Wat moet ik allemaal weten voor onze kinderwens?

978 antwoorden en 30165180x bekeken

Kimberley (Gast) 30-12 om 23:10

Hoi dames,
Mijn vriend en ik willen graag voor ons eerste kindje gaan. Ik volg wel eens vaker forums en zie vaak termen voorbij komen waarvan ik denk "wat is dat?".
Ik ben in juni 2017 al gestopt met de pil, toen hebben wij onveilig gemeenschap gehad maar toen is er niks gebeurd. Mijn cyclus was ook helemaal niet normaal. Daarna hebben we het even stop gezet ivm een operatie bij mij. Nu dat allemaal voorbij is en mijn cyclus ook weer enigzins normaal is willen we er voor gaan.
Mijn cyclus wisselt nog wel eens, ik heb al op de 28 dagen gezeten maar voornamelijk zit ik de laatste tijd tussen de 30/35 dagen in. Is dit netjes?
Ik heb een app die alles bijhoud, is deze nou redelijk realistisch om aan te houden?
Ik hoor graag jullie tips en advies. Ik wil zoveel mogelijk leren! Misschien zijn er nog meer dames die vanaf nu gaan starten met gezinsuitbreiding? Zou leuk zijn als we elkaar op de hoogte blijven houden

reageer

M92 31-12 om 01:22

Hoi Kimberley, 
Hier een beetje hetzelfde. Gestopt in september. Nu 2 cyclussen achter de rug. 1 van 26 dagen en 1 van 31 dagen. Nu dus weer een beetje jr afwachten. Ik heb het idee dat ik mijn eisprong gevoelt heb afgelopen donderdag.. Redelijk geklust deze week. Dus wie weet.
Ik werk voor nu ook met een app in combinatie met mijn gevoel. Ik check de app vanaf een cyclus met 26 dagen en kijk dan naar die vruchtbare dagen. En dan vanaf dat moment om de dag een beetje 'klussen'. Tot mijn cyclus van ongeveer 31 dagen. En dan hopen dat ik goed gegokt heb...
Ik heb wel bedacht, lukt het deze ronde niet, dan ga ik met ovulatietesten aan de gang. Zodat ik mijn extra vruchtbare dagen goed zichtbaar heb... 

Mama-An 31-12 om 03:03

En misschien ovulatietesten gebruiken. Dan weet je wanneer je eisprong is. 

Tess89 31-12 om 09:36

Hi dames,

Ik heb in juni mn spiraaltje laten verwijderen. Redelijk regelmatige cyclus van 32 dagen en 1 cyclus van 49 dagen. Ik gebruik 'mijn kalender' app.. vindt deze wel fijn. Welke gebruiken jullie? Toch berekend zo'n app je gemiddelde. Vooral naar je lichaam luisteren.. gebruik nu sinds 3 cyclussen ovu testen. Helaas nog zonder succes. En deze maand blijven de testen ook maar negatief.. zit nu op 20 dagen.. dus zal wel weer een latere eisprong hebben. Merk nu aan mezelf dat ik me wat drukker ga maken of alles wel goed zit. Zou zo leuk zijn een broertje/zusje voor onze 2 jarige dochter! Maja een half jaar valt echt wel mee volgens mij.. echt heel veel respect voor de stellen die veel langer geduld moeten hebben. Op naar een heel vruchtbaar jaar voor ons allemaal!! ?


Anoniem (Gast) 01-01 om 04:12

Hoi meiden!

@M92, die van mij waren bizar verschillend, bij mij heeft mijn aller eerste menstruatie na het stoppen met de pil 54 dagen geduurd. Ik had ook niet anders verwacht na sowieso dik tien jaar pil gebruik. Daarna werden het er 33 dagen toen ineens 27 dagen en toen 31 dagen. Ik weet niet of ik de laatste drie dan redelijk stabiel kan noemen? Ik werk ook met een app maar ook weer niet. Ik doe het ook wel op eigen gevoel maar voel niet echt mijn eisprong. Ik heb vaak meer slijmverlies, klinkt heel vies.. maar als de app aangeeft dat ik rond mijn vruchtbare periode zit (nu dus bijv.) Dan heb ik ook meer slijmverlies ...

@Mama-an, heeft dat geholpen bij jou? Ik heb nog geen 1x een test gehad die positief was ik heb het eigenlijk ook nog nooit gehoord dat iemand een positieve test had gescored tijdens een vruchtbaar momentje. Vandaag weer getest maar tevergeefs, terwijl de app aangeeft dat ik nu in die periode zit. Ik weet dat de testen moeilijk te doen zijn omdat ze echt alleen maar je MEEST vruchtbare moment kunnen aangeven en die weet je zelf natuurlijk niet... ik ga morgen weer testen.

@Tess89, ik gebruik de P-tracker. Ook wel een fijne app. Heel duidelijk en makkelijk in omgang. Bij mij zijn de ovu testen helaas ook zonder resultaat. Ik moet zeggen voor iemand die graag kinderen wilt ben ik nog vrij geduldig. Ik heb het natuurlijk ook even stil gelegd. Wij waren van juni tot halverwege september mega actief, zonder resultaat en nu gaan we er weer opnieuw tegenaan. Mijn vruchtbare periode is nu aan de gang volgens alle berekeningen en app. Gister zijn we lief geweest voor elkaar, morgen maar weer extra lief, haha who knows!

Hoop dat we snel die twee streepjes gaan zien ???? hou me op de hoogte!

Kimberley (Gast) 01-01 om 04:14

Dat was ik overigens hier boven, vergeten mijn naam erbij te zetten.

Merel 01-01 om 08:19

Maak even een login aan Kimberley, is vet gezellig!!

Merel 01-01 om 09:15

@Kimberley, waar je aan moet denken;
-Gezond leven! Sporten, weinig frisdrank, op tijd naar bed, alleen alcohol als je net ongi bent geworden. Eigenlijk ook voor de papa!
-Foliumzuur slikken (speciale vitamines).
-Om de dag op de juiste manier sex.
-Even 10 minuutjes blijven liggen.
-Eventueel ovu testjes gebruiken om je eisprong goed te vinden.

Tess89 01-01 om 17:21

Gelukkig nieuwjaar!! Wij doen het nu rond de vruchtbare periode ook om de dag. Misschien heeft dat meer resultaat. Deden het steeds rond de eisprong elke dag maar dat heeft niet gewerkt.. dus wie weet... deze maand een latere eisprong.. vanmorgen 2 duidelijke strepen op de ovutest.

M92 01-01 om 17:34

Kimberley, 
Ik denl dat je laatste cycli best regelmatig zijn hoor. Er zit geen weken verschil tussen. En zolang ze tussen de 26 en 35 dagen zitten is het oke..
Dus wie weet. 

Kimberley 01-01 om 23:43

Gelukkig nieuwjaar allen!

Jeetje weer een jaar voorbij...
Ik heb een profiel aangemaakt! Inderdaad veel handiger.
@Merel.. je noemt wel dingen op zeg..  sporten? Dan moet ik er dus echt aan gaan geloven. Alcohol fan ben ik sowieso al niet echt mijn vriend daarintegen houdt van koffie, bier en een bacardi gaat er ook nog wel in (alcohol op speciale gelegenheden dan he).
Foliumzuur slik ik inderdaad sinds vandag weer maar ben ik wel lekker vergeetachtig mee. Wat versta je onder "de juiste manier sex"?

@Tes89, ik heb ook zojuist weer een ovu test gedaan en het leek wel haast iets duidelijker zichtbaar het tweede streepje.
Hier was het dus even feest en er heeft een dag tussen gezeten.

@M92, gelukkig want ik dacht even dat je echt precies op de 28 dagen moest zitten, stabiel elke maand maar dit is dus al vrij stabiel dan.

Vaak worden er wel eens termen gebruikt en dan begrijp ik echt niet waar iedereen het over heeft. Gaat iedereen hier trouwens voor zijn eerste of hebben jullie al kindjes?

Kimberley 01-01 om 23:47

Is dit nou een positieve test of een matige positieve test of stelt het niks voor? Die van 01-01

Kimberley 01-01 om 23:49

Kimberley 02-01 om 01:28

Kimberley 01-01 om 23:51

Wooooow sorry voor de spam! Ik moet dit nog ondervinden.. ik kreeg geen tekst erbij en geen bevestiging dat de foto er nou bij zat. Excuus! Maar goed dit lijkt mij toch een vrij positieve ovu test?

Tess89 02-01 om 06:23

Hoi Kimberley,

Ik gebruik sinds deze cyclus ook de action ovu testen.. was gister precies zo donker. Ben benieuwd of deze testen nog donkerder worden. Zoals ik het nu voel is mijn buikpijn weg.. dus lijkt erop dat eisprong net geweest is. Maar misshien loopt ie nog verder op.. denk dat wij ongeveer gelijk lopen dan. Maar hij ziet er iig positief uit!! 

De afkortingen en termen begrijp ik ook niet altijd.. soms zijn het vrouwen die al in het medisch traject zitten dus misschien van die medische termen? Welke bedoel je? Misschien weet iemand dit wel.

Wij gaan trouwens voor een 2de kindje. We hebben een dochtertje die afgelopen november 2 is geworden.. 

Tess89 02-01 om 06:31

Merel 02-01 om 07:20

Tess, die van 1/1 is duidelijk positief! Volgens mij moet die van Kimberley nog iets duidelijker kunnen worden maar dat blijft moeilijk met een foto!

Welke termen bedoel je Kimberley en leuk dat je een profiel hebt aangemaakt! Ook wij gaan voor de tweede, hebben een kleine meid!

M92 02-01 om 08:18

Nou die lijken inderdaad positief!
Ik zit een beetje in de wacht fase nu. Ongeveer een week voor mijn NOD. spannend.
Wij gaan voor ons eerste kindje. 

Kimberley 02-01 om 11:17

Ja met foto's is dat ook lastig te zien hoor.

@Tes89 jij hebt wel even geklust gisteren neem ik aan met dat resultaat van je ovu test. Ik zou volgens mijn app morgen op mn vruchtbaarste moment zitten dus ik ga vandaag weer even testen omdat meestal geven de testen volgens mij geen drie dagen aan dat je vruchtbaar bent en aangezien ik de tweede streep nu al heb gehad... gok ik dat mijn eisprong ook is geweest. Wel fijn dat jij je eisprong kunt voelen ik heb die nog nooit gevoeld!

@M92, Aaah wat leuk! Wij ook voor de eerste. Super spannend. Vind je het niet een beetje eng? Ik wil heel graag moeder worden en vind kinderen in het algemeen sowieso echt super leuk maar eentje met mijn vent samen zou ik helemaal op een roze wolk zitten. Alleen soms vind ik het ook echt spannend dan denk ik straks is het echt zo ver en dan zijn we echt voor het laatst met zn tweetjes en de korte nachtjes en wat als ik nou helemaal geen goede moeder ben. Hebben jullie dat ook wel eens?

Wat is nou bijv. een NOD? 

@Merel, hou oud is je eerste nu? Hoe ging het hele proces daaraan vooraf? Zat je aan de pil of had je een spiraaltje?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat moet ik allemaal weten voor onze kinderwens?' in het Zwanger worden forum