Geen eisprong?

58 antwoorden en 45124228x bekeken

Belly*dancer 03-03 om 20:55

Sinds augustus ben ik gestopt met de pil.. Eigenlijk was het niet de bedoeling om voor een kind te gaan, maar in oktober zei mijn vriend dat hij toch een kindje wou.. Dus ik was dolgelukkig!! Ben meteen vitaminen gaan halen en bloed laten testen bij de huisarts.
Nu is het ondertussen maart en nog steeds is mijn cyclus heel onregelmatig. Volgende week moet ik naar de gyn, omdat mijn huisarts denkt dat ik geen eisprong doe, geen eisprong = geen zwangerschap . Aan mijn temperatuur is ook niets te merken.
Ik word hier zo onzeker van. Ik heb altijd een sterke kinderwens gehad en altijd ben ik bang geweest dat ik niet zwanger kon worden. Nu met deze situatie lijkt het helemaal uitzichtloos. Mensen in mijn omgeving worden maar zwanger, terwijl ik hier nog steeds met een platte buik rondloop. We zijn nog maar 4 maanden bezig, maar toch slaat die onzekerheid al toe. Dit komt denk ik omdat ik meerdere mensen ken die problemen hadden met zwanger worden.
Ik denk ook dat ik hier gewoon te veel mee bezig ben, heeft er iemand van jullie tips om er gewoon voor te gaan zonder elke dag te denken aan die kinderwens?
Groetjes, Belly*dancer

reageer

Samantha80 04-03 om 21:37

Leg eens meer uit.


Wat is onregelmatig in jouw ogen en wat waren de 4 voorgaande rondes dan?
Waarom denk je dat er geen eisprong komt?

Belly*dancer 04-03 om 23:37

Cyclus van 91 dagen, 58 dagen, 42 dagen, 20 dagen... Dat is in mijn ogen, en in die van mijn huisarts, onregelmatig.
Tussendoor heb ik helemaal geen tekens van een eisprong en mijn temperatuur blijft altijd exact hetzelfde, daarom denk ik dat ik geen eisprong doe.
grtjs

Samantha80 05-03 om 08:53

Hmm als je helemaal zeker bent van geen eisprong kan het op pcos duiden die rare onregelmatige cyclussen. Heb je tussentijds ook spotting en rare buikpijn?

Die ronde van 20 dagen kan idd zonder eisprong zijn maar die van 58 en 42 die hebben denk ik wel een eisprong.... zou me verbazen als je wel geoon ongi word maar geen eisprong hebt met die lengte. Dat is niet zo heel lang. 

Ik had toen ik zwanger werd van mijn dochter een ronde van 44 dagen met de eisprong op dag 30.

Jij zal met die 42 dagen ronde ook zo rond dag 28 eisprong hebben gehad als dit zo was. En de ronde van 58 dagen de eisprong rond dag 46 zo.

Maar temps geven niet altijd ene eisprong aan terwijl die er wel is.... sommige dames maken een tempverhoging van 0.2 a 0.3 graden ipv die 0.4 graden.

Zou je voor mij iets willen doen aangezien ik een beetje nieuwsgierig ben geworden.
De 58 en de 42 dagen cyclus heb je daar temps van? Zou ze graag willlen bekijken en zien of ik er een eisprong in kan vinden. Wie weet... kan je het iig meenemen naar de gyn en haar/zijn gedacht erover vragen

Belly*dancer 07-03 om 07:52

Ik ben er niet helemaal zeker van dat ik geen eisprong heb, ik heb er in het begin ook niet zoveel aandacht aan gegeven omdat ik niet wist hoe ik ermee moest omgaan. Ik heb 10 jaar de pil genomen, dus ik ken mijn cyclus ook helemaal niet. Dit is allemaal nieuw voor mij. Ik heb nu laatst via sensitest testjes besteld om te zien wanneer ik mijn eisprong heb, ik hoop dat ik ze snel aankrijg. Dan krijg ik er hopelijk een beter zicht op, hoewel het moeilijk is om te bepalen wanneer ik moet beginnen testen :s.
Tussentijds heb ik geen spotting, enkel soms steken in mijn buik die meteen weer over gaat.

In het begin heb ik geen temperatuur genomen, omdat ik er niet teveel mee bezig wou zijn. Het is de laatste maand dat ik dit doe, maar de laatste week schommelt mijn temp wel heel erg.
 
Dan had jij ook lange cyclussen? Dat stelt me toch een beetje gerust!

Samantha80 07-03 om 09:01

Ja ik had cyclussen tussen de 29 en de 44 dagen toen ik voor mijn kids bezig was. Best onregelmatig dus. Maak ik heb sinds 2009 een manier gevonden om de eisprong aan te zien komen. Ik kan nu een dag of 3 a 4 voor de eisprong plaatsvind zeggen welke dag dat die komt
Je kan wel even kijken op www.thermo-meters.nl het is echt een succesformule gebleken.Btw de website is van mij en heb hiervan mijn werk gemaakt.
Mss lees je daar war info die je nog niet wist en het kan allemaal helpen he

Succes met zwanger worden

Mirjam 08-03 om 09:38

Hai Bellydancer,

Ik heb altijd gedacht dat wat je denkt en je tegen jezelf verteld invloed heeft op jezelf en je lichaam. Misschien ken je de uitdrukking wel: gedachten zijn krachten.
Door angst en onzekerheid te voelen als je denkt aan zwanger worden en je jezelf daarbij verteld dat het waarschijnlijk niet lukt om zwanger te worden, heb je kans dat je dit ook werkelijk gaat geloven. Het maakt de onzekerheid er in elk geval niet minder op waardoor het denk ik ook steeds moeilijker wordt om die gedachten los te laten.

Je zou jezelf vanaf nu alleen maar positieve boodschappen kunnen geven die je een prettig en zeker gevoel geven, iets waardoor je weet en voelt dat het wel gaat lukken en je jezelf voorstelt met een dikke buik en een gezond kindje. Is in elk geval een stuk prettiger en misschien helpt dat ook om er niet zo mee bezig te zijn.

Succes!!

Belly*dancer 11-03 om 13:05

Samantha80, daar ga ik zeker eens op kijken! Want het is inderdaad moeilijk om je eisprong zien aan te komen. Woensdag moet ik naar de gyn, dus ben eens benieuwd.. Als zij me niets nieuws te vertellen heeft, dan ga ik jou methode zeker eens volgen! Dan hoop ik dat ik er ook een beter zicht op krijg, want na 8maanden pilstop, ben ik er nog steeds nie helemaal uit . Dank je wel! Ik hou je op de hoogte! En als ik hulp nodig heb of advies, dan weet ik je te vinden .

Buik van vol, dat is waar.. Ik moet inderdaad positiever leren denken, maar ik ken mensen die hier problemen mee hebben gehad en dan ben ik liever pessimist en dat het allemaal meevalt dan een optimist en dat het allemaal tegenvalt. Maar je hebt wel gelijk. Ik moet meer leren denken dat het wel zal lukken en dan komt het hopelijk van zelf . Ik ga me vanaf nu nog enkel positieve boodschappen geven en dan laat ik jou weten dat het gelukt is!

Groetjes!

Samantha80 11-03 om 13:25

Is goed meid  en als je straks zwanger bent dan is het erg leuk om deze posts terug te lezen hihi... dan lach je overal mee

Je kan me ook vinden op thermo-meters.nl he mocht je meer info willen lezen over alles enz. ALtijd handig denk.
Daar vind je info over hoe de eisprong aanvoelt en meer info over het temperaturen.

Leuk weetje... de laatste week zijn er 2 zwangeren erbij gekomen en heb zo een voorgevoel dat de 3de er binnen 3 dagen ook bijkomt als ik haar grafiek zo zie.... spannende dagen

Belly*dancer 11-03 om 23:00

Hihi, dat is zo ..
Oh das fijn! Lijkt me zo leuk om te doen wat jij nu doet. Vrouwen informatie geven over eisprong en dergelijke, als je dan van 'dichtbij' kan meemaken dat ze zwanger worden door jou toedoen moet geweldig zijn! Ik ga zo meteen de site eens doornemen en al jou advies volgen! Dan zal ik wel één van de volgende zijn met het blijde nieuws .

Mirjam 11-03 om 14:11

Top! Maaruh... niet hopelijk komt het vanzelf, het komt vanzelf
Ik snap het wel hoor, je wilt jezelf behoeden voor teleurstelling. Al zeg je alleen maar tegen jezelf dat je erop vertrouwd dat je lichaam op het juiste moment zwanger raakt. Dit kan al helpen om er niet teveel mee bezig te zijn en de gedachten erover wat meer los te laten.
Veel krachtige gedachten toegewenst!

Belly*dancer 11-03 om 23:02

Dank je wel voor de krachtige gedachten ..
En het zal inderdaad van zelf komen! één van de volgende maanden is het mijn beurt om een prachtig wezentje in mijn buik te hebben en op de wereld te zetten .
Hou je op de hoogte!

Samantha80 12-03 om 00:34

Idd het komt vanzelf.. alleen de natuur beslist wanneer en wij moeten geduld hebben tot het zover is Moeilijk maar ach.. weer een dagje dichter bij een positieve test he

Evelien 12-03 om 08:10

Samantha als je je temp in de anus  meet, hoe lang moet je hem dan binnen houden voordat je het mag aflezen?

Samantha80 12-03 om 09:05

Heb je zo een digitale die piept?
Dan is die klaar meestal zo een 2 min ....

Evelien 13-03 om 08:12

Ik heb er 1 van sensitest, een digitale inderdaad..
Maar snap niks van dat ding
Maar zal morgen eens 2 minuten volhouden, kijken of hij gaat piepen

Samantha80 13-03 om 09:20

Ja het duurt even de ene keer is hij sneller klaar dan de andere keer.
Gewoon laten zitten tot die piept dat moet je wel horen he.

Evelien 13-03 om 17:25

thanx voor je tip

Evelien (Gast) 13-03 om 19:51

Weet je toevallig ook wat stukjes slijm in je urine? Ging net ovutest dorn en had allemaal witte stukjes in mijn urine!

Samantha80 13-03 om 19:56

Ja dat is je slijmverlies die met je urine meespoelt.
Niks ernstigs en wat je ziet is al van een paar dagen oud en komt nu uit de vagina.

Hoe was de ovu test?

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geen eisprong?' in het Zwanger worden forum