Proberen voor eerste kindje

49 antwoorden en 31773038x bekeken

Etil 31-08 om 14:12

Goedemiddag Allemaal,
Morgen ga ik naar de huisarts om na 2 jaar mijn mirenaspiraaltje te laten verwijderen en al weer ik dat ik echt heel erg toe ben om moeder te worden, vind ik het allemaal toch wel erg spannend. Vandaar dat ik me hier ingeschreven heb om het van me af te kunnen schrijven en over jullie ervaringen te horen. 
Ik heb begrepen dat het heel snel kan gaan na een spiraaltje, maar heb ook de tegenovergestelde verhalen gehoord. 
ervaringen?

reageer

Merel 31-08 om 15:27

Welkom lieverd en leuk dat je komt meepraten! Ik heb zelf geen ervaring met spiraaltjes! Is dat je trouwens wel goed bevallen?

Veel succes met de wonderen van zwanger worden!! Liefs!

Mannie (Gast) 31-08 om 15:31

Zelf heb ik geen ervaring met een spiraaltje maar met de pil. Ik denk dat het voor een ieder verschillende is hoe snel je zwanger raakt. 
Vrouwen om mij heen gaven aan dat het allemaal zo lang duurde na het stoppen van diverse anticonceptie. Ik was na een maand stoppen al zwanger. Er is geen peil op te trekken! Gewoon blijven genieten en je niet te druk maken. Veel succes iig x

m. 31-08 om 15:46

Hoi hoi ik had een koperspiraal, 2 weken laten positieve test ????

Rw (Gast) 01-09 om 09:22

ik had ook een mirena spiraal. Precies vandaag een jaar geleden is die verwijderd, maar nog steeds niet zwanger. Ik heb de eerste paar maanden heel onregelmatig gemenstrueerd maar nu sinds een aantal maanden elke maand dezelfde cyclus. 
Succes!!!

D.L. 01-09 om 21:36

In mei 2017 mijn koperspiraal laten verwijderen, maar helaas zijn we nog niet zwanger. Zijn dus nu met de 4e maand bezig. Ik hoop snel een "positief" berichtje te kunnen plaatsen. Succes!

Merel 02-09 om 07:15

Hoe is een spiraaltje eigenlijk bevallen? Gaan jullie daar later weer voor?

m. 02-09 om 08:22

Koperspiraal was ideaal , dus die word er weer ingezet 

Merel 03-09 om 15:19

Wat vond je er fijn aan?

m. 03-09 om 20:47

Geen klachten meer van hormonen, heeeerlijk. 

Merel 05-09 om 06:40

Dat klinkt aantrekkelijk, hihi! Was dat voor jou ook de reden om er de eerste keer voor te kiezen? En in welke ronde zit je nu?

m. 05-09 om 09:06

Ja, ik wou geen hormonen meer.

Ik heb 11 augustus de spiraal laten verwijderen en had 24 augustus een positieve test. Ik ben nu een week of 5 zwanger 

D.L. 05-09 om 16:56

Ik wilde sowieso helemaal geen hormonen meer. Gestopt met de pil en over gegaan naar koperspiraal. 
Ik moet eerlijk toegeven; het binnenbrengen van de spiraal was geen pretje. Ik liet het (kosteloos) doen door mijn huisarts die hier ook voor bevoegd is. Alleen het spiraaltje moesten we betalen (volgens mij iets van € 50,- toentertijd). 
Na het inbrengen heb ik wel 2 dagen met lichte weeën rondgelopen, omdat het toch een "vreemd voorwerp" in je baarmoeder zit en die probeerde het eruit te halen. Daarna nooit meer last gehad.
Maar de tijden daarna kan ik alleen maar zeggen dat ik zeker weer terug zal gaan naar de koperspiraal! Het is ideaal. Je krijgt weer volop zin in seks (wat bij mij tot aan het vriespunt was gedaald), je voelt je lekkerder in je vel en je hebt die kunstmatige hormonen niet! 

Merel 08-09 om 07:46

Deb dat klinkt aantrekkelijk! Wat grappig dat jij dan ook merkt dat je meer zin in sex hebt zonder hormonen! Mijn man wil echt niet meer dat ik terug de pil neem! Toen ik die slikte nam hij eigenlijk altijd het initiatief en kwam het eens in de week tot sex! Toen ik gestopt was had ik vaker zin dan hij, hihi!

Merkte jij ook dat de sex plezieriger is?

D.L. 08-09 om 10:48

Merel, 
Zeker weten. Toen ik de pil slikte (ruim 15 jaar) merkte ik gewoon dat onze relatie meer "broertje/zusje" was en ik eigenlijk nooit geen zin had. Het moest altijd vanuit mijn man komen en vaak was het een vluggertje om 'er maar vanaf te zijn'. Ik denk dat bijna direct nadat ik gestopt was met de pil, ik meteen meer zin kreeg, maar ook die vlinders in mijn buik voelde als ik naar mijn man keek. De verliefde gevoelens waren terug, iets wat ik jarenlang niet meer gevoeld had. Onze relatie is er zeker op vooruit gegaan. Toen we nog niet aan kinderen wilde beginnen konden we zo 3-4 x per week seks hebben. Enne... vluggertjes zijn er bijna niet meer! Wij nemen goed de tijd voor elkaar  

Florien 08-09 om 14:46

Hi Etil!
Wat leuk dat jullie er voor gaan. Mijn vriend en ik hebben afgesproken om in april mijn spiraal (mirena) te laten verwijderen i.v.m. onze kinderwens, dus ik ben ook wel benieuwd hoe lang het dan gaat duren voordat ik zwanger ben. 

Verder heb ik hetzelfde als jij denk ik.. Ik kijk er ontzettend naar uit, maar sinds we een vaste tijd hebben afgesproken om te gaan proberen, merk ik dat ik ineens een beetje angstig word omdat het allemaal zo nieuw is. Echt gek. 

Merel 08-09 om 16:35

Debstar echt leuk te lezen dat ik dat niet als enige heb! Het is alsof ik het zelf geschreven heb hoe het bij ons ook ging! En wat mij ook opvalt is dat ik sneller (en meer) nat ben en dat is ook wel heel fijn voor de sex! Wij hebben nu net een kleintje dus pakken de sex weer rustig op!
Florien, welkom! En dat angstig gevoel heeft iedereen denk ik wel! Hoe zal ik zijn als moeder? Kan ik dat wel aan? Etc... ik kan je zeggen dat je dat vast kunt, een kleintje is echt zo mooi!!

Florien 08-09 om 16:54

Dankjewel! Ik vind het echt heel fijn dat je dat zegt, Merel. Dat stelt me echt gerust. Nieuwe dingen en situaties zijn natuurlijk altijd spannend. Maar het lijkt me ook zó mooi. Bedankt voor je lieve reactie! 
Heb je nu net je eerste kindje gekregen?

Merel 09-09 om 06:45

Hoi Florien, lief van je!! Ja, wij hebben nu de eerste en daarom herken ik jou gevoel wel. Eerste weekjes zijn best pittig, maar onze kraamhulp heeft ons veel uitgelegd en laten ervaren. Ook is er nog het consultatiebureau en zijn er veel leuke initiatieven vanuit de verloskundigenpraktijk zodat je dingen leert en contact krijgt met andere jonge ouders! Dat is echt fijn dat je even wat meiden kunt appen als je twijfelt! 

En na een paar weekjes leer je elkaar ook goed kennen. Een kleintje heeft dan ook zijn rituelen waardoor je hem beter begrijpt! Maar spannend is het zeker wel eens, maar het is ook echt nieuw toch? Dikke kus!

Merel 09-09 om 06:46

Is Etil er nog? Spiraaltje makkelijk te verwijderen?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Proberen voor eerste kindje' in het Zwanger worden forum