Moedeloos en geen vertrouwen meer hebben..

102 antwoorden en 29212528x bekeken

Leetje 12-04 om 00:44

@ Linda bedankt voor je woorden. Ik heb zelf ook dat ik echt in dip zat. Gaat iets beter door mijn vakantie komt het en helaas was het deze maand ook weer niet raak. Dat vind ik wel lastig maar probeer mijzelf eroverheen te zetten. Soms probeer je het zwanger worden los te laten maar onbewust ben je erg meebezig ookal wil je er niet te veel meebezig zijn. Dankjewel ik hoop het ook voor jou ! 

reageer

Leetje 12-04 om 00:49

@ Mamske wat vervelend dat jij zo het ervaren hebt met jou eerste gynaecoloog, maar gelukkig dat je bij de 2de zwangerschap wel een fijne hebt gehad en dat je geen keizersnede hoefde. Dat is ook fijn voor jou herstel en dat je een gezonde kindje gekregen hebt. Ik hoop dat jou eisprong en cyclus wel nu gewoon normaal is. Als je ongesteld wordt dan heb je toch het gevoel dat jou lichaam het soort van normaal doet. 

Leetje 12-04 om 00:53

@ meid22 hoe gaat het met jou hoe is de echo verlopen van jou verloofde ? ik hoop dat jullie positieve nieuws ontvangen hebben. Jaa je hebt gelijk ik probeer nu wel me best te doen om het naast me neer te leggen en ben nu ook ongesteld geworden dat was natuurlijk wel even een klap. Maar we gaan door en houden onze moed erin en we vertrouwen erin. Dat het eerder ook kon en nu dus ook. 

meid22 12-04 om 07:27

@Leentje de echo was goed gegaan, alle bloeduitslagen waren ook goed, elk het dna onderzoek loopt nog daar krijgen we over een week of 3 uitslag van.
Ze hebben gezegd dag hij in aanmerking komt voor een PESE (mits dna uitslag ook goed is), hij moet zich wel eerst drie maanden aan de leefregels houden voordat hij de ingreep krijgt.
Pas na zijn ingreep gaan ze mij aan de hormonen zetten, eitjes winnen en vervolgens het (als alles goed gaat) gewonnnen zaad van de ingreep doormiddel van ICSI samenvoegen met mijn eitjes en zal er een terugplaatsing volgen.
Ze hebben in het ziekenhuis altijd nog niet kunnen vinden wat nu de oorzaak is van dat er geen spermacellen in het zaad wordt gevonden dat blijf ik heel vreemd vinden, bij lichamelijk/echo en bloedonderzoek alles goed. 
Verachting is nu dat eind juni of in juli zijn ingreep gepland staat (zouden we over 2 dus nu over 1 week de voorlopige datum van krijgen) als ze daar het gewenste resultaat behalen begin ik de cyclus daarna met spuiten om extra eitjes te produceren die dan later weer worden weggehaald, en daarna volgt de terugplaatsing.
Opzich allemaal dus wel redelijk goed nieuws al gaat het zeker voor mijn gevoel allemaal zo sloom, ze hadden immers die leefregels ook al in januari kunnen geven toen ze geen zaad vonden, en t is frustrerend dat ik pas aan de beurt kom na zijn ingreep dus niks kan doen.
Ik hoop dat de planning is juni ingreep, juli hormoonbehandeling bij mij en begin augustus terugplaatsing, maar ben bang dat ook dat weer niet zo snel zal voorlopen en aangezien wij van 12 augustus tot 2 september op vakantie gaan zou het best kunnen dat de terugplaatsing pas in september oktober is  
Voor jou ik weet niet hoe lang je precies bezig bent maar ik had na 14 maanden echt zo veel tegenslagen dat ik voor me gevoel de stap naar de huisarts wel moest zetten ook al vond ik dit ook een hele lastige stap omdat je niet met "een vreemde" wilt bespreken dat je niet zelf zwanger kunt raken ;-) 
Maar alle onderzoeken duren heel erg lang dus wat dat betreft zou ik wel tijdig (uiteraard wel na jaar zelf proberen) de stap nemen als ik je een advies mag geven 

Liefs

Nancy 12-04 om 08:22

Leetje, Wat fijn dat je even lekker op vakantie bent geweest. Helaas wel weer ongesteld geworden .
Je kan natuurlijk altijd een gesprekje houden met je huisarts,gewoon wat informatie vragen. En dan kan je zelf kijken of je er aan toe bent om de stap te nemen om naar het ziekenhuis te gaan meid.
Het is een lang traject waar je dan inkomt,maar dan gebeurd er wel wat. Sterkt meid.

Bij ons gaat het redelijk. Onze eerste IUI is helaas mislukt. We mochten gelijk door voor de 2e ronde.
Vorige week zaterdag ben ik weer met hormonen spuiten begonnen. Afgelopen weekend kreeg ik een erge bloeding waardoor het onzeker was of er überhaupt nog eitjes zouden zitten. Afgelopen maandag een echo gehad en toen zat er gelukkig nog 1 eitje,mooi groeiend.
Vandaag krijgen we weer een echo,maar ik ben bang dat ik mijn eisprong al heb gehad..zo voelde het gisteren. Dat zou betekenen,dat deze ronde IUI niet door kan gaan :-(.
Maar vandaag dus even de echo afwachten...

Mamske 12-04 om 10:46

Hoi Leetje,
bedankt voor je fijne woorden, mijn cyclus en menstruatie zijn helemaal het noorden kwijt, of ze deze snel zullen terugvinden is maar de vraag
Dinsdag avond zijn we na lang zeuren van de dochter eens frietjes gaan halen, deze lagen meteen op mijn maag, tot op dit moment heb ik nog steeds het gevoel dat ze niet verteren. Ben zo misselijk, maag werkt niet mee en ook naar het toilet gaan lukt me niet. Voordat ik het wist had ik een test in handen, weet nog steeds niet goed waarom, noem het maar intuitie ofzo.
En zoals je op foto ziet kan het dus zelfs wanneer je cyclus helemaal niet in orde is en deze zelfs de gyn wat om het tuintje leidt. Zaterdag of zondag doe ik een nieuwe om te kijken of deze dan duidelijker is ...

Leetje 12-04 om 23:25

@ Meid22 oh wat vervelend dat ze niet gevonden hebben wat de oorzaak is. Ben wel erg blij voor je dat de echo’s goed waren en dat jullie dan met het traject mogen beginnen. En natuurlijk eerst die ingreep doen.  Hopelijk is de DNA test ook goed. Het is allemaal afwachten maar blijven duimen op positieve nieuws. Het kost allemaal wel tijd maar hopelijk zal het meteen raak zijn als ze de terugplaatsing zullen doen. Voor je het weet is het alweer oktober het gaat echt zoo hard de maanden vliegen voorbij. Jaa ik ga deze maand afwachten en dan ga ik denk ook richting de huisarts ben vorige jaar jan gestopt met de pil. Half jaar ontpillen en toen was het in Juli raak. Het is nu alweer bijna juli en nog steeds niet zwanger geworden. 

Leetje 12-04 om 23:30

@ Nancy dat is wel zo ik wacht deze maand af en daarna ga ik wel naar de huisarts toe. Het duurt wel lang idd hele traject. De vakantie heeft me wel goed gedaan. Vond wel grappig deze maand had ik 2 dagen te vroeg mijn eisprong en was ook 2 dagen eerder ongesteld geworden. 
Wat jammer zeg dat het bij de 1ste poging niet gelukt is. Gelukkig mag je wel meteen door. Ik hoop zo erg voor jullie dat het ook snel raak mag zijn en dat je eisprong nog niet geweest is. Hoe was jou echo vandaag gegaan ? 

Leetje 12-04 om 23:44

@mamske wat spannend zeg alvast een voorzichtige gefeliciteerd !! Hopelijk lopen ze op en komt het goed

meid22 13-04 om 06:58

@Leentje het is in elk geval wel positief dat je al eens zwanger bent geworden als ging het helaas mis  hopelijk is het deze maand raak, en kunnen ze anders met iets kleins er voor zorgen dat de kans op een zwagerschap groter wordt  
Wij hebben gisteren de datum gekregen van de ingreep, 9 juli. Moet zeggen dat we hier wel een beetje telleurgesteld in zijn omdat ze ons eind juni hadden voorgehouden, niet dat die 2 weken nog iets uit maakt maar mijn verloofde wil 17 juli beginnen met zijn 7de vierdaagse, en hij moet van de ingreep een week herstellen dus dan heeft hij maar 1 dag speling.
We willen de ingreep ook niet gaan verzetten want dan wordt het alleen maar later en je wilt er ook niet op je bruiloft/huwelijksreis last van hebben ;-) 
Wat je zegt over de maanden dat is zeker zo, maar het is en blijft pijnlijk dat de mensen om je heen (en dan bedoel ik niet op dit forum maar in "het echte" leven) wel zwanger worden, terwijl sommige er nog niet eens mee bezig waren/ er niet klaar voor zijn, dat is wel heel erg pijnlijk ;-) dus hoop dat het maar snel 9 juli mag worden en dat er super veel zaadjes gevonden mogen worden

@Mamske super mooie test, hoop dat hij verder gaat oplopen ga er van genieten

Nancy 13-04 om 08:27

Mamske, Voorzichting gefeliciteerd! De test ziet er mooi uit. Hopelijk lopen ze mooi op.

Leetje, Op de echo was gelukkig nog 1 eitje te zien. Ze kreeg het alleen niet helemaal goed (niet goed rond en randjes leken niet compact), op de foto krijgen de eerste keer dat ze keek. Dat baarde haar een beetje zorgen.
Gelukkig zag ons eitje er de 2e keer beter uit.
Voor de zekerheid heeft ze wel mijn bloed laten prikken op hormonen. Vandaag de uitslag.
Aan de hand van de uitslag,gaan we nog een echo inplannen en ook de IUI (als alles goed is)

Mamske 13-04 om 13:30

Bedankt meiden,
echt genieten kan ik nog niet na de vorige keer. Ik test zaterdag opnieuw en als het dan duidelijker is bel ik maandag met de gyn. Hoop dat ik snel op controle mag dan.

Leetje 01-05 om 22:47

@Meid22 
Sorry voor mijn late antw! Maar wel fijn dat je nu een datum hebt waar je naar kan uitkijken. En dat je vooruitzicht hebt. Hopelijk komt het goed met de ingreep. Ik zou het idd ook niet verplaatsen anders heb je hem nog later dat is ook niet fijn. Vooral met jullie bruiloft in aantocht. Jaa het is helaas wel lastig maar het leven is zo. Ik was vandaag naar de HA geweest had afgelopen weekend blaasontsteking dus dacht ga even voor de zekerheid, maar ik merk afgelopen week dat mijn onderbuik. Dus boven mijn schaambot waar mijn baarmoeder zit. Als ik sta hard is. De HA wist ook niet wat het was. Dus moet een echo laten maken. Als ik lig ofzo voel je niks alleen als ik sta. Weet niet of normaal is dat iedereen dat voelt. 

Leetje 01-05 om 22:48

@ Nancy hoe gaat het met je? En met je behandeling? Sorry voor mijn late antwoord

@mamske hoe s het met je zwangerschap? Zie dat je nu 6 weken zwanger bent? 

Nancy 02-05 om 08:00

Leetje, Wij zijn op voor ronde 3 van IUI. Ronde 2 is helaas weer mislukt. Afgelopen zondag weer begonnen met spuiten en aanstaande vrijdag alweer de 1e echo om te kijken de eitjes groeien.

Hoe gaat het nu met jou?

Mamske 02-05 om 17:04

@ Leetje, bedankt om ernaar te vragen. Ik ben maandag op controle geweest en het hartje klopte, het duurde wel even voordat het doorgedrongen was bij mij.  Vandaag dus 6w3d, 17mei mag ik terug op controle. Normaal zou ik moeten wachten tot 12w, maar de gyn vond dat zelf ook wel lang dus op 17mei, ben dan net geen 9w, mag ik terug gaan. Als alles dan goed is gaan we het onze kindjes vertellen.
Ik heb wel al last van mijn bekkeninstabiliteit. Had al bijna en week last van mijn onderrug, niet echt pijn maar toch een zeer vervelend en onaangenaam gevoel. De gyn liet weten dat ik dus de pech heb en dat het al van mijn bekken verder komt.

meid22 02-05 om 19:52

@Leentje is niet erg hoor, ben zelf de laatste tijd ook niet zo veel meer op het forum kan immers toch niks anders doen dat tot 9 juli wachten ;-) 
Vandaag is het nog precies 100 dagen tot onze bruiloft :-) heb er echt zin in en vooral ook in de 22 daagse huwelijksreis
Hoe gaat het met jou?
@Mamske wat fijn dat alles goed gaat en je snel weer op de volgende echo mag komen wat leuk om het dan aan de rest te kunnen vertellen, ben blij voor je
Zou zelf al super blij en gezegend zijn met 1 kindje het liefst willen we er twee maar zeker in onze situatie zou ik met eentje al heel erg blij en gelukkig zijn  het is gewoon zo welkom we zijn er echt klaar voor  kan ook niet wachten om het kamertje helemaal klaar te gaan maken maar ik wacht er wel bewust mee omdat het voor ons te pijnlijk zou zijn om nog vaker geconfronteerd te worden met onze (voorlopig) onvervulde wens 
Veel liefs 

Leetje 02-05 om 21:01

@ Nancy wat jammer dat 2de ronde ook niet gelukt was maar hopelijk is deze ronde jullie ronde!! Met mij gaat het wel heb vanaf vorige week last van een harde onderbuik zou niet weten wat hèt is. Ik moet vrijdag echo maken. Mijn HA wist het ook niet. Dus voor de zekerheid vooral als ik sta voel ik een strakke harde onderbuik net boven mijn schaambot waar mijn baarmoeder zit. Het is zo een beetje bol achting. Zou dus niet weten wat het is. Heb zondag mijn NOD. 

Leetje 02-05 om 21:06

@Mamske wat spannend zeg hopelijk komt alles goed en erg fijn dat je met 9 weken weer mag. Hier in ned doen ze zoiezo een echo met 8 weken bij mijn VK was dat wel het geval. Hopelijk blijft het goed groeien! Oh wel vervelend dat je zo vroeg in je zwangerschap al last hebt van bekkenstabiliteit. Hoop voor je dat het gaat verminderen. 

Leetje 02-05 om 21:11

@meid22 je hebt wel leuke vooruitzichten, voordat je het weet zijn die 100 dagen zo voorbij de dagen vliegen letterlijk voorbij. Ja soms kom ik er niet echt op door de drukte van werk. 
Ja met mij gaat het wel goed alleen wat ik eerder aangaf dat mijn onderbuik zo hard is weet niet wat het is heb vrijdag afspraak voor een echo ben benieuwd wat het is... zondag is mijn Nod. 

Ja ik zou ook niet kamer gaan maken enz hoor je gaat jezelf alleen maar gek maken voor niks. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moedeloos en geen vertrouwen meer hebben..' in het Zwanger worden forum