Zwangerschapsbh

Een licht trekkend of pijnlijk gevoel aan de borsten kan een van de eerste symptomen van een zwangerschap zijn. Je borsten beginnen te groeien voor de belangrijkste taak die zij na de zwangerschap zullen gaan vervullen; het geven van borstvoeding. Omdat je borsten groeien en veranderen, is het belangrijk om een comfortabele en goed passende (zwangerschaps)bh te dragen.

Waarom een zwangerschapsbh

Zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat in de eerste maanden van de zwangerschap de klieren in de borst al beginnen te groeien en rijpen zodat er na de bevalling voldoende melk geproduceerd kan worden voor de baby. Naast deze groei wordt er ook nog eens weefselvocht opgeslagen wat tot 500 gram aan het einde van de zwangerschap kan toenemen. Je kunt je voorstellen dat door deze groei van je weefsel en klieren je oude bh's niet meer zo lekker zullen zitten na een aantal weken (of maanden) zwanger zijn. Het is daarom erg belangrijk om (regelmatig) een goede bh op te laten meten. Besteed je te weinig aandacht aan de verandering van je borsten dan kan het zijn dat je striae krijgt (doordat je eigen bh te weinig ondersteuning biedt) of dat je last krijgt van je rug en schouders (dit komt vooral voor bij vrouwen die al grote borsten hebben). Omdat je ribbenkast ook nog eens breder wordt door je groeiende buik is het echt belangrijk om een bh te hebben die fijn zit en genoeg ondersteuning biedt.

Wanneer weet je of je een nieuwe bh nodig hebt?

Een goede stelregel is; Te strak, geen gemak. Zit je bh dus te strak of te krap (in omvang, cups, beugels of bandjes) dan is het tijd om een nieuwe bh aan te schaffen. Omdat elke zwangerschap en elk lichaam anders is, kan het voorkomen dat je meerdere malen in je zwangerschap op pad moet gaan voor een nieuwe, beter passende bh. Bezuinig niet op goede bh's want ze geven je een hoop comfort tijdens en na je zwangerschap, je voorkomt zo striae en beknelde borstklieren die kunnen gaan ontsteken.

Wat is het verschil tussen een gewone bh, een zwangerschapsbh en een voedingsbh?

Er zijn een aantal verschillen tussen een gewone bh en een zwangerschapsbh die een zwangerschapsbh zoveel malen comfortabeler maken dan een gewone bh tijdens de zwangerschap. Een zwangerschapsbh heeft vaak geen beugels, dit zorgt ervoor dat de bh minder knelt onder je borsten en rond je ribbenkast. Een zwangerschapsbh heeft ook vaak bredere bandjes, meer rijen haakjes (zodat de bh mee kan groeien met je veranderende lichaam) en zachtere, gevoerde cups.

Zwangerschapsbh's en voedingsbh's hebben een groot verschil en dat is dat je bij een voedingsbh de cup kan openen om je borst te ontbloten. Voedingbh's zijn dus ook een prima optie om al tijdens de zwangerschap te dragen wanneer je weet dat je borstvoeding wilt gaan geven na de bevalling. Kies je ervoor om al een voedingsbh tijdens je zwangerschap te dragen, houd dan rekening met het groeien van je borsten na de bevalling door stuwing. Zorg dus dat je een voedingsbh koopt waar je nog in kunt groeien.

Tips voor het kopen van een zwangerschapsbh:

  • Mocht je om bijvoorbeeld financiele redenen niet de mogelijkheid hebben om meerdere bh's tijdens je zwangerschap te kopen dan kan een bhverlengstukje ook een optie zijn. Dit stukje zet je aan de haakjes vast van je bh en zo kan je bh langer mee groeien (deze zijn voor een paar euro bij verschillende lingeriezaken te koop).
  • Het is aan te raden om je bh's te kopen met behulp van een verkoopster die weet waar ze het over heeft. Ze heeft meer ervaring dan jij op dit gebied en zal er voor zorgen dat je met de juiste bh uit de winkel vertrekt.
  • Omdat je borsten en tepels gevoeliger worden tijdens de zwangerschap is het aan te raden om een bh van katoen of een weefsel van een mix met katoen aan te schaffen.

Shopresultaten voor zwangerschapsbh !

Brabbels vergelijkt dagelijks de prijzen in alle populaire zwangerschapswinkels. Hieronder vind je een overzicht van de populairste zwangerschapsbh's op dit moment

Interessante forumvragen

 

Alle artikelen over 'Zwangerschapsbh'