Hormonen op hol na verwijderen spiraal/ zwanger worden

45 antwoorden en 38118766x bekeken

Kim (Gast) 27-01 om 20:14

Ben dus niet de enige lees ik. Er is zo weinig te vinden op internet. 
Mijn spiraal is er 6-1 uitgegaan. Had direct bloeding en krampen 1 week. Maar eind vorige week leek de eerste echte menstruatie te zijn geweest. 
Ik merk dat ik erg moet wennen aan hoe ik mij voel. Onzeker over de kwaaltjes en hormonen. Uit balans, soms alsof ik ziek ga worden.( al paar keer Corona test gedaan maar allen negatief) spierpijnen en rugpijn. Dan weer misselijk en hoofdpijn. Soort van opvliegers tussendoor. Nachtelijk zweten. Zou bijna denken dat ik in de overgang ben, maar dat is wel erg vroeg(32) Had niet gedacht dat dit allemaal zou kunnen komen door verwijderen vh spiraal. 
Hebben anderen ook last van opvliegers? 

reageer

Eve (Gast) 02-02 om 22:07

Hallo
Ik heb vorige week mijn spiraal na 2,5 jaar laten verwijderen omdat ik de laatste maanden om de twee weken lichte bloedingen had en ik sinds het plaatsen nog steeds heel emotioneel en geprikkeld was. De eerste dagen na het verwijderen bloedde ik nog wat maar voelde ik me veel beter. De laatste dagen voel ik me heel erg moe, heb ik hoofdpijn, en voel ik me misselijk. Ik wijt het aan het verwijderen van het spiraal; mijn lichaam dat zich opnieuw moet aanpassen; maar ergens maak ik me toch zorgen.

Lisa (Gast) 09-02 om 12:34

Hoi
Komt mij ook zo bekend voor een week geleden mirena spiraal laten verwijderen en vervangen koperspiraal maar heb nu veel klachten hoofdpijn misselijk iets hogebloeddruk buik pijn nog niet veel vloeien geweest echt herkenbaar is toch na het verwijderen dat je klachten blijft houden.

Layla (Gast) 15-02 om 22:08

Mijn spiraal is 25 januari verwijderd (2e spiraal, in totaal 8 jaar gehad). 
Ik voel me uit balans, heb stemmingswisselingen en lage rugpijn klachten. ik voel me lusteloos en vermoeid. Ik slaap slecht, droom meer en heb vaak hartkloppingen in bed. Ik heb extreme haaruitval en voel me vaak duizelig en misselijk. Het lijkt alsof ik m’n baarmoeder steeds voel, kraampjes en steken. Even hoopte ik op een directe zwangerschap, maar nu ik dit forum lees herken ik iets teveel helaas.
Na het verwijderen heb ik 2 dagen een beetje gebloed (bruin bloed). 
Hopelijk nemen jullie en ook mijn klachten af en ontstaat er een reguliere cyclus. Fijn dat ik niet de enige ben in elk geval ??

jamie (Gast) 19-02 om 11:41

hoi allemaal,

ik hem mijn spiraal laten verwijderen op 17/02/2021. met een chirurgische ingreep in het ziekenhuis vandaar dat mijn touwtjes verdwenen waren, dit was een enorm lastige tijd. de operatiekamer, al die instrumenten zien liggen , de verdoving dat niet werkte , de camera waar ik dan alles op kon meevolgen, nee, ,, dit was echt niet leuk. baaahh. 
de zelfde dag veel bloed verloren
de 2de dag was het beter, bijna niet meer en ook geen buikpijn meer
nu de 3de dag , veel buikpijn, een traantje meer dat ik laat nu gewoon uit emotionele last denk ik dan omdat ik deze toppic lees, ik dacht echt, mirena monster eruit, alles na 1 maand terug oke met de cyclus enzo. maar het is precies niet zoals ik gedacht had . pijnlijke zaak om dit hier zo te lezen omdat ik naar antwoorden zocht. ik ben wel blij met deze verhalen die ik hier gelezen heb . want ik weet waaraan ik mij kan verwachten nu. ik ben wel bang dat het een eeuwigheid zal duren voor ik zwanger zal worden want dit was de bedoeling eigenlijk na het verwijderen van het spiraaltje. de gynaecoloog gaf me zelfs al folavit mee 2 weken geleden, , nu snap ik waarom, ben teleur gesteld in mijzelf dat ik ooit zulk klein monster in mijn lichaam heb laten plaatsen. dit zal ik dus nooit van mijn leven nog doen. 

Konijntje 19-02 om 19:51

Ik heb twee veranderde cyclussen gehad van 14 en 39 dagen en na het verwijderen van de spiraal bijna 10 dagen bloedverlies. Daarna terug naar mijn oude cyclus van 29 dagen en zwanger. Dus na 2,5 maand na verwijderen spiraal een positieve test. Geef de hoop niet op. Het kan best meevallen! 

Irene1988 (Gast) 20-02 om 19:59

Hoi allemaal,
Ook ik heb 13 januari mijn Mirena laten verwijderen. Werd 17 januari ongesteld met buikkrampen en 5 dagen bloedverlies. Dus naar mijn idee was dat gewoon een ongesteldheid. Werd tijdens de Mirena nooit meer ongesteld. 
Maar nu tot op heden nog helemaal niet meer ongesteld geweest! Wel vaak misselijk, moe, buikkrampen in mijn onderbuik en lage rugpijn. Ik hoop echt dat ik zsm weer ongesteld word, want dit is wel slopend, testen zijn negatief. 

Ben (Gast) 01-03 om 18:15

goedenavond, heel stom dat ik als man reageer..  maar mijn, inmiddels bijna ex vrouw heeft haar spiraal ook laten verwijderen... Haar hele lijf was op de hobbel, ik herkende haar niet weer terug. Stond open voor nieuwe dingen en helaas andere mensen. Met als gevolg dat we nu in een echt scheiding liggen. Is er iemand die zich hier ook herkend? Of iemand uit directe omgeving? Ik wil het spiraal niet de schuld geven maar het is wel akelig toevallig. Hoor het graag....

Eva (Gast) 06-12 om 23:12

Hoi Ben, wat vervelend om te horen. Het schijnt wel zo te zijn dat een vrouw op hormonen anders kan reageren op een man dan zonder hormonen en vice versa. Er is daar volgens mij onderzoek naar gedaan. Tegelijkertijd is dat natuurlijk geen excuus voor haar om dan vreemd te gaan, als ik je goed begrijp.
Ik merk zelf zonder spiraal dat ik me juist weer veel meer seksueel aangetrokken voel tot mijn partner. Dat gevoel was eigenlijk bijna weg toen ik mijn spiraaltje had. Dus het kan wel degelijk verschil maken.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Maar haar overschrijdende gedrag ligt nog steeds aan haar, en niet aan het spiraaltje. 

Voor de andere vrouwen, kan iemand me zeggen of de emotionele huilbuien en hoofdpijn en vermoeidheid ophouden? Ook hier heb ik er verschrikkelijk last van. Ik was zo blij van mijn spiraal af te zijn, wat een naar ding was dat, maar nu schrik ik hier best van. Ik had trouwens ook last van bloedingen, ongeveer een week, en die zijn gelukkig gestopt! Dat schijnt ook heel normaal te zijn dus ik hoop dat dat wat gerust kan stellen.

R (Gast) 07-03 om 20:43

Hoi Ben, heel vervelende situatie waar je in zit maar ik denk zelf niet dat het met de spiraal te maken heeft en dus akelig toeval is. Ik ben ook vrolijker geworden en stond daardoor ook meer open voor nieuwe leuke dingen / activiteiten omdat ik weer beter in mijn vel zat. Juist samen met mijn partner wil ik juist weer meer leuke dingen ondernemen. Liefde voor je partner zal door het verwijderen van de spiraal niet veranderen, lijkt mij.. 
Voor de andere (ex) spiraal gebruikers: 
Ik ben inmiddels 6 maanden van de spiraal af, na 5,5 jaar gebruik. Via het ziekenhuis wegens angst. Cyclus liep meteen perfect netjes. Kon goed merken wanneer het eraan kwam.. buikpijn, hoofdpijn, opgeblazen.  Vorige maand opeens overtijd ,5 weken, en geen klachten.  En nu opeens zat er maar 3,5 week tussen. Veel moe, zere benen, en ziek gevoel, misselijk. Zo moe dat ik niet eens meer kon staan tot plots de menstruatie doorkwam. Toen begreep ik waar de pijntjes en klachten vandaan kwamen maar ik had de menstruatie nog niet verwacht dus niet aan gelinkt. 
Ik had gehoopt dat na 6 maanden alles weer helemaal stabiel zou zijn met de hormonen maar blijkbaar heeft dit toch meer tijd nodig..? 

Irene1988 (Gast) 10-03 om 16:00

Hoi R,

Nou hier precies hetzelfde. Eerste menstruatie na verwijderen Mirena is vorige week eindelijk op gang gekomen, was een cyclus van 44 dagen. 
Ik ben benieuwd of het vanaf nu regelmatig zal zijn of dat het weer zo lang gaat duren. Ik hoop het natuurlijk niet, gezien onze kinderwens. 
Hoe is het nu bij jou?

Kim (Gast) 09-05 om 07:42

Dag allemaal,
Ik reageer even op Ben (1-3 jl.) Allereerst dapper en goed dat je je zorgen uit op dit platform.
Wat mij heeft doen besluiten het Mirena spiraal te laten verwijderen waren vooral de migraines en de stemmingswisselingen. Ik voelde me echt niet mezelf en die wisselingen hadden wel degelijk invloed op de relatie met mijn echtgenoot. Ik ben vast niet de enige.
Natuurlijk kan het een samenloop van omstandigheden zijn dat je besluit uit elkaar te gaan. Maar in mijn geval was de Mirena de boosdoener.
Het beste gewenst! en groetjes


M. (Gast) 13-05 om 17:30

Hallo allemaal,
Eind december heb ik de mirena spiraal laten verwijderen ivm kinderwens.
Eerste menstruatie kwam met 27 dagen, daar was ik heel blij mee alleen was dat voor korte duur.
Sindsdien schommelt mijn cyclus gigantisch...
De 2de menstruatie kwam op dag 34. De rest van de maanden schommelt mijn cyclus de ene keer met 30 dagen, dan weer 36 dagen en momenteel ben ik ook weer te laat. Ik krijg altijd klachten als ik moet menstrueren maar heb nog steeds nergens last van. 
Het is heel frustrerend omdat je zo ook niet goed kan inschatten wanneer de ovulatie is.
Ik heb wel een maand ovulatietesten gedaan maar die waren steeds negatief dus daar raakte ik alleen maar meer gestresst van en angstig met het idee misschien helemaal geen ovulatie te hebben. Met het testen ben ik dus maar gestopt.
Ik mag hopen dat mijn cyclus weer gauw op gang komt want dit is echt niet leuk zo. Misschien ben ik te ongeduldig en moet ik het de tijd geven maar mijn huisarts gaf aan dat ik bij haar langs moet komen als het na 2 maanden nog zo is. Ik ben benieuwd, hopelijk kan zij wat voor mij betekenen. 

PinkGlitter 19-05 om 09:31

Hoi T89,
Ik ben benieuwd of het je ondertussen al gelukt is om zwanger te raken? 
Ik heb juist last van dat hele lijstje gehad sinds de eerste keer dat ik mijn Mirena spiraal liet plaatsen (7 jaar ), vooral die stemmingswisselingen en het lusteloos en juist geen zin in intimiteit hebben pff, gelukkig heb ik een heel lieve partner die er goed mee om kan gaan haha.. 
M'n partner en ik willen dit jaar ook voor een kindje gaan, dus overweeg om mijn Mirena te gaan verwijderen, zat heel erg in twijfel om het op kort termijn te doen of over een paar maanden.  Op Google weinig kunnen vinden op een paar verhalen na dat je gelijk vruchtbaar bent na verwijdering en van dames die wel binnen een maand zwanger raakten, Nu ik de ervaringen hier heb gelezen dat het toch best lang kan duren voor je cyclus weer op gang komt na verwijdering,  heb ik toch de knoop door gehakt en ga ik toch maar binnenkort de huisarts bellen om hem te laten verwijderen. 
Bedankt iedereen voor het delen van de ervaringen, heeft me enorm geholpen mijn twijfel weg te nemen
Hopelijk lees ik van nog meer reageerders hier, dat ze inmiddels in verwachting zijn geraakt.
Groetjes. 



Zoe (Gast) 04-06 om 00:08

Ik heb 4 mei mijn Mirena laten verwijderen na 10 jaar. Ik heb nog niets van bloedingen gehad. Maar ik  werd tijdens de Mirena ook nooit meer ongesteld. 
Dus tot op heden nog helemaal niet ongesteld geweest. Wel vaak misselijk, heel moe, buikkrampen in mijn onderbuik,  lage rugpijn en extreem opgeblazen. Ik sport normaal elke dag 2 uur, nu heb ik voor niets geen energie. Hopelijk ben ik hier snel door. 

Mlies gast (Gast) 04-07 om 16:01

Hallo allemaal, ik herken veel in de verhalen. De klachten als hoofdpijn, hartkloppingen en stemmingswisselingen na het verwijderen.  Ik heb Mirena ong 9 jaar gehad en half Jan 2021 laten verwijderen. Nu ben ik in gesprek met huisarts hoe verder en wat het best is voor mijn lichaam. Ik ben volgende week 46 en wil nog lang, gezond mee.
Even reactie op Ben; Ben, het zou mi zeker een samenloop kunnen zijn, want ik ben ruim 24 jaar gelukkig getrouwd en heb nooit een ander toegelaten maar heb dus wel meermalen het gevoel gehad dat ik "elke man" wel als potentie zag. Ik heb dat netjes met mijn man gedeeld en voet op rem getrapt, maar het is dus wel zo dat ook ik mijzelf in mijn seksuele gevoelens niet herkende. Ook heb ik meer last van jaloezie (wat in mijn relatie volkomen misplaatst is). Ben, ik wens je sterkte en ik hoop dat jouw ex jou er nog eens iets over kan vertellen en jou in ere kan herstellen. Grtz Mlies

V (Gast) 25-10 om 14:03

Hoi allen,
Ik zal bij het begin beginnen...
In feb 2019 ben ik bevallen. En helaas bleef toen placenta vastzitten met veel bloedverlies (helaas niks toegediend gekregen na afloop) . In juni heb ik de mirena spiraal laten plaatsen. Helaas bleef ik veel bloedverlies hebben, extreem veel buikpijn,stemmingswisselingen , overgangsklachten en is zelfs mijn pcos verergerd. In juli kreeg ik een verdraaide eierstok, de cyste was ex zo groot als normaal en om zijn as gedraaid. Na 4 maanden alleen maar ellende, en een lichaam wat niet meer goed kon functioneren de spiraal er weer uit laten halen. De bloedingen stopten direct. Maar helaas geeft mijn lichaam (inmiddels 2 jaar later) nog steeds aan dat er hormonen in mijn lijf zitten. Mijn menstruaties zetten totaal niet door ( 1 a 2 dagen licht bloedverlies ) en dan is het klaar. Waar ik voorheen minimaal 5 dagen was en goed ook is dat nu totaal niet zo. Heb nu eindelijk een gynaecoloog getroffen die vertelde dat mijn pcos verergerd is door de mirena en dat ik deze door de complicaties van de bevalling nooit had mogen krijgen... herkennen meerdere zich hier  ook in? 

Anoniem (Gast) 26-10 om 21:10

Hoi allen, 
Ik ben inmiddels een jaar verder naar het verwijderen van mijn spiraal. Ben tussendoor eenmaal ongesteld geweest en daarna nooit meer. Iemand dit ook gehad? 

Yassmin (Gast) 08-11 om 11:47

Ik heb nu precies het zelfde wat kan ik er tegen doen ????

D (Gast) 22-11 om 08:19

Ik heb mijn spiraal januari 2020na 5 jaar  laten verwijderen. . Ik heb het laten verwijderen owv een kinderwens. Mijn menstruatie kwam gelijk goed op gang.
Augustus dit jaar had ik NOD een positieve test. Later kwam mijn menstruatie toch op gang. 
Ong 2 weken terug een gynaecologische echo gedaan. Alles was gelukkig in orde. 
We houden rekening met mijn vruchtbare periode, ovulatie etc. Toch wilt het maar niet lukken. 
Ik heb twee kindjes van inmiddels 8 en 9 jaar. 
Alle tips zijn welkom want ik ben radeloos. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hormonen op hol na verwijderen spiraal/ zwanger worden' in het Zwanger worden forum