2e zwangerschap blijft uit

26 antwoorden en 20860281x bekeken

Anoniem (Gast) 07-01 om 17:51

Ik herken beide kanten wel eerlijk gezegd. Uiteraard ben je er veel mee bezig omdat je het supergraag wilt maar ik vind ook dat je man gelijk heeft als hij aangeeft dat het teveel druk met zich meebrengt.
Mijn man kan ook niet "presteren" als ik er zoveel druk op leg. Dus doen we het ook alleen spontaan en niet "omdat het nu zo moet van de ovulatietest".
Ik doe wel nog steeds ovulatietesten zodat ik weet wanneer ik m'n best moet doen om hem te verleiden maar hier ook vaak gebotst op dat hij moe is, slechte dag had op het werk etc.. Is toch maar normaal dat je niet elke dag zin hebt? 
Ja ik baal er ook best van als we zo een vruchtbare periode missen maar je kan je man ook niet forceren vind ik.
Verder hoop ik dat het snel raak mag zijn! 

reageer

Buuvke 07-01 om 18:44

Herken het gedeeltelijk.
Wij hebben behoorlijk ruzie gehad omdat vanuit mijn perspectief mijn man niet gezond genoeg leeft. Dit was echter nadat we uitgevonden had de  dat de spermakwaliteit niet bepaald goed was en we met iui begonnen.
Ik heb het opgelost door zelf vaker gezonder te koken of gezondere dingen voor te stellen, zonder dit te benoemen. Dus geen "want dit is beter voor je". 
Ook heb ik prenatale vitaminen gekocht van hetzelfde merk als die hij van de dr moet nemen. Zo doen we het samen, ipv ieder voor zich.

Wat betreft het verplicht sex hebben. Ik hou alles bij en doe ook ovulatie testen. Waar ik zelf niet van hou is het 'het is weekend dus we moeten nu sex hebben wat er nogal makkelijk insluipt als beiden druk zijn. Daarom snap ik ook volledig dat een man het niet leuk vindt om verplicht sex te hebben om de dag. Ik probeer het wat spontaner, in de zin van niet alleen als we gaan slapen en niet alleen in de vruchtbare periode.

Helaas zijn wij  geen goed voorbeeld van hoe je zwanger wordt, maar we hebben wel een balans gevonden tussen zwanger proberen te worden en de relatie gezond houden.

Geen naam (Gast) 07-01 om 18:55

Mannen denken er nu gewoon eenmaal anders over, mijn man denkt steeds zo van och het komt wel en komt het niet, dan niet. 
Ik gebruik ook ovulatietesten, alleen laat ik die nooit aan hem zien, dus hij weet ook niet wanneer een test wel of niet positief is. Nu doen we het sowieso wel regelmatig alleen als die positief is dan nog eens extra, hij heeft dat niet eens in de gaten.
We hebben ook al een kindje van 2 jaar en zitten nu in ronde 8.
Toen ik voor het eerst zwanger werd, slikte ik ook al 2 jaar de pil niet, gebruikte toen ook geen ovulatietesten dus ik had ook geen idee hoef of wat. 

Betty 07-01 om 19:39

Selby lastig dat jullie er zo verschillend in staan. 
We zijn na een jaar al weer begonnen, helaas na bijna 3 jaar verder inclusief al 5x iui nog geen resultaat. Dus ik begrijp heel goed waar je staat. 10 maanden is gewoon lang, hoe normaal het ook is dat het wel een jaar kan duren. Rond die tijd was elke ongesteldheid voor mij alsof je iemand verloren was, zo heftig verdrietig. Ook ik wou liever niet zo’n groot leeftijdsverschil. Helaas wordt onze zoon met een paar mnd al 4. Alles wat voor de hopelijk 2e leuk is, is voor de oudste al kinderachtig. Dat zie ik bij de kinderen van mn zus, die schelen ook 4 jaar. Die band zal toch anders zijn. Maar het uberhoubt hebben van een broer of zus is wel erg fijn.
Helaas hebben we er geen invloed op, behalve ons best te doen. 
Wat betreft de mannen wil ik mn man ook niet te hard pushen. Nu met iui moeten we het klussen wel een beetje handig doen zodat er niet te kort of te lang tussen zit, maar er voor liet ik het hem wel weten als ik een positieve ovulatietest had. Maar niet dat het dan perse moest. Ik trek dan liever wat leuks aan of daag hem uit, meestal is dat wel genoeg. 
Probeer het leuk te houden, je gaat het zo geen maanden vol houden en je duwt je man alleen maar weg als het moeten wordt. 
De huisarts verwijst je meestal pas door na een jaar, dus gooi die druk er nog 2 mnd af en have fun. De zwemmers zwemmen des te harder als je beide lol hebt. 
En als het je lukt, plan een weekendje of weekje weg een beetje handig in rond je ei. Er even uit samen doet soms ook wonderen. 

Ik snap dat loslaten niet lukt, ik heb het ook geprobeerd, maar ik ben nog steeds niet zwanger, dus het heeft niks geholpen. Elke keer voor nod is het toch weer spannend. Ik probeer wel om het minder zwaar te maken, ik heb er nu eenmaal geen invloed op, behalve op de voeding letten natuurlijk.
En ook daarin: ik ken een stel die tussen de behandelingen door zwanger werd, al vakantie vierend en borrelend, dus daarin wisselen we ook periodes af met de feestdagen gewoon lekker een drankje en daarna weer netjes. 

Buuvke 08-01 om 10:40

Voor ik antwoord: ik snap dat mijn antwoord bot/gemeen kan worden geïnterpreteerd. Zo bedoel ik het niet, ik hoop dat het helpt de situatie wat te ontspannen en wat begrip te krijgen voor elkaar.

Je zegt dat jij veel moeite moet doen om er mooi etc uit te zien voordat hij eventueel  wil maar hij "met de mannen" wel stoer praat. Wat verwacht je dan dat hij eerlijk zegt "mijn vrouw wil alleen in haar vruchtbare periode, de andere weken vindt ze me niet aantrekkelijk".
Als ik het namelijk omdraai en mijn man wil alleen op bepaalde dagen en alleen dan doet hij wat moeite... hmmm dat zou mij ook niet echt opwinden. Ik zou me ietwat gebruikt voelen.
Misschien is het verstandiger te achterhalen waarom jullie zo weinig vrijen? Ik vermoed dat als het allemaal wat spontaner gedurende de maand gebeurt, zijn prestaties ook verbeteren. En 1 x spontaan vrijen is een begin, maar om te laten zien dat jij hem wilt, ook als je niet vruchtbaar bent, is wel wat meer nodig. Wie weet neemt hij wel opeens het initiatief, ongeacht waar je zit in je cyclus.

Mannen zijn soms net vrouwen, ze willen aantrekkelijk gevonden  worden 

Anoniem (Gast) 08-01 om 11:00

Je hebt het nu 7 maanden met testen en moeten geprobeerd. Probeer het eens 7 maanden op de manier van jou man. 

Ik snap de drang maar echt het kan zoveel stuk maken ook. Pas daarop. 

Selby 09-01 om 10:25

Bedankt voor de reacties. Ik denk er echt wel over na hoor, ookal is het niet altijd wat ik wil horen en heb ik er steeds een weerwoord op.

Gisteravond spontaan gevreeën, op initiatief van hem. Ik voelde me er ietwat droevig bij maar dat heb ik uiteraard niet laten merken. Ik vind gewoon dat als we straks rond de eisprong zitten dan ineens heeft hij geen zin of teveel gegeten of moe. Ik zie het daarom een beetje als kruit verschieten om op een ander moment in de cyclus te vrijen. Maar ik snap wel wat jullie bedoelen, en het stemt me iets geruster dat ik op dit forum (en op Google) meer lees over mannen die prestatie problemen hebben door de druk. Wij vrijen trouwens sowieso niet de standaard norm van 3x in de week hoor. Als we niet proberen zwanger te worden zitten er soms maanden tussen. Niet omdat we mekaar niet lief vinden, want we praten wel veel, eten aan tafel enzo, en we knuffelen tijdens een film of in bed voordat we gaan slapen. Het betekent niet altijd iets als je niet vaak vrijt. We hebben allebei een druk en aktief (leuk) leven dus we zijn ‘s avonds meestal moe. Vòòr ons zoontje deden we het vaker maar dan meestal ‘s ochtends of op een ander moment van de dag, dat is nu natuurlijk een stuk moeilijker. Ik bedoel maar dat als we rond de eisprong 2x vrijen dat dat al best veel is, vandaar dat ik op andere momenten in de cyclus denk “mwa bewaar het ff voor die eisprong” hihi. Nou heb ik sowieso wel wat je weleens leest hoor dat ik alleen rond me eisprong echt opgewonden ben, dat heb ik ook buiten het proberen zwanger te worden om altijd gehad. Dieren krijgen toch ook alleen zin als ze een eisprong hebben (whaaaa of roep ik nu iets heel geks ????)

Ik probeer het echt meer naast me neer te leggen. Ik ga er maar vanuit dat alles gewoon werkt (dat er geen medische reden is) en ik probeer me maar in te denken dat hoe meer druk ik erop zet hoe moeilijker het allemaal wordt, het kan idd een hoop kapot maken, wat “anoniem (gast)” hierboven zegt. Maar ja het is makkelijker gezegd dat gedaan. Ik zal toch weer huilen bij een volgende menstruatie, vooral als we niet minimaal 2x gevreeën hebben rond die eisprong. Maar na 1 flinke huilbui is dat ook over hoor, ik lig er niet dagenlang ziek van in me bed. En ik besef me meer en meer wat een zegen ons zoontje al is. Toen we voor hem bezig waren hadden we ditzelfde probleem, dat ik er teveel druk op legde waardoor vriendlief prestatiedruk voelde waardoor het steeds niet lukte, dit zorgde toen ook voor veel emotie in de relatie.

Anoniem (Gast) 09-01 om 10:52

Ik denk echt dat je moet stoppen met de ovu testen en aan jullie seks leven moeten gaan werken. Ik snap dat het er niet van komt met een druk leven. 

Hier 4 kinderen 2 pubers die nog wakker zijn als wij naar bed gaan en 2 kleuters die niet doorslapen en ons scheiden in de nacht. Maar langer als 2 weken zit er echt niet tussen. 

Ik snap dat je verdrietig wordt als je man die zeldzame keer dat hij wilt op het verkeerde moment benut. Maar ergens is dat ook weer erg. 

Vertel jij je man dat je je ei hebt? Misschien kunnen jullie gaan proberen om eerst toch echt 1x per week te gaan vrijen. Desnoods op een vaste dag. Hier is dat de donderdag. Dan Zijn de pubers de deur uit. Als de kleuters dan op tijd slapen hebben wij het gezellig in de slaapkamer. Ookal hebben wij niet altijd zin. Dat komt vanzelf. 

Selby 09-01 om 11:04

Bedankt voor je reactie. Ik denk niet dat weinig seks iets over de relatie zegt. En in het kader van spontaan vrijen klinkt het bij jullie meer als een quota halen, of niet? Ps vat het ajb niet verkeerd op hoor zo bedoel ik het echt niet.

Mimi (Gast) 09-01 om 11:54

Ai Selby wat een lastige situatie zeg! Ik kan me beide kanten van het verhaal goed voorstellen. Jouw frustratie moet enorm zijn, maar de druk die hij ervaart is ook niet niks. Misschien helpt het ook om te weten dat de kwaliteit van zaadjes minder goed is als je te lang geen seks gehad hebt. Dus die keren om de eisprong heen zijn zeker niet voor niets ! Misschien heb je juist wel meer kans als je 1x ervoor doet en 1x rond de eisprong. Dus probeer dat niet als verloren sekstijd te zien. Alle kleine beetjes helpen. En inderdaad, voor je relatie helpt het ook niet als je dat als 'kruit verschieten' beschouwt. Hij wil uit liefde/lust met je vrijen en dat is een enorm compliment!

Jullie seksleven zegt inderdaad niet per se iets over jullie relatie. Blijkbaar houden jullie allebei gewoon niet zoveel van seks. Dat kan, maar wel lastig als je kinderen wil krijgen natuurlijk. Dus omwille van de kinderwens zou ik ook proberen aan je seksleven te werken. 
Ik zou persoonlijk voor de 'quota' aanpak gaan, zoals je het omschrijft, omdat het bij jullie spontaan niet zo vaak gebeurt. Als je afspreekt dat je 1x per week seks hebt (eventueel menstruatie overslaan als hij daar niet van houdt, maar tip: douche), maak je kans op bevruchting, en ligt er minder druk op die ene keer. En bovendien: ik kan me voorstellen dat hij zich dan minder 'gebruikt' voelt dan wanneer jullie alleen rond de eisprong vrijen (dat is niet lustopwekkend, eerder een grote afknapper, ik zou me een wandelende spermazak voelen).
Gezien het feit dat hij niet echt bereid is iets te doen voor een nieuwe baby is dat misschien niet super eenvoudig om erin te krijgen bij hem. Je zou er zelf gewoon mee kunnen beginnen, of toch met hem bespreken maar dan onder het mom van "is goed voor baby krijgen, en kan ook geen kwaad voor ons eigen plezier dus lijkt mij heel fijn om te proberen om de druk er vanaf te halen voor ons beide en weer meer te kunnen genieten van elkaar"
Hebben jullie ook wel eens gesproken over waarom jullie seksleven zo is? Hebben jullie echt beide geen seksdrive (dat is goed mogelijk hoor!), of is het meer een gewoonte geworden om geen seks te hebben?

(en logisch dat hij erover liegt bij zn vrienden, want het is not done bij mannen om geen seksdrive te hebben) 

Anne 09-01 om 12:05

Ik zou je ook geen zorgen maken over kruit verschieten dat word zo weer gemaakt en wie weet blijft er lang genoeg een zitten die tot het kindje leid! Gewoon van genieten de rest van de maand, komt het de week van de eisprong ook wel. Van nature ligt je libido vaak ook wat hoger rondom eisprong. Het lijkt me wel lastig en heb zelf nooit met dit probleem te maken gehad, heb niet alles hierboven gelezen maar anders nog een keer net je man praten en uitleggen van het belang van sex rondom de eisprong voor een baby. Ik vertelde je man (in hoofdlijnen) aan mijn man, zijn reactie was: wil die wel nog een kindje? Maar zoals gezegd had mijn man nooit last van prestatie druk

Mimi (Gast) 09-01 om 12:07

Ah sorry ik lees nu in je openingspost dat je vriend in ieder geval om de dag totaal niet zou willen. Zou 1x per week wel kunnen denk je? Dat is al minder moeite in ieder geval. Je kan ook zelf proberen vaker initiatief te nemen op dagen die niet perse je ovulatie zijn, zodat hij zich minder 'spermazak' voelt. Dan komt hij misschien volgende maand zelf ook vaker naar jou toe.
Maar ik zou vooral het gesprek met hem aangaan waarom jullie seksleven zo is. Het hoort misschien wel bij jullie relatie, maar het is wel minder dan 'gemiddeld' (ook als je meerekent dat mensen daarin altijd iets overdrijven) en daar is misschien wel een reden voor. 

Anoniem (Gast) 09-01 om 12:16

Ik zeg nergens dat het slecht is voor je relatie. 

Wij hebben wel behoefte aan seks maar vaak moe. Pubers die wakker zijn en ons horen. Als de kleuters slapen op donderdagavond hebben wij 1,5 uur rust. Dat is onze seks avond. De ene week gebeurt het wel de andere week niet.

Hebben jullie echt totaal geen behoefte? Of komt het er gewoon niet van zoals bij ons? 

Agenda seks wordt het genoemd. Vreselijk iets. Soms is het niet anders met een druk leven en kinderen. 

Wat ik mij nog af vroeg, is jou man altijd zo geweest? Wil hij wel echt een 2e kindje? Vind jij het idee van jou bezwangeren niet opwindend? 

Selby 09-01 om 12:35

Wat ik mij nog af vroeg, is jou man altijd zo geweest? Wil hij wel echt een 2e kindje? Vind jij het idee van jou bezwangeren niet opwindend? 

Bedankt voor de reacties. Ik heb al es aan hem gevraagd of hij het wel wilt, dan zegt hij van wel, maar hij wilt het gewoon “wel zien” en zo af en toe es vrijen. Ik begrijp niet hoe hij maar alle tijd van de wereld kan hebben. Hij is zelf geen 40 meer, om zo maar even te zeggen, en het leeftijdsverschil tussen de kinderen wordt ook maar groter. Ik heb gezegd dat als je zwanger wilt worden dat je in ieder geval rond de eisprong moet vrijen, dat het anders niet gebeurt, en ook dat we geen twintigers meer zijn dus het wel lekker ff kunnen aankijken. Een goede vriendin van mij is gestopt met de pil en gaat het wel gewoon spontaan doen en dan zien ze wel, maar zij en haar vriend zijn allebei rond de 30 en hebben geen haast. Ik vind niet dat wij die luxe hebben. Ik vind het meer dan logisch dat als je voor een kindje gaat dat je er elke cyclus erg op hoopt en je kansen optimaa wilt benutten. Het is wel een feit dat het voor mij meer speelt dan voor hem. Maar ja hij heeft al kinderen.

Toen we voor de 1e bezig waren ging het ook zo. Toen heb ik ook gezegd dat als hij het niet wilt of er geen moeite voor wilt dien dat hij eerlijk moet zijn en mij geen valse hoop moet geven, dat hij niet eerst ja moet zeggen en daarna niet willen vrijen. Dat is toch ook zo. Ik vind het bijna gewoon gemeen. Ik snap niet hoe het zo veel moeite is om 2x rond de eisprong te vrijen. Het is by the way niet zo (want zo klinkt het misschien) dat ik op gezette tijden met me doosje omhoog in bed ga liggen hoor hahaha. Maar ik kondig het wel aan op de desbetreffende dag “dat ik vanavond graag wil vrijen” zodat we beetje op tijd naar bed gaan en allebei gedoucht en geschoren en romantisch zijn. We doen het op dat moment ook wel met humor en plezier hoor. Ik lig heus niet met me armen over mekaar zo van “komt er nog wat van?” Ps als ik het niet aankondig komt hij heel laat pas boven, of heeft teveel gegeten, of zegt als ik daar gedoucht lig te kwispelen “sorry schatje andere keer”, ehh auw. Meestal is dat andersom.

Selby 09-01 om 12:18

“Wandelende spermazak” 

Hij heeft weleens gezegd dat zijn libido niet zo hoog (meer) is. Hij is een stukje ouder dan mij. Mijnes was “vroeger” wel torenhoog. Maar dat zei ik net al, sinds we een zoontje hebben en sowieso een druk leven lukt het ‘s ochtends of overdag meestal niet en ‘s avonds zijn we allebei vaak moe. En om het dan vaker te doen “omdat dat de norm is” vinden we allebei “onzin”. Ik heb “altijd” gedacht (wat een hoop air-bunny’s ) dat het vooral belangrijk is dat je praat in je relatie en wel knuffelt enzo. Het is ook moeilijk om een moment te vinden dat je allebei tijd en zin hebt, als je allebei niet zo’n wild libido hebt.

Maar we doen het allebei wel “zelf”. Hij onder de douche ‘s ochtends soms en ik gewoon als het es zo uitkomt, en dan bedoel ik niet uitgebreid met het hele arsenaal op het nachtkastje maar gewoon ff vluchtig in enkele minuten met zo’n trilstaafje. Ook niet omdat het zo kriebelt maar gewoon omdat het snel en lekker is  Als je vrijt om de quota of omdat je je partner niet af wilt wijzen als het niet om de eisprong gaat, vind ik het echt bloedirritant dat gefriemel, vooral aan me borsten. Of ligt dat aan mij. 

Ach ja. Ik snap wat iedereen bedoelt en zal erover nadenken. Ondertussen krijg ik meer en meer zoiets van “laat ook eigenlijk allemaal maar zitten”. Ik vind het frustrerend dat het bij de ene zo raak is en de ander zich letterlijk en figuurlijk in allerlei bochten moet wringen, om het te verdienen, zo zal het natuurlijk niet echt zijn maar zo voelt het  

Selby 09-01 om 12:36

Ps het quoten is niet helemaal gelukt zie ik

Mimi (Gast) 09-01 om 12:45

Haha ja sorry voor die benaming ! Maar ik voelde me soms ook wel een wandelende broedkip als men weer subtiel vroeg of ik soms misselijk was als ik even geen zin had om af te spreken. Dus misschien projecteer ik een beetje ! Maar ik denk wel echt dat het in meer of mindere mate zo voor hem kan voelen, zelfs al hij zichzelf geen wandelende spermazak zal noemen haha.

Jullie relatie klinkt als een liefhebbende relatie! Maarja het is gewoon echt lastig om met jullie huidige seksleven een kind te verwekken. Zeker als er nog de mogelijkheid bestaat dat jullie niet allebei hoog vruchtbaar zijn zeg maar.
Dus ipv quota dan misschien afspreken om toch wel zin te maken voor de ander, als die zin heeft? Ook al kan je het gefriemel dan niet waarderen, je maakt hem er wel blij mee. En dan kan jij dit ook rond de eisprong 1x doen. En misschien je man het seksspeeltje laten bedienen? Of een vluggertje samen onder de douche doen in de ochtend? 
En je kan natuurlijk altijd zelf naar de huisarts gaan, zonder hem, om jouw kant te checken.
Ik weet niet hopelijk heb je wat aan de tips, want het is zonde dat jullie liefhebbende relatie hier tijdelijk last van ondervindt.

Mimi (Gast) 09-01 om 12:49

Haha je omschrijft het allemaal wel lollig hoor, ik lig hier blauw om de opmerking dat je niet op hem "ligt te wachten van zo komt er nog wat van"

Buuvke 09-01 om 12:53

Ben het eens net je redenering dat als hij het wil, je dan toch echt wel rond de eisprong sex moet hebben.

Zijn leeftijd is echter minder belangrijk, ja de kwaliteit kan afnemen (Helaas, mijn man heeft hier last van) en het libido. Maar aangezien jullie wel jezelf helpen is er wel libido... 

Waarom moet je je altijd douchen etc voor het vrijen? Als er zin is, is er zin. Misschien kunnen jullie afspreken dat als de zin er is om jezelf te helpen, je dit "bewaart" tot je het samen kan doen?

 Snap dat het met een kleintje thuis niet kan, maar bijvoorbeeld wat ik wel eens gedaan heb is mijn man aan het einde van zijn werkdag zeggen dat ik hem wil en hem dan bespringen als hij door de deur komt. En dab bedoel ik niet " hey mijn ovutest was positief dus het zou leuk zijn als". 

Voor de volledigheid,  wij zitten in ronde 32 en mmm. Dus ik snap echt wat voor een druk verplicht sex hebben (of geen sex hebben) kan geven. Iedere ronde die niet lukt doet weer pijn. Maar zolang je met elkaar blijft praten komt het goed. Vertel hoe je je voelt, niet direct beginnen met wat je verwacht, vertel hoeveel pijn het je doet en waarom! 

Anoniem (Gast) 09-01 om 13:37

Er is van beide kanten wel zin. Gezien jullie jeZelf helpen. 

Toch ben ik van mening dat jullie iets met jullie seks leven moeten. Niet in de zin van moeten maar het klinkt niet heel fijn zo. (Leest negatiever dan ik bedoel). Al dat douchen en scheren, doen eens lekker vies. Tijdens tv kijken in Diggy gaan zitten en kijken wat er gebeurt. Praat over wat voor seks jullie willen. Misschien hebben jullie wel iets meer 50 tinten grijs nodig. Ga tegelijk naar bed. 
Mijn man is ook boven de 40 en merk dat die van hem veel minder makkelijk en minder snel omhoog komt. 
En vertel hem niet dat je je ei hebt. Maar breng hem in de mood met een setje of iets. 

Ook wij hebben die moetjes gehad. Vreselijk. Zouden jullie het redden om het 2x in de week te doen? Dat is al genoeg. 

Je man klinkt niet heel gedreven voor een 2e. Hoe lang duurde het bij de eerste? 

Je kunt reageren op dit onderwerp '2e zwangerschap blijft uit' in het Zwanger worden forum