Even voorstellen

76 antwoorden en 36661563x bekeken

Linda24 29-05 om 08:56

Hallo allemaal, ik ben Linda, 28 jaar en zwanger van ons eerste kindje, een zoon. Op 17 september 2016 ben ik uitgerekend. 

Tot nu toe verloopt de zwangerschap heel goed, ben wel veel moe en heb de eerste spataderen ontdekt ... maar gelukkig heb ik verder nauwelijks klachten. 
Ik voel onze zoon dagelijks en papa ook

Spannende tijd.. en wat gaat de tijd snel.

reageer

shannah 07-06 om 21:30

Hier ook zwanger van eerste kindje (ook een zoontje) en uitgerekend op 01/08/2016. Begin nu stilletjes af te telken hoor... Geen grote zwangerschapskwaaltjes: alleen dikke voeten van het warme weer en sinds deze week weer enorm moe!

Linda24 08-06 om 22:53

Spamnend! Ben ook al wel bezig met aftellen. De ene kant kijk ik er emorm naar uit om onze man te mogen zien. Aan de andere kant kijk ik tegen dd bevalling op en alle veranderingen... maar vele vrouwen zijn me voor gegaan, dus moet goedkomen..

Je zult nu langzamerhamd met verlof zijn of bijna gaan neem ik aan?

shannah 09-06 om 21:10

Helemaal niet Linda  in belgie is het tot 1week voor de bevalling dus ik moet nog tot 25 juli! Ik kan vroeger gaan maar dan moet ik weken na de bevalling opofferen dus ik zet liever door! Die bevalling... Ja ... Pff... Ik probeer daar zo min mogelijk aan te denken om eerlijk te zijn haha...Hij zit er in dus moet er ook weer uit natuurlijk. Al veel voorbereidingen getroffen?

Linda24 09-06 om 22:11

Oh dat is ook wel fijn inderdaad. Wij kunen tot max. 4 weken voor de uitgerekende datum doorwerken. 
Ik ben nog druk aan het wikken en wegen of ik thuis wil bevallen of in het ziekenhuis. Omdat het de eerste is heb ik geen idee wat ik kan verwachten. Mijn man heeft liever het ziekenhuis.

Kunnen jullie kiezen?

shannah 10-06 om 13:08

Wij hebben hier inderdaad de keuze ... maar overheersend wordt er gekozen voor het ziekenhuis. Thuis bevallen is hier in Belgie niet ingeburgerd als in Nederland denk ik. Ikzelf kies voor het ziekenhuis  Is volgens mij beter omdat je dan volledig op jezelf en kindje kan concentreren zonder alle bijkomende "huisdrama's". Wij hebben bv. ook een hond en een kat  als die zich met die bevalling komen moeien dan zit ik wel met een probleem! Waarom zou je net voor de thuisbevalling kiezen dan?

Linda24 10-06 om 13:21

Denk bij ziekenhuis aan zo'n kamer en dat je maar aan het wachten bent. Thuis kun je denk ik makkelijker afleiding zoeken. Tis je eigen huis en voel ik me denk ik meer op mn gemak.

Wij hebben ook een hond en dat is niet makkelijk. En in het ziekenhuis is alles er, mocht het misgaan of als je toch meer hulp nodig hebt. Vanuit huis wordt het spoed...

Dus ik ben nog wel zoekende....

shannah 10-06 om 16:03

Begrijp het wel... En ghoh dat kamertje. Heb daar eigenlijk nog niet veel over nagedacht en ik denk eigenlijk dat je op dat moment bezig bent om je te concentreren op die weeen en niet op het kamertje. Denk dat thuis bevallen vooral een stuk aangenamer is voor de hubby (vooral het EK in aantocht ). Ik ben eerlijk gezegd niet echt bezig met die bevalling... In mijn hoofd gaat het van zwangerschap naar baby... Het hele stuk er tussen vergeet ik haha. Ga jr flesje of borst geven?

Linda24 10-06 om 23:17

Ik meig naar flesvoeding, jij? Wil graag dat mijn man daarin ook een actieve rol heeft

Ik ben er ook niet auper druk mee, maar mijn man qil wel graag dat ik mijn keuze duidelijk heb. Bij de verloskundige beginnen ze ook al te vragen... dus tdja wordt je gedwongen erover na te denk

shannah 11-06 om 18:55

Ja, dat hebben we hier in België helemaal niet he. Daar gaan ze gewoon uit van een ziekenhuisbevalling. Als wij thuis willen bevallen, moeten we het zelf al ter sprake brengen.

Ikzelf hoop borstvoeding te kunnen geven. Of het lukt is natuurlijk iets anders... maar dan kan ik mezelf al niet verwijten dat ik het niet geprobeerd heb.

Linda24 11-06 om 23:48

Dat kan ik ook wel begrijpen. 

Jij mag langzaamaan al echt wel aftellen kan me voorstellen dat je langzaamaan echt uit kijkt naar jullie kleintje

Linda24 13-06 om 12:16

Hallo Marlies,

Dat kan ik me goed voorstellen dat je dan gaat kolven
Ik heb ook dit weekend besloten naar het ziekenhuis te gaan. Gewoon omdat ik geen idee heb wat ik moet verwachten. Vindt de spanning nog groter als ik hals over kop dan toch nog naar het ziekenhuis moet.

Geniet van de zwangerschap. Ook voor mij is de tijd gevlogen en september komt steeds dichterbij. December is het echt zo

shannah 13-06 om 20:59

Ja Linda, hier begint het echt te korten. Vandaag een infosessie gehad over na de bevalling. Blijkbaar gaat 75% van de vrouwen overtijd... Ik schrol me rot! Als het maar snel daar is... Ik ben klaar om hem in mijn armen te sluiten en ga ook gewoon blij zijn dat hij mij mama nog kan ontmoeten. En super dat je een keuze hebt kunnen maken...zo steeds piekeren is ook niet alles! 

December is er zo hoor Marlies...alleen die laatste weken duren bij mij precies super lang  ik ben persoonlijk echt pro borstvoeding. Morgen heb ik een infosessie bij de vroedvrouwen! Ben benieuwd. Zelf ga ik ook snel moeten afkolven want na 3 maanden al terug aan het werk he. Hou je er wel rekening mee dat ze de eerste weken aanraden ol niet te kolven, maar te geven van de borst zelf? Je borstvoeding moet immers op gang komen en een kolf geeft niet echt het "mamagevoel" waardoor die naartschijnt minder op gang komt  Ale ja, is mij toch verteld! Tegenwoordig hoeven die borsten zelfs niet meer bloot...heb zelf nu borstvoedingstops en die in combinatie met een voedingsbh too,t enkel nog een tepel

Linda24 14-06 om 07:33

Ik ga dan voor je duimen dat het niet te lang duurt tot de bevalling. Kan me voorstellen dat de laatste lootjes zwaar wegen. 

Ik ben nog steeds aan het werk. Vandaag wel naar de fysio heb last van mn onderrug. Beter te vroeg dan te laat heen. 

Sterkte de komende weken tot augustus

shannah 14-06 om 08:18

Ja Linda, hoop het ook niet!  Alé ja, binnen de perken natuurlijk ... een prematuurtje hoeft voor mij ook helemaal niet! Dus vanaf 37 weken mag hij komen  En dan liefst ook een bevalling die geen 3 dagen duurt (dat kan blijkbaar ook! Ik wist niet wat ik hoorde ...). En die last van die onderrug... dat blijft ... bij mij valt het doorheen de dag nogal mee, maar als ik dan 's avonds in bed lig en er dan weer uit moet op te plassen (jaja, dat nachtelijk plassen) dan duurt het soms 5 minuten alvorens ik een goede manier gevonden heb om uit dat bed te komen haha

Linda24 14-06 om 09:51

Nee, vanaf 37 weken graag  ja, moet er ook elke avond uit. Tegenwoordig rol ik op mijn zij, benen buiten boord en dan met mijn armen druk ik mezelf omhoog  ook het opstaan begint hier met nadenken haha.
Ik heb de spieren in mijn onderrug stram. Heb zelf niet het gevoel dat het bekkeninstabiliteit is. Heb er dan te beperkt last van. Maar ga gewoon voor de zekerheid. Als het dat wel is, dat ik er nog iets aan kan doen.

shannah 14-06 om 22:28

Ja op zich mag ik echt van geluk spreken! Heb al bij al niet al te veel last van de zwangerschap. Ben nu wel aan het aftellen naar volgende week vrijdag. Dan moet ik naar de gyne. Kan ik hem meteen even vragen of die jeuk normaal is... Vorige keer had ik uitgelegd dat ik last had van schimmelinfectie. Hele kuur gedaan.... twee weken beter en hop... weer last! Alleen heb ik nooit last gehad van jeuk "binnenin". Het zit zo in de binnenkant van mijn benen... ben niet meer zo zeker of dat wel een schimmel is eigenlijk.. :S

Linda24 15-06 om 01:52

Goed dat je dat laat nakijken. Als je het niet vertrouwt kun je ook altijd de huisarts even bellen of de verloskundige. Nog 1,5 week jeuk klinkt niet fijn. 

Bij mij gaat het ook goed. Ben vandaag naar de fysio geweest omdat ik door drukte toch last had van mijn onderrug/ bekken. Had niet de indruk dat het echt bekkeninstabiliteit is. Kon goed balanceren e.d. alleen bij bepaalde bewegingen een pijnscheut. Tape opgekregen en volgende week follow-up. Kan zijn dat ik dan pas weer kom als ik last heb.

shannah 15-06 om 19:02

Ja...ben het beetje beu die ongemakken ga ik toch echt niet missen als ik bevallen ben hoor! Ben wel benieuwd wat het gaat zijn... waarschijnlijk iets waar je weer niets aan kan doen omdat het met de hormoonhuishouding te maken heeft. :S  Hopelijk krijg heb je er niet te veel last van! Maar al wel goed teken dat het geen bekkeninstabiliteit is. Toch?

Linda24 16-06 om 11:23

Haha ik ook niet. Heb pijnlijke spieren, heb meegekregen dat ik rustig aan moet doen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Even voorstellen' in het Zwangerschapsforum