1e kindje.. Spannend!!

30 antwoorden en 32660005x bekeken

KCanoniem 12-06 om 21:36

Hoi hoi, 

Ik ben nieuw op deze site.
Ik weet nog niet zo goed hoe het allemaal werkt.
Mijn partner en ik zijn 1,5 jaar samen, we worden beide 30 en hebben een grote kinderwens. 
Ik ben sinds 19 maart gestopt met de pil ( na ruim 15 jaar slikken ), mijn cyclus loopt vanaf maand 1 erg regelmatig, gemiddeld duurt deze 28 à 30 dagen. 

Het lijkt mij leuk, prettig en erg geruststellend om mijn ervaringen te delen met jullie en te lezen over jullie ervaringen! 
Liefs. 

reageer

Mammie-L 12-06 om 21:53

Veel succes Kcanoniem!
En veel klusplezier

KCanoniem 12-06 om 21:56

Dankjewel Mammie-L ! ??

Mady 17-06 om 10:58

Hoi KCanoniem,

Je verhaal lijkt erg op die van mij! Bijna 2 jaar samen met mijn vriend, ik ben net 30 geworden (mijn vriend is 33). 26 februari gestopt met de pil en ook meteen een regelmatige cyclus. Deze week begonnen met ovulatietestjes van CB. En vandaag mijn eerste smiley!  Het is misschien wat vroeg om met die tests te beginnen, maar we zijn ongeduldig van aard .

Heb jij het mensen verteld dat je bent gestopt met de pil? 

Groetjes Mady

J27 17-06 om 16:11

Kcanoniem wat leuk dat jullie ook voor jullie eerste kindje gaan. Wij zijn beide 27 en al 9 jaar samen. Wij proberen het al langer dan een jaar.
Helaas waren de uitslagen van het zaad onderzoek van laatst goed maar van mei erg slecht. Wij blijven het nog even proberen zonder hulp.
Ik doe de goedkope test eerst en als hij heel dik en donker is doe ik een clean bleu om te checken en onze kans te vergroten.
Heel veel succes en geniet er van wij houden het nog geheim voor iedereen.

KCanoniem 20-06 om 22:23

@mady & @j27,
Ja ik ben heel benieuwd! Mijn vriend is er heilig van overtuigd deze ronde " raak geschoten " te hebben, zoals hij dat noemt! 
Ik ben benieuwd! Ik moet de 25e anders menstrueren. 
Ik heb voor de volgende ronde een aantal ovulatie testen gekocht, omdat ik daar toch hele goede dingen over lees! 
Ik ben iemand die nooit iets verteld tegen anderen, ik kan heel goed mijn mond dicht houden! Mijn vriend daarentegen verteld alles uit enthousiastme.  
Maar uiteindelijk is het gebleven bij zijn vader&stiefmoeder en beste vriend en mijn beste vriendin. 
En we laten hun allen nog in de waan dat het wegens gezondheidsredenen is dat ik gestopt ben! 
Ik vind dat het een verrassing moet zijn als wij vertellen dat we in verwachting zijn en dan denk ik dat zo min mogelijk mensen op de hoogte moeten zijn. 
En stel het lukt niet, wil ik de vraag niet krijgen! 

Hopen dat het bij jullie ook allemaal een beetje spoedig mag lukken! Spannende tijd zeg! 
 

Mady 21-06 om 21:33

Nou echt he! Mijn vriend zegt regelmatig: je borsten zijn gegroeid, zie jij dat ook? Toch is hij ook wel zo dat hij zegt: laten we minstens rekening houden met een jaar.. terwijl ik denk, kan het niet gewoon gisteren 
Ik kan normaal mijn mond ook niet houden als ik enthousiast ben over iets, maar het gaat me verrassend goed af! Ik ben het met je eens dat het nog een verrassing moet zijn als je gaat vertellen dat je zwanger bent. Dat is toch wel het allerleukste!!
Bij mij weet alleen mijn beste vriendin her, want inderdaad iedere maand die vragen zou ik gek van worden denk ik. Mijn beste vriendin wenst me iedere maand rond mijn NOD succes, dat vind ik dan wel weer leuk Hihi..
Succes de 25e!! Ik hoop dat je vriend gelijk heeft 
Ik mag nog even wachten tot 2 juli.... (is in principe ook bijna, I know )

Htje (Gast) 25-06 om 16:14

Dag meiden, 

Ook ik ben nieuw hier op de site.
Sinds januari geen spiraal meer en gezinsuitbreiding is zeer welkom.
Althans, vooral bij mij.
Nu merk ik wel dat het me meer bezig houd dan ik eigenlijk wilde.
Hebben jullie dat ook ?
Toch wel ovulatie berekenen, een app, ovulatie testen, vroege zwangerschapstesten...
Ik ben benieuwd naar andere verhalen!

Liefs

Mady 25-06 om 17:58

Hoi Htje,
Ik herken zo wat je zegt! Vroege zwangerschapstesten heb ik nog niet gedaan, maar ik merk wel dat ik er sinds deze maand veel meer mee bezig ben.. ovulatietesten doe ik wel, heb ook een app op mijn telefoon.. ik zoek van alles op internet op en ik voel ineens vanalles .  Het is ook lastig om je er niet mee bezig te houden he.. ik heb het zeker als ik niet aan het werk ben, zoals vandaag.. 
Spannend allemaal he!!

Liefs 

KCanoniem 25-06 om 20:17

Welkom Htje, 
Zo herkenbaar! 
Ondanks dat ik er rekening mee houd dat het een jaar kan duren, ben je er toch mee bezig! 
En idd constant voel ik iets hahah of als mijn vriend me aanraakt dat ik denk dat mijn huid gevoeliger is hahahahah! 
Ik heb een menstruatie app op mijn telefoon en daar houd ik alles in bij. Ook de dagen van geslachtsgemeenschap etc etc. 
Ik ben op 19 maart gestopt met de pil ( mijn vriend heeft in een dronken bui mijn pil door de wc gespoeld nadat een vriend van hem vertelde dat hij papa werd ) hahahaha.. 
de volgende dag een goed gesprek gehad ( het ging er de laatste tijd al vaker over ) en we hebben toen besloten dat we dit beide zo graag willen dat we er voor gaan. 
Sinds de 21e maart slik ik foliumzuur. 
En ik heb voor deze maand ovulatie testen gekocht! 
Mocht het niet raak zijn deze ronde dan kan ik aankomende ronde aan de slag met ovulatie testen! 
Succes dames! 
P.s ik ben nog niet ongesteld! Moet vanaf vandaag of morgen een keer beginnen! 

LB 25-06 om 20:41

Haha! Wat een herkenbaarheid! Ik snap precies wat jullie bedoelen... Wij hebben ook besloten voor ons 1e kindje te gaan en ik ben op 27 maart gestopt met de pil. Menstruatie liet daarna lang op zich wachten (rond midden mei) en ik had me zo voorgenomen om me er niet zoveel mee bezig te houden maar toen die 1e menstruatie maar uit bleef dacht ik ook vanalles te voelen maar dat bleek later bij het 'ontpillen' te horen! Nu weer een maand verder en alweer een week 'te laat' met ongesteld worden (voor de pil had ik een hele regelmatige cyclus). Jullie raden het al.... Nu voel ik weer vanalles en twijfel ik heel erg of het wel of niet raak is. Pfff hoezo me er niet mee bezig houden? (Ha-Ha) Hopelijk is het bij jullie allemaal snel raak! X

KCanoniem 25-06 om 20:44

@linda, 
Dat ontpillen vond ik wel echt een ramp! 
De hormonen schoten alle kanten op! 
Stemmingswisselingen en huilbuien hahah! 
Dramaaaaaa!! 

KCanoniem 26-06 om 00:12

Ik ben vandaag niet ongesteld geworden! Ik vind het mega spannend!!! 
Hopen dat het uit blijft! 
Sorry moest het even kwijt! 
Truste ! 

Mady 26-06 om 06:45

Hihi zo grappig he! Dat je echt bij alles denkt.. oh is dat het dan?  Ik krijg er dan helemaal kriebels van als ik er aan denk hihi.. goeie kriebels trouwens, soort vlinders in je buik gevoel 
KCanoniem wat spannend!!! Ik duim met jullie mee hoor! Laat je het even weten?
Ik heb vandaag volgens mij te maken met een innestelingsbloeding... vorige week zondag was mijn eisprong en gister al wat 'last' van heel lichte roze gloed, nu is het niet te missen.. ik vind het retespannend! Ik denk dat mijn duimen geen vingerafdrukken meer hebben eind deze week 

KCanoniem 26-06 om 07:17

Ja mega spannend! Kon zelfs slecht in slaap komen, omdat ik de halve kinderkamer al in mijn hoofd aan het inrichten was Hahahahaah.
@Htje, ja ik ben persoonlijk ook op deze site gekomen om met ( lot ) genoten te kletsen over wat je voelt en hoe er mee om te gaan!dus ja graag, elkaar op de hoogte houden en ervaringen uitdelen!  
Want ik wil het er verder met niemand over hebben! 
En mijn vriend verklaart me voor gek hahah als hij ziet hoeveel het me bezighoud. 
Hij  weet wel dat ik op deze site zit haha! 
@mady, oh zo'n tussentijdse bloeding heb ik zelf nog nooit gehad, maar wel over gelezen! 
Ik hoop het voor je ! 
Toi toi toi! 
Dames ik ga opstaan en op hoop van zegen! 

Mady 26-06 om 09:41

Ik heb al sinds ik wakker ben overal kriebels! Heftig he, wat het met je doet. Je neemt de beslissing en denkt nou laat maar komen.. maar dat het me zo bezig zou houden had ik niet verwacht!
Ik snap je ingerichte kinderkamer helemaal! Hihi  ik zat gister op pinterest alweer allemaal mapjes te maken met vanalles en nog wat.. mijn vriend moet ook lachen als hij ziet hoeveel ik er mee in de weer ben! Hoewel hij het zelf vorige week met een biertje erbij wel aan zijn beste vriend heeft verteld  dat vind ik dan wel weer grappig!

Hopelijk komt je menstruatie niet KCanoniem! Dan kun je straks echt lekker beginnen met de kinderkamer 

Ik vind elkaar op de hoogte houden trouwens ook erg leuk! Dat we elkaar een beetje supporten, zodat we onze mondjes niet voorbij praten.. misschien moet ik mijn vriend ook zo'n forum voor mannen aanraden 

Anoniem (Gast) 26-06 om 10:06

Hahahahaha!
Oooooeh spannend allemaal! En Mady, wanneer zou je eigenlijk ongesteld moeten worden (liever niet!)
Ik heb er volgens mij iets minder vertrouwen in dan jullie. Mijn vriend zei altijd: ach joh, jij bent vast in 1 keer zwanger.. daar ben ik een beetje in gaan geloven en nu gaat het dus helemaal niet zo makkelijk! Ik weet dat het een jaar kan duren, maar door meerdere ingrepen down there ben ik wel banger dat er iets mis is. Wat nu resulteert in minder vertrouwen. Wel ben ik de afgelopen paar dagen intens en echt intens moe.
Ik ben benieuwd naar alle ins en outs! 
Liefs

Mady 26-06 om 10:12

Ik moet eigenlijk as zondag ongesteld worden (hopelijk niet dus inderdaad).. maar heb zoveel gelezen al.. en de innesteling zou dus nu ongeveer moeten zijn (binnen 6 tot 12 dagen na eisprong, die vorige week zondag was). Qua tijdschema klopt het allemaal precies.. al wil ik me hier eigenlijk niet te enthousiast mee maken.. heb wel ook echt pijnlijke borsten al een paar dagen, maar dat heb ik vaak een week voor mijn feestweekje.. 

Oh dat kan wel begrijpen ja.. als je je hebt gezet op 1 keer raak.. dan is het wel even een tegenvaller he.. hoe lang ben je bezig nu? Gebruik je ook ovulatietesten? Dat heb ik deze keer voor het eerst gedaan.. misschien dat ik daarom nu ook van alles denk te voelen enzo 

LB 26-06 om 10:18

@kcanoniem Ja, inderdaad! Heel herkenbaar... Ik vind het tot nu toe ook niet echt tof dat ontpillen! Hoelang heeft dat bij jou geduurd? Wat spannend dat je niet ongesteld bent.... Hopelijk is het positief! 
Het lijkt mij ook leuk om elkaar op de hoogte te houden, kunnen we inderdaad onze  mond dichthouden tegen de rest ????! 

KCanoniem 26-06 om 15:21

@linda, mijn ontpillen heeft 4 weken geduurd! 
Veel nieuwe haren voor in mijn contouren..
Huilbuien.. 
exzeem weg.. 
En nu is alles weer normaal hahah! 
Merk wel dat mijn haar echt mega gezond wordt! Ik ben kapster, maar echt een wereld van verschil al in 3 maanden! 
Ook vandaag nog geen menstruatie.. ( tot nu toe ) 
Weet je wat het is, mocht ik nou toch nog ongesteld wordt vandaag of morgen zal het even jammer zijn, maar absoluut niet het einde van de wereld! Maar je wilt het zo graag en baby spullen zijn leuk! 
Ik ben creatief ik knutsel graag ik heb de commode thuis staan waar mijn vriend vroeger en later zijn 2 half broertjes op hebben gelegen. En deze wil ik mooi opknappen! 
Je bent er hoe dan ook mee bezig! En je kunt niet altijd je enthousiastme kwijt Haha 

Je kunt reageren op dit onderwerp '1e kindje.. Spannend!!' in het Zwanger worden forum