeker weten of het niks met mijn longen was. Heb steeds ook zo'n moeite met ademhalen, vooral na 1 trap oplopen of even stofzuigen. En wat denk je.., niks met mijn longen maar er was wel een hartruis geconstateerd.., heb ik weer.. Dinsdag a.s. moet ik naar het ziekenhuis naar een cardioloog, hartfilmpje laten maken e.d. Het kan door de zwangerschap komen, dat ik daardoor in ene 50% meer bloed moet rondpompen, dus mijn hart pompt nou voor 3 en moet dus op volle toeren werken en dan kan het ergens tegen aankomen wat die ruis veroorzaakt of ik heb echt een ruis in mijn hart. Even afwachten dus..

Hoi Mandy,
Jeetje, dat zal ook even schrikken geweest zijn..
Jij dacht, zoveel harde buiken dat moet niet goed zijn. Goed dat je je instinct gevolgd heb en naar het ziekenhuis gegaan bent en gelukkig dat het geen invloed heeft op de baarmoederhals. Het is niet leuk om nu niet thuis te zijn maar je staat nu wel even goed onder controle. Als er wat gebeurd ben je daar in goede handen.
Ik hoop dat je je snel weer wat beter voelt en dat je dan weer lekker naar huis mag.
Jeetje.., en dan ben je nog net met verlof ook, vind het echt wel rot voor je hoor!


Nou meiden, rustig aan zover dat lukt en ik hoop op een hele goede zwangerschap met een goed verloop voor ons allemaal!
Liefs, Jo

Jo (Gast) 17-04 om 13:12

Hoi Mandy,

Hoe gaat het met je?
Ben je alweer uit het ziekenhuis?
Ik hoop dat het weer goed met je gaat en dat je weer lekker thuis zit.

Liefs,
Jo

Mandy 17-04 om 15:25

hey Jo!

gelukkig was ik zondag alweer fris en uitgerust thuis! geen harde buiken meer gehad, beebs doen het super! dinsdag is mijn vriend thuis gebleven om ons dochtertje te verzorgen want ik kon nog geeneens naar het toilet lopen!!

de nachten worden korter en de dagen zwaarder... we zijn er bijna! nog maximaal 7weken! einde van deze maand hoor ik of het een keizersnede wordt of een natuurlijke bevalling...de eerste ligt in stuit.en ivm een totaalruptuur bij de eerste bevalling, is een keizersnede wel aangeraden...

ik houd jullie op de hoogte!

Mandy 17-04 om 15:27

Ow ja...en de eerst volgende vreemde die vraagt "ach moet je nog lang?" die gaat tegen de vlakte..... :-( kan nog niet meer normaal door de supermarkt waggelen zonder dat iemand een praatje begint....

Jo (Gast) 18-04 om 14:09

Hey Mandy,
Wat fijn voor je dat je weer thuis bij je gezinnetje bent en dat alles weer goed gaat!
Wat goed ook dat je beebs het zo goed doen!

Irritant he die mensen die wat moet zeggen over je buik/zwangerschap!
Kan er ook niet tegen hoor! Ik kijk de mensen al expres niet aan zodat ik geen aanspraak krijg, dan negeer ik ze en ben ik puur met mijn boodschappen bezig.

Mijn hartruis waar ik voor naar het ziekenhuis moest is gelukkig niks ernstigs.
Eén van mijn hartkleppen lekt een beetje en dat geeft het hartruis geluid maar ik moest mij daar absoluut geen zorgen om maken, het was niks ernstigs. Ik moet het gewoon heel rustig aan doen en goed naar mijn lichaam luisteren. Mijn hart moet nu eenmaal harder werken omdat hij 50% meer bloed rondpompt en voor 3 mensen moet pompen en daarvan kan je heel snel buiten adem raken en kortademig zijn. Rustig aan doen dus...

Nou meissie, jij ook rustig aan en geniet er nog van he!

Liefs, JO

Jo (Gast) 23-04 om 11:32

Afgelopen zondag was ik precies 29 wk., weer een stap verder!
Aankomende woensdag een controle in het ziekenhuis met een echo om de groei in de gaten te houden.
Volgende week gaan we kijken of we een pretecho kunnen laten maken. Heb al afspraak gemaakt. Gaan ze eerst kijken hoe ze erbij liggen en aan de hand daarvan gaan we kijken hoe we die echo kunnen maken, of in één x (als ze beide goed liggen) of in 2x (als de ene bv. achter de ander verstopt zit en niet te zien is).
Spannend! Is wel leuk pretecho, zie je echt de contouren enzo!
Bewegingen v.d. kleintjes worden wel steeds heftiger, soms zie je mijn hele buik op en neer gaan,hihihi.

Mandy 01-06 om 22:09

Ben vanaf 1 mei eigenlijk af en aan in het ziekenhuis geweest; teveel harde buiken de ene keer, te hoge bloeddruk andere keer of te weinig leven.. elke keer weer een reden om me op te nemen.
de hoge bloeddruk ging uiteindelijk over in zwangerschapsvergiftiging en gisteren zijn dan eindelijk mijn twee mannen via de keizersnede geboren! Om 11:24 & 11:26 zijn Mats en Raf geboren na 36,3 weken! Ze wegen 2370 & 2135 gram en doen het allebei super! Raf moest heel kort aan het infuus ivm zijn glucose, die kreeg hij niet zelf geregeld, maar inmiddels is die al afgekoppeld!

Hoe is het met jou Jo?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Is er nog iemand zwanger van een tweeling?' in het Zwangerschapsforum